10 Vreemde TLC-shows die niet geschikt zijn voor doelgroepen (+ 10 die we nooit willen verliezen)

Inhoudsopgave:

10 Vreemde TLC-shows die niet geschikt zijn voor doelgroepen (+ 10 die we nooit willen verliezen)
10 Vreemde TLC-shows die niet geschikt zijn voor doelgroepen (+ 10 die we nooit willen verliezen)
Anonim

TLC's naam was oorspronkelijk een acroniem voor The Learning Channel, maar het werd al snel een kanaal dat zich richtte op absurde realityshows op basis van onderwerpen waarvan de meeste mensen niet konden geloven dat ze echt waren!

Het netwerk is eigendom van Discovery Inc, maar de inhoud van het merk verschilt drastisch, omdat het een enorme hoeveelheid levens- en familiegerelateerde dramaseries heeft die - ondanks dat ze reality-tv worden genoemd - vaak nep of geënsceneerd aanvoelen. Van series over gezinnen met veel te veel kinderen, onwaarschijnlijke zwangerschappen, politieagenten in het winkelcentrum en kinderen in optochten, dit kanaal heeft het allemaal… zelfs als niemand erom vroeg.

Hoewel er enkele series zijn die totaal willekeurig en onnodig zijn, moeten we toegeven dat sommige shows absoluut binge-waardig zijn. Bepaalde shows zijn gezond en bevatten sympathieke families waar we allemaal graag naar kijken, en andere bevatten luchtige inhoud die gewoon supergemakkelijk is om in te genieten.

Aan de andere kant zijn er enkele shows die een licht werpen op zaken waar de meeste mensen geen weet van hebben, zoals het leven als een klein persoon, of de psychische aandoeningen die schuilgaan achter vreemde eetgewoonten en hamsteren. We kunnen zeker niet zeggen dat we niets hebben geleerd van TLC.

Lees verder om te zien welke shows we helemaal raar vinden, samen met die helemaal iconisch!

20 Helemaal raar: ik wist niet dat ik zwanger was

I Didn't Know I Was Pregnant is een documentaireserie over vrouwen die tijdens de bevalling ontdekken dat ze zwanger zijn. De show werd uitgezonden in 2009 en liep volgens Wikipedia vier seizoenen. De show was echt bizar en nagespeelde vrouwen die plotseling bevallen in auto's, badkuipen of zelfs op het toilet!

De meeste vrouwen hadden geen van de traditionele symptomen van zwangerschap zoals buik- of ochtendmisselijkheid en hadden geen enkele indicatie dat ze zwanger zouden kunnen zijn. Het was interessant als een eenmalige aflevering, maar werd veel te raar en repetitief om dagelijks te bekijken.

19 Helemaal raar: Mall Cops: Mall Of America

Deze serie voelde als een komedie, maar was behoorlijk serieus bedoeld. De TLC-televisieserie concentreerde zich op de agenten van het winkelcentrum die werkten aan wat Wikipedia noemde als het op een na grootste winkelcentrum in de Verenigde Staten, The Mall of America. De show concentreerde zich op zaken als het opsporen van verloren kinderen, het assisteren bij medische noodgevallen en het stoppen van winkeldieven.

Denk aan de politie, maar aan de andere kant van het extreme spectrum. Het was het soort serie dat niet echt iets nieuws of iets levensveranderends liet zien en waarvan de kijkers zich vooral afvroegen waarom er überhaupt een show over was. Eerlijk gezegd, winkelagenten zijn niet zo spannend.

18 Helemaal raar: zustervrouwen

Polygamie is zeker iets dat we niet gewend zijn te horen of te zien, vooral niet op reality-tv. Sister Wives was een TLC-show die in 2010 begon en volgens Wikipedia vandaag aan zijn 13e seizoen is! De show gaat over Kody Brown, een man met vier vrouwen en 18 kinderen! Technisch gezien heeft Brown maar één vrouw, omdat de wet niet meer toestaat, maar hij heeft zich verbonden aan de andere vrouwen door middel van afzonderlijke 'spirituele ceremonies'."

De show zorgde ervoor dat de familie betrokken raakte bij veel problemen met de wet en veroorzaakte verschillende controverses. Veel kijkers hebben moeite om te begrijpen waarom of hoe de vrouwen instemden met een dergelijke regeling en voerden aan dat deze onwettig was.

17 Helemaal raar: 90 dagen verloofde

Deze televisieserie behandelt een onderwerp dat de meesten van ons hebben gezien op Dr. Phil, het nieuws of zelfs televisieshows. Het is niet ongehoord dat mensen uit het buitenland proberen te trouwen met mensen die in de Verenigde Staten wonen in de hoop een visum en een permanente verblijfsvergunning te krijgen, maar de basis van deze show zou liefde moeten zijn.

90 Day Fiancé richt zich op stellen die een K-1-visum hebben, wat betekent dat ze verloofd zijn met staatsburgers van de Verenigde Staten en 90 dagen hebben om te beslissen of ze gaan trouwen. De koppels in deze show zijn altijd ongemakkelijk, ongemakkelijk of hebben een totale hekel aan elkaar. Het voelt niet authentiek aan, maar voelt eerder als een oplichterij op televisie.

16 Helemaal raar: peuters en tiara's

Toddlers & Tiaras is een show die veel negatieve aandacht trok voor schoonheidswedstrijden voor kinderen. Het maakte kijkers van streek om te zien hoe jonge kinderen worden gedwongen om extravagante outfits, over-the-top make-up, nepbruin en pruiken te dragen. Ze werden gemaakt om er veel ouder uit te zien dan ze waren en werden gedwongen veel aandacht te besteden aan hun uiterlijk, wat niet het meest positieve is voor jonge kinderen.

De kinderen waren vaak ellendig en werden door hun ouders gedwongen om op te treden, en ouders gaven hun kinderen zelfs buitensporige hoeveelheden suiker op verkiezingsdagen om ze vrolijk te houden. De hele zaak voelde erg corrupt en verdrietig.

15 Helemaal raar: mijn tiener is zwanger en ik ook

Deze show doet kijkers zich afvragen: hoe vaak gebeurt dit dat iemand besloot om het op televisie uit te zenden? Een moeder en dochter die tegelijkertijd zwanger zijn, lijkt een vrij onwaarschijnlijke gebeurtenis, maar op de een of andere manier vond TLC genoeg duo's om een tv-show te maken die een heel seizoen duurde!

De show volgde moeders en dochters die zwanger waren en documenteerde hun zwangerschappen in de aanloop naar de bevalling. Het toont ook alle drama, emoties en complicaties. Het concept van de show is veel te vreemd en het is onwaarschijnlijk dat het kijkers zal boeien. Het is geen wonder dat het niet zo lang heeft gelopen.

14 Helemaal raar: 19 kinderen en tellen

19 Kids and Counting is een zeer controversiële show over twee ouders met 19 kinderen en een toenemend aantal kleinkinderen! Alle namen van de kinderen beginnen met de letter J, waardoor het bijna onmogelijk is om ze allemaal te onthouden. De familie is controversieel vanwege hun strikte religieuze opvattingen. Ze prediken waarden van bescheidenheid en zuiverheid, geven thuisonderwijs aan hun 19 kinderen, weigeren hun toegang tot televisie en popmuziek en houden zich aan strikte genderrollen.

Volgens TheList leidden de verschillende controverses van de show tot de annulering tijdens het hoogst gewaardeerde seizoen. Na wat achter-de-schermen-drama, evenals een paar keuze-uitspraken van een van de echtgenoten van de Duggar-dames, trok TLC de stekker eruit.

13 Helemaal raar: Extreme Cougar Wives

Deze show volgde vrouwen die de neiging hadden om veel jongere mannen te daten. Het lijkt erop dat elke niche die TLC kan vinden, ze besluiten er een show over te maken. De serie richtte zich op relaties waarin vrouwen met mannen uitgingen die vijftig jaar jonger waren dan zij en onderzocht de impact die hun leeftijdsverschil op hun leven had.

Deze serie was gericht op de ervaringen van de vrouwen, en Wikipedia verklaarde dat het een special was die in 2012 maar drie afleveringen duurde. We veronderstellen dat ze niet genoeg mensen konden vinden die zichzelf beschreven als katachtigen om op te verschijnen de show. Het is zo'n bizar onderwerp dat we bijna niet weg kunnen kijken.

12 Helemaal raar: beste begrafenis ooit

Begrafenissen worden vaak beschouwd als een extreem trieste tijd om te rouwen, maar deze tv-show stelt alles in vraag wat we ooit hebben gedacht over deze momenten van verdriet. Best Funeral Ever richt zich op Golden Gate Funeral Home, een bedrijf dat absurd extravagante begrafenissen plant. Wikipedia stelt dat de show twee seizoenen duurde, te beginnen in 2013.

Elke aflevering had een thema, zoals een bowlingbegrafenis, een begrafenis met snoepthema, een boksbegrafenis en natuurlijk een begrafenis met countrymuziek! Het is zo bizar om rouwende families een spelshow te zien spelen en het voelt bijna te ver van de realiteit. Het is absoluut niets dat we gewend zijn.

11 Helemaal raar: Freaky Eaters

Zoals de naam al doet vermoeden, is Freaky Eaters een show die is gericht op mensen met de raarste eetgewoonten ooit! De show kan als komisch worden beschouwd, maar het is eigenlijk best triest, aangezien de meeste mensen waarschijnlijk een soort eetprobleem hebben waardoor ze niet regelmatig kunnen eten.

De serie laat mensen zien die bang zijn om fruit of groenten te eten of alleen mensen die maar één specifiek voedsel eten, zoals goedkope aardappelen of cheeseburgers. Wikipedia stelt dat de show twee seizoenen duurde voor in totaal 14 afleveringen. Het is veel te vreemd om ons een leven voor te stellen waarin we alleen frites of ijsrepen kunnen eten.

10 Iconisch: Het kleine paar

Deze televisieserie is fantastisch. Het helpt het stigma te bestrijden dat wordt geassocieerd met "kleine mensen" of mensen met skeletproblemen, waardoor ze veel kleiner zijn dan anderen. De serie plaatst twee enorm succesvolle mensen, die toevallig ook skeletdysplasie hebben, in de schijnwerpers.

Jennifer Arnold is neonatoloog en Bill Klein is een succesvolle zakenman. De show werpt een licht op hun successen, maar ook op hun strijd terwijl ze proberen een gezin te stichten en een perfect huis voor zichzelf te ontwerpen. De show is gezond en vertederend en zorgt ervoor dat kijkers meteen van het gezin houden. In tegenstelling tot veel andere familieshows op TLC, is deze controversevrij en gezinsvriendelijk.

9 Iconisch: extreme goedkope inzetten

Extreme Cheapskates is een televisieserie die mensen laat zien die extreem goedkoop zijn. Deze show is zo extreem dat het komisch wordt. Van het gebruik van doeken in plaats van toiletpapier tot het wassen van kleding in het zwembad, deze gezinnen worden zeker creatief. De show werd drie seizoenen uitgezonden en toonde gezinnen die geld aan niets besteedden, zelfs niet aan de eerste levensbehoeften.

Van leven zonder meubels tot het eten van dieren die je onderweg tegenkomt, deze mensen variëren van hilarisch zuinig tot heel icky! Het is veel te gemakkelijk om in deze realityshow te worden gezogen vanwege hoe licht en absoluut bizar het is.

8 Iconisch: mijn vreemde verslaving

My Strange Addition richt zich op mensen met absurde gewoonten die ze niet van zich af kunnen zetten. Bij toevoeging denken we meestal aan drinken of andere middelen, maar deze serie laat mensen zien die geobsedeerd zijn door het eten van toiletpapier, duimzuigen, schoonmaken of 'verliefd' zijn op voorwerpen als hun auto of pop. Deze show presenteert verslavingen waar kijkers zeker nog nooit van hebben gehoord en sommige zijn zo bizar dat we gewoon niet anders kunnen dan kijken.

Volgens IMBD liep de show vanaf mei 2010 zes hele seizoenen. Het is absoluut een van de meest populaire shows op het kanaal en het vreemde onderwerp zorgde ervoor dat kijkers terugkwamen voor meer.

7 Iconisch: Honey Boo Boo

Deze serie is behoorlijk controversieel, maar love it or leave it, het is behoorlijk iconisch. Here Comes Honey Boo Boo richt zich op Alana Thompson, beter bekend als Honey Boo Boo, een jonge deelnemer aan een schoonheidswedstrijd. Ze was voor het eerst te zien op Toddlers & Tiaras, maar haar extraverte persoonlijkheid stelde haar in staat om beroemd te worden en haar eigen show te krijgen.

Hoewel haar familie enigszins controversieel is, steelt de persoonlijkheid van Honey Boo Boo elke aflevering de show. Wikipedia stelt dat de show vier seizoenen liep, te beginnen in 2012. In 2017, na de annulering van de show, kreeg de moeder van Honey Boo Boo haar eigen spin-offshow op TLC.

6 Iconisch: Long Island Medium

Long Island Medium is een televisieserie die zich richt op een onderwerp waar de meeste kijkers niet bekend mee zijn, mediums. De ster van de show is Theresa Caputo, die kan communiceren met geesten en geesten. Tijdens de show ontmoet ze verschillende individuen en verbindt ze met de geestenwereld.

Wikipedia beweert dat de show enorm succesvol was en resulteerde in een boekdeal en een sieradenlijn. Het begon in 2011 en is momenteel bezig aan zijn 12e seizoen, zonder tekenen van stoppen! Ongeacht of kijkers Caputo volledig geloven of niet, de show is nog steeds enorm intrigerend en enigszins spookachtig.

5 Iconisch: extreme coupons

Deze TLC-televisieserie is bijna te gek en vermakelijk om waar te zijn! Extreme Couponing richt zich op mensen die couponing naar een geheel nieuw niveau tillen. Het wordt een voltijdbaan voor mensen die strategische manieren vinden om kortingsbonnen te combineren, zodat gigantische boodschappenrekeningen praktisch, zo niet helemaal, gratis worden!

Sommige couponers slagen er zelfs in om weg te lopen met meerdere karren vol en met de supermarkt die hen geld schuldig is! Wikipedia stelt dat de show in 2010 werd uitgebracht en vijf seizoenen duurde, met de laatste keer in 2012. Hoewel het onderwerp banaal lijkt, geloof ons als we zeggen dat couponing serieuze vaardigheid en toewijding vereist.

4 Iconisch: Hamsteren: levend begraven

Deze show raakt een serieuzer onderwerp en is iconisch omdat het mensen laat zien die worstelen met hamsteren en die hulp zoeken voor hun ziekte. Het werpt een licht op de ernst van een strijd die de meeste mensen niet wisten voordat de show werd uitgebracht.

Coaches en een gespecialiseerd schoonmaakteam komen het huis binnen en helpen het huis weer leefbaar te maken, terwijl ze de verzamelaar helpen, begeleiden en ondersteunen. De show is ook super bevredigend om naar te kijken voor schone freaks, omdat ze een grote puinhoop zien die volledig wordt getransformeerd en gepolijst.

3 Iconisch: wat je niet moet dragen

What Not to Wear was DE make-overshow van de jaren 2000. Het bevatte gastheren Stacy London en Clinton Kelly, die een geweldige chemie en veel persoonlijkheid hadden. Samen selecteerden ze één persoon, genomineerd door hun vrienden, om een totale make-over te krijgen. Ofwel was hun kleding niet professioneel genoeg, ofwel was het verouderd, of misschien hadden ze gewoon geen tijd om voor zichzelf te zorgen; hoe dan ook, dit duo kwam te hulp.

Ze ruimden hun kast op, gaven ze tips die waren afgestemd op hun lichaam en leven, stuurden ze op koopjesjacht en lieten hun haar en make-up doen door professionals. Het resultaat was altijd een ongelooflijke transformatie en was erg vermakelijk om te zien.

2 Iconisch: Cake Boss

Cake Boss richt zich op Buddy Valastro, de eigenaar van een bakkerij in Hoboken, New Jersey, die gespecialiseerd is in over-the-top taarten. Hun desserts lijken meer op kunstwerken dan op iets anders. Klanten komen binnen en vragen om de vreemdste taarten, waaronder een op het toilet geïnspireerde taart die echt doorspoelt.

De show richt zich op de harmonie in de bakkerij, de familiewaarden van de Valastros, evenals elk drama dat zich afspeelt met betrekking tot het team of de bestellingen waaraan ze werken. De show zorgt ervoor dat kijkers verliefd worden op Buddy's familie en ze ook laten kwijlen terwijl ze het team zien bakken!

1 Iconisch: handelsruimten

Trading Spaces is een van de meest iconische interieurshows ooit. In elke aflevering zouden buren letterlijk "verhandelen" en een kamer in het huis van hun buren opknappen. Elke persoon had twee dagen en duizend dollar om de kamer te renoveren. Een ontwerper was er om het proces te assisteren, evenals een timmerman.

Het was een behoorlijk interessante show, aangezien iedereen geen controle had over wat er in hun kamer gebeurde, en ze ook niet noodzakelijkerwijs ervaring hadden met interieurdecoratie. Hoewel sommige kamers geweldig uitpakten, waren er altijd die ongemakkelijke afleveringen waarbij de renovatie nogal een spelbreker was.

Aanbevolen: