Na de kankerdiagnose van zijn zoon maakte Michael Bublé een comeback, maar de strijd was nog niet voorbij

Inhoudsopgave:

Na de kankerdiagnose van zijn zoon maakte Michael Bublé een comeback, maar de strijd was nog niet voorbij
Na de kankerdiagnose van zijn zoon maakte Michael Bublé een comeback, maar de strijd was nog niet voorbij
Anonim

Wereldwijd geliefde zanger Michael Bublé is terug met weer een fantastisch album. Na zijn jaarlange pauze van zingen waren fans dolblij om Michael weer te horen.

Met zijn nieuwe album heeft de Canadese zanger gesproken over hoe zijn perspectief op optreden en emoties is veranderd na te hebben meegemaakt wat hij heeft meegemaakt tijdens zijn vocale onderbreking, namelijk de dreiging van het verliezen van zijn driejarige zoon.

Michael stopte met muziek voor zijn gezin

Bublé was een van de meest populaire zangers ter wereld, met meer dan 75 miljoen platenverkopen en live optredens over de hele wereld. Zijn mix van jazzklassiekers met een eigentijdse mix van vlotte pop was verbluffend. Toen hij echter met een familiecrisis werd geconfronteerd, verloor hij alle interesse in muziek.

In 2016 liet de diagnose van leverkanker bij zijn drie jaar oude zoon Noah de zanger geschokt achter. Zozeer zelfs dat hij dacht dat zijn decenniumlange, verbazingwekkend succesvolle carrière als muzikant voorbij was. "Ik dacht niet dat ik ooit nog zou optreden. Nooit. Het stond niet eens op mijn radar", vertelde hij aan The Telegraph.

Het is duidelijk dat kanker een uitdagende ervaring is, ongeacht wie de diagnose krijgt; De vrouw van Hugh Jackman sprak over de moeilijkheden met de ervaring van haar man. Maar een kind dat met kanker te maken heeft, is nog moeilijker te verdragen, vooral voor zijn ouders.

Hij stopte met zingen en muziek, en merkte op: "Ik zong niet eens onder de douche." En het enige waar hij op gefocust was, was voor zijn gezin zorgen en zijn geestelijke gezondheid beschermen.

Gelukkig herstelde Noah en is nu vol gezondheid. "Mijn kleine jongen is geweldig, mijn familie is goed, godzijdank."

Bublé heeft drie kinderen met zijn vrouw, Luisana Lopilato, en het paar verwacht een vierde kind.

Toch tijdens de pandemie was het paar het onderwerp van gesprek nadat hun Live-instantie de acties van Bublé tegenover zijn vrouw op camera in twijfel trok.

Fans beschuldigden Michael Bublé van misbruik van zijn vrouw

Veel beroemdheden lijden tijdens hun carrière aan schandalen, en hoewel schokkend, gaan de krantenkoppen niet altijd over familierelaties. Maar de hit van Michael Bublé dicht bij huis.

Na een specifieke Live-sessie maakten fans zich grote zorgen over de vrouw van Michael.

Michael zei later dat hij per ongeluk zijn vrouw, Luisana Lopilato, een elleboogstoot had gegeven, terwijl fans die de beelden bekeken, beweerden dat hij haar een elleboogstoot had gegeven nadat ze over hem had gepraat, en haar vervolgens "met geweld" bij haar arm had vastgepakt. Meteen daarna trekt hij haar naar zich toe voor een knuffel.

Na de kankerdiagnose van hun zoon kregen Michael en zijn vrouw te maken met een nieuwe bedreiging voor hun familie; fans. Aanhangers van Luisana Lopilato stuurden blijkbaar doodsbedreigingen naar Michael, omdat ze dachten dat hij zijn vrouw kwaad deed, en ze sprak zich later uit over de zaak in een andere Live-video.

Met alles wat ze hadden meegemaakt met de gezondheid van hun zoon en die strijd als gezin, leken de Bublés standvastig ondanks kritiek.

Michael's terugkeer naar het podium werd niet aangetast door het 'schandaal'

Toen hij het podium betrad in Hyde Park, Londen, voor zijn eerste comebackconcert in juli 2018, voor een menigte van 65.000 mensen in de Engelse regen, was Bublé te overweldigd door zijn emoties die hij had altijd onder controle gehouden.

Hij zegt over de show: "Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik Teflon was, er was nooit een moment dat me kon overtreffen. Ik was een gecentreerde, gefocuste machine op het podium. En die avond kwam ik uit, en oh mijn God, ik was een puinhoop. Voor de eerste keer in mijn hele carrière kon ik me emotioneel niet verbergen. Maar het was prachtig. Ik realiseerde me dat ik dat beschermingsmechanisme niet meer had. En ik voelde me vrij."

Na zoveel jaren optreden zou je denken dat het een tweede natuur is geworden, maar Bublé beweert dat hij verrast was dat hij meer van zijn kunst leerde kennen door meer in overeenstemming te zijn met zijn emoties en zijn hoede te laten zijn. Hij maakte zijn laatste album met dezelfde mentaliteit.

Natuurlijk kwam dit allemaal vóór de Live die de publieke opinie leek te beïnvloeden.

10 jaar na zijn laatste album, keerde Michael terug

In maart bracht de Canadese Singer zijn elfde album Higher uit, wat meteen ook zijn vijfde nummer één in de hitparade was. Na een pauze van bijna tien jaar bracht Bublé in 2018 het album Love uit, waarvan hij nu beweert dat het uitsluitend op aandringen van zijn familie was.

"Ik hinkte terug op de laatste plaat", zegt hij nu. 'Ik was er absoluut niet klaar voor. Ik was nog steeds een wrak."

Het nieuwste album omhult echter de hernieuwde opkomst en verbinding van zijn emoties. Het album is een vreemde mix van originelen. Bublé componeerde met de beste songwriters en covers van tijdloze klassiekers van artiesten als Bob Dylan, Paul McCartney, Willie Nelson en Duke Ellington, met uitvoerende productie door Greg Wells.

Over het werken met de man die toezicht hield op de soundtrack van The Greatest Showman, zei Michael: "In het begin was Greg nerveus over de reeks dingen die ik wilde doen, maar toen het samenkwam, begreep hij het. Hij zei: ' Het stra alt vreugde uit. Het is een liefdesbrief aan de wereld'."

Michael werkte zelfs met Sir Paul McCartney

Bublé had de kans om Sir Paul McCartney als componist te hebben voor Michael's prachtige vertolking van zijn romantische lied My Valentine van zijn album Kisses On The Bottom uit 2012. Het was McCartney's idee dat Michael het opnam.

Het is begrijpelijk dat Michael zeer lovend is over Sir Paul McCartney. "Dit is een van de grootste muzikanten in de geschiedenis, man, ik bedoel, we hebben het over Mozart, en hij was mooi, hij heeft het vermogen om een kamer binnen te lopen en iedereen op te tillen."

Hij vertelt hoe Sir McCartney een minimalist was als muzikant die in tegenspraak was met wat hij formuleerde als zijn overdreven dramatiek. Maar het pakte heel goed uit en was een leerzame ervaring voor Bublé. Hij voelt zich vereerd om de erfenis van zijn helden voort te zetten.

Aanbevolen: