15 Inconsistenties en plotgaten van bovennatuurlijk die we nooit hebben opgemerkt

Inhoudsopgave:

15 Inconsistenties en plotgaten van bovennatuurlijk die we nooit hebben opgemerkt
15 Inconsistenties en plotgaten van bovennatuurlijk die we nooit hebben opgemerkt
Anonim

Sinds het voor het eerst op onze tv-schermen verscheen in 2005, is Supernatural in populariteit gegroeid. De show, waarin Sam en Dean Winchester op verschillende monsters en demonen jagen, is nu in zijn 15e en laatste seizoen.

Elke show die zo lang doorgaat als Supernatural zal zeker continuïteitsfouten en plotgaten bevatten. Dat veel afleveringen schrijvers gewoon in een hoekje zetten en er is maar zoveel dat ze kunnen doen, vooral als verhaallijnen niet ver van tevoren waren gepland.

Zelfs gewone fans kunnen problemen en inconsistenties in de show opmerken en de problemen worden alleen maar erger voor loyale fans die alle afleveringen van binnen en van buiten kennen. Hoewel veel van hen klein zijn, zijn er een paar plotgaten die niet zomaar kunnen worden genegeerd en het plezier van het algehele verhaal kunnen bederven.

15 De constante wisseling van de maaiers

De Reapers in Bovennatuurlijk.
De Reapers in Bovennatuurlijk.

De krachten en vaardigheden van de Reapers in Supernatural zijn nooit consistent tijdens de show. Naast hun veranderende aard, hebben de schrijvers hun oorsprong meerdere keren veranderd, zelfs op een gegeven moment dat ze engelen zijn die in directe tegenspraak zijn met eerdere informatie in de serie.

14 De broers die onschuldige gastheren vermoorden

Sam en Dean werken samen in Supernatural
Sam en Dean werken samen in Supernatural

Sam en Dean hebben een gelofte gedaan om onschuldige mensen te redden en hen te beschermen tegen het kwaad van de verschillende demonen en andere monsters die de aarde teisteren. In de vroege seizoenen deden de broers er alles aan om de bezetenen geen kwaad te doen. In recentere tijden hebben ze echter eenvoudig de gastheren en demonen gedood zonder enige gedachte. Dit heeft weinig zin gezien hun doelen.

13 Hoe oud Sam echt is

Sam en Dean zoals ze in Supernatural verschijnen
Sam en Dean zoals ze in Supernatural verschijnen

Er wordt nooit expliciet duidelijk gemaakt hoe oud Sam is. Op verschillende momenten werd gezegd dat hij zowel 20 als 22 was, terwijl het voor hem onmogelijk zou zijn om beide leeftijden tegelijkertijd te hebben. Veel van de verwarring komt voort uit zijn tijd op de rechtenstudie, met tegenstrijdige informatie over de vraag of hij zijn studie afrondde.

12 Waar zijn de ruiters van de Apocalyps?

Een van de ruiters van Supernatural
Een van de ruiters van Supernatural

Nadat de broers de ringen van de Ruiters van de Apocalyps hadden afgenomen, leken de wezens te zijn verdwenen. Alleen de Dood is sindsdien verschenen, wat de vraag oproept waar de andere krachtige personages zijn. Er is geen uitleg gegeven over hun verdwijning.

11 Continuïteitsfouten met de kinderjaren van het personage

John Winchester uit Supernatural
John Winchester uit Supernatural

Er zijn altijd problemen geweest met de jeugd van Sam en Dean. Wat er precies met hen gebeurde als kinderen en hoe ze opgroeiden, is nooit expliciet behandeld, met tegenstrijdige informatie. Sommige mannen lijken bijvoorbeeld de jongens en hun vader te kennen, ondanks het feit dat hun vader verdween toen ze nog heel jong waren.

10 Kevin komt terug als een spook

Kevin van Bovennatuurlijk
Kevin van Bovennatuurlijk

Nadat Kevin op bevel van de kwaadaardige Metatron door Gadreel was vermoord, keerde het personage terug naar de aarde. Maar dit had niet mogelijk moeten zijn, omdat het zou betekenen dat sommige van de gevestigde regels van Supernatural zouden zijn overtreden. De hemel was op dat moment blijkbaar gesloten en had moeten voorkomen dat Kevin als geest terugkeerde.

9 Geesten worden niet altijd wraakzuchtig

Een geest in de show Bovennatuurlijk
Een geest in de show Bovennatuurlijk

Volgens Sam en Dean zouden geesten altijd wraakzuchtig moeten worden als ze over de aarde dwalen. Ze proberen zelfs een van hun voormalige metgezellen vrij te laten wanneer hij een geest wordt, uit angst dat hij kwaad zal worden. Maar in toekomstige seizoenen zijn er verschillende geesten die duidelijk niet wraakzuchtig zijn en zelfs de broers helpen.

8 Jesse verdwijnt net voor een aantal seizoenen

Jesse in Bovennatuurlijk
Jesse in Bovennatuurlijk

Jesse Turner is in wezen de antichrist in de wereld van Supernatural. Dat betekent dat hij uiteindelijk zijn krachten zal bundelen met Lucifer en hem zal helpen op zijn kruisvaarder om de aarde te vernietigen en alle resterende engelen in de hemel uit te roeien. Maar het personage ging AWOL tijdens seizoen vijf en is sindsdien niet meer gezien, ondanks zijn duidelijke belang voor alle grote spelers in de show.

7 Sams krachten verdwijnen plotseling

Sam en Dean vechten samen in Supernatural
Sam en Dean vechten samen in Supernatural

In de vroege seizoenen gebruikte Sam vaak magische krachten die hem zouden helpen in gevechten tegen demonen en andere monsters. Toch begon hij ze in de loop van de seizoenen steeds minder te gebruiken, totdat hij een punt bereikte waarop hij ze gewoon niet meer gebruikte. Hoewel er een beetje wordt vermeld dat dit komt omdat hij geen demonenbloed meer drinkt, wordt het niet goed uitgelegd.

6 Waarom de jagers nooit het woord Christo gebruiken

Bovennatuurlijk - TV Show - CW
Bovennatuurlijk - TV Show - CW

Al vroeg in Supernatural werd duidelijk gemaakt dat mensen door een simpel woord te zeggen konden ontdekken of iemand een demon was. Het uiten van "Christo" zou een demon dwingen zich tijdelijk te openbaren door met zijn demonische ogen te knipperen. Maar kort nadat ze het met succes hebben gebruikt, vergeten ze het volledig en gebruiken ze het woord nooit meer, ondanks het duidelijke nut ervan.

5 Hoe kwam Castiel terug in seizoen zes?

Castiel
Castiel

Castiel is een van de belangrijkste en meest populaire personages in Supernatural na Sam en Dean. Dus toen hij stierf in seizoen zes, kwam dat voor velen als een schok. Hij werd echter snel teruggebracht naar de aarde zonder enige echte uitleg over hoe en waarom hij werd opgewekt.

4 Hoe ze zich in het volle zicht kunnen verbergen

Afbeelding
Afbeelding

Sam en Dean zijn niet alleen betrokken bij enkele van de belangrijkste gebeurtenissen ter wereld, maar ze worden ook actief opgejaagd door de FBI en andere wetshandhavers. Agenten hebben de broers zelfs verteld dat ze gezocht worden. Toch blijven ze werken zonder enige gedachte om zich onopvallend te houden en worden schijnbaar nooit gedetecteerd.

3 De kracht van Leviathans fluctueert

Leviathans in Bovennatuurlijk
Leviathans in Bovennatuurlijk

De Leviathans waren bedoeld als een zeer krachtige vijand waar Sam en Dean veel moeite mee zouden hebben. Soms toonden ze een ontzagwekkend en verschrikkelijk vermogen om alles op hun pad te vernietigen, maar hun capaciteiten waren inconsistent. Bovendien zijn ze volledig verdwenen nadat ze waren verslagen en zijn ze sindsdien niet meer gezien.

2 Tijd loopt niet zoals het hoort

Devil's Gate leidt naar de hel in Supernatural
Devil's Gate leidt naar de hel in Supernatural

Tijddilatatie is een fenomeen dat veel voorkomt op Supernatural. Als mensen bijvoorbeeld in de hel zijn, gaat de tijd veel langzamer voorbij dan op aarde. Zozeer zelfs dat een paar uur als jaren kunnen voelen. Maar dit lijkt eigenlijk geen effect te hebben op de personages. Er is ook een probleem met hoe lang elk seizoen van de show precies is geweest.

1 De personages sterven constant

Slapend personage op Supernatural
Slapend personage op Supernatural

Een ding dat de hele tijd gebeurt in Supernatural is dat de hoofdpersonen sterven. Sam en Dean worden voortdurend gedood, maar kunnen toch op wonderbaarlijke wijze nieuw leven worden ingeblazen met schijnbaar weinig uitleg of reden. Het is bijna alsof het paar onsterfelijk is, wat geen zin heeft gezien hun menselijke aard.

Aanbevolen: