Good Morning America: 20 interessante feiten achter de schermen

Inhoudsopgave:

Good Morning America: 20 interessante feiten achter de schermen
Good Morning America: 20 interessante feiten achter de schermen
Anonim

Sinds de start in 1975 heeft Good Morning America de ups en downs van het ochtendnieuws-spel doorstaan en is hij als beste uit de bus gekomen. De laatste paar jaar is het Amerika's nummer 1 ochtendshow.

De zes meest bekeken ochtendprogramma's brengen samen ongeveer $ 1 miljard aan advertentie-inkomsten op voor de netwerken, maar om aan de top te blijven, betekende dat we ons moesten aanpassen aan de nieuwe verwachtingen van de kijkers. Het landschap voor ochtendprogrammering is veranderd. Ooit een plek voor meer pluis en entertainment, is het nu een belangrijke bron van hard nieuws en onderzoeksjournalistiek, samen met de verhalen van beroemdheden en andere op entertainment gerichte gerechten

We hebben de lange geschiedenis van GMA bekeken voor wat backstage en weinig bekende feiten. Sommige verhalen komen van backstage-crew, sommige uit gepubliceerde rapporten, sommige van de gasten en sommige over de ankers en gastheren zelf. Hier is een kijkje achter de geliefde ochtendshow.

20 De dag begint al om 02:15 uur - En eindigt ongeveer zeven uur later

Het is in veel opzichten het droomoptreden van een journalist, maar hoe vroeg moet je opstaan om bij Amerika's nummer 1 ochtendshow te zijn? George Stephanopoulos zou zijn ochtend om 2.15 uur beginnen, terwijl de meeste andere ankers om ongeveer 4.00 uur opstaan. Meteoroloog Ginger Zee zegt dat ze meerdere alarmen instelt om ervoor te zorgen dat ze op tijd opstaat.

19 Chris Brown ging backstage tekeer in 2011 toen ze hem vroegen over Rihanna

Toen presentatoren van GMA het onderwerp van zijn aanval op Rihanna in 2009 aan de orde stelden tijdens een optreden in 2011, probeerde Chris Brown kalm te blijven en de vraag te negeren, waarbij hij zich op zijn nieuwe album concentreerde. Maar ABC bracht later een verklaring uit waarin hij zei dat hij in feite gek werd toen hij backstage was, een raam in zijn kleedkamer insloeg, en de beveiliging moest ingrijpen.

18 George mediteert elke ochtend en Laura stopt voor elke show bij Dunkin Donuts voor dezelfde sandwich

Het lijkt erop dat presentatoren van ochtendshows gewoontedieren zijn. Volgens een artikel in de New York Times begint George Stephanopoulos zijn dag met een periode van meditatie. Laura Spencer stopt onderweg bij Dunkin Donuts voor een eiwitrijk broodje. George eet aan het eind van elke uitzendingsdag een appel en gooit het klokhuis in exact dezelfde vuilnisbak.

17 Taylor Swift stuurde pizza naar haar fans in afwachting van haar GMA-uiterlijk

Taylor Swift verscheen in augustus 2019 op Good Morning America. Terwijl ze backstage wachtte, liet een van haar teamleden haar een foto zien van ongeveer 200 fans die 's nachts hadden gekampeerd om als eerste in de rij te staan. Tay-Tay stuurde pizza naar 5th Avenue om haar waardering te tonen - bezorgd door haar vader en vrijwilligers.

16 Goedemorgen Amerika werd verondersteld te zijn als een krant op tv

Rona Barrett en andere insiders die getuige waren van het begin van GMA, zeggen dat het concept van de show was gemodelleerd naar een krant. Rekening houdend met het feit dat de show in 1975 werd gelanceerd, toen kranten waarschijnlijk de belangrijkste manier waren waarop mensen hun nieuws kregen, was het idee om een sportverhaal, een amusementsverhaal, een nieuwsverhaal, enzovoort te hebben, om de secties van een krant.

15 Insiders vonden dat Nancy Dussault, eerste co-anker, niet de training kreeg die ze nodig had

Een van de eerste co-ankers, Nancy Dussault, werd in 1997 na slechts twee jaar vervangen door Sandy Hill. In een interview wees entertainmentreporter Rona Barrett erop dat Nancy een achtergrond had als Broadway-actrice, geen journalist, en nooit enige training of professionele ondersteuning kreeg in haar nieuwe rol. "Ze gaven haar niet echt de injectie die ze had moeten krijgen."

14 Stagehands en crew dragen soms oordoppen om het geschreeuw van het publiek te overstemmen - zoals tijdens het optreden van BTS in mei 2019

Het vroege ochtendgeschreeuw van het publiek werd oorverdovend overal in de buurt van Rumsey Playfield in Central Park, NYC in mei 2019 toen BTS backstage tevoorschijn kwam.(Als je op de VIP-lijst stond, had je de Koreaanse supersterren als eerste backstage gezien.) De kreten van vreugde van het publiek waren oorverdovend, waardoor veel van de stagehands en andere backstage-crew oordopjes droegen voor de ervaring.

13 De set werd herschikt voor de lengte van George Stephanopoulos

George Stephanopoulos werpt misschien een lange schaduw in de wereld van ochtendnieuwsshows, maar in werkelijkheid is hij geen lang persoon. Zijn gest alte wordt ook gecontrasteerd door Michael Strahan en Robin Roberts, beide groter dan gemiddeld. In 2017, nadat Strahan (6'5 ) deelnam aan de show, voegden decorontwerpers een paneel toe over het ankerbureau om de ongelijkheid in hoogte te verdoezelen.

12 Michael Strahan's collega's zouden klagen over zijn speciale behandeling

Volgens meerdere mediaberichten hebben enkele collega's van Michael Strahan geklaagd over zijn vermeende speciale behandeling in de show. Vooral de rol van veteraan anker Laura Spencer werd ingekort toen hij in 2016 bij het ankerteam kwam. Het netwerk heeft alle geruchten over backstage-ruzie ontkend, maar ze bleven aan en uit sinds de populaire ex-NFLer zich bij de show voegde.

11 Robin Roberts werd bedreigd door een stalker

Een gepubliceerd rapport in 2014 heeft gerechtelijke documenten opgegraven met gedetailleerde aanklachten tegen een man die wordt beschuldigd van stalking en zelfs bedreiging van het geliefde anker Robin Roberts. Volgens de getuigenis van de rechtbank kwam de man opdagen bij de uitzendstudio van Times Square en eiste hij dat hij Roberts acht keer zou zien, terwijl hij zei dat ze hem geld schuldig was en dreigde haar te slaan.

10 Michael Strahan zou naar verluidt zijn vakantie niet inkorten om een orkaan te dekken

Page Six en andere bronnen meldden dat Michael Strahan zijn producers bij ABC boos maakte toen hij weigerde een vakantie in te korten toen orkaan Harvey zijn geboorteplaats Houston trof. Er werd gezegd dat hij op dat moment op een jacht op de Griekse eilanden zat en later in september opdook voor de opnames.

9 Ryan Seacrest annuleerde zijn optreden op GMA uit loyaliteit aan Kelly Ripa

Het is geen geheim dat het vertrek van Michael Strahan uit Live! met Kelly en Michael in 2016 hebben wat veren verstoord - vooral die van Ripa. Meer dan een jaar later voegde Ryan Seacrest zich bij de show, die nu Live with Kelly and Ryan heet. Volgens berichten heeft hij op haar aandringen een optreden op GMA in oktober 2017 op het laatste moment afgezegd.

8 De luide lach van de toneelmanager is te horen tijdens het weersegment

Eddie Luisi is sinds 1985 stagemanager voor GMA. Als je je ooit hebt afgevraagd over die luide, diepe lach die altijd van backstage lijkt te komen tijdens de weersvoorspelling van de show, het is van hem. Luisi bekende dat hij de luidste lachrol overnam van Willis Chambers, de vorige toneelmanager, in een interview op de ABC News-site.

7 De kenmerkende kettingen van Robin Roberts komen van familie - en fans

In een interview in 2006 zei Evelyn Mason, de garderobe-supervisor van GMA, dat de opvallende kettingen waar Robin bekend om stond, vaak afkomstig waren van haar fans. Robin droeg graag de cadeaus die ze had gekregen, en leende soms oorbellen van de toenmalige co-anker Diane Sawyer om te matchen. Ze staat bekend om haar professionele maar stijlvolle uitstraling en draagt ook vaak sieraden van het bedrijf van haar zus, Robin's Nest.

6 Robin overleeft de veranderingen van de show door te vertrouwen op haar jeugd als legersnoep

Sinds Robin Roberts in 2005 bij de show kwam, moest ze zich aanpassen van co-verankering met Charlie Gibson en Diane Sawyer, naar alleen Sawyer, naar George Stephanopoulos, en meer recentelijk, Michael Strahan. Ze vertelde een verslaggever van Variety dat ze putte uit een jeugd waarin ze om de twee jaar nieuwe vrienden maakte met een vader bij de luchtmacht om de ups en downs te doorstaan.

5 Robin en Ginger Zee blijven na de show om gasten te begroeten

Als je ooit een live-opname van GMA ha alt, verwacht dan niet dat je na de show een van de sterren of beroemdheden zult zien rondhangen. De meesten van hen haasten zich om de rest van hun dag binnen te komen - met twee opmerkelijke uitzonderingen. Robin Roberts en meteoroloog Ginger Zee blijven na de show voor een informele meet & greet met speciale gasten.

4 Vroeger konden producenten de timing on-the-fly veranderen

George Merlis was in de begindagen uitvoerend producent voor de show. In een interview met Variety herinnerde hij zich dat als een deel van de show toen goed ging, ze er meer minuten aan konden toevoegen als ze dat wilden. Tegenwoordig wordt zelfs een segment van 10 minuten als lang beschouwd, en het tempo is hectisch. "Het is als een troep huilende wolven die van alle kanten op je af komen."

3 Dat stel dat verloofd raakte tijdens de uitzending…was al verloofd

Het lijkt erop dat de producers van de show in februari 2020 een beetje een ritje hebben gemaakt. Terwijl de Backstreet Boys optraden, ging New Yorker Adam Diamond op één knie zitten en vroeg Priscilla Consolo ten huwelijk. Het enige probleem is… ze waren al verloofd. Op sociale media doken foto's op waarop het stel twee jaar eerder een diamanten ring droeg.

2 Tijdens de auditie van regisseur Lily Olszewski zei de regisseur van het nieuws tegen de crew dat ze moesten rotzooien om te zien hoe ze zou reageren

In een interview herinnert regisseur Lily Olszewski zich haar auditie als weekendregisseur in 2006. Ze werd gevraagd om een deel van This Week te regisseren, en voor haar onbekend was Roger Goodman, destijds ABC-nieuwsdirecteur, die die toezicht hield op de shoot, had de crew verteld om dingen te verknoeien om te zien hoe ze zou reageren. Ze herinnert zich dat ze dacht: "God, deze mensen zijn idioten." Pas daarna legde Goodman het uit en vertelde haar dat ze de baan had gekregen.

1 De lancering van GMA volgde de overstap van Fred Silverman van CBS naar ABC

Volgens een interview met Rona Barrett sprak tv-magnaat Fred Silverman voor het eerst met haar over een ochtendshow toen hij nog bij CBS was. Hij vertelde haar op mysterieuze wijze dat ze daar moest blijven en wachten, wat ze deed. In de tussentijd ging hij van CBS naar ABC, waar hij in 1975 werd benoemd tot President of Entertainment. Kort daarna lanceerde hij GMA en nam Rona aan als kunst- en amusementsreporter.

Aanbevolen: