De 20 meest krachtige Game Of Thrones-personages (en de 10 zwakste)

Inhoudsopgave:

De 20 meest krachtige Game Of Thrones-personages (en de 10 zwakste)
De 20 meest krachtige Game Of Thrones-personages (en de 10 zwakste)
Anonim

Dit is nogal voor de hand liggend, maar om niet ronduit te klagen, wil ik je laten weten dat het volgende spoilers bevat voor bijna de hele Game of Throne-serie. Als je van plan bent om naar de show te kijken, of bezig bent met een inhaalslag, zou ik je willen waarschuwen om door te lezen. Dat gezegd hebbende, het land van Westeros, evenals Essos, is de thuisbasis van vele grote leiders, tirannen, strijders en vrije mensen. Macht komt in vele vormen en het is niet altijd de meest bekwame zwaardvechter die de meeste macht heeft. Soms is het dragen van de kroon en het zitten op de troon in King's Landing geen garantie voor enige vorm van macht of invloed over de mensen van de 7 koninkrijken.

George R. R. Martin doet fantastisch werk door te laten zien hoe macht zich op verschillende manieren manifesteert en laat het publiek weten dat macht zich bevindt waar mensen denken dat het aanwezig is. Er is een citaat van Varys in een raadsel dat hij aan Tyrion vertelt dat precies dit verklaart. Macht hoort niet bij één rol of titel, het bestaat overal waar de mens zegt dat het bestaat. Martin laat ook zien hoe de zwakte van een personage zich kan lenen voor hun ondergang, of het kan worden gebruikt als de pijler die hen bouwt naar een meer bevredigend en plichtsgetrouw leven. Er zijn veel manieren waarop iemand zowel kracht als zwakte kan tonen, en Game of Thrones heeft ons beide op verschillende manieren laten zien. Laten we eens kijken naar 15 van de krachtigste personages in Game of Thrones, evenals 15 van de zwakste personages in de serie.

30 Zwakste: Tommen Baratheon

Afbeelding
Afbeelding

Tommen Baratheon is een interessant personage, want op geen enkel moment in de show heeft hij ooit echte macht. In veel opzichten laat hij de negatieve aspecten zien van iemand die in bijna alle opzichten het directe tegenovergestelde is van Joffrey Baratheon. Tommen is een verlegen en liefdevol kind dat alleen het beste in mensen ziet. Cersei doet haar best om hem te beschermen, maar Tommen laat Margaery Tyrell zijn emoties beheersen en kan hem manipuleren. Dit leidt er vervolgens toe dat de High Sparrow in wezen de controle over King's Landing overneemt, terwijl Tommen het nepsymbool van een koning is. Tommen was te aardig en liefdevol in een wereld die hem verslond.

29 Krachtig: Samwell Tarly

Afbeelding
Afbeelding

Samwell Tarly is de ode van George R. R. Martin aan Sam uit de Lord of the Rings-serie. Het zou dan logisch zijn dat zijn Sam ook een onconventionele held zou zijn die op zichzelf machtig is. Veel mensen zullen beweren dat hij hoger op deze lijst thuishoort omdat hij de eerste was die een White Walker voor altijd versloeg, en ook een Fen neerhaalde. Beide overwinningen hangen af van geluk in plaats van vaardigheid, maar Sam is verantwoordelijk voor vele onthullingen in heel Westeros. Hij is misschien niet machtig in de openlijke traditionele zin, maar Samwell Tarly heeft meer voor Westeros gedaan dan bijna wie dan ook.

28 Krachtig: Gendry Baratheon

Afbeelding
Afbeelding

Nu hij de naam Baratheon en de heerschappij van Storm's End heeft gekregen, staat Gendry aan de top van de wereld. Er is een klein probleem met Arya Stark die hem afwijst, maar hij had het eigenlijk moeten zien aankomen. Het was niet de eerste keer dat een Stark-vrouw het hart van een Baratheon brak. Gendry heeft een belangrijke rol gespeeld sinds hij stopte met roeien rond Westeros en hij is van vitaal belang geweest bij het leveren van informatie en het redden van levens. Als het allemaal gezegd en gedaan is, is hij misschien de laatste levende man van de huizen die betrokken zijn bij de Oorlog van de 5 Koningen, dus zijn macht kan vanaf nu alleen maar groeien.

27 Zwakste: Robyn Arryn

Afbeelding
Afbeelding

Robyn Arryn is een vreemd kind wiens grootste tekortkomingen vooral kwamen van zijn overbezorgde moeder tijdens zijn vroege ontwikkelingsjaren. Ze vertroetelde hem niet alleen, maar traditionele voeding zo laat in de adolescentie kan ook ernstige mentale problemen veroorzaken. We hebben gezien dat hij zich nog moet ontwikkelen tot een echte vechter, ondanks dat de Knights of the Veil hun macht demonstreren tijdens de Battle of Jon en Ramsay. Het beste voor Robyn is om nauw verbonden te blijven met Sansa Stark nu ze de Vrouwe van Winterfell is en uiteindelijk de heerser van het Noorden kan worden in de afwezigheid van Jon Snow.

26 Krachtig: Jaime Lannister

Afbeelding
Afbeelding

Jaime Lannister is misschien wel het meest onbegrepen en meest complexe personage in heel Westeros. Veel van zijn verachtelijke acties werden gedaan in naam van zijn familie en in de veiligheid van duizenden onschuldigen. Als zijn dominante hand nooit was afgehakt, zou hij waarschijnlijk veel hoger op deze lijst staan ten koste van zijn fatsoen. In veel opzichten stelde het verlies van zijn hand hem in staat ware zwakte te ervaren en de fout van zijn wegen te begrijpen. Brienne van Tarth heeft Jaime laten zien dat hij een ridder van eer is, ondanks het breken van zijn eed om mensen te redden.

25 Krachtig: Beric Dondarrion

Afbeelding
Afbeelding

Beric Dondarrion heeft talloze keren het vermogen gehad om te herrijzen, grotendeels dankzij Thoros of Myr. Zonder hem en de Lord of Light was Beric misschien nooit zo hoog op de lijst terechtgekomen. Hij is een sterke en capabele jager, maar er is niets bijzonders of opmerkelijks aan hem als het op vechten aankomt. Hij heeft de toegevoegde bonus dat hij niet bang is voor de ondergang en een vlammend zwaard die beide echt helpen om zijn zaak op te bouwen. Als deze lijst stemmen met een strikte rangorde zou zijn, dan zou Beric Dondarrion gemakkelijk op nummer één komen en het zou niet eens in de buurt komen.

24 Zwakste: Janos Slynt

Afbeelding
Afbeelding

Janos Slynt is de belichaming van het woord lafaard. Hij is een toonbeeld van de definitie van moed, waarbij op het moment dat hij door angst wordt getroffen, hij alle kracht, agressie en comfort verliest. Hij begint als de commandant van de City's Watch in King's Landing en eindigt uiteindelijk bij de Night's Watch, waar hij wordt vermoord door Jon Snow voor zijn verraderlijke daden. Gedurende een lange tijd in de show werden we ertoe gebracht te geloven dat Samwell de grootste lafaard in Westeros is, maar we realiseren ons al snel dat Janos Slynt de titel vrij gemakkelijk pakt. Hij was een slijmerig, laf excuus van een man.

23 Krachtig: Jorah Mormont

Afbeelding
Afbeelding

Jorah Mormont is een van de grootste vechters ter wereld en zou waarschijnlijk tientallen jaren over Bear Island hebben geregeerd als hij niet voor zijn slavenverkoop had gezorgd. Jorah's reis begint als spion voor de kroon in King's Landing, maar hij wordt al snel verliefd op Danaerys Targaryen en wordt haar loyale raadgever en beschermer Met de hulp van Samwell Tarly kan hij vechten uit grijswaarden en keer terug naar Dany in de strijd tegen gezondheid. Jorah is het type man dat verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen daden. Hij verwacht nooit dat vergeving zal worden uitgedeeld, maar hij hoopt dat zijn daden en loyaliteit het naar waarheid kunnen verdienen.

22 Krachtig: Tormund Giantsbane

Afbeelding
Afbeelding

Het publiek vroeg zich lange tijd af wat Tormund Giantsbane onderscheidde van veel van zijn wilde tegenhangers. Het blijkt dat zijn naam niet alleen te danken was aan het feit dat hij een reus in de strijd had neergehaald, maar ook aan het idee dat hij een vrouwelijke reus had misleid om hem maandenlang te verzorgen. Volgens Tormund was het de reuzenmelk waardoor hij zo groot en krachtig kon worden. Met Tormund is het moeilijk om erachter te komen welke verhalen hij vertelt over feiten zijn en die puur voor entertainment zijn verzonnen. Hij heeft eerder verklaard dat hij samen met een beer is geweest, maar of dat het dier was of Lady Mormont moet nog worden bevestigd.

21 Zwakste: Selyse Baratheon

Afbeelding
Afbeelding

Selyse Baratheon, de vrouw van Stannis, en de slechtste moeder van heel Westeros. Het algemene idee van zwakte komt voort uit een vertoning van een gebrek aan kracht, vaardigheid of competentie. Selyse's zwakte komt niet echt voort uit iets fysieks, maar eerder haar zwakte als individu of moeder Ze werd al snel een volgeling van Melisandre, een vrouw die haar man manipuleerde en stal. Selyse stond Melisandre toe haar plaats in te nemen als de leidende vrouwelijke figuur in het leven van Stannis en stond beiden toe haar dochter in brand te steken. Haar zwakte ligt in haar passiviteit.

20 Krachtig: Euron Greyjoy

Afbeelding
Afbeelding

Euron Greyjoy is een moeilijk persoon om op deze lijst te plaatsen. Ik zou niet zeggen dat hij per se getalenteerd, bekwaam of indrukwekkend is. Hij is echter gevaarlijk, agressief en barbaars. Hij is de piratenpiraat en zijn overwinningen zijn grotendeels te danken aan het verrassingselement. Ik wil hem de eer geven, want als hij deelneemt aan een gevecht, heeft zijn niet-aflatende vechtstijl tot nu toe voor hem gewerkt. Het is gewoon moeilijk om een man superhigh te plaatsen als hij zich een agent van chaos voelt in plaats van een echte bedreiging voor de kroon.

19 Krachtig: grijze worm

Afbeelding
Afbeelding

Grey Worm slaagt erin niet alleen een uitstekende vechter te zijn, maar ook een geweldige leider en generaal voor de legers van Danaerys. Zijn connectie met Missandei hielp hem aarden en hem mens te laten voelen op een manier die hij nooit had. Het helpt om te laten zien dat zelfs als je een eunuch bent er veel meer is om lief te hebben en relaties aan te gaan, en je kunt het laten werken als er voldoende bereidheid en begrip van beide kanten is. Gray Worm heeft altijd het gevoel gehad dat hij in elk gevecht het meest uit de hoofdpersonen zou vallen, ik hoop dat hij blijft gedijen.

18 Zwakste: De Dertien

Afbeelding
Afbeelding

De Dertien zijn de groep ambassadeurs die de grote stad Qarth bestuurden. Voor een groep individuen die vertrouwd waren met het runnen van zo'n grootse en complexe stad, waren ze niet zo indrukwekkend of machtig. Elf van hen kwamen aan hun einde simpelweg door de samenwerking van een grote oplichter en een vreemde heksenmeester. Als je zoveel mensen hebt die samenwerken, zou je een soort noodgeval of een actieplan verwachten als ze ooit worden verraden. Het hele ding voelde gewoon heel eenvoudig en liet zien hoe zwak de hele groep was. Het was gewoon een groep mensen die het vervalst totdat ze het haalden.

17 Krachtig: Bronn

Afbeelding
Afbeelding

Bronn is een geweldig personage in de wereld van hoge fantasie. Hij is iemand met een zorgeloze en sarcastische houding die hem snel sympathiek maakt en het publiek houdt ervan als hij op het scherm staat. Het probleem is dat zijn ware aard niet loyaal is aan degenen met wie we hem veel tijd hebben zien doorbrengen, maar dat zijn loyaliteit strikt samenhangt met zijn beloning. Bronn heeft altijd verklaard dat hij het meest om goud en kostbaarheden geeft en met niemand vriendschappen of loyaliteiten heeft. Hij is zo'n bekwame en meesterlijke zwaardvechter dat hij het volste recht heeft om zich zo te voelen. Hij kiest altijd de winnende kant of probeert dat in ieder geval.

16 Krachtig: Sandor Clegane

Afbeelding
Afbeelding

The Hound is een vechter die alleen echt verslagen is door Brienne van Tarth. Nou, Brienne, en vuur. Sandor Clegane heeft altijd een geweldige vaardigheid getoond op het gebied van vechten, vooral vanwege zijn apathische en depressieve aardHij is zo'n grote man van gest alte, maar dat betekent niet dat hij traag is vanwege zijn maat. Zijn focus lag op het neerhalen van een van de weinige mensen in Westeros die duidelijk een voordeel tegen hem hadden, zijn broer. In een wereld die nu wordt geleid en geleid door de Heer van het Licht, is het moeilijk om Sandor Clegane aan de top te plaatsen, omdat zijn angst voor vuur een grote en flagrante zwakte is.

15 Zwakste: Rickon Stark

Afbeelding
Afbeelding

Helaas pakt Rickon Stark gemakkelijk de titel van zwakste Stark-kind. Zijn beide zussen zijn op zichzelf machtig geworden en al zijn broers, inclusief Jon Snow, waren allemaal op de een of andere manier bekwaam. Heck, Rickon begreep niet eens het concept van rennen in een slangenpatroon tijdens The Battle of Jon and Ramsay. Het is moeilijk om hem te veel verwijten te maken, aangezien hij ook de jongste van het stel was. Hij heeft helaas nooit de kans gehad om op te groeien en een sterk en normaal leven te leiden. Laten we niet eens beginnen aan zijn verschrikkelijke wolf, Shaggy Dog.

14 Krachtig: Brienne Of Tarth

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn maar heel weinig mannen, en zelfs nog minder vrouwen, zo niet buiten Arya Stark, die in de strijd kunnen wedijveren met Brienne van Tarth. Het mooie van haar karakter is dat ze bijna net zo krachtig is in haar zwaardvaardigheden als in haar overtuigingen. Brienne wilde zo graag ridder worden en respecteert waar ze voor moeten staan Ondanks dat ze voorbeelden van ridderschap tegenkomt die geen rekening houden met al haar vooropgezette idealen, blijft ze toegewijd aan haar doel. Ze slaagde er zelfs in om The Hound, ook bekend als Sandor Clegane, in de strijd te verslaan, wat niet eenvoudig is.

13 Krachtig: Night's King

Afbeelding
Afbeelding

Naarmate het laatste seizoen vordert, hebben we geleerd dat de Night's King een uitstekende speerwerper was die voornamelijk vertrouwde op intimidatie en pure cijfers als het ging om militaire gevechten. We kwamen er al snel achter dat hij, omdat hij ooit een man was, nog steeds twee van de grootste zwakheden van de mens droeg: arrogantie en ego. Die twee dingen zijn precies wat leidde tot zijn kwetsbaarheid in de God's Wood en Arya's briljante dolkflip-nederlaag. Het vermogen om de overledene op commando tot leven te wekken is behoorlijk krachtig, maar hij kon niet eens voorbij Winterfell komen, dus hij komt niet te hoog op deze lijst terecht.

12 Zwakste: Alys Karstark

Afbeelding
Afbeelding

We weten technisch niet wat er met haar is gebeurd en of ze überhaupt de Slag om Winterfell heeft gehaald. Ervan uitgaande dat ze niet als een vechter werd beschouwd, belandde ze hoogstwaarschijnlijk in de crypten met Tyrion, Varys, Sansa en zijn gezelschap. Gezien het feit dat de begraven Stark weer tot leven kwam, is er een kans dat ze het niet heeft gehaald. Voor haar is er in ieder geval een kwestie van overleven. Zoals we later zullen zien, heeft de leider van House Umber na de Slag om Jon en Ramsay nooit een kans gehad. De Karstark's hebben een geweldig huisnummer, dus ik hoop dat Alys Karstark de lente ha alt.

11 Krachtig: Tyrion Lannister

Afbeelding
Afbeelding

Tyrion Lannister is de slimste man in heel Westeros. Al sinds de eerste aflevering van de serie wordt ons getoond dat wat Tyrion mist aan kracht, lichaam en behendigheid, hij meer dan goedmaakt met intelligentie. Hij is de leidende hand van Jon Snow van Winterfell naar de Muur en geeft hem veel lessen en wijsheid die Jon Snow nog jaren van dienst kunnen zijn. Wat moet je doen als je hele familie een hekel aan je heeft? Welnu, in het geval van Tyrion doet hij er alles aan om zijn waarde te bewijzen en te laten zien dat hij de beste is van wat een Lannister kan zijn, met fouten en zo.

Aanbevolen: