25 rare dingen uit Game of Thrones (die in de boeken stonden)

Inhoudsopgave:

25 rare dingen uit Game of Thrones (die in de boeken stonden)
25 rare dingen uit Game of Thrones (die in de boeken stonden)
Anonim

Het zou een beetje een understatement zijn om te zeggen dat dingen raar worden in Game of Thrones. De allereerste aflevering van de serie eindigt immers met een jonge jongen die uit een raam wordt geduwd nadat hij een incestueuze relatie tussen twee broers en zussen tegenkomt - waarvan er één de koningin van het hele koninkrijk is. Ondertussen roert een leger ijszombies zich in het noorden, terwijl in het verre oosten een vrouw een vuur inloopt met drie stenen eieren om de volgende ochtend met drie draken "kinderen" tevoorschijn te komen. En dat is nog maar het eerste seizoen van Game of Thrones - dat is uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende shows aller tijden.

Maar als het gaat om ronduit gekheid, heeft de boekenreeks een groot aantal bizarre momenten die nooit op het scherm zijn gekomen. Wat in sommige gevallen misschien geen slechte zaak is.

George R. R. Martin is zeker niet bang om zijn fantasie-epos in een aantal bizarre en onverwachte richtingen te nemen, wat ongetwijfeld de reden is waarom de Song of Ice and Fire-serie in de eerste plaats zoveel bijval heeft gekregen. Degenen die fantasy lezen, zijn goed thuis in alle stijlfiguren en clichés die het genre met zich meebrengt, wat zorgt voor een leuke afwisseling wanneer karakterontwikkelingen en plotwendingen niet gaan zoals gepland.

Dus laten we eens nader kijken naar 25 Weird Things Cut From Game Of Thrones (That Were In The Books).

25 Lady Stoneheart

Afbeelding
Afbeelding

Een van de bekendere vreemdere delen van de boeken is het personage van Lady Stoneheart, de herrezen Catelyn Stark.

Volgens Martin geloofde hij niet dat fantasiepersonages die weer tot leven worden gewekt - zoals Gandalf in The Lord of the Rings - in een betere conditie zouden moeten zijn dan toen ze nog leefden. Zijn antwoord hierop was Lady Stoneheart, die een groteske versie is van haar vroegere zelf. Ze is eigenlijk een zombie met een enkelvoudig doel: iedereen die een rol speelde in de Rode Bruiloft op brute wijze vernietigen.

24 De andere Aegon Targaryen

Afbeelding
Afbeelding

In de show wordt Jon Snow uiteindelijk onthuld als Aegon Targaryen, de zoon van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen en de rechtmatige erfgenaam van de IJzeren Troon. In de boeken is er echter een totaal andere Aegon Targaryen die een toneelstuk maakt voor de Zeven Koninkrijken.

Deze Aegon heet Young Griff en is de zoon van Rhaegar en zijn eerste vrouw, Elia Martell. Sommigen vermoeden echter dat deze Aegon een bedrieger is, aangezien lang werd gedacht dat hij door de Berg was vermoord tijdens de plundering van Koningslanding.

23 Vrouwelijke witte wandelaars

Afbeelding
Afbeelding

In de serie lijkt het alsof de White Walkers zijn gekomen en gegaan met heel weinig uitleg over hun oorsprong en motieven. In de boeken wordt echter gesuggereerd dat de Walkers een uitgebreide cultuur en geschiedenis hebben in heel Westeros, die mogelijk ook het bestaan van vrouwen omvat.

Een oude legende vertelt over de Nachtkoning (niet te verwarren met de Nachtkoning), die de 13e Lord Commander van de Nachtwacht was. Hij trouwde vervolgens met een vrouw die zeer waarschijnlijk een Walker was, wat zou kunnen betekenen dat sommige noorderlingen hun voorouders delen met deze mysterieuze wezens.

22 Brienne wordt bijna opgegeten door een kannibaal

Afbeelding
Afbeelding

Game of Thrones is misschien brutaal, maar er zijn een aantal scènes in het boek die nooit de sprong naar het scherm hadden kunnen maken zonder de meeste kijkers serieus walgelijk te maken. Een voorbeeld van zo'n scène komt wanneer Brienne vecht voor haar leven tegen Biter.

Biter is een outlaw wiens tanden in scherpe punten zijn gevijld. Tijdens een schermutseling scheurt Biter een stuk van Briennes gezicht en begint haar op te eten. Brienne weet te ontsnappen, maar het zorgt toch voor een van de meer verontrustende momenten in de boeken.

21 Alle Starks zijn wargs

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de magie net zo mysterieus is in A Song of Ice and Fire, speelt er zeker veel meer in de romans. Terwijl Bran bijvoorbeeld nog steeds de meest begaafde magiegebruiker in zijn familie is, wordt aangetoond dat al zijn broers en zussen bovennatuurlijke connecties hebben met hun schrikwolven.

Jon wringt zich een aantal keer expliciet tegen Ghost, wat handig is als hij tegen wildlingen vecht bij de Muur. Sommigen hebben zelfs gespeculeerd dat Jon in Ghost zou overleven na zijn verraad door de Nachtwacht.

20 Patchface, Stannis' griezelige hofnar

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meer bizarre en intrigerende personages om Game of Thrones niet te halen, is ongetwijfeld Patchface, de nar van Stannis Baratheon die onlangs bevriend is geraakt met zijn dochter, Shireen. Maar Patchface is geen gewone dwaas, hij is een personage dat zeer waarschijnlijk is verdronken en weer tot leven is gebracht door de god van de Iron Islands.

Hoewel Patchface niets anders dan gebrabbel lijkt te spuien, hebben zijn geïmproviseerde liedjes de toekomst bij een aantal gelegenheden nauwkeurig voorspeld, waaronder de rode en paarse bruiloften. Het is heel goed mogelijk dat Patchface op de een of andere manier winst maakt van de Verdronken God.

19 De Glazen Kaarsen

Afbeelding
Afbeelding

Glazen kaarsen zijn een uiterst zeldzaam item in A Song of Ice and Fire. Het zijn mysterieuze, verwrongen stukjes drakenglas waarmee de gebruiker, wanneer verlicht, over grote afstanden kan kijken. Geen enkele is echter de afgelopen honderd jaar verbrand. Dat wil zeggen, pas als Dany's draken ter wereld komen.

De Citadel is de thuisbasis van vier glazen kaarsen, drie zwarte en één groene. De kracht van deze artefacten moet nog volledig worden onderzocht.

18 De Hoorn van de Winter

Afbeelding
Afbeelding

In de show hebben we gezien hoe de Nachtkoning de Muur neerhaalde met een van Dany's herrezen draken in Eastwatch-by-the-Sea. Hoe de Muur in de boeken zal worden neergehaald, is echter nog steeds een raadsel.

Veel mensen verwachten nog steeds dat de Hoorn van de Winter een goed optreden zal geven. Dit is een mythisch instrument waarvan wordt gezegd dat het de reuzen van de aarde kan wekken en de Muur kan neerhalen. Martin is zeker dol op magische hoorns, maar deze artefacten moeten nog een belangrijke rol spelen in het verhaal.

17 Een anonieme man in de citadel

Afbeelding
Afbeelding

Veel fans van de show hebben zich afgevraagd wat de Faceless Man, het best bekend als Jaqen H'ghan, heeft uitgespookt sinds Arya het House of Black in White verliet. Volgens een populaire theorie uit de romans geloven velen dat deze gezichtsloze man onlangs de oude stad is binnengedrongen.

Zelfs als het niet dezelfde man is, heeft een anonieme moordenaar zeker het uiterlijk aangenomen van Pate, een nieuweling die bij de Citadel werkt. Misschien nog verontrustender is dat "Pate" een sleutel heeft die elke deur in de Citadel opent. Dus wat zijn deze dienaren van de Veelgezichten-God precies van plan?

16 Victarion Greyjoy en zijn zoutvrouwen

Afbeelding
Afbeelding

Euron is niet de enige oom van Theon die voor problemen in de boeken zorgt. Er zijn zelfs een paar ooms in het spel tijdens de burgeroorlog op Iron Island, en Victarion Greyjoy is misschien wel de meest verontrustende van allemaal.

Victarion is ongeveer net zo barbaars als een personage. Hij is een woeste zeevaarder die tijdens zijn plundering een aantal "zoutvrouwen" heeft genomen. Maar vreemd genoeg is Victarion ondergeschikt aan Euron, die zelfs een van de vrouwen van Vicatrion voor zichzelf opeiste. Victarion is zelfs een POV-personage in de romans, wat betekent dat hij waarschijnlijk een prominente rol zal spelen in de komende boeken.

15 Yohn Royce's magische wapenrusting

Afbeelding
Afbeelding

In de romans is Yohn Royce meer een krijger dan een diplomaat. Er wordt gezegd dat hij zo groot is als de hond en in staat is om enkele van de beste jagers van Westeros te verslaan. Een van de redenen hiervoor zou zijn magische wapenrusting kunnen zijn.

Yohn Royce voert zijn afstamming terug tot de Eerste Mannen, en er wordt gezegd dat hij in het bezit is van een harnas waarop oude runen zijn gegraveerd. In de boeken wordt Royce zelden buiten zijn harnas gezien, wat misschien komt omdat de runen hem beschermen tegen schade tijdens een gevecht.

14 De Drakenhoorn

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Krakenhoorn en de Hoorn van de Winter nog een prominente rol moeten spelen in de romans buiten hun mythologie, is de Drakenhoorn eigenlijk gekocht door Euron Greyjoy, die van plan is het instrument te gebruiken om Dany's draken te binden naar zijn wil.

Euron pakte de hoorn, beter bekend als Dragonbinder, op in de ruïnes van Valyria. We hebben ook reden om aan te nemen dat de hoorn echt werkt, aangezien een van de bemanningsleden van Euron zijn ingewanden verschroeit nadat hij het instrument heeft laten klinken.

13 Sothoryos, het derde continent van de bekende wereld

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel we misschien niet weten wat er ten westen van Westeros ligt of wat zich in de verste uithoeken van Essos bevindt, weten we wel dat er een derde continent is in het zuiden. Dit continent heet Sothoryos.

Sothoryos zou vol oerwouden en vreemde ziektes zijn. Het meeste ervan is in wezen onherbergzaam, hoewel een vorm van prehistorische mens (bekend als Brindled Men) het continent bewoont samen met wyverns, die in feite kleinere draken zijn zonder het vermogen om vuur te spuwen.

Er is zelfs een vierde continent, Uthos genaamd, hoewel er nog minder bekend is over deze zuidelijke landmassa.

12 Mance Rayder's missie naar Winterfell

Afbeelding
Afbeelding

In de boeken overleeft Mance Rayder zijn executie in Winterfell wanneer Melisandre een glamour gebruikt om Rattleshirt op Mance te laten lijken en Mance ook op Rattleshirt te laten lijken. Hierdoor komt Mance vrij om op missie te gaan voor Jon Snow, waarbij hij Winterfell infiltreert en probeert de Boltons omver te werpen.

Helaas was het laatste dat we van Mance hoorden, dat hij door Ramsay in een kooi werd opgesloten, en zijn complot om onenigheid in de Bolton-troepen te veroorzaken werkte maar zo lang.

11 De bloedzuigende bloedzuigers van Roose Bolton

Afbeelding
Afbeelding

Ramsay is misschien wel het meest verachtelijke personage in zowel de show als de romans, wat betekent dat de acties van zijn vader vaak over het hoofd worden gezien. Roose Bolton is echter ook zeker geen heilige, aangezien hij een van de sleutelfiguren was die hielp bij het orkestreren van de Rode Bruiloft.

In de romans is Roose echter niet alleen een sinistere tacticus, hij is op zichzelf ook buitengewoon griezelig. Dit is volledig zichtbaar wanneer het personage verschillende bloedzuigers ondergaat, waarvan hij gelooft dat het slecht bloed uit het lichaam verwijdert en tegelijkertijd de gezondheid verbetert.

10 Een sleutel die elke deur in de citadel ontgrendelt

Afbeelding
Afbeelding

Sams tijd in de Citadel is misschien ingekort in de show, maar op een gegeven moment steelt hij de sleutel van een maester en krijgt hij toegang tot het beperkte deel van de bibliotheek. Dit kan een knipoog zijn naar de persoonlijke sleutel van Walgrave in de boeken, die in staat is om elke deur in de Citadel te openen.

In feite zouden alle aartsmaesters in het bezit zijn van zo'n sleutel - wat niet het slimste idee lijkt, aangezien de Citadel talloze geheimen heeft. En helaas verloor een aartsmaester genaamd Walgrave onlangs zijn sleutel van een gezichtsloze man.

9 De Kraken Horn

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Krakens misschien het symbool van House Greyjoy zijn, zijn ze niet zomaar een mythisch wezen in de romans, het zijn echte zeedieren die in staat zijn om een hele vloot te laten kapseizen. Kon men deze krakens maar beheersen - en dat is precies waar de kraken-hoorn in het spel zou kunnen komen.

Deze hoorn staat momenteel op Claw Isle bij House Celtigar. Maar of de hoorn een mythe is of echt een rol gaat spelen in de romans, moet nog blijken.

8 Witte Wandelaars In Essos

Afbeelding
Afbeelding

Een populaire landtheorie over de Know-World in A Song of Ice and Fire is dat Westeros en Essos daadwerkelijk met elkaar verbonden zijn. Niemand weet immers wat zich in het uiterste noorden van Westeros bevindt, terwijl ook niemand weet wat zich in het uiterste oosten van Essos bevindt. Dus zou het een supercontinent kunnen zijn dat zich om de planeet wikkelt?

Martin heeft bevestigd dat zijn wereld inderdaad rond is, en enig bewijs om deze theorie te ondersteunen is dat er een soortgelijke legende is van de White Walkers en de Lange Nacht die uit de verste uithoeken van Essos komt.

7 Melisandre's tweede schaduwmoordenaar

Afbeelding
Afbeelding

In de serie baart Melisandre één schaduwkind, dat ze samen met Stannis Baratheon creëert. Deze moordenaar wordt gebruikt om de broer van Stannis, Renly, te vermoorden, die ook een claim op de troon heeft aangekondigd.

In de boeken gaan Melisandre en Stannis echter door met het creëren van een andere schaduwmoordenaar, een die wordt gebruikt om de man te vermoorden die de leiding heeft over Storm's End. Deze gang van zaken lijkt een beetje te handig in de romans, en het doet de lezer zich afvragen waarom Melisandre deze schaduwmoordenaars niet zomaar gebruikt wanneer iemand de Heer van het Licht in de weg staat.

6 De neppe Arya Stark

Afbeelding
Afbeelding

In de romans is het niet Sansa die gedwongen wordt met Ramsay te trouwen, het is Arya. Behalve dat het eigenlijk niet Arya is, maar eerder Jeyne Poole, de jeugdvriend van Sansa die vermomd is om op Arya te lijken. Het is een bizarre en ingewikkelde verhaallijn waarvan we blij zijn dat deze niet in de show is opgenomen.

Door Sansa de vrouw van Ramsay te maken, slaagde de show erin een belangrijk personage in het middelpunt van het conflict te plaatsen, terwijl ook het conflict tussen Sansa en Littlefinger verder werd ontwikkeld. Dit leidt uiteindelijk tot Sansa's wraak op de twee mannen die probeerden (en faalden) om haar te beheersen.

Aanbevolen: