Netflix had problemen met Tiger King: hier zijn 15 BTS-feiten die we net hebben geleerd

Inhoudsopgave:

Netflix had problemen met Tiger King: hier zijn 15 BTS-feiten die we net hebben geleerd
Netflix had problemen met Tiger King: hier zijn 15 BTS-feiten die we net hebben geleerd
Anonim

Tijdens die moeilijke tijden waarin zovelen thuis vastzaten en zich geïsoleerd voelden van andere mensen, hadden we afleiding nodig, en voor velen was het beste stukje entertainment het zich verwonderen over de gekke wereld van Joe Exotic, Carole Baskin, en de verschillende andere fascinerende figuren die deel uitmaken van dierentuinen en heiligdommen voor grote katten. Zoals het typisch gaat met documentaires, behandelt Tiger King niet alle facetten van het verhaal. En zelfs de meest onpartijdige documentaires zullen altijd op zijn minst een beetje vooringenomenheid vertonen. We hebben dus een lijst samengesteld met dingen die Tiger King heeft weggelaten, verkeerd heeft gedaan of mogelijk een beetje heeft verbogen om te passen bij het verhaal dat ze probeerden te vertellen. Bijgewerkt op 12 november 2021, door Val Barone: Hoe leuk en interessant Tiger King ook kan zijn, het is nog steeds een enorme productie, en als zodanig gebeuren er achter de schermen veel dingen die fans hebben er geen idee van. Sommige zijn onschuldige publiciteitstrucs, andere zijn meer verontrustend. De show deed het opmerkelijk goed, maar dat betekent niet dat het niet met verschillende problemen te maken heeft gehad. En natuurlijk zijn er geheimen die wachten om ontdekt te worden door de kijkers. Laten we er een paar leren kennen.

15 Joe zingt, speelt geen gitaar of schrijft zijn eigen liedjes niet

Joe Exotic is een man die veel creatieve hoeden draagt, waarvan er één wordt getoond door zijn zelfgeproduceerde muziekvideo's die door de hele serie worden getoond. Hoewel hij de video's schijnbaar regisseert, zingt, speelt Joe niet echt zijn eigen liedjes. Nou, dat is heel logisch.

14 Jeff Lowe heeft nog steeds zijn "Hot Nanny"

Een paar van de jongens in Tiger King lijken in de grote kattenbusiness voornamelijk voor de vrouwen te zijn, waaronder dierentuin CEO Jeff Lowe. In een gedenkwaardige scène toont Jeff Lowe een foto van een meisje dat eruitziet als een model en opschept dat hij haar wil inhuren als zijn oppas. Geloof het of niet, hij huurde datzelfde meisje in, en ze werkt momenteel nog steeds voor Jeffs familie.

13 John Finlay beweert dat het het idee van de producent was om hem zonder shirt te dragen, niet het zijne

Een blijvend beeld van de serie is de ex-man van Joe Exotics, John Finlay, en zijn vele shirtloze interviews. Nou, zoals John David Spade op Lights Out Lo-Fi vertelde, was het niet zijn idee om zonder shirt te gaan voor zijn interviews, maar eerder iets dat werd voorgesteld door producenten. John maakt sindsdien ook de media-rondes met zijn nu vaste tanden, en ziet eruit als een heel ander persoon.

12 Joe had 2 andere "echtgenoten"

In Tiger King maken we kennis met drie van Joe Exotic's 'echtgenoten' (waarvan er slechts twee wettelijk getrouwd waren): John Finlay, wijlen Travis Maldonado en huidige echtgenoot Dillon Passage. Onlangs is er gezegd dat Joe's gevangenschap te veel was voor het paar om mee om te gaan, en Dillon wil scheiden, hoewel hij geen haast heeft om het huwelijk te verlaten.

Verbazingwekkend genoeg is er een vierde en vijfde pseudo-echtgenoot in Joe's verleden: Brian Rhyne, die in 2001 overleed aan hiv-gerelateerde complicaties, en JC Hartpence, die momenteel in de gevangenis zit wegens wangedrag met een minderjarige.

11 Doc Antle was betrokken bij Britneys iconische VMA-optreden

Er kan worden beweerd dat Joe Exotic niet de meest "beroemde" persoon op Tiger King was voorafgaand aan de uitzending van de show - die eer behoort waarschijnlijk toe aan dierentrainer Doc Antle, die meerdere talkshow-optredens had gemaakt als een dierenexpert, leende zijn expertise aan verschillende films en was op het podium te zien terwijl hij worstelde met de slang die Britney Spears gebruikte voor haar MTV VMA-optreden in 2001.

10 Carole Baskin botste met producenten over de ware bedoelingen van de show

Carole Baskin is sinds het debuut behoorlijk openhartig geweest over Tiger King en beweerde dat ze verkeerd werd voorgesteld en dat de producenten haar vertelden dat het strikt over dierenrechten ging en niet over haar persoonlijke leven. Producenten hebben dit betwist en wijzen op Carole's bereidheid om haar persoonlijke leven - inclusief de verdwijning van haar ex-man - meerdere keren voor de camera te bespreken.

9 De show herhaaldelijk verkeerd geslacht Saff

Dierentuinmedewerker Kelci "Saff" Saffery die een deel van zijn arm verliest bij een tijgeraanval is zeker een kanshebber voor het meest schokkende Tiger King-moment. Gezien wat hij heeft doorgemaakt en zijn bereidheid om het met de producenten van Tiger King te bespreken, zou je denken dat ze de moeite zouden hebben genomen om zijn geslacht goed te identificeren - ondanks het feit dat hij zei dat hij altijd aan hem/haar voorbijging, is Saff een verkeerd geslacht omdat zij/ haar door de reeks.

8 Rick Kirkham was het slachtoffer van een vreemde brand

De lijst met mysterieuze gebeurtenissen in Tiger King is anderhalve kilometer lang, inclusief de brand die een gebouw in de dierentuin van Joe Exotic verwoestte. Nog vreemder is dat, slechts zes maanden na die brand, het huis van Tiger King-producer Rick Kirkham afbrandde onder even mysterieuze omstandigheden, zoals gemeld door New York Magazine.

7 Joe is een voormalig politieagent

Zeggen dat Joe Exotic een gek leven had, zou een understatement zijn, en er zou gemakkelijk nog een serie van tien afleveringen kunnen zijn die zich volledig op zijn leven concentreert voordat hij zelfs de wereld van de grote katten betrad. Een van de interessantere nuggets is dat hij niet alleen een politieagent was in een stadje in Texas genaamd Eastvale, hij was zelfs de chef op slechts 19-jarige leeftijd, volgens een profiel uit 2019 in Texas Monthly.

6 Carole heeft een schetsmatige geschiedenis met relaties, waarvan sommige eindigden met straatverboden

Een van de meest besproken aspecten van Tiger King is het lot van de ex-man van Carole Baskin, en of Carole - en haar tijgers - een rol hebben gespeeld bij zijn verdwijning. Hoewel dat mysterie onopgelost blijft, is het waar dat Carole niet altijd de gezondste relaties heeft gehad, met ex-vriend Jay Baykal die ooit een straatverbod tegen haar had ingediend en beweerde dat ze hem bedreigde.

5 Joe was ooit in het bezit van een van Michael Jackson's alligators

mobile.twitter.com/screenrant/status/128970328644222976

Britney Spears is niet de enige popster die een connectie had met iemand uit Tiger King -- Joe Exotic had zelf banden met een andere koning, King of Pop Michael Jackson. Het lijkt erop dat een van Jacko's alligators zijn weg naar de dierentuin van Joe Exotic heeft gevonden. En ondanks berichten dat de alligator in die brand is omgekomen, lijkt het erop dat MJ's voormalige alligator nog leeft.

4 John Finlay werd gearresteerd voor het aanvallen van Joe

Het is geen groot geheim dat de relaties van Joe Exotic niet altijd de meest functionele zijn, vooral niet die met bepaalde stoffen in het hart. Tiger King heeft de neiging zich te concentreren op Joe's relatie met Travis en niet zoveel als die met John, inclusief het weglaten van het incident waarbij de twee een fysieke woordenwisseling hadden en John werd gearresteerd voor mishandeling en mishandeling, volgens Texas Monthly.

3 Joe overdreef een medische aandoening voor sympathie en geld

Iedereen die geïnteresseerd is in een nog diepere duik in Joe Exotic dan Netflix nam, zou de podcast Joe Exotic: Tiger King eens moeten bekijken. Een van de onthullingen op de podcast was dat Joe ooit in het ziekenhuis was voor een herpesuitbraak en een prostaatinfectie, maar op Facebook postte dat hij kanker had en donaties zocht voor zijn behandeling.

2 De show gaf een verkeerd beeld van de menigte bij BCR, zegt Carole

Tiger King lijkt Carole Baskin's Big Cat Rescue op te roepen voor buitensporige drukte in het opvangcentrum, met de implicatie dat zoveel mensen die met de dieren omgaan niet goed voor hen is. Maar Carole beweerde op de website van BCR dat de beelden selectief werden genomen van een speciaal jaarlijks evenement, en dat het heiligdom op normale dagen alleen kleine menigten bedient tijdens speciaal rondleidingen.

1 De vreselijke waarheid achter Joe die gedoneerde paarden zoekt

De producenten van Tiger King hebben gezegd dat ze zoveel meer beeldmateriaal hebben dat niet in de show is gebruikt, dat ze er gemakkelijk nog een reeks afleveringen mee kunnen maken. Volgens een van de producenten is onder die beelden een verontrustende scène waarin Joe Exotic een geschonken paard neerschiet en het aan de tijgers voert, een praktijk die zogenaamd geen geïsoleerd incident was.

Aanbevolen: