15 Personages Who Hurt Orange Is The New Black (+ 4 Who Saved It)

Inhoudsopgave:

15 Personages Who Hurt Orange Is The New Black (+ 4 Who Saved It)
15 Personages Who Hurt Orange Is The New Black (+ 4 Who Saved It)
Anonim

Helaas eindigde Orange is the New Black na zeven geweldige seizoenen en was een van de grootste Netflix-hits, met een gevarieerde cast van personages die het meeste publiek ooit eerder had gezien. Door vrouwen gedreven, gaf OITNB ons schurken en helden, maar meestal was iedereen een beetje grijs, van de C. O.'s die de gevangenen in de rij hielden tot de families die waren achtergelaten tot de gevangenen zelf.

Bij elke serie zijn er echter zwakke punten, en hoewel sommige personages de show tot een hoogtepunt maakten op de streamingdienst, waren anderen meer een belemmering. Deze karakters waren vaak eendimensionaal of dienden slechts één doel, of hun karakterbogen en achtergrondverhalen waren gewoon niet interessant of boeiend genoeg om van onze telefoons op te kijken. Toen de serie ten einde liep, keken we terug op 15 personages die de show schaden en 4 die het beter maakten.

19 HURT IT: Judy King

Afbeelding
Afbeelding

Judy King had de pech om aan te komen in wat het laagst gerangschikte seizoen van de serie was (seizoen 5) en als de Martha Stewart-Paula Deen-hybride was haar karakter niet echt helemaal uitgewerkt voor alle heisa rond haar komst. Haar korte optreden in de seriefinale bracht echter wel wat goeds in beweging.

18 HURT IT: Polly Harper

Afbeelding
Afbeelding

Ugh, is er ooit een tv-beste vriend geweest die zo verschrikkelijk was als Polly Harper? Nadat Piper naar Litchfield was gestuurd, moest een zwangere Polly omgaan met de afwezigheid van zowel haar BFF als haar man, voordat ze troost zocht bij Piper's even saaie verloofde Larry Bloom. Polly was de veroordelende moeder van New York waar we allemaal zonder kunnen en we waren dankbaar toen ze verdween.

17 HURT IT: Alex Vause

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Alex' acties en naamgeving van Piper de hele show tot actie hebben aangezet, was ze nooit een sympathiek personage en haar aan-uit-relatie met Piper was dun, zelfs in het laatste seizoen. Haar ontrouw met C. O. McCullough werd de laatste keer van tafel geveegd, maar haar personage nam na het eerste seizoen een achterbank in het voordeel van interessantere gevangenen.

16 HURT IT: C. O. John Bennett

Afbeelding
Afbeelding

Wake bae Matt McGorry trok de aandacht in het eerste seizoen van OITNB en het was schattig toen hij verliefd werd op Daya. We hoopten dat ze het tegen de verwachtingen in zouden halen, maar toen verliet Bennett plotseling zijn baby-mama en kwam nooit meer terug! Zijn volledige persoonlijkheidsverandering deed de show zeker pijn en maakte Daya meer een haatdragend persoon.

15 HURT IT: Dayanara Diaz

Afbeelding
Afbeelding

Over Daya gesproken, de show maakte van haar een lieve, zachtaardige jonge vrouw die de weg was gegaan van haar moeder, Aleida Diaz, om in de gevangenis te komen. In het laatste seizoen was Daya echter een meedogenloze, wrede gevangene geworden, verslaafd aan wat ze verkocht en volledig zonder in te boeten aan kwaliteiten.

Haar evolutie was triest om te zien, maar het was een langzame progressie waar we meer geïrriteerd van waren dan wat dan ook.

14 HURT IT: Piper Chapman

Afbeelding
Afbeelding

De de-facto hoofdrolspeler van de show, het eerste seizoen van OITNB, werd lange tijd als een van de zwakste beschouwd, vooral omdat zoveel ervan gericht was op Piper, die gewoon niet zo interessant was in vergelijking met de andere Litchfield-gevangenen. Naarmate de show vorderde, zagen we haar steeds minder, en dat was maar goed ook, aangezien haar gezeur moeilijk te bevatten werd.

13 HURT IT: Stella Carlin

Afbeelding
Afbeelding

Gespeeld door Ruby Rose, was Stella Carlin een leuke eye-candy in de sombere muren van Litchfield, maar ze was alleen maar een afleiding voor de onvermijdelijke reünie tussen Piper en Alex. We hebben nooit veel geleerd over haar achtergrondverhaal, wat suggereert dat zelfs de schrijvers apathisch waren over Stella.

De show werd veel beter toen ze werd weggestuurd na de bemoeienis van Piper.

12 HURT IT: George Mendez

Afbeelding
Afbeelding

Een kwaadaardige C. O. dat anderen te schande maakte, Mendez was een behoorlijk gruwelijk karakter en iemand die ronduit wreed leek zonder waarneembare reden. Dan verandert hij vreemd genoeg als hij denkt dat hij de vader is van Daya's baby, en het laatste seizoen heeft zelfs een lieve scène met hem en zijn dochter.

Over het algemeen was het acteerwerk van Mendez echter een van de slechtste delen van de show.

11 Doet het pijn: Brook Soso

Afbeelding
Afbeelding

Brooks relatie met Poussey Washington was lief, maar gaf iemand ooit echt om Brook, zelfs als ze rouwde? Haar reden om in de gevangenis te komen was behoorlijk saai en haar karakter was meer een ergernis dan wat dan ook. Taystee's verdriet voelde veel dieper dan dat van Brooke, en we waren niet verdrietig toen ze naar Ohio werd gestuurd.

10 KWETST HET: C. O. Thomas Humphrey

Afbeelding
Afbeelding

Humphrey of "Humps" was gemakkelijk de slechtste C. O. in de hele serie. Hij was wreed en sadistisch met een kwade trek die bijna komisch leek als het niet zo walgelijk was. Een eendimensionale schurk, hij leek alleen te bestaan voor ons om te haten, en in een show die zo goed is om ieders grijstinten te laten zien, was hij een zwakte.

9 DEED HET: Linda Ferguson

Afbeelding
Afbeelding

Toen Linda Ferguson voor het eerst per ongeluk in het midden van de Litchfield-rellen viel in seizoen 5, was ze bijna sympathiek! Toen, naarmate de seizoenen vorderden, zagen we haar als de ijdele, meedogenloze en geldhongerige vrouw die ze was.

Hoewel haar personage plezierige komische momenten had, kwam dit laatste seizoen te dicht bij huis voor Linda om iets anders te zijn dan een eendimensionale schurk.

8 HURT IT: Sam Healy

Afbeelding
Afbeelding

Sam Healy had een zwaar leven vanwege de mentale achteruitgang van zijn moeder, maar dat was geen excuus voor sommige van zijn meer twijfelachtige acties in de show. In het eerste seizoen had Healy een interessante schurk kunnen zijn, maar zijn karakter maakte zijn belofte nooit volledig waar. Hij was een saai personage in een levendige show en we waren nooit erg betrokken bij zijn verhaallijn.

7 HURT IT: Desi Piscatella

Afbeelding
Afbeelding

Zoals veel van de C. O.'s in seizoen 4 en 5, was Desi Piscatella moeilijk om voor te vechten. Hij was wreed, kwaadaardig en reageerde zijn woede op zijn gevangenen. Hoewel Piscatella misschien een interessant monster was, was hij toch een monster en diende hij als een bruter onderdeel van de wrede seizoenen van de show, wat geen goede zaak was.

6 HURT IT: Larry Bloom

Afbeelding
Afbeelding

Piper wilde een normaal, gemiddeld leven, en er is niemand zo gemiddeld als Larry Bloom. Een man die Piper's gevangenschap als een persoonlijke minachting beschouwde, Larry was een verspilling van lucht en een van de meest gehate personages in de show. Hij was vervelend om naar te kijken en scènes waarin hij betrokken was, leken te slepen. We waren meer dan dankbaar toen hij helemaal werd uitgeschreven.

5 HURT IT: Madison ‘Badison’ Murphy

Afbeelding
Afbeelding

De schurken van OITNB zijn enkele van de meest boeiende om naar te kijken, maar "Badison" Murphy was niet een van hen. Gepresenteerd als de hoofdhoncho in seizoen 6, was Badison vervelender dan wat dan ook en kijkers konden haar niet eens veel sympathie schenken, omdat haar achtergrondverhaal saai was. Het kwam niet als een verrassing dat ze in de eerste aflevering van het laatste seizoen werd verscheept.

4 HELPT HET: Tiffany 'Pennsatucky' Doggett

Afbeelding
Afbeelding

Oorspronkelijk gepositioneerd als een onverdraagzame, boze verslaafde, werd Pennsatucky al snel een uitgewerkte figuur die veel had meegemaakt en op zoek was naar verzoening voor haar zonden. Het laatste seizoen was een tragische voor het gelaagde personage terwijl ze haar GED nastreefde, en bevestigde waarom ze een van de beste delen van de hele serie was.

3 HELPT HET: Joe Caputo

Afbeelding
Afbeelding

Joe Caputo was niet zonder zijn gebreken, maar in tegenstelling tot de man van de andere personages, bezat hij ze, vooral in dit laatste seizoen. Zelfs als hij fouten maakte, was hij een sympathieke man die van binnen werkte om de gevangenis te verbeteren. Het was onmogelijk om niet voor hem te steunen, en zijn vriendschap met Taystee maakte hem zoveel beter.

2 HELPT HET: Galina ‘Red’ Reznikov

Afbeelding
Afbeelding

Vriendelijk vanaf de eerste dag, nam Red een no-nonsense, keiharde benadering van alles wat ze deed. Haar interacties met de massa's personages waren enkele van de beste delen van de serie, en haar ondergang in het laatste seizoen verhoogde alleen maar hoe sterk ze aanwezig was in de show. Haar achtergrondverhaal was fascinerend en over het algemeen was ze een van de meest meeslepende gevangenen.

1 HELPT HET: Tasha 'Taystee' Jefferson

Afbeelding
Afbeelding

Het hart en de ziel van de show, we waren getuige van Taystee's moeilijke leven als pleegkind, haar relatie met Vee, haar vriendschap met Poussey en hoe Poussey's dood haar volledig heroriënteerde.

Taystee is een universeel geliefd personage en we wilden het zien maken omdat ze het echt verdiende. Haar einde, hoewel bitterzoet, was uiteindelijk bevredigend.

Aanbevolen: