15 dingen die je niet wist over The Crown van Netflix

Inhoudsopgave:

15 dingen die je niet wist over The Crown van Netflix
15 dingen die je niet wist over The Crown van Netflix
Anonim

De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat er veel fascinatie is voor royals. Volgens Dr. Frank Farley, voormalig president van de American Psychological Association en professor en psycholoog aan Temple University, is dat omdat 'we sociale dieren zijn'. Hij legde ook uit: "We hebben allemaal dromen van rijkdom en roem en geluk en stijl en sociale invloed enzovoort, wat al vroeg begint met sprookjes en de manier waarop we onze kinderen opvoeden." Hij voegde eraan toe: "Royals en andere mensen, zoals Hollywood-figuren en Kardashian-types, houden dat fenomeen levend."

Naast het nauw volgen van verschillende persoonlijkheden in de koninklijke families, kijken fans ook graag naar shows zoals Netflix's "The Crown", een historisch drama dat zich richt op het leven van koningin Elizabeth II. En voor het geval je meer nieuwsgierig bent, hier zijn 15 dingen die je misschien niet weet over de show:

15 Claire Foy was zwanger toen ze auditie deed voor de rol van koningin Elizabeth

In een gesprek met Vogue besprak Foy hoe ze zich voelde over het landen van de rol: "Ik was echt heel blij. Ik was toen zwanger, dus het was een beetje bedorven. Mijn reactie daarop was niet "Woo -hoe!” Het was meer van: "Oh mijn god, ik krijg een baby drie maanden voordat ik dit ga repeteren."

14 De originele prins Philip op de show werd meer betaald dan koningin Elizabeth (Claire Foy)

Toen de show begon, werd beweerd dat Smith een meer gevestigde acteur was dan Foy, omdat hij al werd erkend voor zijn werk aan 'Doctor Who'. Toen de show echter zijn derde seizoen inging, kondigde Suzanne Mackie een verandering aan in deze financiële situatie en zei: "In de toekomst krijgt niemand meer betaald dan de koningin."

13 Vanessa Kirby is veel groter dan prinses Margaret, wat het leven voor klanten gemakkelijker maakte

Volgens kostuumontwerper Jane Petrie: "Vanessa Kirby is zoveel langer dan Margaret. Ik denk dat de echte Margaret 5'2 "was, en Vanessa is mooi en lang. Als Vanessa 5'2" was geweest, denk ik niet dat ik die jas zou gebruiken omdat hij zo dominant zou zijn op een klein frame, maar ze kan hem echt dragen."

12 De Corgi's op de set zijn verslaafd aan kaas

Tijdens een gesprek met Vanity Fair, onthulde Foy: "Ik hield echt van ze, maar ze zijn over het algemeen gewoon… de corgi's zijn vreemd. Ze houden van kaas, zoals cheddarkaas.” Later voegde ze eraan toe: "Deze corgi's zijn tot het uiterste gekaasd - ze eten elke dag als een heel blok cheddar. Het is eng.”

11 Nep-sieraden hebben de voorkeur op de show omdat het er beter uitziet op het scherm

Petrie legde uit: "Ik heb eerder echte diamanten op film gezien en ze zijn zo sprankelend dat je het bijna wilt verzachten omdat ze er nep uit gaan zien. En het voelt alsof deze [look] precies goed zijn voor wat de camera doet. Pas als je in een museum staat, denk je: 'O ja, ze zijn niet echt.'”

10 Om de stem van Winston Churchill te evenaren, vulde John Lithgow zijn neus met katoen

Tijdens een gesprek met USA Today, onthulde Lithgow: "Het was nogal weerzinwekkend om te zien hoe ik na elke scène katoen uit mijn neus plukte, maar ze moesten het gewoon verdragen." Ondertussen zette de bemanning ook wang "plumpers" op Lithgow. Daarvoor stopte de acteur appels in zijn mond.

9 Elizabeth spelen hielp Claire Foy met haar houding

Foy legde ooit uit: Ik had net een baby gekregen toen ik begon met filmen, dus ik moest een goed korset dragen omdat ik ongeveer vijf kledingmaten groter was dan ik normaal ben. Het korset helpt je niet onderuit te zakken. Nu zijn we bezig met de tweede reeks. Ik draag het niet meer, maar het blijft bij jou, die houding, en dat je een dame bent.”

8 Elizabeth's blauwe jurk had vulling nodig en twee verschillende versies

De jurk had vulling nodig omdat het lichaamsframe van Foy kleiner is dan dat van de koningin. Petrie onthulde ook: "We moesten het een paar keer doen omdat [de jurk op de tentoonstelling] degene is die Claire droeg als de koningin, dus [het is] de … dumpy versie. En dan hebben we de versie die het model droeg [in de Hartnell-modeshow van de aflevering].

7 Omdat ze niet mochten filmen in Buckingham Palace, omvatte uitgebreid onderzoek het bezoeken van de plek als toerist

Productieontwerper Martin Childs vertelde Vulture: Ik heb alles onderzocht wat ik kon leren over Buckingham Palace, inclusief het bezoeken van de staatskamers als toerist. Een plek waar je om voor de hand liggende redenen nooit mag komen, zijn de privé-appartementen. Er zijn echter wel ruwe lay-outs beschikbaar.” Op basis hiervan gingen hij en zijn team de sets ontwikkelen.

6 seksscènes in de show werden uiteindelijk geknipt omdat de serie daar nooit over had moeten gaan

Terwijl ze op een podcast sprak, onthulde Kirby: "Ik denk dat ze in Zuid-Afrika aan het filmen waren, en ze zeiden:" Ik denk gewoon niet dat iemand de koningin seks wil zien hebben.'" Ze voegde er later aan toe: "We hadden lange discussies over wat het zou moeten zijn, en het werd net duidelijk dat prikkelen niet het doel was."

5 Paul Bettany werd bijna gecast als prins Philip voor seizoen drie en vier

Terwijl ze in de show "Lorraine" verscheen, onthulde Bettany: "We hebben het besproken. We konden het gewoon niet eens worden over de data. [Dat] is alles wat er is gebeurd.” Desalniettemin maakte hij duidelijk dat hij een grote fan van de serie was en zei: "100 procent, ik blijf er een fan van - het is fantastisch."

4 Olivia Colman stemde ermee in om koningin Elizabeth te spelen om haar van haar belastingrekening af te nemen

Tijdens een speciale BAFTA-vertoning van de show, gaf Colman toe: "Ik had een belastingaanslag en ze belden me en ik zei: 'Ok' - het is waar." De actrice voegde eraan toe: "Ik ging gewoon: 'Ja graag.' Dat was voordat ik er echt over had nagedacht of het de juiste beslissing was. Maar ik was sowieso een grote fan.”

3 Het derde en vierde seizoen van de show werden back-to-back gefilmd

Tijdens de BAFTA Masterclass bevestigde Morgan: "We doen ze achter elkaar. Ik ben ze op dit moment allemaal aan het schrijven." Hij voegde eraan toe: "We hebben Olivia (Colman), wat fantastisch is, en nu beginnen we net aan het castingproces." Voor deze seizoenen werd Colman ook vergezeld door Helena Bonham Carter en Tobias Menzies nadat verschillende rollen waren herschikt.

2 Helena Bonham Carter zocht zegen om prinses Margaret door een helderziende te spelen

Carter legde uit: "Ze zei dat ze blijkbaar blij was dat ik het was. Mijn belangrijkste ding als je iemand speelt die echt is, wil je hun zegen omdat je een verantwoordelijkheid hebt. Ze herinnerde zich: "Dus ik vroeg haar: 'Vind je het goed dat ik jou speel?' en ze zei: 'Je bent beter dan de andere actrice'… waar ze aan dachten."

1 De trein op Elizabeths trouwjurk duurde enkele weken om te maken

Tijdens een gesprek met Harper's Bazaar, herinnerde de kostuumontwerper van de show, Michele Clapton, zich: Voor de trein waren zes mensen zes of zeven weken aan het werk om alleen maar de trein te borduren en te maken. We hadden nog een meisje dat net het lijfje borduurde, wat drie weken duurde. Daarna hadden we een ander team dat de jurk borduurde.”

Aanbevolen: