15 Vragen die de Sopranos nooit voor ons hebben beantwoord

Inhoudsopgave:

15 Vragen die de Sopranos nooit voor ons hebben beantwoord
15 Vragen die de Sopranos nooit voor ons hebben beantwoord
Anonim

The Sopranos zat van 1999-2007 vol drama en verslavende plotwendingen die het publiek verslaafd hielden. James Gandolfini was perfect gecast als de maffiabaas die zowel zijn maffiafamilie als kerngezin in stand hield - die beide werden beïnvloed door zijn levensstijl. Gandolfini, vooral bekend om zijn rol als Tony Soprano, gaf kijkers hun fix bij elke aflevering, terwijl hij worstelde om de balans te vinden tussen zijn beide zeer verschillende levens.

De waarheden en worstelingen van Tony's leven kwamen samen tijdens zijn bezoeken aan het kantoor van zijn therapeut, en de show werd al snel beschouwd als een van de meest populaire televisieseries aller tijden. Nu een iconisch, tijdloos onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis, heeft The Sopranos een wereldwijd publiek dat tot op de dag van vandaag hartstochtelijk terugkeert naar herhalingen.

Zoals bij elke langlopende show, waren er enkele verhaallijnen die niet duidelijk waren gedefinieerd of uitgelegd, en fans blijven zich afvragen wat het resultaat is. Hier zijn een paar…

15 Is Tony Soprano dood of levend?

James Gandolfini
James Gandolfini

Dit is de meest verbijsterende cliffhanger aller tijden. Wat gebeurde er eigenlijk met Tony Soprano aan het einde van de show? Hoewel de meeste fans weten dat Gandolfini helaas in het echte leven is overleden, was het uiteindelijke lot van zijn karakter minder gedefinieerd. Zijn lot was meer een cliffhanger dan fans hadden gehoopt, en hoewel er veel mogelijke conclusies zijn, weet niemand wat Tony's uiteindelijke lot was.

14 Was Harris een geheime bondgenoot van de sopraanfamilie?

Dwight Harris
Dwight Harris

Er waren veel side-bar-gesprekken tussen FBI-agent Dwight Harris en Tony Soprano. Veel afleveringen bevatten een informeel gesprek met de twee dat gebaseerd leek op kameraadschap tussen mannen. Er waren echter veel gevallen waarin Harris een duidelijk twistpunt was voor Soprano. Het is nog steeds onduidelijk aan wiens kant hij echt stond.

13 Heeft Harris complotten georkestreerd om Tony door de jaren heen te helpen?

Dwight Harris op The Sopranos
Dwight Harris op The Sopranos

Als we zouden aannemen dat Harris aan Soprano's kant stond, zou hij hem misschien al die tijd voorkennis hebben gegeven? Hidden Remote lijkt echter wel te denken. Volgens de fantheorie wist Tony zich uit veel lastige situaties te redden omdat Harris kleine ontsnappingsroutes voor hem uitvoerde. We zullen nooit echt weten of dit waar was…

12 Wie werd de leider van de Lupertazzi-familie nadat Phil Leotardo was overleden?

Phil Leotardo
Phil Leotardo

Fans waren niet zo stiekem blij toen de New Yorkse baas Phil Leotardo eindelijk zijn laatste lot kreeg. Hij stierf een verschrikkelijk gewelddadige dood, waar fans van genoten. Het blijft echter onduidelijk wat er daarna gebeurde. Er was geen duidelijke persoon die de volgende in de rij was om zijn schoenen te vullen, en de show raakte ook niet echt over dit onderwerp.

11 Waren Butch en Little Carmine sterk genoeg om in de Lupertazzi-kring te blijven?

Little Carmine en Tony Soprano
Little Carmine en Tony Soprano

De meeste fans zijn het erover eens dat noch Butch noch Little Carmine sterk genoeg waren, of voldoende geïnteresseerd om op het bord te komen. Kleine Carmine sloeg de kans af om in de voetsporen van zijn vader te treden, niet één keer… maar twee keer! Wat Butch betreft, hij speelde een vredeshandhavingsrol tussen de Sopranos en de Lupertazzis, dus hij is niet de eerste persoon aan wie we denken voor deze verantwoordelijkheid.

10 Zou A. J. In staat zijn om de schoenen van zijn vader te vullen?

Autopsie AJ Sopraan
Autopsie AJ Sopraan

Als zoon van een van de grootste maffiafamilies in New York, heeft A. J. leek een logische vervangingsfiguur om Tony Soprano's schoenen te vullen. Tony bracht echter zijn hele leven door met het beschermen van zijn zoon tegen deze levensstijl en zou het waarschijnlijk niet hebben goedgekeurd. Tegen het einde van de show, echter, A. J. vertoonde veel van de persoonlijkheidskenmerken van zijn vader, wat alles mogelijk maakt.

9 Kan iemand anders dan Tony The Sopranos leiden?

De Sopranos-familie
De Sopranos-familie

The Sopranos hadden een maffialeider nodig, maar om verschillende redenen waren de topkandidaten gewoon niet haalbaar. Sal, Bobby en Christopher zijn overleden, dus ze konden het niet doen. Vito verloor ook zijn leven en Corrado had mentale problemen in zijn bejaardentehuis. Er waren een paar andere opties, maar niemand viel op als de geboren leider die Tony Soprano was.

8 Wat is er gebeurd met Meadow Soprano's kamergenoot, Caitlin?

Afbeelding
Afbeelding

Meadow's kamergenoot was behoeftig en verward over hoe ze zich in het leven in de grote stad moest vestigen… Ze was het tegenovergestelde van de altijd zelfverzekerde, gefocuste en stabiele dochter van Tony Soprano, Meadow. Meadow's vriend, Noah, stond niet oog in oog met Caitlin en de dingen begonnen op te warmen, wat spanning en kwaad bloed voorspelde. Dat is alles wat we je kunnen vertellen… de show verliet Caitlin heel abrupt en we hebben geen idee wat er met haar karakter is gebeurd.

7 Heeft de FBI het insect in de lampenweide gewoon in de steek gelaten en mee naar school genomen?

Lamp van de Sopranos
Lamp van de Sopranos

De FBI heeft extreme maatregelen genomen om de lamp van Tony Soprano te vervangen door een replica met daarin een geavanceerd opnameapparaat. Net toen fans dachten dat dit zeker "het" zou zijn voor de Sopranos, besloot Meadow die lamp mee te nemen naar haar studentenhuis. De kijkers verwachtten dat ze iets belastends zou zeggen en wachtten op een plotwending, maar de producenten lieten deze verhaallijn varen.

6 Waar ging Paulie "Walnuts" Gu altieri's grote ontmoeting met de Maagd Maria eigenlijk over?

Paulie Walnoten op de Sopranen
Paulie Walnoten op de Sopranen

Paulie "Walnuts" Gu altieri ging door een reeks uitdagingen en moeilijke gebeurtenissen. De spanning leek echt op te lopen en hij zag eruit alsof hij een wandelende snelkookpan was, die elk moment kon ontploffen. Op een gegeven moment, na een late nacht in Bada Bing, ziet Paulie een duidelijk visioen van de Maagd Maria. Het was een religieus krachtig moment dat een voorbode leek te zijn van iets enorms dat in de buurt was. Of dat dachten we. Na de ene aflevering was er geen sprake van en helemaal geen follow-up. Waar ging dat over?

5 Furio gooide Tony bijna in een helikopterblad, en vergat toen zijn wraakplan?

Furio en Tony in het bos
Furio en Tony in het bos

Deze show had geen gebrek aan duistere personages, en Furio was daar zeker een van. Hij weerstond ternauwernood de verleiding om Tony in een helikopterblad te duwen, en hij voelde zich hartstochtelijk aangetrokken tot Tony's vrouw, Carmela. Maar op de een of andere manier, na dit alles… nam hij eigenlijk nooit wraak op Tony. Zijn ze Furio's personage en hele verhaallijn vergeten?

4 Dr. Melfi's plotselinge verandering van hart over Tony om hulp vragen

Dr Melfi v alt uit elkaar na haar aanval
Dr Melfi v alt uit elkaar na haar aanval

Toen Dr. Melfi brutaal werd aangevallen in de trap, leek haar uitwisseling met Tony Soprano te suggereren dat ze misschien bereid zou zijn hem toe te staan "voor de situatie te zorgen". Dit druist in tegen de kern van haar werk en zou alle aspecten van haar professionaliteit breken - was dat de reden waarom ze plotseling van gedachten veranderde? Dit onderwerp vervaagde een beetje…

3 Dolan's ondergang kwam en ging…

Dolan op de Sopranos
Dolan op de Sopranos

Christopher en Dolan begonnen een vriendschap in AA. Christopher bracht hem echter in de loop van de tijd door het belsignaal, werd beledigend en verbrak de verbinding. Toch beschouwde Christopher Dolan als een vriend. Toen hij zich realiseerde dat dat niet wederzijds was, werd het lelijk en liep de hele Soprano-familie gevaar… tenminste dat dachten we. De producenten hebben deze verhaallijn nooit afgemaakt.

2 Wat is er met de gekke Rus gebeurd?

Afbeelding
Afbeelding

Dit was een epische aflevering. De Crazy Russian was een personage dat niemand snel zal vergeten. In feite werd deze specifieke aflevering met de titel Pine Barrens beoordeeld als een van de meest populaire afleveringen. Wanneer Paulie en Christopher op een missie worden gestuurd om de Russische gangster op te halen, loopt het al snel uit de hand. In de setting van een besneeuwd park ontsnapte de Strange Russian. De show heeft hem nooit meer aangeraakt en we hebben geen idee waar hij heen ging!

1 Wat is er ook gebeurd met gepensioneerde politierechercheur Luitenant Barry Haydu?

Rechercheur Barry Haydu
Rechercheur Barry Haydu

Nieuws dook op dat het lot van Christophers vader was bezegeld door een gepensioneerde politiedetective met de naam luitenant Barry Haydu. Christopher en Haydu wisselden op een avond woorden uit en we zouden heel graag willen weten wat die woorden waren! Het enige dat we zeker weten, is dat Haydu een heel ander verhaal vertelde … en toen was hij van de show af. We hebben geen idee wat hij sindsdien heeft uitgespookt!

Aanbevolen: