Breaking Bad: 20 geheimen achter de schermen die alles veranderen

Inhoudsopgave:

Breaking Bad: 20 geheimen achter de schermen die alles veranderen
Breaking Bad: 20 geheimen achter de schermen die alles veranderen
Anonim

Eens in de twee weken komt een tv-serie naar onze schermen en wordt plotseling gekatapulteerd tot onmiddellijk succes. Tv-liefhebbers vinden dat ze zich over elk ingewikkeld detail uitgieten en hun tijd eindeloos besteden aan het bespreken van de nieuwste afleveringen met vrienden en de steeds groter wordende fandom van de show! Breaking Bad past zeker in deze beschrijving; de serie, die tussen 2008 en 2013 vijf seizoenen liep, durfde terrein te verkennen dat nog nooit eerder op televisie was vertoond!

Breaking Bad vertelt het complexe verhaal van W alter White, een scheikundeleraar die plotseling ziek wordt. Na zijn diagnose wordt W alter herenigd met zijn voormalige student, Jesse Pinkman, en het paar werkt samen om een reis te beginnen waarbij W alter zijn vaardigheden als scheikundeleraar in een opvallend ander vakgebied gebruikt, en het duo de series die worstelen met hun morele kompassen.

Lees verder voor weetjes achter de schermen!

20 Het was niet de bedoeling dat Jesse een vaste serie zou worden

Kun je je Breaking Bad voorstellen zonder de onberispelijke invloed van Jesse Pinkman? Breaking Bad zonder Jesse Pinkman was bijna realiteit toen het brein achter de outfit, Vince Gilligan, al vroeg inzicht had in het verhaal van Breaking Bad waarin hij oorspronkelijk van plan was de run van het personage te beëindigen!

Volgens Huffington Post heeft Vince besloten Jesse aan boord te houden vanwege Aaron Pauls optreden als Jesse. Ja, wetenschap!

19 Bryan Cranston was een grappenmaker

Voor een show over zo'n serieus onderwerp is het volkomen logisch dat de acteurs zoveel mogelijk kansen willen grijpen om te lachen!

Het spreekt vanzelf dat W alter White nooit in aanmerking zou komen voor een vader van het jaar-prijs, maar de acteur die W alter tot leven bracht, speelde een vaderachtige rol als grappenmaker. Het doelwit van zijn dwaasheid? Aaron Paul!

18 De serie had bijna een ster met Ferris Bueller

In de jaren '80 dacht Ferris Bueller dat school niets voor hem was en besloot hij een dag vrij te nemen. De acteur die Ferris tot leven bracht, gaf zo'n iconisch optreden, het is soms moeilijk voor te stellen dat Matthew Broderick een rol speelt naast Ferris!

In een alternatief universum kwam Broderick in aanmerking voor een rol in Breaking Bad. Mental Floss meldde dat het netwerk zeer geïnteresseerd was in Matthew.

17 Fans dachten dat Skyler stonk

Wanneer het dubbelleven van je partner wordt onthuld na een periode van leugens en bedrog, is er een krachtige vrouw nodig om haar man te blijven steunen. W alter White's vrouw Skyler moest snel handelen toen zijn waarheid aan het licht kwam; wat zou ze nog meer kunnen doen?

Leden van Breaking Bad's fandom waren zo uitgesproken over het feit dat ze Skyler niet leuk vond tot het punt waarop haar echte tegenhanger zich moest uitspreken!

16 W alt en Jesse's shenanigans waren nooit gepland

Het verhaal van de relatie tussen W alter en Jesse is boeiend gedurende de vijf seizoenen van Breaking Bad, en ontdekte dat de schrijvers van de show niet elk ingewikkeld detail van het verhaal van W alter en Jesse in kaart hebben gebracht!

Vince Gilligan onthulde aan The Ringer dat de makers "zeker wisten [ze] wilden dat de show zo goed mogelijk zou eindigen. Om niet te zeggen dat we een passend einde wilden."

Hoe cool is dat?

15 Hank's lot verbaasde de acteurs

Wetend dat de schrijvers en makers van Breaking Bad nauwelijks een enkel element van het verhaal van de show van tevoren hadden gepland, konden de acteurs verrast worden door een verhaallijn!

W alter's broer Hank werd door de serie afgeschilderd als een "mannelijke man" en Vince Gillian wilde deze karaktereigenschap behouden, maar de exacte details werden niet uitgewerkt, tot verbazing van de cast!

14 Zuidelijke cultuur geïnspireerd Breaking Bad

Het opnemen van een sluwe knipoog naar je afkomst terwijl je een kunstwerk maakt, kan het creatieve proces veel persoonlijker en leuker maken.

De hele basis van Breaking Bad is in de kern geïnspireerd op de roots van Vince Gilligan! Volgens de New York Times was de titel van de serie "een zuidelijke uitdrukking voor 'wild gaan'."

"Breaking bad" gaat zeker op voor de serie!

13 Bryan Cranston bracht achter-de-schermen LOL's

Lachen kan de downtime op een tv voorbijgaan en Bryan Cranston lijkt deze zogenaamde "feesttruc" onder de knie te hebben!

Fans weten dat Cranston een grappenmaker was, dus om te horen dat de uiterst serieuze W alter White gevoel voor humor heeft, is hilarisch! Zijn mede-sterren grinniken zeker om zijn gekkigheid. Aaron Paul beschrijft hem als "Een kind gevangen in het lichaam van een man", via de New York Times !

12 Dean Norris en Betsy Brandt waren vrienden IRL

Hank is vaak extreem serieus, en zijn vrouw Marie is meer aan de gekke kant; een koppeling die voor een aantal interessant grappige verhaallijnen zorgde!

Als je dacht dat Dean Norris en Betsy Brandt, de acteurs achter Hank en Marie, een goede chemie samen hebben, komt dat waarschijnlijk doordat de acteurs in het echte leven een hechte relatie hebben! Brandt beschreef het paar als "goed op elkaar afgestemd", volgens The Ringer.

11 W alter White was gebaseerd op de vader van Bryan Cranston

Als je hoort dat Bryan Cranston W alter gemodelleerd heeft naar zijn vader, is het begrijpelijk om een dubbele take te doen! Hoe waren de familiediners?

Cranston koos ervoor om W alter te modelleren naar de fysieke eigenschappen van zijn vader! Volgens de New York Times legde hij uit: "W alter zit altijd een beetje voorovergebogen. De boodschap aan het publiek is dat het gewicht van de wereld op de schouders van deze man rust."

10 Breaking Bad kon beoordelingen niet breken

Soms kan het leven onverwachte wendingen brengen. Als je dacht dat het echte leven niet van toepassing was op het glamoureuze bestaan van Hollywood, denk dan nog eens goed na! De schrijversstaking van 2007 was buitengewoon gedenkwaardig. Huffington Post meldde: "ongeveer 12.000 tv- en filmschrijvers staakten" vanwege "vastgelopen onderhandelingen."

Breaking Bad was nog vrij jong te midden van de staking. Volgens Esquire beschreef de crew de show als "fragiel".

9 Bryan Cranston verdiende een Emmy na zeven afleveringen

Met een haperende toekomst tijdens de schrijversstaking, zou het logisch zijn dat de cast van Breaking Bad zou snakken naar goed nieuws! Spannend nieuws bleek om de hoek, in de vorm van meerdere gouden standbeelden!

Volgens Esquire ontving de serie vier nominaties en het nieuws kwam als een verrassing voor Bryan Cranston. Hij had geen toespraak voorbereid!

8 Aaron Paul was centjes aan het knijpen

Acteur zijn kan moeilijk zijn; je weet nooit wat voor fortuin je van de ene maand op de andere zult hebben! Sommige carrièreperiodes zijn misschien beter dan andere, en het is belangrijk voor acteurs om nooit op te geven.

Aaron Paul wist dat dit waar was voordat hij de rol van Jesse kreeg. Hij beschreef zijn pre- Breaking Bad-periode als "Het dieptepunt van mijn carrière."

7 Breaking Bad Brak Binge-Watching

Voor tv-liefhebbers kan het de norm zijn om zich een wereld voor te stellen voordat ze op één dag een seizoen kunnen binnekorten.

Als je je niet kunt voorstellen een ander leven te leiden dan het streamingleven, wil je Breaking Bad misschien bedanken! Volgens Esquire schrijft Aaron Paul de streaming toe aan het succes van de show. Hij zei: "Dat is echt toen de golf begon."

6 De camper werd tot het uiterste gedreven

Veel van Breaking Bad's geliefde personages ontmoetten een gedenkwaardig lot, maar er was één belangrijk karakterlot waar veel fans het niet over hebben: de RV!

Dat klopt, de camper van W alter en Jesse was het toneel waar veel van de magie plaatsvond, maar misschien was het verantwoordelijk voor een beetje te veel magie.

Breaking Bad's stuntcoördinator vertelde TV Guide dat de camper "anders kapot zou zijn gegaan" zonder reparaties!

5 De acteurs moesten zich aanpassen na het filmen van intense scènes

Breaking Bad's schijnbaar eindeloze, naar adem snakkende hoeveelheid verhaallijnen hield fans vijf seizoenen op het puntje van hun stoel; stel je voor hoe het was vanuit het perspectief van de cast!

Castleden waren uitgebreid over de verslavende schrijfstijl van de serie, maar het tot leven brengen van de scènes was een heel ander proces. Het is begrijpelijk dat de acteurs na een intensieve dag even tot rust moesten komen. Bryan Cranston sprak met zijn vrouw!

4 Sommige scènes zijn niet te zien voor de cast

Betsy Brandt beschreef de personages aan Esquire als "zo echt" en "zo levend" voor de cast, dus het is begrijpelijk dat de cast een grens zou moeten vinden tussen feit en fictie!

Liefde op het scherm kan net zo authentiek aanvoelen als echte liefde, en Brandt bewees dit punt toen ze onthulde dat de dood van Hank een van de verhaallijnen is die ze niet opnieuw kan bekijken. Ze voegde eraan toe: "Ik zou nu kunnen huilen."

3 Gus Fring was het bijna niet

Gus Fring is niet alleen een van de meest integrale onderdelen van Breaking Bad, hij is ook een van de meest memorabele personages aller tijden! Een deel van Gus' aantrekkingskracht zou kunnen worden toegeschreven aan het optreden van Giancarlo Esposito, maar Esposito wees de rol bijna af!

Volgens Mental Floss wilde hij "een personage ontwikkelen" nadat hij hoorde dat Gus' aanwezigheid beperkt was tot een paar afleveringen.

2 De serie wordt geleverd met een zoete tand

Als je denkt aan eten in relatie tot Breaking Bad, is je eerste gedachte misschien zout. Herinner je je de beroemde scène met het gooien van pizza's nog?

Zoete momenten in de show zijn zeldzaam, maar in het echte leven inspireerde Breaking Bad ooit een reeks zoete lekkernijen! Een donutbedrijf in New Mexico creëerde een lijn donuts als feest voor de finale!

1 Mr. White plaagt een geweldige film

Toen Breaking Bad-aanhangers afscheid namen (zowel letterlijk als figuurlijk) van W alter White, leek het idee van verdere hoofdstukken in W alters verhaal een droom, en nu komt het uit!

Het verhaal van Breaking Bad gaat verder als film en de opwinding is onlangs aangewakkerd door zowel Bryan Cranston als Aaron Paul, waar het paar dezelfde foto op sociale media deelde!

Aanbevolen: