15 dingen die zelfs doorgewinterde fans niet weten over Dawson's Creek

Inhoudsopgave:

15 dingen die zelfs doorgewinterde fans niet weten over Dawson's Creek
15 dingen die zelfs doorgewinterde fans niet weten over Dawson's Creek
Anonim

Voor fans van Dawson's Creek is zelfs het voorstellen van de charmante en vredige Capeside als een warme knuffel. Het tienerdrama, dat in 1998 in première ging en zes seizoenen lang werd uitgezonden, speelde zich af in een klein stadje aan het water en was gericht op adolescenten die leerden hoe ze gelukkig konden zijn in relaties en ook opgroeiden. Emotioneel, lief en grappig zijn allemaal woorden die kunnen worden gebruikt om elke afzonderlijke aflevering van de serie te beschrijven, en de krachtige finale leeft nog steeds voort.

Net zoals er in alle zes seizoenen sappige verhalen te vinden zijn, zijn er enkele leuke BTS-dingen die fans moeten weten over de tienershow waar zo velen van houden.

Blijf lezen om feiten te ontdekken over het maken van Dawson's Creek die zelfs de meest trouwe kijkers niet weten.

15 Joshua Jackson probeerde daadwerkelijk de rol van Dawson uit en een directeur viel in slaap tijdens zijn auditie

Mental Floss zegt dat Joshua Jackson de rol van Dawson Leery uitprobeerde. Aangezien we denken dat hij het zo goed heeft gedaan als Pacey Witter, is dat absoluut een uitdaging om erachter te komen.

Een ander stukje geschiedenis van Dawson's Creek is dat een directeur een dutje deed tijdens zijn auditie. Dat wisten we zeker nooit.

14 Het huilen van James Van Der Beek stond niet in het tv-script (en werd later een meme)

Als Dawson Leery om één ding beroemd is, is het zijn "huilende gezicht", dat sindsdien het onderwerp is geweest van vele memes.

Volgens Mental Floss stond het huilen van James Van Der Beek niet in het tv-script. Dit is iets dat hij alleen deed… en we zijn zo blij. Dit was zo'n geweldig moment.

13 In de vroege afleveringen zou het haar van Dawson lijken op dat van Brad Pitt

E Online zegt dat in de eerste afleveringen van de show het haar van Dawson op dat van Brad Pitt moet lijken. De leidinggevenden hielden van de manier waarop het haar van de acteur eruitzag in de film The Devil's Own. James Van Der Beek werd geciteerd en zei: "Zo heb ik mijn seizoen 1-kapsel gekregen."

12 Selma Blair had Joey Potter kunnen zijn

Katie Holmes en Joey Potter zijn twee namen die we altijd samen gaan stellen. Katie is een geweldige Joey en het voelt echt alsof ze deze rol had moeten spelen.

Volgens Buzzfeed zou iemand anders dit tienerpersonage kunnen zijn: Selma Blair. Ze zijn allebei brunettes en lijken op elkaar, dus we kunnen het zien.

11 De moeder van James Van Der Beek maakte een ketting voor hem en we zagen Dawson hem veel dragen

Reel Rundown zegt dat de moeder van James Van Der Beek een ketting voor hem heeft gemaakt. We hebben Dawson Leery deze ketting vaak zien dragen, dus als we terug kunnen denken aan de show, is de kans groot dat we dit sieraad zeker kunnen herinneren. Het is echt gaaf dat er een familie/persoonlijke band was.

10 Katie Holmes mailde haar auditietape met haar moeder in de rol van Dawson

Het is gemakkelijk om Katie Holmes als een filmster te zien sinds ze zo beroemd is geworden. Maar vroeger, voordat ze haar rol als Joey kreeg, was ze een jonge onbekende.

Mental Floss vertelt hoe ze haar auditietape per post opstuurde met haar moeder die Dawsons rol vertolkte. Ze zat op de middelbare school.

9 Joshua Jackson en James Van Der Beek vochten IRL tijdens seizoen 3, dus schrijvers vermeden ze samen in scènes te hebben

Volgens News.com.au zei Busy Philipps dat Joshua Jackson en James Van Der Beek in het echte leven geen BFF's leken. Ze schreef dit in haar memoires Dit zal maar een beetje pijn doen.

Buzzfeed zegt dat Dana Baratta, die over de show schreef, zei dat de twee acteurs "niet met elkaar overweg konden tijdens het filmen van seizoen 3, dus de schrijvers vermeden ze om ze samen in scènes te zetten."

8 Joey zit in elke aflevering van Dawson's Creek, maar Dawson niet

Volgens TV Over Mind zit Katie Holmes in elke aflevering (128) en James Van Der Beek niet in zes ervan.

We zouden zeker verwachten dat het andersom zou zijn en we zouden denken dat Dawson in alle afleveringen zou zijn. Dit is leuk en verrassend voor fans om te horen.

7 Maker Kevin Williamson ging ervan uit dat Dawson en Joey het einde van het spel zouden zijn… maar realiseerde soulmates kunnen platonisch zijn

Sommige fans wilden dat Dawson en Joey samen in de finale zouden eindigen en anderen juichten dat zij en Pacey het eindspel waren. De maker Kevin Williamson ging ervan uit dat Dawson en Joey samen zouden zijn, maar hij kon het niet.

Hollywood Reporter citeerde hem en zei: "Vraag me vandaag wie mijn zielsverwant is en ik zal je vertellen dat ik een beste vriend heb en dat er geen romantische band is en dat die beste vriend mijn zielsverwant is."

6 Katie Holmes kon twee weken lang niet persoonlijk auditie doen om een toezegging voor een toneelstuk op de middelbare school na te komen

Volgens de Hollywood Reporter kon Katie Holmes gedurende twee weken niet persoonlijk auditie doen voor Dawson's Creek om een toezegging voor een toneelstuk op de middelbare school na te komen. Dat is zo lief om te horen, en het is natuurlijk gelukt sinds ze de rol kreeg.

Kevin Williamson vertelde de Hollywood Reporter: "Toen ze binnenkwam, was ze dat alles en meer."

5 Michelle Williams was de enige tiener in de show die eigenlijk de middelbare schoolleeftijd had IRL

Waren de acteurs in Dawson's Creek even oud als hun personages?

TV Over Mind zegt dat Michelle Williams, die Jen Lindley speelde, de enige tiener in de show was die IRL op de middelbare school zat. De anderen waren 20 (James Van Der Beek), 19 (Joshua Jackson en Katie Holmes), 28 (Meredith Monroe) en 26 (Kerr Smith).

4 James Van Der Beek kreeg niet veel steun van Sony's topmanagers, maar maker Kevin Williamson hield van hem

Het lijkt er natuurlijk op dat James Van Der Beek zou worden gecast als Dawson, maar volgens Mental Floss had hij niet veel steun van Sony's topmanagers.

Schepper Kevin Williamson hield van hem, en we zijn zo dankbaar omdat hij in onze ogen de perfecte Dawson is. Hij kreeg de rol pas twee dagen voor het filmen.

3 Maker Kevin Williamson bracht tijd door op een echte plek die Dawson's Creek heette toen hij een kind was

Volgens E Online zei de maker van de show Kevin Williamson: "Dawson kwam uit een echte plaats genaamd Dawson's Creek, waar we als kinderen rondhingen en feestten."

Had het dezelfde schattige kreek? En hebben hij en zijn vrienden veel drama meegemaakt? We zijn zeker benieuwd.

2 Het was het idee van Dawsons vader om de show te verlaten, omdat hij de verhaallijnen van zijn personage niet leuk vond

Toen Dawsons vader Mitch Leery (John Wesley Shipp) stierf bij een auto-ongeluk, was het super triest. Dit verhaal gebeurde omdat hij, volgens Buzzfeed, niet blij was met de verhaallijnen die zijn personage kreeg. Hij dacht dat alle volwassenen in de show saai materiaal kregen om mee te werken.

1 Kevin Williamson had een echte vriend genaamd Pacey IRL

Buzzfeed zegt dat Kevin Williamson een echte vriend had die Pacey IRL heette. Dit is absoluut iets dat zelfs de grootste fans van Dawson's Creek niet wisten, en het is echt leuk. We vragen ons af of zijn vriend een grote fan is van de show? Het moet cool zijn om te weten dat je dezelfde naam hebt als zo'n iconisch tv-personage.

Aanbevolen: