15 Interessante feiten van achter de schermen van de wet & Bestelling

Inhoudsopgave:

15 Interessante feiten van achter de schermen van de wet & Bestelling
15 Interessante feiten van achter de schermen van de wet & Bestelling
Anonim

De Law & Order-franchise is een van de meest interessante franchises ooit. Het bestaat uit Law & Order, Law & Order: Special Victims Unit, Law & Order: Criminal Intent, Law & Order: Trial by Jury, Law & Order: Los Angeles, Law & Order True Crime en Law & Order: Hate Crimes. Enkele van de grootste acteurs uit de franchise zijn Mariska Hargitay, Sam Waterston, Jerry Orbach en Chris Noth. Elke aflevering is zo anders dan de volgende dat je er gemakkelijk verslaafd aan raakt!

Wat mensen het meest waarderen aan deze franchise, is het feit dat we kunnen zien hoe misdaden voor onze ogen worden opgelost. We krijgen rechercheurs te zien die misdaden onderzoeken die in verschillende steden plaatsvinden. Niemand houdt van het idee dat een slechterik wegkomt met diefstal, moord, aanranding of iets anders. Dit soort shows creëren een gevoel van voldoening.

15 Law & Order werd bijna dag en nacht genoemd

Law & Order is een naam die de meeste mensen kennen en herkennen. Zelfs mensen die de show nog nooit hebben gezien, kunnen de naam herkennen voor wat het is. Stel je voor dat deze geweldige show Night & Day heet in plaats van Law & Order. Dat zou er eerlijk gezegd veel te raar uitzien en klinken!

14 Mariska Hargitay raakte gewond tijdens een stunt op de set

Mariska Hargitay is een ongelooflijke actrice met zoveel talent. Het feit dat ze er alles aan deed en haar eigen stunts deed aan de zijkant van de show bewijst hoe geweldig ze werkelijk is. Helaas bezeerde ze zichzelf per ongeluk tijdens een stunt en het veroorzaakte de gedeeltelijke ineenstorting van een van haar longen.

13 NBC annuleerde bijna Law & Order omdat ze niet genoeg vrouwelijke actrices had

NBC besloot dat ze Law & Order zouden annuleren als ze niet genoeg vrouwelijke actrices in de line-up hadden. Na die dreiging voegde de show meer vrouwelijke actrices toe aan de cast om NBC als netwerk helemaal blij te houden met de resultaten van de show. Het is belangrijk om dingen eerlijk te houden als het gaat om geslacht en casting.

12 Michael Madsen werd bijna gecast als detective Mike Logan

Michael Madsen is een acteur die bijna werd gecast om de rol van detective Mike Logan te spelen. Hij kwam uiteindelijk niet verder met de rol. Chris Noth is de acteur die het uiteindelijk op zich heeft genomen en verscheen in 148 afleveringen van de franchise. Het zou interessant zijn geweest om in plaats daarvan Michael Madsen te zien.

11 Jerry Orbach vocht en stierf aan kanker tijdens het filmen van Law & Order

Jerry Orbach was een acteur uit Law & Order die in het derde seizoen bij de cast kwam. Hij vocht tegen kanker en stierf uiteindelijk aan zijn ziekte terwijl hij nog deel uitmaakte van de show. Zijn tijd in de show was zeer de moeite waard en de afleveringen waarin hij speelde zijn nog steeds leuk om op terug te kijken.

10 Voordat Dick Wolf Law & Order creëerde, maakte hij reclame voor tandpasta

Dick Wolf is de maker van Law & Order, maar voordat hij Law & Order tot leven bracht, maakte hij reclame voor tandpasta! Het is zo interessant en gek om te horen hoe sommige mensen aan hun carrièrepad beginnen. Law & Order is zo'n groot probleem, maar Dick Wolf had andere dingen aan de hand voordat hij groot werd.

9 Steven Hill hield van zijn tijd op Law & Order

Steven Hill is een andere acteur die speelde in Law & Order. Hij maakte deel uit van de show gedurende 10 seizoenen van 1990 tot 2000! Dat is best een lange tijd. Hij genoot van zijn tijd op de show en was daar erg vocaal over. Helaas stierf hij in 2016. Zijn tijd op de show maakte indruk.

8 Voordat Law & Order op NBC was, was het bijna op Fox & CBS

Voordat Law & Order op NBC was, was het bijna op het Fox-netwerk. Het kwam ook bijna op het CBS-netwerk terecht! Law & Order heeft een comfortabel thuis gemaakt op het NBC-netwerk waar het al jaren is gebleven. NBC heeft waarschijnlijk geen spijt van hun keuze om afleveringen van Law & Order helemaal aan het begin uit te zenden.

7 Het "Thunk-Thunk" geluid wordt verondersteld de hamer van een rechter te zijn

Het geluidseffect dat iedereen gemakkelijk kan herkennen als ze aan Law & Order denken, zou het geluid van de hamer van een rechter in een rechtszaal moeten zijn. Het geluid klinkt als een "thunk-thunk"-geluid. Het lijkt erg op wat we zouden horen in een echte rechtszaal, dus de persoon die verantwoordelijk is voor geluiden heeft geweldig werk geleverd!

6 Law & Order: Los Angeles was een mislukking

Law & Order: Los Angeles werd uiteindelijk een epische mislukking. Om de een of andere reden zien fans en kijkers liever dat Law & Order plaatsvindt in de stad New York in plaats van in Los Angeles. Er is iets heel anders aan New York in vergelijking met Los Angeles en we kunnen er niet helemaal de vinger op leggen!

5 Olivia Benson & Elliot Stabler waren nooit bedoeld om samen te werken

De karakters van Olivia Benson en Elliot Stabler waren nooit bedoeld om met elkaar om te gaan. Ze waren altijd bedoeld om de zaken 100% professioneel te houden en gericht op het oplossen van misdaden. Het was altijd de bedoeling dat ze niets meer waren dan vrienden buiten de werkplek, ook al wilden fans dat ze samen zouden eindigen.

4 Het karakter van Sonny Carisi werd eerst gehaat

Peter Scanavino is de acteur achter het personage Sonny. Hij sprak de haat aan die zijn personage ontving toen hij zei: "Het was mijn eerste tv-show, maar ik heb ook veel toneelstukken gedaan en ik ben gepand in toneelstukken, maar je laat het je niet beïnvloeden. Je kunt daar niet in blijven hangen." Hij liet zich niet door critici naar beneden halen.

3 Mariska Hargitay's echtgenoot Peter Hermann speelde een gastrol op SVU

Mariska Hagerty's echtgenoot, Peter Hermann, kreeg op een gegeven moment een gastrol in Law & Order: SVU! Het lijkt me echt gaaf dat haar man in het echt in haar show kon verschijnen! Peter Hermann speelde het personage van advocaat Trevor Langan.

2 Christopher Meloni verliet de show in 2011 omdat hij niet werd betaald wat hij wilde

Christopher Meloni verliet uiteindelijk de show in 2011 omdat hij vond dat hij niet eerlijk werd betaald. Hij wilde meer betaald krijgen voor elke aflevering waarin hij verscheen, maar de makers van de show stonden niet aan zijn kant als het erom ging hem meer geld te geven. Hij besloot dat hij helemaal weg wilde lopen van de show.

1 Mariska Hargitay is een van de best betaalde tv-actrices

Betaalde ongeveer $ 450.000 per aflevering, Mariska Hargitay is een van de best betaalde tv-actrices ooit! Andere goedbetaalde tv-actrices zijn Sofía Vergara, Kaley Cuoco, Ellen Pompeo en Julie Bowen! Wat een geweldige line-up van prachtige actrices voor Marisela Hargitay om deel van uit te maken!

Aanbevolen: