15 Dingen die de meeste fans niet weten over Jake Per alta uit Brooklyn Nine-Nine

Inhoudsopgave:

15 Dingen die de meeste fans niet weten over Jake Per alta uit Brooklyn Nine-Nine
15 Dingen die de meeste fans niet weten over Jake Per alta uit Brooklyn Nine-Nine
Anonim

Dan Goor en Michael Schur werkten eerder samen om Parks and Recreation naar het kleine scherm te brengen. Hun volgende project: een satirische politieprocedure met één camera. Brooklyn Nine-Nine ging in première in de herfst line-up 2013 op FOX. De show begint met Andy Samberg, Andre Braugher, Melissa Fumero, Terry Crews, Joe Lo Truglio, Stephanie Beatriz en Chelsea Peretti.

De serie heeft lovende kritieken gekregen en een toegewijde fan, met bijzondere lof voor de cast van het ensemble. De snelle humor en het eersteklas sarcasme zorgen ervoor dat het publiek terugstroomt. De show liep vijf seizoenen voordat hij werd geannuleerd en vervolgens werd verlengd op NBC.

Een van de meest iconische komische personages die in de jaren 2010 uit de televisie kwam, is de echte detective Jake Per alta uit Brooklyn Nine-Nine, perfect gespeeld door Saturday Night Live Alum Andy Samberg. Zelfs na herhaaldelijk kijken van elk seizoen, is het gemakkelijk om kleine grappen, eigenschappen en verhaallijnen tussen de personages te missen.

Lees verder voor 15 dingen die de meeste fans niet weten over Jake Per alta uit Brooklyn Nine-Nine:

15 Jake Per alta, zoals het publiek hem kent en van hem houdt, kwam bijna niet op de schermen

Jake en Amy in de wijk, seizoen zes
Jake en Amy in de wijk, seizoen zes

Andy Samberg wist niet zeker of hij de rol van Jake Per alta in Brooklyn Nine-Nine zou nemen. Na mede-oprichter te zijn van The Lonely Island en een serie van zeven seizoenen van de comedyserie Saturday Night Live, van 2005 tot 2012, was Samberg van plan een pauze te nemen, maar veranderde van gedachten na het lezen van het script.

14 Jake's familie is Ashkenazi-joods

Gina en Jake verkleden zich om in een exclusieve club te komen
Gina en Jake verkleden zich om in een exclusieve club te komen

De show flasht graag terug naar Jake's vreselijke ervaring met Jenny Gildenhorn op zijn Bat Mitzvah. Per alta is lid van de Asjkenazische Joodse gemeenschap, die vroeger in de Duitse Rijnlandvallei en het aangrenzende Frankrijk woonde, voordat ze gedwongen werd oostwaarts te trekken naar Slavische landen, zoals Polen of Rusland nadat de kruistochten in de 11e eeuw begonnen.

13 Schrijvers hebben Jake's achtergrondverhaal met Gina uit het echte leven gehaald

brooklyn 99
brooklyn 99

Een deel van het beste entertainment komt van het leven dat kunst imiteert. Andy Samberg en Chelsea Peretti groeiden samen op. De dynamiek werkte zo natuurlijk dat de schrijvers en showrunners besloten de relatie tussen Jake Per alta en Gina Linetti te baseren op de echte geschiedenis van de ster. Peretti bekende dat hij als kind verliefd was op Samberg.

12 Per alta is Portugees voor 'brat'

Per alta host de Jimmy Jab-spellen
Per alta host de Jimmy Jab-spellen

Brooklyn Nine-Nine vindt spannende manieren om karaktereigenschappen toe te voegen, zoals het dwangmatig organiseren van Amy Santiago (Melissa Fumero). Kinderachtige detective Jake Per alta (Andy Samberg) heeft een aanwijzing voor zijn gedrag in de naam van het personage, die veel fans over het hoofd zagen: het woord "Per alta" vertaald uit het Portugees is "brat". Toeval? Niet in deze show.

11 De carrière van officier Per alta begon in het 74e district

Gina en Jake bezoeken hun twintigste middelbare schoolreünie
Gina en Jake bezoeken hun twintigste middelbare schoolreünie

Seizoen drie, aflevering 15, "The 9-8", graaft verder in het achtergrondverhaal van Jake. Hij staarde als een beat-agent naar de 74. Hij werkte samen met Stevie Schillens (Damon Wayans Jr.), en de twee gaven zichzelf de bijnaam 'Beatsie Boys'. De twee rechercheurs komen oog in oog te staan en Jake moet Stevie arresteren voor het planten van bewijs, een rechercheur in het naburige 98e district.

10 Zijn badgenummer is 9544

Jake Per alta draagt zijn badge om zijn nek
Jake Per alta draagt zijn badge om zijn nek

Iedereen die minstens één aflevering van Brooklyn Nine-Nine heeft gezien, kan de favoriete film van Jake Per alta identificeren. In bijna elke aflevering is er minstens één Die Hard-referentie, die teruggaat tot de eerste aflevering, Jake's badge. Zijn idool, John McClane (Bruce Willis), draagt ook zijn insigne om zijn nek.

9 Jake Per alta is ernstig allergisch voor bijen

Jake en Terry in de aflevering, Sabatoge
Jake en Terry in de aflevering, Sabatoge

Een van de meest vermakelijke afleveringen van Brooklyn Nine-Nine vindt plaats in het derde seizoen wanneer Jake Per alta (Andy Samberg) zijn allergie voor bijen onthult. Rosa en Jake hebben een Zweeds team dat met hen aan een zaak werkt, en de twee worden afgeschrikt door de nabijheid van de partner. Jake realiseert zich hoe weinig hij en Rosa delen en vertelt haar dat hij dodelijk allergisch is voor bijen.

8 Hij kent de naam van elke transformator

Optimus Prime, Megatron en Bumblebee
Optimus Prime, Megatron en Bumblebee

Een van de beste aspecten van het zien hoe Jake en Amy (Melissa Fumero) verliefd worden, zijn hun verschillen. Amy kan alle wetten en statuten opnoemen, terwijl Jake elke Transformer kan opnoemen. Jake Per alta is dol op The Transformers-franchise en smeekt Amy om de Bumblebee-film met hem te zien, waarvan ze denkt dat die voor kinderen is.

7 Er zijn minstens vijf tradities tussen Rosa en Jake van de Academie

Jake en Rosa seizoen 6, tijdens een onderzoek
Jake en Rosa seizoen 6, tijdens een onderzoek

De eerste paar afleveringen van de serie onthullen dat Jake (Andy Samberg) en Rosa (Stephanie Beatriz) samen naar de politieacademie gingen, voordat ze op verschillende politiebureaus werkten als politieagenten en herenigd werden op de 99. -ups, tot hun tijd in de gevangenis zijn de twee hecht, met een speciale band.

6 Jake is een ENFP op de persoonlijkheidstypes van Myers-Briggs

Jake nadat hij terugkeert van getuigenbescherming in Florida
Jake nadat hij terugkeert van getuigenbescherming in Florida

Het Myers-Briggs-persoonlijkheidstype is een vragenlijst om de vier dominante aspecten van psychologische functies het meest effectief te bepalen, of het nu introvert of extravert is, denken of voelen. Jake Per alta classificeert als een ENFP: extraversie, intuïtie, gevoel en perceptie. Dit zijn de kwaliteiten die Per alta en zijn benadering van het werk het meest definiëren.

5 kostuumontwerpers haalden inspiratie voor Jake's haar in flashbacks uit Samberg's SNL Days

Seth Meyers en Andy Samberg op SNL
Seth Meyers en Andy Samberg op SNL

Brooklyn Nine-Nine biedt het publiek zijdelingse flashbacks. De make-up en kapsels zijn altijd vermakelijk verouderd. Kijkers zien Ska-Jake wanneer hij, Amy en Gina zijn middelbare schoolreünie bijwonen. De beste zijn scènes waarin Jake lang ruig haar heeft, een terugkeer naar zijn dagen op Saturday Night Live.

4 Jake is een trotse feministe

Jake steunt Amy als feministe
Jake steunt Amy als feministe

Jake Per alta zegt vaak dat Taylor Swift zijn favoriete artiest is en manieren te vinden om zijn vrouwelijke collega's te versterken, die meestal gelijk hebben. Jake heeft het ultieme vertrouwen in Amy (Melissa Fumero) en Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) en doet het werk om vrouwen te ondersteunen, zoals zijn moeder en de moeder van moordslachtoffers.

3 Meer dan 7 seizoenen is Jake voorbijgegaan ten minste 33 aliassen en bijnamen

Jake als undercover bibliotheekpervers
Jake als undercover bibliotheekpervers

Jake Per alta probeert tijdens de show een paar stoere bijnamen te ontwikkelen, maar Amy herinnert hem eraan dat het district weet dat zijn oma hem 'Ananas' noemt. Een van Per alta's favoriete activiteiten is undercover gaan, zodat hij aliassen en achtergrondverhalen kan maken. Met Doug Judy is hij "Mangy Carl", en in getuigenbescherming ontmoeten kijkers Larry.

2 Zijn eerste jaar bij de Nine-Nine was 2005 (detective op 23-jarige leeftijd)

Rechercheurs bereiden zich voor op de begrafenis van hun tijdelijke kapitein
Rechercheurs bereiden zich voor op de begrafenis van hun tijdelijke kapitein

Zoals eerder vermeld, begon Jake Per alta zijn carrière als agent in het 74e district. Zijn eerste jaar bij de 99 markeert zijn promotie tot detective. In de eerste aflevering zegt Charles (Lo Truglio) dat Jake en Amy acht jaar eerder begonnen samen te werken. Na die wiskunde werd Jake in 2005 rechercheur bij de 99.

1 Jake zegt meer dan 20 keer 'titel van je sekstape' in 5 seizoenen

Jake stalkt Holt
Jake stalkt Holt

Er zijn eindeloze compilaties op internet van Jake Per alta's high-jinx. Een YouTuber heeft een supercut van drie en een halve minuut gemaakt van elke keer dat Jake 'cool' zegt. Een van de langstlopende grappen van de serie is dat Jake verklaart: "Titel van je sekstape", wanneer hij iets vaag provocerends hoort. In vijf seizoenen komt de grap meer dan 20 keer voor.

Aanbevolen: