15 'verloren' fantheorieën beter dan wat ze ons het afgelopen seizoen gaven

Inhoudsopgave:

15 'verloren' fantheorieën beter dan wat ze ons het afgelopen seizoen gaven
15 'verloren' fantheorieën beter dan wat ze ons het afgelopen seizoen gaven
Anonim

Op een gegeven moment was Lost het grootste televisieprogramma ter wereld. Het mysterieuze drama van J. J. Abrams liep van 2004 tot 2010 en trok een enorm publiek voordat Breaking Bad en Game of Thrones echt het begin markeerden van een nieuw gouden tijdperk van tv. Maar ondanks al het commerciële succes en de lovende kritieken, eindigde Lost op iets zuurs. De laatste aflevering en conclusie van het verhaal stelden de meeste fans teleur.

Hoewel het einde misschien niet was waar de meeste kijkers op hadden gehoopt, maakte Lost toch een enorme indruk op de fans. Het is dan ook geen wonder dat velen van hen met boeiende theorieën over de serie kwamen, in een poging om de verschillende mysteries, personages en verhaallijnen te begrijpen. Veel van deze fantheorieën bleken zelfs beter te zijn dan wat de show ons eigenlijk gaf.

15 De anderen zijn afstammelingen van de schipbreukelingen die overleefden

In deze theorie van Reddit beweren fans dat de anderen die in het seizoen van 2004 van Lost worden getoond, afstammelingen zijn van de oorspronkelijke schipbreukelingen uit Dharma in 1977. Hoewel Ben en Richard zogenaamd iedereen hebben vermoord, vermoeden sommige kijkers dat ze misschien hebben gespaard de jongere schipbreukelingen, waardoor ze uitgroeien tot de Anderen.

14 De evenementen zijn maar een spel

Een paar fans hebben gesuggereerd dat de hele gebeurtenissen van Lost een spel kunnen zijn tussen krachtige personages zoals The Man in Black en Jacob, waarbij de verwrongen en mysterieuze dingen op het eiland slechts een deel zijn van het spel waarmee ze spelen elkaar terwijl ze strijden om dominantie.

13 W alt zou eindigen als leider van het eiland

Er werd veel gespeculeerd over wat W alt in de toekomst zou kunnen hebben in Lost, omdat hij voorbestemd leek om een belangrijke rol te spelen. Dit werd nooit echt onthuld nadat hij was ontvoerd, maar sommigen dachten dat hij uiteindelijk de leider van het mysterieuze eiland zou worden.

12 De maan kwam in botsing met het eiland

Een theorie over Lost zegt dat in de oudheid een hemellichaam op de aarde neerstortte op de exacte locatie waar het eiland zich bevindt. Dit leidde tot de creatie van de maan, maar gaf het eiland ook zijn mystieke eigenschappen en is de reden dat daar zoveel vreemde dingen gebeuren.

11 Locke werd Jacob

In de show deelt Locke een sterke band met Jacob. Hoewel uiteindelijk werd onthuld dat de twee afzonderlijke personages zijn, beweren sommigen dat de twee dezelfde persoon zijn. Toen Locke schijnbaar stierf, beweren ze dat hij verdwaald raakte in de tijdlijn en uiteindelijk terugkeerde als Jacob.

10 Het rookmonster beschermde het Dharma-initiatief

Er wordt al lang gespeculeerd onder fans dat het Rookmonster iets te maken had met het Dharma-initiatief. Een paar theorieën beweren dat het mysterieuze wezen werd gecreëerd door het Dharma-initiatief en fungeerde als zijn beschermer.

9 The Whispers zijn de eilandbewoners van de toekomst

Hoewel het gefluister niets meer bleek te zijn dan de herinneringen van degenen die niet in staat waren om door te gaan naar de volgende wereld, beweerden sommige fans dat ze iets indrukwekkenders hadden kunnen zijn. Deze theorie stelt dat het gefluister in feite toekomstige versies van de eilandbewoners was, waarbij de oudere mensen probeerden zichzelf te waarschuwen voor de gevaren die zouden komen.

8 Miles en Charlotte zijn Adam en Eva

In het eerste seizoen van Lost ontdekken de eilandbewoners een paar skeletten begraven in de grond die ze Adam en Eva noemen. Eén theorie stelt dat dit eigenlijk de skeletten zijn van Miles en Charlotte, die mogelijk zijn gestorven aan aneurysma's en werden begraven om gevonden te worden door de overlevenden.

7 De overlevenden werden in de toekomst gewekt

Volgens deze specifieke theorie werden de overlevenden van de vliegtuigcrash niet direct na het ongeval wakker op het eiland. In plaats daarvan werden ze gered en in een soort schijndood geplaatst. Eeuwen later werden ze nieuw leven ingeblazen, maar in plaats van het risico te lopen dat de slachtoffers van de crash gek werden door de toekomst te zien, werden ze langzaam opnieuw geïntroduceerd door vreemde gebeurtenissen op het eiland.

6 Het eiland is vagevuur

Een van de eerste fantheorieën over Lost was dat het eiland zelf een vagevuur was, en dat degenen die erop vastzaten allemaal waren omgekomen bij de vliegtuigcrash in plaats van te overleven. Hoewel dit een veel voorkomende stijlfiguur in fictie is, zou het nog steeds een verbetering zijn geweest ten opzichte van het einde dat we kregen.

5 The Flash Sideways is echt een alternatieve tijdlijn

Hoewel de serieconclusie duidelijk maakte dat de zijwaartse flits in seizoen zes van Lost een soort vagevuur was, bleven fans speculeren dat ze nog steeds een alternatieve realiteit zouden kunnen zijn. Ze laten zien dat de personages het verleden kunnen veranderen en geven een indicatie van hoe gebeurtenissen zouden kunnen verlopen.

4 Er waren twee rookmonsters

Hoewel het rookmonster een van de beste delen van Lost was, had het personage enkele tegenstrijdigheden in de manier waarop het zich nogal grillig leek te gedragen. Sommigen geloven dat dit betekent dat er eigenlijk twee Smoke Monsters zijn. De ene is meer kwaadaardig, terwijl de andere vriendelijker en minder gewelddadig is.

3 Het eiland ging constant terug in de tijd

Misschien was de meest prominente fantheorie over Lost dat het eiland betrokken was bij een tijdlus. Degenen die erop stonden werden constant teruggestuurd in de tijd en legden uit waarom er zoveel vreemde dingen gebeurden en waarom de schipbreukelingen in staat waren om wonden te helen of niet goed ouder te worden.

2 Het licht in het midden van het eiland staat voor tijd

Het licht in het midden van het eiland in Lost speelde een centrale rol in het verhaal tijdens de laatste seizoenen van de show. Sommigen geloven dat het het concept van tijd kan hebben vertegenwoordigd. Dit komt voornamelijk doordat de tijd sterk betrokken is bij de vreemde gebeurtenissen op het eiland.

1 The Smoke Monser heeft de tijdlijn gerepareerd

Een andere verklaring voor het Smoke Monster die fans naar voren hebben gebracht, is dat het een natuurlijke constructie was die verantwoordelijk was voor het oplossen van eventuele afwijkingen in de tijdlijn. De introductie van tijdreizen in Lost resulteerde erin dat de tijdlijn verschillende keren werd verbroken en sommige theorieën zeggen dat Smoke Monster deze gevallen zou corrigeren.

Aanbevolen: