10 personages die klassieke sitcoms pijn doen (en 15 die ze hebben gered)

Inhoudsopgave:

10 personages die klassieke sitcoms pijn doen (en 15 die ze hebben gered)
10 personages die klassieke sitcoms pijn doen (en 15 die ze hebben gered)
Anonim

De meeste sitcoms danken hun succes - of mislukking - aan het grotere ensemble van hun cast. Het is de combinatie van die personages en hun relaties, dynamiek en conflicten die de show zo leuk maken - of een nachtmerrie - om naar te kijken.

Er zijn echter enkele shows waarvan het succes of de ondergang kan worden toegeschreven aan één personage in het bijzonder. Dit kan zijn omdat ze niet in de slecht geteste pilot-aflevering zaten en op hun hoede waren voor kijkers toen ze zich bij de show voegden, of omdat ze halverwege de serie kwamen opdagen om de cast van het verkeerde been te zetten en de haai te springen. Er zijn een aantal scenario's die zich kunnen voordoen wanneer een nieuw personage wordt geïntroduceerd in een sitcom. Sommige shows vermijden het toevoegen van nieuwe personages volledig, zoals The Simpsons, omdat het niet nodig is om met iets goeds te knoeien. Ze volgen het oude gezegde: "Als het niet kapot is, repareer het dan niet."

Maar als het kapot is en je probeert het te repareren, dan kan het op twee manieren gaan: een nieuw personage zal de show schaden en fans zullen afhaken, of ze zullen de show redden en fans zullen blijven afstemmen. Het is geen exacte wetenschap. Hier zijn 15 personages die klassieke sitcoms hebben gered (en 10 die hen pijn hebben gedaan).

25 Opgeslagen: Frank Reynolds (It's Always Sunny In Philadelphia)

Afbeelding
Afbeelding

FX's donkere sitcom It's Always Sunny in Philadelphia is nu een cultklassieker, met een toegewijde schare fans, maar het struikelde in het eerste seizoen omdat het worstelde om zichzelf te definiëren. De baas van het netwerk bracht zijn persoonlijke vriend Danny DeVito binnen, die ermee instemde om zich bij de cast aan te sluiten terwijl zijn kinderen genoten van seizoen 1.

In seizoen 2 begon de show zijn draai te vinden met Frank Reynolds die nu deel uitmaakt van de bende. DeVito's bijdragen aan het succes van de show zijn duidelijk, aangezien hij duidelijk het meest hilarische castlid is en verantwoordelijk is voor de meeste memorabele momenten van de serie.

24 Gekwetst: Emily W altham (Vrienden)

Afbeelding
Afbeelding

Helen Baxendale's Friends-personage Emily W altham was gewoon de slechtste. Ze was niet al te slecht in de eerste paar afleveringen waarin ze zat, maar de haat van fans voor haar kwam bijna precies overeen met Ross 'liefde voor haar. Ze probeerde Rachel eruit te snijden en Ross werd alleen maar verliefder op haar.

Hij had haar ten huwelijk gevraagd tegen de tijd dat fans haar al lang beu waren. Het was een enorme opluchting toen de bruiloft een ramp was en – na enkele aanvankelijk behoedzame afleveringen waarin Ross haar probeerde terug te winnen – verliet ze kort daarna de show voorgoed.

23 Opgeslagen: Frankie Dart (Community)

Afbeelding
Afbeelding

Community had het echt moeilijk na ongeveer seizoen 3 toen het de steun van NBC verloor en castleden zoals Chevy Chase en Donald Glover begon te verliezen. Veel nieuwe castleden kwamen en gingen, zoals Keith David en Jonathan Banks, maar het personage dat de show redde was Frankie Dart, gespeeld door de geweldige Paget Brewster.

Ze was een personage dat we nog niet in Community hadden gezien, en ze ontwikkelde een sterke en unieke relatie met elk van de andere personages om haar plaats in de hoofdcast te verstevigen. Helaas, de show getankt op de inmiddels ter ziele gegane Yahoo! Screen-streamingservice en Frankie werd toegewezen aan de tv-geschiedenis.

22 Opgeslagen: Ben Wyatt (Parks And Recreation)

Afbeelding
Afbeelding

Zowel Adam Scott als Rob Lowe voegden zich in het tweede seizoen tegelijkertijd bij de cast van Parks and Rec. Ze bleken zo populair te zijn dat ze Paul Schneider verdreven en jarenlang bleven hangen, wat zelfs leidde tot het einde van Scott's Starz-serie Party Down.

Volgens Scott was de kans om in de grote Parks and Rec te verschijnen zo lucratief dat hij zijn eigen auto met de hoofdrol in het stof liet bijten. Het was Scott's personage Ben die het einde van de show haalde, trouwde met het hoofdpersonage Leslie Knope en overal fans voor zich wist te winnen.

21 Pijn: Craig Middlebrooks (parken en recreatie)

Afbeelding
Afbeelding

De cast van Parks and Rec was perfect. Mark verwijderen en Ben en Chris toevoegen, had ons de perfecte sitcom-cast gegeven. Leslie, Ron, Tom, Andy, Ann, April, Jerry, Donna - er was geen dood gewicht in die cast. Het zou dus bijna onmogelijk zijn voor een nieuw personage om mee te doen.

Maar dat was de taak van Billy Eichner toen hij werd gecast om de nieuwe Parks Dept.-medewerker Craig Middlebrooks te spelen. Ondanks alle inspanningen van Eichner was Craig gewoon luid en overdreven dramatisch en die karakterisering van één noot voldeed niet aan alle personages die er al waren en voelde uiteindelijk onnodig.

20 Opgeslagen: Charlie Crawford (Spin City)

Afbeelding
Afbeelding

Spin City was een van de grootste shows van de jaren '90, en toen Michael J. Fox' strijd met de ziekte van Parkinson ervoor zorgde dat hij de show en zijn personage Mike Flaherty achter zich liet, stond het netwerk te popelen om de show gaande te houden. Ze vervingen hem door Charlie Sheen als Charlie Crawford.

Tot de verbazing van veel fans paste Sheen erg goed bij de show, Charlie was een geweldig personage en de show ging jarenlang door. Sheen was zelfs zo succesvol in Spin City dat hij de komende jaren een vaste waarde in de sitcom werd, waarbij producers hele sitcoms om hem heen bouwden. Het was jammer om Fox te zien vertrekken, maar Sheen zorgde voor een sterke vervanger.

19 Hurt: Amy Farrah Fowler (The Big Bang Theory)

Afbeelding
Afbeelding

The Big Bang Theory begon als een show over een groep nerds die nooit afspraakjes konden krijgen en hun dagen doorbrachten met het lezen van stripboeken en debatteren over Star Trek. Beginnend met de introductie van Amy Farrah Fowler, werd het langzaam een rip-off van Friends omdat alle personages langdurige vriendinnen (of, in sommige gevallen, vrouwen) kregen.

Vervolgens werden de nerdier-aspecten onherkenbaar verwaterd ten gunste van datingverhaallijnen, huwelijksproblemen en zwangerschappen. Amy heeft de schrijvers misschien opengesteld voor een heleboel nieuwe verhaallijnen voor Sheldon, maar het waren verhaallijnen waar de fans niet in geïnteresseerd waren.

18 Opgeslagen: Leon Black (Curb Your Enthusiasm)

Afbeelding
Afbeelding

In het zesde seizoen van HBO's Curb Your Enthusiasm dwingt de vrouw van Larry David hem om een gezin op te nemen wiens huis is verwoest door een orkaan - en dan verlaat ze hem en zit hij aan hen vast. Terwijl de rest van de Black-familie het huis van Larry (en de show) slechts een seizoen later verliet, is Leon van J. B. Smoove jarenlang huurvrij en onuitgenodigd bij Larry blijven wonen.

Larry en Leon vormen een hilarisch duo, met een botsing van ras, leeftijd, klasse en religie die ons een eindeloze reeks hilarische geïmproviseerde debatten heeft gegeven over de details van het dagelijks leven vanuit twee heel verschillende perspectieven.

17 Gekwetst: Vinny (Family Guy)

Afbeelding
Afbeelding

De fans van Family Guy waren in de war toen de makers van de serie hun voornemen aankondigden om Brian permanent uit de show te verwijderen en hem te vervangen door een nieuwe hond genaamd Vinny. Tony Sirico van The Sopranos speelde Vinny prima, maar hij was een eentonig personage dat werd gekenmerkt door niets meer dan Italiaans-Amerikaanse stereotypen - en niemand kon Brian vervangen.

Gelukkig bleek het allemaal een blunder om kijkers hun dierbaren te laten waarderen terwijl ze dat nog konden (zij het op een zeer ongebruikelijke manier) en Brian werd een paar afleveringen later teruggebracht.

16 Opgeslagen: Tina Belcher (Bob's Burgers)

Afbeelding
Afbeelding

Tina Belcher is veruit het populairste personage in Bob's Burgers. Verrassend genoeg was er in de originele pilot-aflevering voor Bob's Burgers echter geen Tina. In plaats daarvan was er een tweede jongen genaamd Dan Belcher. Het is veilig om te zeggen dat de hele tv-kijkgemeenschap dankbaar is voor de verandering.

Tina's meme-achtige karakter is vooral te danken aan de immense populariteit van de show. Van de manier waarop ze rent zonder haar armen te bewegen tot de manier waarop ze kreunt tot haar snelle nerveuze ademhaling tot haar obsessie met het schrijven van 'erotische vriendenfictie', het lijdt geen twijfel dat Bob's Burgers beter af is met Tina in de cast.

15 Pijn: Reagan (New Girl)

Afbeelding
Afbeelding

Toen Zooey Deschanel zin had om een seizoen of zo een pauze te nemen van de show New Girl, werd ze vervangen door een personage genaamd Reagan, gespeeld door Megan Fox. New Girl is volledig opgebouwd rond de persona van Deschanel, waarbij het succes van de show te danken is aan de manier waarop de andere personages tegen die persona stuiteren.

Megan Fox heeft een nieuwe dynamiek gecreëerd - het is gewoon jammer dat deze dynamiek draaide om de jongens die allemaal kwijlden over het hete meisje. Gelukkig verliet Fox een seizoen of zo later de show, keerde Deschanel terug en werd New Girl weer New Girl en niet The Big Bang Theory.

14 Opgeslagen: Woody Boyd (Proost)

Afbeelding
Afbeelding

Toen Nicholas Colasanto stierf, kon zijn personage Coach niet langer op Cheers voorkomen. Zijn heengaan was echt triest, zijn afwezigheid was voelbaar in de show en er waren angsten dat de show niet kon herstellen van een dodelijk ongeval. Maar toen kwam Woody Harrelson binnen met zijn zuidelijke charmes om Woody Boyd te spelen.

Het personage was zo'n drastisch vertrek uit Coach en zo'n welkome nieuwkomer dat de show nog een paar goede jaren overleefde. Harrelsons bijdragen aan de show worden gezien in de lange levensduur van zijn roem. De meeste sitcom-sterren hebben geen carrière meer wanneer de show eindigt, vooral degenen die halverwege de show kwamen opdagen, maar Harrelson is een enorme filmster.

13 Pijn: Jim (8 eenvoudige regels)

Afbeelding
Afbeelding

8 Simple Rules (For Dating My Teenage Daughter) was nooit een bijzonder goede show, en in het huidige klimaat voelt de behandeling van vrouwen archaïsch aan. Na het tragische en plotselinge overlijden van de ster van de show, John Ritter, had het echter echt moeten stoppen. In plaats daarvan ging het netwerk door met nog een seizoen.

James Garner nam de leiding over en speelde de opa, en herkauwers over het rouwen om het verlies van een vader als tiener werden onderbroken door grappen en een lachband. Het was gewoon ongemakkelijk, zelfs met David Spade die naast Garner bij de cast kwam, bleef Ritter's schaduw zo duidelijk dat de show nog maar een seizoen duurde.

12 Opgeslagen: Nicola Murray (The Thick Of It)

Afbeelding
Afbeelding

Armando Iannucci's politieke satire The Thick of It werd nieuw leven ingeblazen toen het Rebecca Front in de hoofdcast bracht om de stuntelige politicus Nicola Murray te spelen. Beschreven door Malcolm Tucker als een "omnishambles", was Nicola een ietwat overdreven parodie op Theresa May.

Front speelde haar altijd perfect, probeerde dapper te blijven tijdens de verschrikkelijke tragedies die haar kiezers teisterden, en het resultaat redde de show. The Thick of It worstelde niet echt toen Front langskwam, maar het begon een beetje hetzelfde te worden en het lijdt geen twijfel dat Fronts optreden als Nicola de show verbeterde, ook al was het al geweldig.

11 Opgeslagen: Fonzie (Happy Days)

Afbeelding
Afbeelding

Het verhaal van Fonzie's opkomst tot het sterrendom is een van de meest oververtelde verhalen achter de schermen in Hollywood, maar hier is het weer. Nadat Ron Howard een tiener speelde in de hitkomedie American Graffiti, werd hij gecast als de ster van Happy Days. Arthur "Fonzie" Fonzarelli was alleen bedoeld als een minder belangrijk personage. Hij verscheen niet eens in elke aflevering in seizoen 1.

Het werd echter steeds duidelijker voor het netwerk dat Fonzie het favoriete personage van de kijkers was, dus de rest van de cast werd naar buiten geduwd, Fonzie werd de ster van de show en de term 'jumping the shark' was geboren.

10 Gekwetst: Nellie Bertram (The Office)

Afbeelding
Afbeelding

Het argument over wat de beste show uit de Britse en Amerikaanse versies van The Office is, kan worden opgelost door overeen te komen dat ze te verschillend zijn om eerlijk te worden vergeleken. Britse humor en Amerikaanse humor zijn werelden uit elkaar. Het wil niet zeggen dat de ene beter is dan de andere, maar ze zijn gewoon anders.

Dat is de reden waarom de Britse actrice Catherine Tate opviel als een zere duim toen ze werd gecast om Nellie Bertram te spelen in de Amerikaanse show en haar teksten afleverde met zeer Britse, zeer Gervais-achtige ineenkrimping. De laatste paar seizoenen van de Amerikaanse versie van The Office waren hoe dan ook over het algemeen zwak, maar Nellie was gemakkelijk het minst grappige personage daarin.

9 Opgeslagen: Max Louis (NewsRadio)

Afbeelding
Afbeelding

Na het vroegtijdig overlijden van Phil Hartman nam zijn vriend Jon Lovitz zijn positie in de NewsRadio-cast over als het nieuwe personage Max Louis. Max verving Bill McNeal en werd gekarakteriseerd als enorm onprofessioneel, wat genoeg verandering betekende om kijkers de tragedie te laten vergeten. Hij bleef nog een volledig seizoen hangen.

De show was nooit hetzelfde zonder Hartman, maar Lovitz heeft een ramp afgewend en heeft er prima werk mee geleverd. Hoewel NewsRadio maar één seizoen met Lovitz duurde, is dat er één meer dan iemand had verwacht zonder Hartman, en het voelde als het juiste moment om de show toch te beëindigen.

8 Hurt: Seven (getrouwd… met kinderen)

Afbeelding
Afbeelding

Elke show die naam maakt met grappige en unieke kijk op herkenbare gezinssituaties, zal onvermijdelijk opraken van situaties die herkenbaar waren. Dat gebeurde met Married…with Children toen Peggy's neef een kind genaamd Seven (zo genoemd omdat hij hun zevende kind was) op de stoep van de Bundy's afzette en hem daar achterliet om op te voeden.

Fans van de show zagen dit als een voorbeeld van "over de haai springen" en begonnen het te haten. De show duurde niet lang daarna en heel weinig tv-kijkers herinneren zich Married…with Children als een familieshow over een man, vrouw en drie kinderen.

7 Opgeslagen: Steve Urkel (Family Matters)

Afbeelding
Afbeelding

Family Matters was aanvankelijk een sitcom over de arbeidersfamilie Winslow en was als zodanig behoorlijk succesvol. Maar het was de introductie van Steve Urkel, de nerdy vriend van de kinderen, die Family Matters naar een nieuw niveau van populariteit duwde."Heb ik dat gedaan?" was een van de meest populaire slogans van de jaren '90.

Urkel hielp om Family Matters jarenlang in de lucht te houden nadat hij was gepromoveerd tot de hoofdcast. Key & Peele maakte een hilarische sketch met in de hoofdrol Tyler James Williams als een boosaardige Jaleel White met bovennatuurlijke vermogens die Family Matters stal van een doodsbange Reginald VelJohnson.

6 Opgeslagen: Erin Hannon (The Office)

Afbeelding
Afbeelding

Met Pam weg bij de receptie en alle hoofdpersonages waarmee we begonnen volwassen te worden, vervaagde het opgewekte optimisme van het eerste seizoen van The Office. In gestapt Erin Hannon met haar schattige, naïeve, jonge perspectief om dingen op te fleuren. De wereld maakte kennis met Ellie Kemper en we kregen een personage dat zowel hilarisch als hartverscheurend was.

Ze ontwikkelde een romantische relatie met Andy Bernard en zag een vaderfiguur in Michael Scott, wat leidde tot een aantal prachtige verhaallijnen voor het personage. Bovendien kreeg Erin misschien wel de grootste emotionele afsluiting van iedereen in de seriefinale toen ze eindelijk haar biologische ouders ontmoette.

Aanbevolen: