15 Kleine details, zelfs de grootste Seinfeld-fans weten het niet

Inhoudsopgave:

15 Kleine details, zelfs de grootste Seinfeld-fans weten het niet
15 Kleine details, zelfs de grootste Seinfeld-fans weten het niet
Anonim

In 1989 kwam de sitcom-creatie van Jerry Seinfeld en Larry David tot leven. Hoewel velen aanvankelijk op hun hoede waren voor een tv-serie, letterlijk om niets, waren er slechts een paar herkenbare citaten en een paar klassieke afleveringen voor zowel fans als critici om te beseffen dat we een meesterwerk in handen hadden. In de loop van de 9 seizoenen van de serie hebben de cast en crew talloze Emmy Awards binnengehaald en zelfs vandaag, meer dan 20 jaar na het afsluiten van het laatste seizoen, beschouwen velen het nog steeds als de allerbeste sitcom die ooit op onze schermen verscheen.

Zodra een show zo'n hoge mate van mainstream-populariteit heeft bereikt, worden fans wanhopig op zoek naar geheimen achter de schermen. Gelukkig voor ons Seinfeld-fans zijn er veel boeken geschreven en interviews gegeven door de cast, dus we hebben 15 geweldige details verzameld die misschien niet iedereen over deze klassieker weet.

15 Elaine's iconische dans kwam bijna niet in de show vanwege angst dat ze Julia's carrière zouden beïnvloeden

Elaine - Little Kicks - Seinfeld
Elaine - Little Kicks - Seinfeld

Op dit moment zijn Elaine's dansbewegingen natuurlijk iconisch. Er was echter echte angst dat deze verhaallijn de carrière van Julia Louis-Dreyfus volledig zou nemen. Nadat ze haar de dans voor de eerste keer hadden zien uitvoeren, bespraken twee schrijvers of ze hem moesten houden: 'Weet je dit zeker? Weet je zeker dat je de carrière van Julia Louis-Dreyfus niet verpest?' 'Nee, dat ben ik niet.'"

14 Michael Richards kreeg de meeste liefde van het live publiek

Kramer - Seinfeld - Jas
Kramer - Seinfeld - Jas

Deze is redelijk begrijpelijk, er is echt nog nooit een personage als Kramer geweest. Blijkbaar zou het live studiopubliek zo opgewonden raken als Kramer een scène zou betreden, dat het applaus de komische timing van de show begon te verknoeien. Nadat de castleden hadden geklaagd, kreeg het publiek een tijdslimiet om Richards aan te moedigen.

13 NBC-executives dachten niet dat de klassieke Chinese restaurantaflevering zou werken en schrapten het bijna helemaal

Het Chinese Restaurant - Seinfeld - Aflevering
Het Chinese Restaurant - Seinfeld - Aflevering

Geen van de controversiële afleveringen van de show stoorde NBC-hoofdhoncho's het idee voor de aflevering "The Chinese Restaurant". Ze konden hun hoofd niet rond een hele aflevering wikkelen waarin de cast op een tafel wachtte. David stond erop dat het "in de geest van de show" was en het werd een van de beroemdste afleveringen van het stel.

12 Kramer droeg dezelfde schoenen in elke aflevering en er werden maar twee paar gebruikt gedurende alle 9 seizoenen

Seinfeld - Kramer & Jerry - Fusilli Jerry
Seinfeld - Kramer & Jerry - Fusilli Jerry

Ok, dus in één aflevering zagen we Kramer in die belachelijke sneakers. De belangrijkste garderobe van Richards voor de show kostte NBC echter heel weinig geld. Een kostuumontwerper voor de show onthulde dat Kramer de hele serie dezelfde Doc Marten-laarzen droeg en dat er in totaal slechts twee paar werden gebruikt.

11 De man op wie George was gebaseerd, was zo boos dat zijn gelijkenis werd gebruikt, dat hij een rechtszaak aanspande voor $ 100 miljoen

George Costanza - Seinfeld
George Costanza - Seinfeld

Hoewel Larry David heeft gezegd dat George vooral op zichzelf gebaseerd is, kocht een man genaamd Michael Costanza dat niet en klaagde Seinfeld, David en iedereen bij NBC aan voor $ 100 miljoen. Hij heeft verklaard: "George is kaal. Ik ben kaal. George is gedrongen. Ik ben gedrongen. George en ik gingen allebei naar Queens College met Jerry. George's middelbare schoolleraar gaf hem de bijnaam 'Kan je niet uitstaan'. Dat deed de mijne ook. " Hij verloor uiteindelijk de rechtszaak.

10 Larry David leende zijn stem bij vele gelegenheden aan de show

Larry David - Jerry Seinfeld - Paparazzi
Larry David - Jerry Seinfeld - Paparazzi

Telkens wanneer de show een stem nodig had, maar geen gezicht, stapte Larry David in en leende de zijne. Het meest opvallende was dat hij de stem was achter het gezichtsloze personage, George Steinbrenner. Enkele van zijn andere stemacteurs waren: de metro-omroeper, de boksscheidsrechter en hilarisch genoeg is hij de man die de beroemde vraag stelt: "Is hier iemand een zeebioloog?"

9 Een aflevering over Jerry die een pistool kocht, werd volledig weggegooid

Seinfeld - BTS - Filmen
Seinfeld - BTS - Filmen

Tijdens een reddit-AMA onthulde Seinfeld zelf dat een aflevering over wapenbezit ongeveer halverwege de productie werd weggegooid. "We hebben de read-through gedaan en vervolgens geannuleerd. Er zijn veel andere dingen gebeurd, maar proberen dat grappig te maken, werd uiteindelijk niet leuk." Als deze cast het niet grappig kan maken, kan niemand het.

8 De reis van Jerry en Elaine naar Florida stoorde Jason Alexander zo erg dat hij dreigde ermee te stoppen als hij ooit uit een andere aflevering zou worden gelaten

Seinfeld - George Costanza - Diner
Seinfeld - George Costanza - Diner

De aflevering van Jerry en Elaine in Florida is een klassieker, maar Jason Alexander had er een hekel aan dat hij er geen deel van uitmaakte. Alexander werd geciteerd en zei: "Ik ben uit een aflevering geschreven. Ik kwam de volgende week terug en ik zei tegen Larry: 'Kijk, ik snap het. Maar als je dat nog een keer doet, doe het dan permanent." De acteur verscheen vervolgens in elke andere aflevering.

7 Michael Richards had weinig geduld met castmates die lachten tijdens het filmen, omdat zijn intense vertolking zoveel van hem vergde

Seinfeld - Kramer en Newman
Seinfeld - Kramer en Newman

In een boek getiteld Seinfeldia: How a Show About Nothing Changed Everything, spreekt auteur Jennifer Keishin Armstrong over Kramer's intensiteit "Toen [Jason] Alexander lachte tijdens een scène… Richards smeekte: 'Je kunt niet, alsjeblieft. Jij weet niet hoe moeilijk het voor mij is." We kunnen alleen maar zeggen dat zijn harde werk zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.

6 The Soup Nazi is gebaseerd op een echte kerel en Jerry heeft een real-life ban uit zijn soepkeuken vanwege de beroemde aflevering

Seinfeld - Soep Nazi
Seinfeld - Soep Nazi

Geloof het of niet, de Soup Nazi is eigenlijk een echte vent. Dat gezegd hebbende, was Al Yeganeh helemaal niet onder de indruk van de beroemde aflevering die op hem was gebaseerd. In een interview verwees hij naar Seinfeld als een clown en werd zelfs geciteerd door te zeggen: "Hij kreeg bekendheid door mij. Ik maakte hem beroemd." Uiteraard heeft Jerry een permanent verbod op zijn etablissement.

5 Kramer stak per ongeluk een Puerto Ricaanse vlag in brand en veroorzaakte zoveel onrust dat NBC zich moest verontschuldigen

Seinfeld - Kramer - De Puerto Ricaanse dag
Seinfeld - Kramer - De Puerto Ricaanse dag

Voor degenen die bekend zijn met de aflevering, is het niet zo moeilijk om te zien hoe deze scène mensen had kunnen beledigen. Het is echter ook zo'n klassiek Kramer-moment, dat de meesten geloven dat het niet beledigend was. Niettemin, toen er klachten werden ingediend door de National Puerto Rican Coalition, verontschuldigde NBC zich terecht.

4 Jerry maakte een ongevoelige grap met Julia op de set terwijl ze zwanger was, IRL, waardoor ze in tranen uitbarstte

Seinfeld - Elaine - Jerry - Achter de schermen
Seinfeld - Elaine - Jerry - Achter de schermen

Julia was IRL zwanger tijdens het filmen van het derde seizoen, dus Jerry benaderde haar op een dag en zei: "Ik heb een geweldig idee, zullen we dit seizoen niet schrijven dat Elaine gewoon dik wordt?" Dit trof Julia waar het pijn deed en de actrice in tranen uitbarstte. In een aflevering van Jerry's Netflix-serie bekende ze echter: "Het was een geweldig idee, en we hadden het moeten doen."

3 Jerry Seinfeld heeft een aanbod van $5 miljoen per aflevering voor een 10e seizoen afgewezen omdat 9 zijn nummer is

Seinfeld - Achter de schermen - Larry David
Seinfeld - Achter de schermen - Larry David

NBC was bereid om Jerry maar liefst $ 5 miljoen per aflevering te betalen voor een 10e seizoen. Jerry onthulde echter zijn reden voor het afwijzen van het aanbod in een interview: "Negen is cool. Tegen het einde hebben we 180 shows gedaan (1 + 8=9). Toen ik erover dacht om met de show te stoppen, dacht ik, negen Mensen zeiden: '10 - waarom niet 10?' Maar 10 is zwak. Negen is mijn nummer."

2 Larry David vermeed specifiek personages met sentimentele momenten

Seinfeld - Jerry's appartement - bank
Seinfeld - Jerry's appartement - bank

Schepper Larry David had een heel specifieke rol voor alle personages: "Niet knuffelen, niet leren." Dit was om ervoor te zorgen dat de show bij zijn oorspronkelijke visie bleef. Hij zei ooit in een interview: "Veel mensen begrijpen niet dat Seinfeld een donkere show is. Als je het pand bekijkt, gebeuren er vreselijke dingen met mensen. Ze verliezen banen; iemand maakt het uit met een slachtoffer van een beroerte; iemand heeft verteld dat ze een neuscorrectie nodig hebben…"

1 De hoofdcast zat achter de beslissing om Susan te vermoorden

Seinfeld - George en Susan
Seinfeld - George en Susan

Jason Alexander bevestigde wat velen van ons al hadden gedacht tijdens een interview met Howard Stern: "Haar instinct om een scène te doen, waar de komedie was, en de mijne waren altijd mislukt." Hij legde uit hoe Jerry en Julie dit ook oppikten: "Ze zeggen: 'Weet je wat? Het is verdomd onmogelijk. En Julia zei eigenlijk:' Wil je haar niet gewoon vermoorden?"

Aanbevolen: