Een kijkje in het leven van 'Bob Hearts Abishola' Star Folake Olowofoyeku

Inhoudsopgave:

Een kijkje in het leven van 'Bob Hearts Abishola' Star Folake Olowofoyeku
Een kijkje in het leven van 'Bob Hearts Abishola' Star Folake Olowofoyeku
Anonim

Bob Hearts Abishola is een CBS-komedie, geregisseerd door Chuck Lorre, die volgt op Bob Wheeler (Billy Gardell), een zakenman met compressiekousen, en Abishola Bolatito Doyinsola Oluwatoyin Adebambo, een Nigeriaanse verpleegster die een alleenstaande moeder is. Nadat Bob een hartaanval krijgt en op haar afdeling belandt, worden ze langzaam verliefd.

De show heeft niet alleen nieuwe acteurs bij het publiek geïntroduceerd, maar ook de Nigeriaanse cultuur meer bekendheid gegeven. Hoewel Folake Olowofoyeku niet nieuw is in de scene, is ze nieuw in het spelen van een hoofdrol en haar bekendheid is groter geworden sinds ze in de show speelde.

Momenteel in het midden van het derde seizoen, wordt Bob Hearts Abishola uitgezonden op maandag om 8:30 uur. In tegenstelling tot Billy Gardell, die al een hoofdpersoon was in een succesvolle sitcom, is Olowofoyeku niet zo veel in de publieke belangstelling geweest, dus er is niet veel over haar bekend. Hier is een kijkje in het leven van Bob Hearts Abishola-ster Folake Olowofoyeku.

8 Het vroege leven van Folake Olowofoyeku

Folake Olowofoyeku is geboren en getogen in Nigeria op 26 oktober 1983, als zoon van de Nigeriaanse politicus Babatunji Olowofoyeku en Felicia Olowofoyeku. Ze is de jongste van 20 kinderen en maakte deel uit van de Yoruba-stam (wat ook klopt met haar karakter). Wat onderwijs betreft, ging Olowofoyeku naar het Igbinedion Education Centre, een Montessori-kostschool in Benin City. Daarna stapte ze over naar Vivian Fowler Memorial College for Girls in Ikeja, Lagos en ging daarna naar Oxbridge Tutorial College. Ondanks haar liefde en passie voor kunst, duwden haar ouders haar in de familieberoepen van recht en politiek. De Nigeriaanse inheemse verhuisde naar New York toen ze 18 jaar oud was om een nieuw leven voor zichzelf te beginnen en haar dromen waar te maken.

7 Haar opleiding en haar dromen volgen

Nadat ze in 2001 naar New York City was verhuisd, verwachtten haar ouders dat ze economie zou studeren en daarna rechten zou gaan studeren, maar ze had andere plannen. Olowofoyeku ging naar het City College van New York, waar ze acteren studeerde en een Bachelor of Art in theater behaalde. Ze behaalde onderscheidingen tijdens haar tijd op school. Ze behaalde ook een diploma in audiotechniek van het Institute of Audio Research.

Tijdens haar studietijd ontwikkelde de actrice veel hobby's. Ze werd lid van het basketb alteam en nam deel aan de NCAA Women's Division III voor de Beavers. Olowofoyeku leerde ook zelf gitaar spelen.

6 Waarom Folake Olowofoyeku naar New York vluchtte

Volgens een interview met de Hollywood Reporter ging Olowofoyeku op vakantie om haar zus in New York te zien. Ze stapte op haar verjaardag in het vliegtuig en keek nooit achterom, om nooit meer naar huis terug te keren. Dat was de grootste stap en het grootste moment van haar leven. Door daar naar de universiteit te gaan, werd ze empathischer en opener. "En het is waar ik heb geleerd om veel opener te zijn - meer open dan ik ooit in mijn leven was geweest. Nigerianen zijn niet per se extreem aanhankelijk, tenminste niet in mijn familie. En dat is de eerste keer dat ik me daar comfortabel bij voelde, " vertelde ze de publicatie.

"Ik denk dat het feit dat ik in het algemeen in New York ben, me alleen maar heeft gevoed. Off-off-off-off-Broadway werken heeft me de basis gegeven die me mijn hele professionele leven heeft ondersteund, " vervolgde ze.

5 Na College

Folake Olowofoyeku woonde tot 2012 in New York en kreeg zelfs een baan bij een off-Broadway-theater, maar ze bleef daar niet. Haar moeder stierf aan borstkanker een paar jaar nadat ze was afgestudeerd aan de universiteit, wat haar terughield en een beetje kostte om haar uithoudingsvermogen te herwinnen. Toen ze weer kracht vond, pakte Olowofoyeku alles op en verhuisde naar L. A. om zich echt op acteren te concentreren.

4 Folake Olowofoyeku's acteercarrière

Voordat ze de hoofdrol speelde in Bob Hearts Abishola, had de actrice kleine rollen in andere populaire tv-shows, waaronder 30 Rock, How to Get Away with Murder, Law & Order: Criminal Intent, Law & Order: Special Victims Unit, Modern Family, Westworld, Transparant en White Collar, onder anderen.

Haar eerste filmcredit was in 2017 in Death Race 2050. Haar eerste korte filmcredit was in When They Could Fly, waarmee ze een prijs voor beste actrice op het ReelHeART International Film Festival opleverde. En in 2018 leverde de korte film Central & Broadway haar de beste actrice in een modefilm op bij de CinéFashion Film Awards. In 2019 kreeg ze de titulaire rol van Abishola in Bob Hearts Abishola, de eerste Amerikaanse sitcom met een Nigeriaanse familie.

3 Folake Olowofoyeku's muziekcarrière

Naast acteren is zingen een andere passie van de 38-jarige. Folake Olowofoyeku speelt Afro-beat elektronische muziek onder de naam The Folake. Behalve dat ze zichzelf gitaar leert, speelt The Folake ook piano en heeft ze gewerkt als geluidstechnicus. The Folake verscheen in 2013 in twee David Bowie-muziekvideo's, "The Stars (Are Out Tonight)" en "The Next Day", als zijn basgitarist. Ze speelde in The Kelly Clarkson Show en plaagde nieuwe muziek die binnenkort op haar Instagram komt.

2 Folake Olowofoyeku's rol in 'Bob Hearts Abishola'

De alleenstaande ouder van een tweelingzoon en het nichtje van twee hilarische, maar strikte Nigeriaanse oom en tante, Abishola werkt als verpleegster in Detroit. Ze ontmoet Bob nadat hij geopereerd is en hoewel het voor hem liefde op het eerste gezicht was, was het voor haar niet zo veel. Hij achtervolgt haar later, en ze worden verliefd en uiteindelijk trouwen. Ze moet wennen aan het leven in Amerika en omgaan met de gevolgen van haar ex-man. Abishola is echter geen kracht om rekening mee te houden.

Opgroeien in Nigeria, Folake Olowofoyeku weet uit de eerste hand waar het personage mee te maken heeft."Ik ben opgegroeid in Nigeria en merk dat ik het op mezelf heb genomen om zo nu en dan verschillende manieren voor te stellen om regels af te leveren of woorden aan te passen, zodat het een beetje meer Nigeriaans-specifiek klinkt voor iemand die in Nigeria is opgegroeid - [aanpassen] de ritmes wanneer het mogelijk is, want uiteindelijk moeten we nog steeds de komische integriteit behouden. De producenten staan heel open voor suggesties. Ik denk dat 90 procent, 95 procent van mijn suggesties is overgenomen, en ik ben dankbaar Tegelijkertijd wil ik ook niet met hun magie knoeien, "vertelde ze aan The Hollywood Reporter.

1 Haar relatie en familie

Momenteel is Folake Olowofoyeku vrijgezel, maar volgens Married Biography was ze eerder getrouwd. Er is echter geen informatie over haar ex-man, behalve dat het gerucht gaat dat ze twee kinderen heeft met haar ex, maar bepaalde verkooppunten melden dat ze geen kinderen heeft. Ze houdt haar privéleven graag vrij privé. In 2018 verscheen ze echter wel op een rode loper met Jonah Warton en ondertitelde ze de nu verwijderde foto op Instagram van de twee samen met een hartemoji. Hun relatie leek snel te verwateren.

Aanbevolen: