De 15 slechtste klassieke sitcom-spin-offs (en de 15 beste)

Inhoudsopgave:

De 15 slechtste klassieke sitcom-spin-offs (en de 15 beste)
De 15 slechtste klassieke sitcom-spin-offs (en de 15 beste)
Anonim

Populariteit kan een tweesnijdend zwaard zijn. Aan de ene kant, als een tv-programma een bepaald publiek niet bereikt, zal het in de eerste plaats niet voortleven, maar het is wanneer shows enorm populair worden dat ze voorbij hun natuurlijke einddatums kunnen gaan en zich bukken om andere methoden om in leven te blijven. Spin-offs zijn de meest populaire manier om het universum van een show in stand te houden en ze blijven zelfs nu nog een allegaartje. Meestal is het belangrijkste ingrediënt bij het al dan niet werken van deze spin-offs of ze zijn gemaakt uit passie voor het bronmateriaal of dat ze gewoon een manier zijn om de nieuwste hit te verzilveren. Een spin-off als Young Sheldon is aantoonbaar niet nodig voor verhaaldoeleinden, maar dat betekent niet dat het nog steeds niet populair kan zijn. Tegelijkertijd zijn er spin-offseries die onfeilbare successen lijken die volledig in het water vallen, en misplaatste ideeën die uiteindelijk meer geprezen worden dan de serie die ze heeft voortgebracht.

Spin-offs blijven een fascinerende gok die al bestaat sinds bijna het begin van het medium en het is duidelijk dat ze niet snel uit de mode zullen raken. Om deze merkwaardige eigenaardigheden van televisie misschien beter te begrijpen, zullen we enkele van de meest beruchte titels opsplitsen. Hier zijn de 15 slechtste klassieke sitcom-spin-offs (en de 15 beste)!

30 Slechtste: Saved By The Bell: The College Years

Het origineel Saved by the Bell vond zijn publiek en wist lichte middelbare schoolverhalen te vertellen die gewoon belachelijk genoeg waren om een persoonlijkheid voor zichzelf te vestigen. De cast was misschien gevuld met veel archetypen, maar ze waren iconisch voor hun generatie.

Het is een natuurlijke verleiding voor shows die zich afspelen op een middelbare school om zichzelf uit te breiden naar postsecundair onderwijs, en dat is precies wat er gebeurde in Saved by the Bell: The College Years. Tot grote teleurstelling van veel fans vertrok het grootste deel van de vrouwelijke cast van de show en hun nieuwe vervangers konden het origineel niet vasthouden. De show werd ook te serieus voor zijn eigen bestwil.

29 Beste: voller huis

In een van de grotere oplevingen die Netflix heeft gemaakt, heeft de serie een geïnspireerde spin-off samengesteld die echt speelt in de tijd die is verstreken sinds het einde van de eerste show. Sommige spin-offs werken door op te vallen wanneer het pand nog steeds warm is, maar de tegenovergestelde stijl werkt hier.

Fuller House is in feite dezelfde sitcom in familiestijl als Full House, maar er zijn nu nog meer generaties in het huishouden en de voormalige kinderen leiden nu het peloton. En het is niet alsof de originele serie Shakespeare was.

28 Slechtste: The Ropers

Three's Company was een groot succes voor CBS, dus toen sitcoms in de jaren '70 en '80 een rage werden, was de kluchtige komedie niet bang om zich uit te leven in het gebied. Met Three's Company ligt het logische spin-off-potentieel echter bij Jack, Janet of Chrissy, niet bij de chagrijnige verhuurders, Stanley en Helen Roper.

The Ropers verwijdert het titulaire paar uit hun verhuurdersfuncties wanneer ze hun appartementencomplex verkopen van Three's Company en in plaats daarvan verhuizen naar groenere weiden. Het uitgangspunt van de serie kijkt naar de inspanningen van Helen om in haar nieuwe chique gemeenschap te passen, terwijl Stanley tot haar grote schaamte resistent is tegen verandering. Het is alleen de vraag of we deze show echt nodig hadden.

27 Beste: Benson

Robert Guillaume geeft een onvergetelijk optreden als Benson DuBois, de butler met een eigen willetje op het programma, Soap. Producenten en het netwerk wilden Guillaume's sterrenkracht niet verliezen, dus ontwierpen ze een voertuig dat Benson de start zou maken en lagen zou toevoegen aan zijn bijdehante karakter.

Benson is meer een typische sitcom dan Soap, maar het voegt nog steeds diepte toe aan Guillaume's karakter en hij won zelfs een Emmy voor zijn vertolking in de rol. Zeep zou zeven seizoenen doorgaan en Benson zou langzaamaan welvarender worden naarmate de show vorderde. Hij heeft een lange weg afgelegd sinds zijn bescheiden start als butler.

26 Slechtste: de Tortellis

Iedereen kent de Cheers-spin-off, Frasier, maar het is een weinig bekend feit dat het eigenlijk niet de eerste Cheers-spin-off is. Voordat Frasier er was, was er The Tortellis, ook al is het moeilijk om zo'n losse spin-off te bedenken. De serie richt zich op Carla's ex-man en zijn nieuwe trofee-vrouw terwijl ze verhuizen naar Las Vegas om een tv-reparatiebedrijf op te bouwen. Dan Hedaya en Jean Kasem speelden Nick en Loretta Tortelli, maar het feit dat deze personages hun eigen show hebben gekregen, is een beetje ondenkbaar.

De Tortellis slaagden er niet in het publiek aan te spreken, maar Carla, Norm en Cliff gaven allemaal gastoptredens in de show voordat de Tortellis uiteindelijk terugkeerden naar Boston.

25 Beste: Groene Acres

The Beverly Hillbillies was zo'n succes voor CBS dat het netwerk erg genereus was met het geven van carte blanche aan Paul Henning om nieuwe series te maken. De resultaten waren Petticoat Junction en zijn spin-off en bijbehorende serie, Green Acres. Green Acres keert praktisch de formule om die in de andere series van Henning is vastgesteld. Deze show kijkt naar een bevoorrecht stel uit New York City dat verhuist naar een landelijke boerengemeenschap en de cultuurschok opvangt.

Green Acres zou naarmate het vorderde steeds vreemder worden en een heel aparte stem voor zichzelf opbouwen die het aantoonbaar interessanter maakt dan Petticoat Junction. Het zou 170 afleveringen van landelijke hilariteit duren.

24 Slechtste: Enos

Soms kan er gewoon te veel van het goede zijn, wat precies het geval was met de Dukes of Hazzard-spin-off, Enos, die zich concentreert op de plaatsvervanger van Hazzard County, Enos Strate. Enos nam de plaatsvervanger van de kleine stad mee naar de grote stad Los Angeles en koppelde hem aan een nieuwe partner.

Enos was een populair personage in Dukes of Hazzard, maar blijkbaar hadden mensen niet een hele show van zijn avonturen nodig. De spin-off duurde slechts achttien afleveringen, ondanks een zware druk op de show en gratuite gastoptredens en connecties terug naar Dukes of Hazzard. Elke aflevering werd zelfs afgesloten door Enos die een brief aan Daisy Duke schreef over zijn heldendaden.

23 Beste: Goede Tijden

Spin-offs kunnen soms aan zichzelf ontsnappen en het is een beetje gek als ondersteunende karakters van ondersteunende karakters zoveel resoneren. Good Times is bijvoorbeeld een spin-off van Florida en James Evans van Maude, wat op zichzelf een spin-off is van All in the Family.

Good Times was een invloedrijke komedie vanwege zijn eerlijkheid en het is de eerste Afro-Amerikaanse familie sitcom met twee ouders. In het grootste deel van de verhaallijnen van de show proberen Florida en James boven de armoede in Chicago uit te stijgen. Het biedt een heel ander perspectief dan wat aanwezig is in Maude of All in the Family.

22 Slechtste: Joanie houdt van Chachi

Happy Days zou een groot aantal spin-offseries opleveren, maar toen het ouder werd en het einde van zijn serie naderde, was het op zoek naar wat jong bloed dat het kon vervangen. Joanie en Chachi van Scott Baio en Erin Moran bleken populair bij het jonge publiek op Happy Days, dus de twee werden naar Chicago getransplanteerd en afgezet tegen de Britse Invasion-muziekscene.

Joanie Loves Chachi ziet hoe het paar probeert om het als muzikanten te maken, terwijl de serie zowel komedie als muziek op een creatieve manier combineert, maar de show zou maar twee seizoenen duren. Ze waren uiteindelijk beter als ondersteunende karakters.

21 Beste: Daria

Het is eigenlijk verbazingwekkend dat Daria, een show en personage dat een cultfiguur is geworden voor vrouwelijke empowerment en tegencultuurwaarden, zijn leven dankt aan iets dat zo laagdrempelig en jeugdig is als Beavis and Butt-Head. Het is zelfs nog indrukwekkender dat MTV's Beavis and Butt-Head slechts interstitials waren die grotendeels rond muziekvideo's waren, maar toch werd Daria een volwaardige sitcom van een half uur die diepere verhalen biedt dan zijn voorganger.

Daria was geen doorslaand succes voor MTV, maar het netwerk had altijd moeite om erachter te komen wat te doen met animatie. De serie heeft sindsdien een ongelooflijke aanhang gekregen door de jaren heen.

20 Slechtste: Phyllis

Soms worden spin-offs puur door het charisma van een bepaalde actrice geduwd, wat het geval is met het Cloris Leachman-voertuig, Phyllis, een spin-off die zich richt op haar personage uit The Mary Tyler Moore Show. In Phyllis verhuist Phyllis Lindstrom van Leachman naar San Francisco met haar dochter om het leven opnieuw te beginnen na het overlijden van haar man.

Het meest ongelukkige aan Phyllis is dat het eerste seizoen sterk begon (Moore stak zelfs over in twee afleveringen!) en Leachman won zelfs een Golden Globe voor haar optreden. Toen de kijkcijfers en populariteit van de show in het tweede seizoen daalden, werd de stekker eruit getrokken.

19 Beste: Mork & Mindy

Als je bereid bent zo ver te gaan dat je een alien in je nostalgische sitcom laat vallen, dan kun je die alien net zo goed een eigen show geven. Alle regels zijn op dat moment uit het raam. En als je talent als Robin Williams tot je beschikking hebt, zou het een gemiste kans zijn om niet failliet te gaan met een gekke buitenaardse spin-off.

Mork & Mindy draait om Mork, van Planet Ork, na een gedenkwaardige stint van één aflevering op Happy Days. Mork & Mindy is een sitcom in dezelfde geest als zijn voorganger, maar het omarmt de vreemdheid van Mork's buitenaardse status en voelt vaak meer verwant aan Bewitched of I Dream of Jeannie.

18 Slechtste: Tabitha

Tabitha is eigenlijk Bewitched's versie van Joey. Bewitched had acht seizoenen lang een zeer gevierde run, dus het is niet verwonderlijk dat het netwerk die erfenis zou willen voortzetten, maar Tabitha zou niet slechts één seizoen duren, maar het zou fans van de originele serie actief woedend maken

Tabitha kijkt naar Tabitha Stephens, de heksendochter van Samantha en Darrin, maar deze serie tart de continuïteit van Bewitched regelrecht. Het grootste voorbeeld hiervan is dat wanneer Bewitched eindigt, Tabitha nog maar een kind is, maar deze serie speelt zich vlak daarna af en Tabitha is nu in de twintig. Het is een puinhoop van een show die slechts een verwaterde versie is van wat eraan voorafging.

17 Beste: Laverne & Shirley

Laverne & Shirley is een andere uitloper van Happy Days, zij het met aanzienlijk minder buitenaardse wezens dan Mork & Mindy. Laverne & Shirley liep acht seizoenen en bijna 200 afleveringen, en het is een bewijs van hoe een spin-off niet altijd een briljant uitgangspunt nodig heeft, maar alleen sterke, authentieke relaties. Laverne & Shirley is een schitterend voorbeeld van vrouwelijke vriendschap en de titulaire karakters zijn gewone vrienden uit het Midwesten die hun best doen in het leven.

Happy Days blonk misschien uit in de weergave van de tijdsperiode en een grotere gemeenschap van mensen, maar bij Laverne & Shirley draait alles om de kracht van vriendschap en het zit vol met iconische personages.

16 Slechtste: levende poppen

Sommige spin-offs zijn complete mysteries en het voelt alsof ze er soms gewoon zijn om plekken in de schema's van het netwerk te vullen. Living Dolls is een Who's the Boss? spin-off die draait om Leah Remini's Charlie Briscoe. Charlie was een kleine vriend van Samantha op Who's the Boss?, maar ze wordt plotseling de kern van een sitcom.

Living Dolls speelt zich af in de moordende modellenwereld, maar toonde ook het familiegevoel binnen de industrie. De serie werd over de hele linie gepand en duurde slechts twaalf afleveringen. Het zou waarschijnlijk nog minder hebben geduurd zonder het ijle Who's the Boss? verbinding.

15 Beste: de feiten van het leven

The Facts of Life was een steunpilaar van de jaren tachtig en liep voor een indrukwekkende negen seizoenen en meer dan 200 afleveringen. Het is een van de betere voorbeelden van hoe succesvol een spin-off kan zijn.

De show neemt Edna Garrett van Charlotte Rae uit Diff'rent Strokes en verplaatst haar naar een kostschool voor alleen meisjes als huismoeder. Edna's rol blijft veranderen naarmate de show vordert, maar ze blijft in een mentorschapspositie voor jonge meisjes en de serie bouwt tijdens de hele serie een fijn familiegevoel op. Het is absoluut een serie die de gezonde esthetiek van de jaren '80 vertegenwoordigt en het biedt een meer gezuiverde benadering van komedie en obstakels dan andere shows.

14 Slechtste:Top Of The Heap

De televisiejaren van vóór 2000 zitten zo vol met spin-offs dat het nogal ongelooflijk is om naar enkele sitcoms te kijken die begeleidende series kregen. Het maakt het des te gemakkelijker om helemaal te missen dat zoiets als Married…With Children een spin-off van zeven afleveringen zou kunnen krijgen met Matt LeBlanc in de hoofdrol (en dit zou nog steeds de meest succesvolle zijn van drie mislukte spin-offs van Married…With Children).

Top of the Heap vertelt het verhaal van de plannen om snel rijk te worden van Charlie Verducci en zijn zoon Vinnie. Een aflevering van Married…With Children fungeerde als een arme piloot voor de serie en verschillende Bundy's kwamen opdagen in de spin-off, maar het was niet genoeg.

13 Beste: Maude

Norman Lear sitcoms zoals All in the Family omarmden openlijk actuele onderwerpen en provocerende problemen. Het werd op een gegeven moment bijna verwacht van zijn sitcoms. Dat gezegd hebbende, Maude is een bijzonder politiek en sociaal georiënteerde serie. De serie neemt Bea Arthur's Maude, die toevallig de neef van Edith Bunker is en verschijnt in slechts twee afleveringen van All in the Family, en plaatst haar in het middelpunt van de lib-beweging van vrouwen.

Maude beeldt een zeer capabel, zelfvoorzienend personage uit dat niet bang is om veren te ruches en te vechten voor wat juist is. Ze was een pionier voor Norman Lear en de show vierde bijna 150 afleveringen.

12 Slechtste: Het Gouden Paleis

Weet je nog toen de Golden Girls besloten om samen met Don Cheadle en Cheech Marin een hotel te runnen? Nee? Nou, dat is het ondenkbare uitgangspunt van de spin-off van The Golden Girls, The Golden Palace.

Vreemd genoeg begint The Golden Palace direct na de gebeurtenissen van de afsluiting van The Golden Girls, waar ze hun huis verlaten en Dorothy van Bea Arthur gaat trouwen. De overige personages besluiten te investeren in een hotel in Miami, maar als blijkt dat daar een groot personeelstekort is, nemen ze het grootste deel van de taken zelf op zich. Wat een waanzin! De kijkcijfers van de Golden Girls waren al aan het dalen tegen het einde van de run en deze "reboot" kon geen nieuwe kijkers vinden.

11 Beste: familiezaken

Family Matters deed zeker niet alsof het een spin-off was, maar het personage van Harriette Winslow verscheen eerder al in Perfect Strangers of all things. Toen werd besloten om in de diepten van Harriette's gezinsleven te graven, had niemand plannen voor een tijdreis door Urkel in hun hoofd.

Family Matters' connectie met het bronmateriaal is er nauwelijks, maar dat is misschien het beste hier. De show staat als zijn eigen genuanceerde familie-sitcom en het zou niet moeten voelen alsof het de schaduw is van iets anders. Met meer dan 200 afleveringen en een verandering van netwerken, is het moeilijk om het succes van Family Matters te betwisten.

Aanbevolen: