25 Disney-shows die werden geannuleerd (en de rare redenen waarom)

Inhoudsopgave:

25 Disney-shows die werden geannuleerd (en de rare redenen waarom)
25 Disney-shows die werden geannuleerd (en de rare redenen waarom)
Anonim

Hoewel Disney misschien het best bekend staat om zijn klassieke animatiefilms, heeft het in de loop der jaren ook een aantal behoorlijk succesvolle tv-shows gemaakt. De live-action- en animatieseries hebben kinderen - en in sommige gevallen ook volwassenen - over de hele wereld geboeid. Alle kinderen uit de jaren 90 zullen zich waarschijnlijk herinneren dat ze zich van school naar huis haastten om Even Stevens te kijken of alle laatste afleveringen van That's So Raven bij te praten. Meer recente fans zijn misschien nog steeds aan het bingewatchen van oude afleveringen van Star Wars Rebels. Zelfs als je meer een Cartoon Network-kind was, moet je toegeven dat sommige aanbiedingen van Disney ook het bekijken waard waren.

Maar zoals we allemaal weten, komt er een einde aan alle goede dingen, en dat geldt ook voor tv-programma's. Toevallig komt er uiteindelijk ook een einde aan behoorlijk vreselijke series! Hoewel je kunt zien waarom Disney sommige van zijn minder populaire shows heeft geannuleerd, zijn sommige zeker ver voor hun tijd gestopt. Of het nu gaat om zakelijke redenen, dalende kijkcijfers of zelfs het vertrek van een belangrijk castlid, veel Disney-creaties moesten stoppen ondanks de protesten van hun legioenen fans. Sommigen werden zelfs uit de lucht gehaald om plaats te maken voor een nieuwe, maar ongetwijfeld inferieure serie!

We hebben een lijst samengesteld met de Disney-shows die om de meest interessante redenen zijn geannuleerd - waaronder een flink aantal die waarschijnlijk helemaal niet hadden moeten worden stopgezet. Sommige van deze series waren ooit de vlaggenschipshows van Disney; anderen waren meer ingehouden creaties waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Maar ze hebben waarschijnlijk allemaal nog steeds fans die zouden willen dat ze nooit waren geannuleerd.

25 Sonny met een kans

Afbeelding
Afbeelding

Na haar succes in de Disney Channel Original Movie Camp Rock, verscheen Demi Lovato op het kleine scherm in de kortstondige tv-serie Sonny With A Chance. De show volgde de avonturen van de titulaire Sonny, een goedbedoelende en dappere aspirant-komiek. Sonny With A Chance was een echte hit bij de kijkers.

Dus waarom eindigde het na slechts twee seizoenen in de lucht?

Het antwoord ligt in Demi Lovato's persoonlijke problemen. In 2010 moest Lovato zichzelf uit de productie verwijderen vanwege persoonlijke problemen. Ze kon niet langer deelnemen aan de show, dus werd deze prompt geannuleerd.

24 Zo willekeurig

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Disney uiteindelijk Sonny With A Chance annuleerde, probeerde het de verhaallijn van de show voort te zetten in een spin-off. Zo willekeurig! was een sketchcomedyshow waarin elk castlid van Sonny speelde, afgezien van Demi Lovato. Hoewel Disney wanhopig deze franchise wilde voortzetten, mocht het niet zo zijn. Zo willekeurig! was gewoon niet zo goed als Sonny With A Chance. Zonder Demi Lovato verloor de franchise het grootste deel van zijn vonk. Zo willekeurig! werd geannuleerd na slechts één seizoen in de lucht.

23 Zelfs Stevens

Afbeelding
Afbeelding

Weet je nog dat Shia LeBeouf niets anders was dan een kindsterretje met heldere ogen, en geen 'performancekunstenaar' die erop uit was om het internet elke twee minuten te verrassen? Ja… Dat waren goede dagen. Zelfs Stevens was de grote doorbraak van LeBeouf, en het was een behoorlijk populaire show. Het volgde de levens van verschillende leden van de familie Stevens, van de rechtlijnige Ren tot de onvolwassen Louis. Ondanks het krijgen van goede ratings, werd de show na drie seizoenen geannuleerd. De reden? Destijds liet Disney geen van zijn shows langer dan 65 afleveringen draaien. Zelfs niet de goede!

22 Veel succes Charlie

Afbeelding
Afbeelding

Good Luck Charlie is een van die Disney-shows die zonder duidelijke reden leek te eindigen. We zouden het bijvoorbeeld begrijpen als een belangrijk personage had besloten te vertrekken, of als de kijkcijfers achteruitgingen … Maar deze show had alles in huis! Fans hielden van het schattige uitgangspunt, de slapstick-humor en de vaak progressieve verhaallijnen.

In één aflevering was zelfs een homostel te zien - een grote stap voor een Disney-show!

Geen van deze dingen kon Good Luck Charlie echter behoeden voor annulering in 2013. Het lijkt erop dat Disney net heeft besloten dat het tijd was om de stekker uit de show te trekken.

21 PrankStars

Afbeelding
Afbeelding

Niet veel shows kunnen zeggen dat ze zijn geannuleerd omdat een van hun sterren is gearresteerd. PrankStars mag zich echter tot deze "elite"-groep rekenen! De show was eigenlijk een kindvriendelijke versie van Punk'd. Het werd gehost door Hannah Montana-ster Mitchel Musso en zag verschillende kinderen hun idolen van beroemdheden ontmoeten in grappige situaties. Het ging allemaal zo goed… Tot Musso's arrestatie in 2011 voor rijden met een handicap. De show werd onmiddellijk uit de lucht gehaald en PrankStars werd later officieel geannuleerd.

20 Jonas

Afbeelding
Afbeelding

Op het hoogtepunt van de populariteit van de Jonas Brothers besloot Disney dat het een goed idee was om Nick, Joe en Kevin hun eigen tv-show te geven. In theorie was het een geweldig idee - de broers hadden legio fans, en alles met in de hoofdrol zou zeker een hit worden! Helaas bleek Jonas echter te verschrikkelijk om zelfs de meest toegewijde Jonas Brothers-fans te betrekken. Het acteerwerk werd bekritiseerd, het uitgangspunt van de show was zwak en de kijkcijfers begonnen snel te dalen. De show werd in 2010 na slechts twee seizoenen stopgezet.

19 Kim Mogelijk

Afbeelding
Afbeelding

Is iemand anders nog steeds een beetje boos over het feit dat Kim Possible is geannuleerd? Het is meer dan tien jaar geleden dat de animatieserie eindigde, en het voelt nog steeds alsof het te snel is gestopt. Dit was weer een razend populaire Disney-franchise die werd geannuleerd simpelweg omdat het kanaal besloot dat het tijd was om te stoppen. De makers stopten terwijl ze voorop liepen en sloten Kim Possible af toen het nog als een geweldige show werd gezien. We hebben in ieder geval de live-action film om naar uit te kijken!

18 Take Two met Phineas en Ferb

Afbeelding
Afbeelding

Op het eerste gezicht was Take Two With Phineas and Ferb een best cool concept voor een show. Deze populaire geanimeerde personages "interviewden" een reeks beroemdheden in een reeks shows van twee minuten.

De show trok ook enkele grote sterren!

Taylor Swift, Larry King en Seth Rogen verschenen allemaal tijdens de korte run van Take Two. Zelfs zij konden de show echter niet redden. Disney maakte er stilletjes een einde aan na slechts één seizoen. Niemand weet tot op de dag van vandaag precies waarom! We kunnen alleen maar aannemen dat Take Two niet zo spectaculair van de grond kwam als Disney had gehoopt.

17 Hannah Montana

Afbeelding
Afbeelding

Wat gebeurt er als de hoofdrolspeler van een Disney-serie iets eerder wil 'opgroeien' dan de producenten hoopten? De show wordt natuurlijk geannuleerd! Dat is precies wat er gebeurde met de razend populaire serie Hannah Montana. Miley Cyrus - de ster van de show - gaf in interviews toe dat ze een beetje ziek werd van het neerzetten van een brandschoon, Disney-vriendelijk imago. Het begon mis te gaan toen ze in 2009 "ongepast" danste bij de Teen Choice Awards. Zowel Disney als Cyrus besloten uiteindelijk dat er een einde moest komen aan haar tijd als Hannah Montana.

16 Meisje ontmoet wereld

Afbeelding
Afbeelding

Als spin-off van de populaire sitcom Boy Meets World, had Girl Meets World van Disney Channel veel waar te maken. Voor het grootste deel is het gelukt! De show werd geprezen om zijn mix van komedie en keiharde verhaallijnen. In 2017 annuleerde Disney de show echter - tot grote verwoesting van zowel zijn fans als makers. Het gerucht ging dat de hoofdpersonages te oud werden om geschikte Disney Channel-rolmodellen te zijn. Aanvankelijk leek het erop dat Girl Meets World zou worden opgepikt door een ander netwerk. Deze onderhandelingen liepen uiteindelijk echter nergens op.

15 Schud het op

Afbeelding
Afbeelding

Voordat Zendaya Hollywood stormenderhand veroverde dankzij haar rol in The Greatest Showman, was ze een populaire Disney Channel-actrice. Naast Bella Thorne was ze de ster van Shake It Up van 2010 tot 2013. De show vertelde het leven van twee beste vrienden terwijl ze carrière maakten als back-updansers. Het werd ongelooflijk goed ontvangen, maar leek in strijd met Disney's beleid om shows te annuleren op het hoogtepunt van hun populariteit. Shake It Up duurde slechts drie seizoenen en verloor onderweg een van de belangrijkste castleden - Kenton Duty -.

14 Arwin

Afbeelding
Afbeelding

Herinnert iemand zich deze mislukte spin-off van Suite Life van Zack en Cody nog? Yep … Disney probeerde eigenlijk een show te baseren op Arwin de ingenieur, een geliefd terugkerend personage in de serie. Ze filmden zelfs een pilot-aflevering in 2007 met in de hoofdrol Selena Gomez! Arwin! zou het titulaire personage zijn post in het Tipton Hotel hebben zien verlaten en bij zijn zus intrekken. Gomez zou Alexa, het nichtje van Arwin, hebben geportretteerd. Helaas werd de piloot nooit opgehaald en werd deze show geannuleerd voordat hij zelfs maar de kans had gekregen om van start te gaan!

13 Het suiteleven van Zack en Cody

Afbeelding
Afbeelding

Over The Suite Life of Zack and Cody gesproken, de reden voor de annulering van deze show moet uniek zijn! Disney besloot de serie te beëindigen om plaats te maken voor het vervolg, The Suite Life on Deck! Om de een of andere reden besloten de producenten van Disney Channel dat de hotelsetting van de show saai was geworden en dat het de juiste manier zou zijn om iedereen naar een cruiseschip te brengen. Dus The Suite Life of Zack and Cody werd geannuleerd en de nieuwe show ging vrij snel daarna in première.

12 Cory In The House

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Arwin! nooit echt op onze schermen terechtgekomen, een spin-off van Disney Channel deed dat zeker! Cory in The House was het vervolg op That's So Raven. Het bevatte Raven's broer Cory, die naar Washington, D. C. verhuisde en terloops in het Witte Huis kon rondhangen.

Hé, het is een extraatje als je vader de chef-kok is!

Hoewel Cory in The House aanvankelijk behoorlijk populair was toen het in première ging in 2007, begonnen de beoordelingen snel te dalen. Disney gaf uiteindelijk zijn eerste spin-off op na slechts twee seizoenen.

11 Gamer's Guide to vrijwel alles

Afbeelding
Afbeelding

Gamer's Guide to Pretty Much Everything had een vrij uniek uitgangspunt onder Disney-shows! Het was geen komedie over een tweenage-meisje dat beroemd wordt, of een familieserie. In plaats daarvan volgde het een professionele tienergamer die de bijnaam Kid Fury draagt! Helaas kreeg Gamer's Guide vanaf het begin behoorlijk teleurstellende beoordelingen en werd het alleen maar erger in het tweede seizoen. Disney besloot zijn verliezen te beperken en de show te annuleren - tot grote ergernis van de maker, Devin Bunje, die zei dat het een "zakelijke beslissing was, geen creatieve". Ouch.

10 Star Wars-rebellen

Afbeelding
Afbeelding

Sinds de eerste Star Wars-film in 1977 op het grote scherm verscheen, is de franchise ongelooflijk populair geweest. Het heeft een hele nieuwe generatie fans gekregen dankzij de nieuwe vervolgfilms, een feit dat Disney besloot te verzilveren. Star Wars Rebels was een animatieserie die tot 2018 op Disney XD werd uitgezonden. Het werd niet geannuleerd omdat het aan populariteit of beoordelingen verloor - als er iets was, werd de schare fans groter! De plot van de show haalde echter snel de tijdlijn van de films in, dus werd deze beëindigd om eventuele cross-overs te minimaliseren.

9 Lizzie McGuire

Afbeelding
Afbeelding

Ah, Lizzie McGuire - het tween-drama dat Hillary Duff in de schijnwerpers zette. We genoten er allemaal van om Lizzie door de beproevingen van school en haar gezinsleven te zien navigeren, met haar beste vrienden Miranda en Gordo aan haar zijde. En wie kan de iconische Lizzie McGuire-film vergeten? Helaas kon zelfs de immense populariteit van deze show het niet redden van Disney's vloek van 65 afleveringen. Het eindigde na slechts twee seizoenen in de lucht na het bereiken van deze willekeurige mijlpaal. Serieus, Disney. Waarom 65? Waarom niet 100 afleveringen, of, weet je, zoveel als het publiek wil?!

8 American Dragon: Jake Long

Afbeelding
Afbeelding

American Dragon: Jake Long had een heel cool concept voor een Disney-show. Deze animatieserie beschrijft de avonturen van de titulaire Jake, een jonge jongen die toevallig de kracht moest hebben om in een draak te veranderen.

Zoals, een echte draak.

De populariteit van de show bleek uit het feit dat de hoofdpersonages een afbeelding maakten in een andere Disney-show, Lilo and Stitch. American Dragon werd echter geannuleerd na het tweede seizoen, om redenen waar Disney nooit aan had gedacht er verder op in te gaan. Kwam het door de kijkcijfers? Verveelden de makers van de show zich gewoon? We zullen het nooit weten.

7 Flash Forward

Afbeelding
Afbeelding

Voor het geval je het je afvraagt, nee, Disney heeft niet in het geheim ABC's sci-fi show FlashForward uit 2009 gemaakt. De gelijknamige show was een tienerdrama dat in de jaren negentig werd uitgezonden! Het was zelfs de eerste show die ooit werd uitgebracht met de titel "Disney Channel Original Series".

Flash Forward volgde de schooldagavonturen van twee achtsteklassers, Tucker en Rebecca genaamd. De eerste twee seizoenen waren behoorlijk populair, wat ertoe leidde dat de show werd verlengd voor een derde run … Wat, bizar genoeg, nooit echt werd geproduceerd. De show is nooit officieel geannuleerd, precies - het is gewoon … gestopt. Vreemd, hè?

6 Goedemorgen, juffrouw Bliss

Afbeelding
Afbeelding

Je kent dit schooldrama uit de late jaren 80 misschien onder een andere naam. Goedemorgen, Miss Bliss was eigenlijk een voorloper van het tienerdrama Saved By The Bell! Helaas was Good Morning echter veel minder succesvol dan zijn spin-off. Het bevatte enkele personages uit Saved By The Bell in hun middelbare schooljaren - Zack, Lisa en Screech om precies te zijn! Nadat deze show in feite gebombardeerd was in de kijkcijfers, besloot Disney snel om het te annuleren. Het werd echter weer opgepikt door NBC, kreeg een beetje een make-over en omgevormd tot Saved By The Bell !

Aanbevolen: