15 tv-programma's om naar te kijken als je ER mist

Inhoudsopgave:

15 tv-programma's om naar te kijken als je ER mist
15 tv-programma's om naar te kijken als je ER mist
Anonim

Als het gaat om televisiedrama's, heb je een behoorlijk grote verscheidenheid aan shows om uit te kiezen. Om te beginnen heb je tienerdrama's zoals 'Riverdale' en '13 Reasons Why'. Dan heb je je kostuumdrama's, shows die vaak historisch van aard zijn. Tot nu toe zijn de meest populaire "The Crown" en " Boardwalk Empire ".

En natuurlijk is er het medische drama. In tegenstelling tot andere soorten tv-drama, richt deze zich op medische gevallen en de gezondheidswerkers die vechten om het leven van hun patiënten te redden. Velen zien het medische drama " ER " als de show waarmee het allemaal begon. De show concentreerde zich op het leven van artsen die op een eerstehulpafdeling in Chicago werken. De cast bestond uit George Clooney en Julianna Margulies.

Vandaag de dag kun je deze hitshow nog steeds streamen, maar er zijn ook een paar andere om te bekijken:

15 Doogie Howser, M. D. wordt tegenwoordig als een tv-klassieker beschouwd

In de show speelde een veel jongere Neil Patrick Harris de hoofdrol als een titulair personage dat toevallig de jongste erkende arts van het land is. Voor Harris was de show een introductie tot veel dingen. Hij vertelde "Good Morning America", "Ik heb veel [medische] dialoog geleerd en [zelfs] hoe te hechten. Hoe je markeringen raakt, dialoog uitbraakt.”

14 House richt zich op een arts die tegen de conventie ingaat om patiënten te behandelen

Hugh Laurie, die het titulaire personage speelt, besprak ooit zijn rol en zei: Veel mensen zouden zeggen dat House helemaal geen charme heeft. Ik zou het echter niet eens zijn, ik vind hem enorm charmant en eindeloos vermakelijk. Hij heeft een soort van gratie en humor over hem, en uiteindelijk denk ik dat hij aan de kant van de engelen staat.”

13 In de nachtploeg leren we waar artsen in het donker mee te maken krijgen

Het is waar genoeg, het is echt moeilijk om te zeggen wat voor soort gevallen je 's nachts zou hebben. Desalniettemin waren de artsen van de show klaar om alles te geven. De cast bestaat uit Eoin Macken, Scott Wolf, Jill Flint, Brendan Behr, Freddy Rodriguez, Jeananne Goossen, Daniella Alfonso, Luke MacFarlane, Ken Leung en J. R. Lemon. Stream het op VUDU.

12 Code Black richt zich op het leven van artsen in de drukste spoedeisende hulp van het land

Dit medische drama speelt zich af in het fictieve Angel's Memorial Hospital. En volgens de show komen de titels voort uit een aandoening waarbij "de duizelingwekkende toestroom van patiënten opweegt tegen de beperkte middelen die beschikbaar zijn voor de buitengewone artsen en verpleegkundigen wiens taak het is om ze allemaal te behandelen." De cast bestaat uit Marcia Gay Harden, Rob Lowe, Boris Kodjoe en Luis Guzmán.

11 Grey's Anatomy is het langstlopende medische drama op Primetime vandaag

De show loopt sinds 2005. En toen hoofdrolspeler Ellen Pompeo sprak over zo lang in de show te blijven, zei ze: De eerste 10 jaar hadden we ernstige cultuurproblemen, zeer slecht gedrag, echt giftig werk omgeving. Maar toen ik eenmaal kinderen kreeg, ging het niet meer om mij. Ik moet voor mijn gezin zorgen.”

10 Privépraktijk volgt de carrière van Dr. Addison Montgomery na Grey's Anatomy

Over 'Private Practice' verhuist Dr. Addison Shepherd (Kate Walsh) naar Los Angeles nadat haar beste vriendin, Naomi (Audra McDonald), haar heeft uitgenodigd om in haar kliniek, de Oceanside Wellness Group, te komen werken. De cast bestaat ook uit Taye Diggs, Amy Brenneman en Paul Adelstein. Je kunt de show streamen op VUDU, Hulu en YouTube.

9 Heartbeat richt zich op de carrière en het persoonlijke leven van een cardiothoracale chirurg

In deze kortstondige serie ontmoeten we Dr. Panttiere die gelooft in een onconventionele benadering in zowel haar professionele als persoonlijke leven. Melissa George schittert als Dr. Panttiere. De cast bevat ook Don Hany, Dave Annable, Shelley Conn, D. L. Hughley, Maya Erskine en Rudy Martinez. Je kunt de show kopen op VUDU of TV Guide.

8 Het notitieboekje van een jonge dokter is een komedie met Daniel Radcliffe in de hoofdrol

In de show speelt Radcliffe een jonge dokter die tijdens de Russische Revolutie in een klein Russisch dorp aankomt om in een plaatselijk ziekenhuis te werken. De twee seizoenen van de show behaalden een beoordeling van 83 procent van critici. Volgens de consensus van de critici is het eerste seizoen "een overtreffende trap van literaire bewerking die vol vertrouwen inzoomt op het duistere komische trauma van mislukking."

7 9-1-1 richt zich op het leven van eerstehulpverleners

In deze FOX-show zien we hoe brandweerlieden en paramedici samenwerken om levens te redden en te redden terwijl ze op afroep zijn. De cast van de show bestaat uit Angela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark, Jennifer Love Hewitt, Kenneth Choi, Rockmond Dunbar en Aisha Hinds. Ondertussen leidt Rob Lowe de cast van de spin-off van de show, " 9-1-1: Lone Star."

6 De goede dokter volgt het dagelijkse leven van een chirurg met autisme

Deze ABC-show draait om een jonge dokter genaamd Shaun. Hij is een ongelooflijke chirurg die toevallig ook met autisme te maken heeft. Freddie Highmore speelt dit hoofdpersonage. Ondertussen bevat de cast ook Nicholas Gonzalez, Hill Harper, Antonia Thomas, Richard Schiff, Christina Chang, Paige Spara, Fiona Gubelmann, Jasika Nicole en Will Yun Lee.

5 In The Resident ontmoeten we jonge artsen die nog steeds proberen hun medische carrière op te bouwen

Tot nu toe heeft dit medische drama van FOX drie seizoenen gelopen en we hebben gezien dat deze artsen bijna onmogelijke uitdagingen op hun werk doorstaan. De cast bestaat uit Emily VanCamp, Bruce Greenwood, Matt Czuchry, Manish Dayal, Malcolm-Jamal Warner, Jane Leeves en Shaunette Renée Wilson. Morris Chestnut nam onlangs ook deel aan de show als Dr. Randolph Bell.

4 Chicago Med is een medisch drama dat sinds 2015 in de lucht is

De NBC-show richt zich op het leven van artsen en verpleegkundigen die onvermoeibaar werken in een traumacentrum in Chicago. Gemaakt door Dick Wolf, de show sterren Nick Gehlfuss, Yaya DaCosta, Torrey DeVitto, Brian Tee, Marlyne Barrett, S. Epatha Merkerson en Oliver Platt. De show is onlangs met nog drie seizoenen verlengd.

3 New Amsterdam heeft de meest onconventionele ziekenhuisdirecteur die je ooit zult ontmoeten

In de show schittert Ryan Eggold als Dr. Max Goodwin, de nieuwe medische directeur van het oudste openbare ziekenhuis van Amerika. Bij Dr. Goodwin draait alles om het bieden van goede gezondheidszorg en deze voor iedereen beschikbaar te maken. Hij realiseert zich echter al snel dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is. De cast van de show omvat ook Jocko Sims, Freema Agyeman, Tyler Labine en Janet Montgomery.

2 Carols tweede act gaat over een vrouw van in de vijftig die haar droom nastreeft om dokter te worden

Veteraanactrice Patricia Heaton speelt de titelrol in deze CBS-sitcom en ze vertelde Entertainment Weekly: Carol is een lege nester die een tweede act voor zichzelf creëert en haar ware passie ontdekt. Dat is echt spannend.” De cast bevat ook Ashley Tisdale en Jean-Luc Bilodeau. Ondertussen heeft Kelsey Grammer een terugkerende rol in het tweede seizoen.

1 National Geographic's The Hot Zone Stars ER Aluin Julianna Margulies

In de show speelt Margulies de echte dokter Nancy Jaax die tegen de klok racete om de mogelijke verspreiding van ebola in de buitenwijken van Washington D. C. te stoppen. Om zich op de rol voor te bereiden, las Margulies het boek waar de show over ging en zei ze: "Je zegt:" Wacht, wat? Wat?’ Dan realiseer je je ineens dat dit allemaal echt is gebeurd, en het gebeurt nog steeds.”

Aanbevolen: