15 Dingen die je niet wist over NCIS

Inhoudsopgave:

15 Dingen die je niet wist over NCIS
15 Dingen die je niet wist over NCIS
Anonim

In tegenstelling tot andere misdaadshows, wijdt NCIS zich aan fictieve misdaadverhalen waarbij mannen en vrouwen bij de marine betrokken zijn. Sommigen van ons denken misschien dat deze reikwijdte in wezen beperkend zou zijn. De show heeft echter bewezen dat er gedurende de 17 seizoenen en daarna genoeg verhalen te vertellen zijn.

De cast van de show wordt ongetwijfeld geleid door Mark Harmon, die schittert als NCIS Special Agent Leroy Jethro Gibbs. Gibbs is verre van een conventionele teamleider en dat is een van de redenen waarom de show opv alt. Tegelijkertijd heeft de show ook tonnen indrukwekkende voormalige castleden gehad. Deze omvatten Michael Weatherly, Cote De Pablo, Pauley Perrette, Sasha Alexander en Jamie Lee Curtis. Ondertussen zijn naast Harmon de belangrijkste talenten van de show vandaag Sean Murray, David McCallum, Brian Dietzen, Rocky Carroll, Emily Wickersham, Wilmer Valderrama, Maria Bello en Diona Reasonover.

En zelfs als je NCIS de hele tijd volgt, durven we te wedden dat er nog steeds een aantal dingen zijn die je niet weet over deze hitshow:

15 De show begon als een JAG spin-off

Het idee voor NCIS is geïnspireerd op de oudershow JAG. En zo verschenen personages uit NCIS tijdens twee afleveringen van de juridische procedure. In het begin had de show ook een veel langere naam - Navy NCIS. Misschien vanwege de redundantie is uiteindelijk besloten om "Navy" uit de naam te schrappen.

14 In het begin kon de maker Mark Harmon gewoon niet Gibbs zien spelen

Aanvankelijk was de maker van de show, Donald Bellisario, er niet van overtuigd dat Harmon de rol van Gibbs zou kunnen spelen. Gelukkig veranderde hij van gedachten toen hij Harmons werk als gastster op The West Wing zag. Volgens Collider herinnerde Bellisario zich: "We hebben allemaal naar dat werk gekeken. En iedereen zei: 'Hij is Gibbs.'" Hij voegde eraan toe: "Ik heb zoveel geluk dat ik Mark Harmon als hoofdrolspeler heb. Je hebt geen idee.”

13 Brian Dietzen was nooit bedoeld om een vaste serie te worden

In het begin zou het personage van Brian Dietzen, assistent-medisch onderzoeker Jimmy Palmer, maar een dag blijven. Volgens Collider herinnerde Dietzen zich: "Ik zal een bril dragen, voorover buigen en een beetje stamelen." Buiten het medeweten van hem, zijn vertolking van het personage was een hit. En uiteindelijk bleef hij in de show en werd hij uiteindelijk gepromoveerd tot een vaste serie.

12 Cote De Pablo deed typisch haar eigen stunts totdat ze een nekblessure opliep

Vanaf het begin gaf actrice Cote De Pablo, die Ziva speelde in de show, de voorkeur aan haar eigen stunts. Ze moest echter meer hulp krijgen van het stuntteam nadat ze haar nek had geblesseerd tijdens het filmen van een stunt in 2012. Volgens Express herinnerde De Pablo zich: We zouden in een grote restaurantkeuken zijn en ik werd geraakt door vliegende kool - ik heb nog steeds de blauwe plekken op mijn benen. Ik werd wakker met vreselijke nekpijn.”

11 Het personage van Rocky Carroll is genoemd ter ere van voormalig NCIS-agent Leon Carroll

Leon Carroll werkte ook als technisch hoofdadviseur van de show. Over de naam van zijn personage merkte de acteur op: "Ik dacht, wat een eer." Volgens Collider herinnerde Carroll zich ook: "En toen zei [showrunner Shane Brennan]: 'Hoe dan ook, we zullen hem een tandenstoker in zijn mond laten houden, zoals jij.' Maar de fans haatten het! Ze noemden hem een specht!”

10 Jennifer Aniston was bijna gecast voor de rol van Kate Todd

Er was een tijd dat Jennifer Aniston in aanmerking kwam voor de rol van speciaal agent Kate Todd. Het werd echter al snel duidelijk dat de casting niet de bedoeling was. Zoals Collider had uitgelegd: "Er was echter een probleem: ze was nog niet klaar met het fotograferen van Friends. Als ze de rol had gekregen, had NCIS de productie met minstens een jaar moeten uitstellen - en dat konden ze gewoon niet doen."

9 Mark Harmon kon niet opschieten met de uitvoerend producent van de show, Donald Bellisario

Achter de schermen was er een tijd dat er spanningen waren tussen Harmon en Bellisario. Een bron vertelde aan TV Guide: “Mark heeft elke dag gewerkt, 16 uur per dag. Don probeert alles te micromanagen. Scriptpagina's worden op het laatste moment naar de set gefaxt en Mark is het beu om de enorme impact die dit op zijn leven heeft, te moeten verwerken."

8 Pauley Perrette heeft een strafrechtelijke achtergrond

Volgens People studeert de actrice criminele wetenschap, psychologie en sociologie aan de Valdosta State University in Valdosta, Georgia. Daarna besloot Perette naar New York te verhuizen en een master te volgen aan de John Jay School of Criminal Science. Ze ging echter in plaats daarvan acteren. Ze raakte geïnteresseerd in acteren nadat ze een meisje hoorde zeggen dat ze $ 3.000 verdiende met het opnemen van een commercial. Ze vertelde CBS News: "Ik dacht: 'Wie heeft $ 3.000?' Zoals, dat is krankzinnig."

7 Ter voorbereiding op haar rol leerde Cote De Pablo verschillende talen, waaronder Hebreeuws

De Pablo, ooit professioneel, was hard aan het werk om verschillende talen te leren om zich voor te bereiden op haar rol als ex-Mossad NCIS speciaal agent. Ze vertelde TV.com: "[Ziva] is net een wonderkind als het op talen aankomt en dat maakt het personage leuk om te spelen. En het is duidelijk een enorme uitdaging voor mij, want als ze iets anders naar me gooien, moet ik het gewoon aanpakken en ermee doorgaan. Maar het is niet gemakkelijk.”

6 Donald Bellisario klaagde CBS aan nadat de eerste NCIS-spin-off uitkwam

Bellisario werd uiteindelijk uit de show gelaten na ruzie met Harmon. Desalniettemin weerhield dat Bellisario er niet van om CBS aan te klagen na de release van de spin-off NCIS: Los Angeles. Volgens Deadline heeft de advocaat van Bellisario een verklaring uitgegeven waarin staat: "CBS heeft Don Bellisario niet de kans geboden om NCIS:LA, de derde aflevering in de franchise die hij heeft gemaakt, te schrijven of te produceren."

5 Het meest gezochte bord toont soms foto's van echte terroristen

De 'Most Wanted'-muur van de show heeft de neiging om enkele echte terroristen weer te geven. Op een gegeven moment was er zelfs 9/11-meesterbrein Osama Bin Laden te zien. Nadat hij was vermoord, verscheen er een grote rode lijn over zijn foto. Soms stonden er ook foto's van bemanningsleden en producenten van shows op de muur.

4 De show heeft een echte SECNAV uitgelicht

In 2009 verscheen de Amerikaanse minister van Marine, Ray Mabus, tijdens de Thanksgiving-aflevering van 24 november getiteld 'Child's Play'. In de show speelde hij de rol van een NCIS-agent. Voordien verscheen Thomas A. Betro, voormalig directeur van een bureau, ook in een aflevering die in oktober 2007 werd uitgezonden.

3 Dialoog schrijven voor Gibbs is ingewikkeld omdat hij de meeste dingen zegt met slechts een blik

Tijdens een gesprek met TV Guide, herinnerde wijlen Gary Glasberg, uitvoerend producent van NCIS, zich: "We maken er grappen over. maar eerlijk gezegd doet ieder van ons op een bepaald moment in ons schrijfproces wat we een 'Gibbs-pas' noemen. Ondertussen legde schrijver Christopher Silber ook uit: "In andere shows telt de hoofdrolspeler altijd zijn regels. Maar ik herinner me dat toen ik voor het eerst bij NCIS kwam [in 2005], het uitzoeken hoe dat personage te schrijven zo ingewikkeld was."

2 Mark Harmon is betrokken bij het bepalen van verhaallijnen voor de personages

Tijdens zijn interview herinnerde Glasberg zich ook: We hebben constante communicatie die meerdere keren per dag plaatsvindt. Ik zie hem 's ochtends als eerste; Ik praat met hem als hij 's avonds thuis is. Er is een constante discussie over aankomende verhalen en ideeën en over dingen die ik zou willen doen met zijn karakter en anderen.”

1 De spin-off NCIS: Red werd geannuleerd voordat het werd uitgezonden

Terwijl NCIS: Los Angeles en NCIS: New Orleans met succes van de grond kwamen, is een spin-off genaamd NCIS: Red nooit uitgezonden. De show speelde John Corbett en Kim Raver. Volgens Digital Spy merkte CBS-president Nina Tassler ook op: "Soms werken [spin-offs] en soms niet", zei Tassler."Het beschermen van [de franchise] was erg belangrijk."

Aanbevolen: