20 wilde onthullingen over de anatomie van W alter White

Inhoudsopgave:

20 wilde onthullingen over de anatomie van W alter White
20 wilde onthullingen over de anatomie van W alter White
Anonim

Of het nu de eerste of de vijftigste is, wanneer de aftiteling van Breaking Bad het scherm vult, voelen fans meteen dat ze naar een uniek tv-programma kijken en dat ze op het punt staan toe te treden tot een wereld waar alleen een personage met net zoveel uithoudingsvermogen als W alter White aan het roer zou kunnen staan.

Natuurlijk, de iconische fysieke verschijning van W alter White is een van de redenen waarom de erfenis van Breaking Bad geworteld is in de hoofden van zowel televisie- als populaire cultuurfans, maar zijn persoonlijkheid en kijk op het leven is net zo essentieel voor de show. baanbrekende erfenis. Door diep in de karakterontwikkeling van W alt te duiken, kunnen Breaking Bad-fans beter begrijpen waarom W alter evolueert naar zijn Heisenberg-personage en beslissingen neemt die ver afstaan van de stille en ingetogen scheikundeleraar die we kenden uit het eerste seizoen.

Hier zijn 20 onthullingen over de fijne kneepjes van W alter White!

20 Ned Flanders Vibes

Afbeelding
Afbeelding

Een van W alter White's inaugurele en kenmerkende looks doet ons misschien denken aan een zeer geliefd en klassiek gevierd personage dat misschien door nerds geïnspireerde looks heeft geïnspireerd; Ned Flanders, van The Simpsons !

Wanneer we voor het eerst kennis maken met W alter, kennen we hem als een duidelijke scheikundeleraar, een verre schreeuw van de W alter die we leren kennen nadat zijn karakter evolueert en zijn verhaal doorneemt. Symbolisch?

19 'Heldenstatus' garandeert geen goede gezondheid

Afbeelding
Afbeelding

W alter's eerste plotpunt met een groot personage dat ons ertoe brengt om erachter te komen dat hij voorbestemd zou kunnen zijn voor hobbelige wegen, is zijn kankerdiagnose, die een voorafschaduwing zou kunnen zijn; deze man heeft een slechte gezondheid en is niet in orde.

W alts diagnose had hem ertoe kunnen aanzetten een ander leven te verkennen dan hij gewend was, wat hem tot een vals gevoel voor moraliteit zou kunnen leiden.

18 Hij verliest zijn vorige leven als hij Heisenberg wordt

Afbeelding
Afbeelding

Gedurende de vijf seizoenen van Breaking Bad doorloopt W alter vele façades van een veranderende persoonlijkheid, maar het snelste en meest voor de hand liggende teken van W alters transformatie komt van zijn fysieke anatomie!

W alter begint de serie met een meer conservatieve en door Ned Flanders geïnspireerde look, maar hij werpt deze look letterlijk van zich af kort nadat hij begint na te denken over zijn volgende carrièrestap. Hij wordt kwetsbaar en meer blootgesteld aan verandering.

17 W alter heeft er uiteindelijk genoeg van om een dienaar te zijn

Afbeelding
Afbeelding

Kijkers leren in de eerste scènes van de show dat W alter een toegewijde huisvader is; zijn leven is gestructureerd rond zijn vrouw en zoon, en hun uitgebreide familie, Skyler White's zus Marie, en haar man Hank.

W alter's carrière weerspiegelt ook zijn 'dienaar'-mentaliteit. Hij is niet alleen scheikundeleraar, maar werkt ook parttime bij een wasstraat, maar geeft duidelijk zijn dienstknechtstatus op.

16 Zijn hoed verbergt zijn verwarring

Afbeelding
Afbeelding

Als W alter zijn fysieke transformatie doormaakt, heeft hij naast het verlies van zijn haar nog andere aspecten van Heisenbergs uiterlijk. W alt draagt vaak een hoed en een zonnebril.

Waarom dragen mensen hoeden en zonnebrillen? Vaak om 'probleemgebieden' te verbergen die ze niet leuk vinden. W alt kiest niet alleen een problematische carrière waarin hij zich moet verbergen, hij wil misschien zijn uiterlijk verbergen vanwege innerlijke verwarring.

15 Familie kwam op de eerste plaats, wat er ook gebeurde

Afbeelding
Afbeelding

We weten dat het leven van W alter vanaf het begin om zijn familie draait, maar naarmate het verhaal van Breaking Bad en W alter vordert, zien fans zijn motivatie achter zijn carrièrekeuze geworteld zijn in liefde en toewijding voor Skyler en W alt "Flynn" Jr.

W alters volledige transformatie als persoon wordt weerspiegeld door zowel zijn anatomie als zijn geest, familie is W alters motivatie en kan worden gezien als een aardingssymbool.

14 De 'Heisenberg'-kapsel symboliseert kwetsbaarheid

Afbeelding
Afbeelding

W alts hernieuwde carrièrekeuze en de daaruit voortvloeiende scenario's (zoals zijn relatie met voormalig student en uiteindelijke sidekick Jesse Pinkman), stellen hem letterlijk en figuurlijk bloot. W alt ontdekt na verloop van tijd dat hij zich niet kan verbergen voor de waarheid of de realiteit buiten de camper die hij voor werkdoeleinden met Jesse inneemt.

Hoe cliché het ook klinkt, W alts kale hoofd is symboliek om hem bloot en bloot te laten.

13 Zijn manieren om geld wit te wassen kunnen een compensatie zijn

Afbeelding
Afbeelding

W alter raakt gefixeerd op zijn aanstaande carrière om één reden, en slechts één reden: geld! Naarmate de serie vordert en W alt verder gaat met zijn inspanningen, vindt een van de beroemde scènes van de show plaats wanneer Skyler W alt eindelijk de hopen geld laat zien die hij heeft verzameld.

We hebben gehoord van het cliché "geld kun je niet kopen…" en dit kan waar zijn. W alt verstopt zich, dus compenseert hij niet?

12 Zijn laatste seizoenslook symboliseert zijn behoefte om zich te verbergen

Afbeelding
Afbeelding

W alts transformatie in Heisenberg is niet de enige opmerkelijke verandering in zijn fysieke anatomie. Terwijl de serie afloopt, laat W alt een sjofele baard groeien en zet hij een nieuwe bril op, die in niets lijkt op zijn 'kenmerkende stippen'.

De toevoeging aan W alt's nekvel met betrekking tot de tijdlijn van de show zou misschien fysiek bewijs kunnen zijn dat W alter zich opnieuw moet verbergen omdat zijn acties het verbergen moeilijker hebben gemaakt.

11 W alters voormalige carrière weerspiegelt mogelijk zijn persoonlijkheid

Afbeelding
Afbeelding

Als je een Breaking Bad-liefhebber bent, kan teruggaan en het onderzoeken van W alters carrière als scheikundeleraar aanvoelen als een terugkeer, maar het ontdekken van W alts onderwijscarrière is de moeite waard om te onderzoeken in termen van symboliek!

The Atlantic beschouwt W alts leer als belangrijk voor het eigenlijke verhaal van de show. The Atlantic legde uit: "Alle elementen die hem sindsdien in een monster hebben veranderd, waren al aanwezig."

10 W alt da alt langzaam af in het spiegelen van de gelaatstrekken van Gus

Afbeelding
Afbeelding

Een ander Breaking Bad-personage dat een karakterevolutie ondergaat die zo sterk is als die van W alter, zou absoluut Gus Fring zijn. Wanneer we kennis maken met Gus, springt zijn serieuze en directe persoonlijkheid eruit als een centrale identificatie van zijn karakter, en naarmate Breaking Bad vordert, ontdekken we Gus' "authentieke" persoonlijkheid.

W alt en Gus kunnen niet altijd met elkaar overweg, maar er zijn duidelijke overeenkomsten in hun persoonlijkheden, inclusief fysieke eigenschappen.

9 W alter geeft alleen om mensen die hem rechtstreeks voordeel opleveren

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel W alter een vrij gewone man lijkt te zijn wanneer Breaking Bad begint, verandert hij geleidelijk in een compleet ander persoon en komen verborgen elementen van zijn persoonlijkheid naar voren, die zijn duistere en gemene kant symboliseren.

Schurken denken vaak aan niemand anders dan aan zichzelf, en hoe het mogelijk zal zijn om indirect vooruit te komen om hun ego te voeden. W alts ego is sterk en wordt vaak getoond.

8 W alter ontwikkelt soortgelijke garderobekeuzes als zijn partners

Afbeelding
Afbeelding

W alters transformatie in de kingpin-heerser door de conclusie van Breaking Bad is vaak rotsachtig, en we kunnen gevallen zien waarin hij duidelijk verbijsterd is door de samenspanning van zijn verleden en heden, en een zo'n voorbeeld zou zijn het vermogen om langzaam (en stil) de kledingkeuzes van zowel zijn vrienden als vijanden te kopiëren.

W alt en Jesse zijn niet altijd volledige tegenpolen!

7 Zijn vrouw is zijn enige echte uitdager

Afbeelding
Afbeelding

Veel van W alts misgelopen relaties zijn 'zakelijke' relaties, en we zien gevallen in Breaking Bad waar de aanwezigheid van Skyler W alt nog steeds troost, ondanks het feit dat W alt Skyler gedurende de hele serie probeert te domineren.

Skyler was niet gek. Zodra ze het dubbelleven van W alt verneemt, vecht ze vaak terug en creëert ze uitdagingen voor W alt, wat ook laat zien dat de kijker Skyler ook wat macht heeft!

6 W alts bril is symbolisch

Afbeelding
Afbeelding

W alts fysieke anatomie is extreem symbolisch voor zijn karakterontwikkeling, maar er is één soort paasei-verbinding met de maker van de show, Vince Gilligan!

Volgens Huffington Post zou W alt's "later blik" misschien "gewoon de manier kunnen zijn waarop maker Vince Gilligan knikt naar zijn eigen transformatie, van tv-schrijver en producent tot een van de meest gewilde showrunners in de branche."

5 Zijn gedachten houden hem drijvend, niet zijn geweten

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest bekende persoonlijkheidsaspecten van een slechterik, is het geleidelijke verlies van geweten, of het nu wordt weerspiegeld door acties of door hun gedachten.

Bij W alter White kan het verlies van zijn geweten een beetje verwarrend zijn voor de kijker, omdat we gefixeerd zijn door W alters denkproces dat hem naar de volgende situatie zal leiden, en we zijn blind voor de ernst van de situaties.

4 Narcisme wordt weerspiegeld in W alts uiterlijk

Afbeelding
Afbeelding

Of de transformatie van W alt in het laatste seizoen opzettelijk was of niet, blijft een mysterie.

W alt was nooit je "traditionele" knappe man, maar aangezien hij later sterk betrokken raakt bij 'breaking bad', kan hij misschien 'opbloeien' om anderen te compenseren of af te leiden van zijn verslechterende mentale toestand of af te leiden van de ernst van situaties.

3 W alter leert innerlijke vrede na de diagnose

Afbeelding
Afbeelding

Het woord 'vrede' kon zelden worden gebruikt om enig aspect van Breaking Bad te beschrijven, behalve één zeldzaam geval in W alters karakterboog: zijn gevoel van 'innerlijke vrede' na zijn diagnose van kanker.

Thought Catalog schrijft een persoonlijkheidsverandering na de diagnose toe aan de eerste stap in zijn evolutie! Volgens Thought Catalog, "Iets in [W alt] snaps." en hij gaat geleidelijk door een 'spiritueel ontwaken'.

2 Het kleurenschema van W alt's Clothing weerspiegelt dag en nacht

Afbeelding
Afbeelding

Kleur zou bijna als een personage in Breaking Bad kunnen worden beschouwd! Van meer voor de hand liggend gebruik van kleur, zoals Marie's liefde voor de kleur paars, tot de meer subtiele voorbeelden, kleur is uiterst belangrijk.

Een subtieler voorbeeld van de rol van kleur in Breaking Bad is de modetransformatie van W alter. Breaking Bad-fans hebben de verschillen in kleurschakeringen in zijn kleding opgemerkt! Ze evolueren en veranderen altijd.

1 W alter moest sterven om het beest te doden

Afbeelding
Afbeelding

In sommige geselecteerde gevallen kan een laatste handeling nooit echt als een "finale" worden beschouwd, tenzij drastische maatregelen worden genomen.

De term 'finale' kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de situatie, en voor W alter White was de 'finale' van hoe diep zijn leven was getransformeerd terwijl hij voortdurend 'breaking bad' was, hij moest sterven om de "slechte" cyclus in zijn leven voorgoed verbroken.

Aanbevolen: