Is 'Bridgerton' seizoen 2 beter dan seizoen 1?

Inhoudsopgave:

Is 'Bridgerton' seizoen 2 beter dan seizoen 1?
Is 'Bridgerton' seizoen 2 beter dan seizoen 1?
Anonim

Netflix neemt het kleine scherm over en de streaminggigant heeft door de jaren heen enorm veel succes geboekt. Ze hebben dit gedaan door risico's te nemen bij projecten met veel potentieel, waaronder Bridgerton.

De cast van het eerste seizoen verdiende een aardige cent dankzij het succes van de show, en velen kwamen terug voor seizoen twee. Er was weinig bekend over seizoen twee, en nu het uit is, is alles onthuld.

Fans beginnen de eerste twee seizoenen van de serie te vergelijken, waardoor velen zich afvragen of seizoen twee zijn voorganger kon overtreffen. Laten we eens kijken en zien!

Is 'Bridgerton' seizoen 2 beter dan seizoen 1?

Kerst 2020 markeerde het debuut op Bridgerton op Netflix, en opnieuw sloeg Shonda Rhimes een homerun met het publiek. Alleen al haar naam zorgde voor een enorme hype aan de serie, en toen fans eenmaal de smaak te pakken hadden, maakten ze van de serie een doorslaand succes waar de sociale media over spraken.

Toen haar werd gevraagd wanneer ze wist dat Bridgerton een hit was, zei Rhimes: "Voor mij was het een geweldig moment om te beseffen dat Bridgerton contact had gemaakt met zo'n groot publiek. Het gebeurde vlak nadat de show in première ging tijdens de feestdagen, en ik begon sms'jes en e-mails te krijgen van mensen die me vertelden dat ze de show hadden gezien en dat ze er enthousiast over waren. En toen voelde het alsof ik niet alleen een paar sms'jes en e-mails kreeg - ik kreeg elke sms en e-mail mogelijk om me over de show te vertellen, wat spannend was."

De cijfers die de serie naar voren bracht voor het debuutseizoen zijn echt opmerkelijk, aangezien miljoenen mensen ervan genoten.

"De laatste cijfers zijn binnen en seizoen 1 van Bridgerton werd bekeken door een record van 82 miljoen huishoudens over de hele wereld (gedeeltelijk of in zijn geheel.) Dat is maar liefst 19 miljoen huishoudens hoger dan de vier weken durende projectie die Netflix heeft uitgegeven voor 10 dagen in de serie Shondaland (63 miljoen), destijds de vijfde grootste lancering van de streamer in de geschiedenis, "meldde Deadline.

Het is duidelijk dat mensen geïnteresseerd waren in de show, en het zou geen verrassing moeten zijn dat deze een aantal lovende recensies kreeg.

Seizoen één had geweldige recensies

Op Rotten Tomatoes zit Bridgerton met maar liefst 87% bij critici en 72% bij het publiek. Dat is een behoorlijk grote kloof, maar het laat wel zien dat veel critici de show hoog in het vaandel hadden staan.

Op Reddit klonken fans over het seizoen en de reacties waren gemengd, wat in lijn was met de score van het publiek op Rotten Tomatoes.

"Het is een enorme afwijking van Canon! 1. Overhaast de onthulling omdat showrunners twijfelen of we 4 plus seizoenen zullen geven. 2. Overhaast de onthulling omdat dhowtunners betwijfelen of het publiek zal geloven dat er 10 jaar tussen seizoen 1 zit (boek 1) & seizoen 4 (boek 4) dus ze zijn van plan om de tijdlijn te versnellen? Beide opties maken me ongemakkelijk om totaal verschillende redenen", schreef een fan.

Anderen waren veel positiever.

"Iedereen vindt het geweldig dat ze veel van de personages hier zo uitgebreid hebben? Zoals koningin Charlotte, de Featheringtons en zelfs onze dierbare Bridgertons lang voordat ze aan de beurt zijn. Het maakt dat iedereen er menselijker uitziet om eerlijk te zijn. Absoluut opgewonden voor seizoen 2, kan niet wachten om Kate en Edwina en het spel van Pall Mall te zien, "schreef een andere gebruiker.

Seizoen één genereerde sterke reacties, en nu seizoen twee hier is, is het tijd om te zien wat mensen zeggen.

Is seizoen 2 beter?

Dus, is seizoen twee van Bridgerton beter dan zijn voorganger? Op Rotten Tomatoes is er een verschuiving geweest! Deze keer heeft het publiek het op 81%, terwijl critici het op 78% hebben. Dat is op zijn zachtst gezegd een interessante verandering.

Als we gemiddelden afwegen, hebben zowel seizoen één als seizoen twee een gemiddelde van 79,5%, wat aantoont dat, hoewel de scores schijnbaar zijn verwisseld, beide seizoenen zelfs in termen van kwaliteit en algehele ontvangst zijn.

Gelukkig is bevestigd dat de serie terugkomt voor zowel een derde als een vierde seizoen.

Shonda Rhimes sprak over haar opwinding voor die seizoenen en zei: "Deze pick-up voor twee seizoenen is een sterk blijk van vertrouwen in ons werk en ik ben ongelooflijk dankbaar om partners te hebben die zo collaboratief en creatief zijn als Netflix. Betsy [Beers] en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om de wereld van Bridgerton naar een wereldwijd publiek te brengen."

Bridgerton seizoen twee is net zo goed als seizoen één, dus laten we afwachten of de volgende twee seizoenen de lat hoger kunnen leggen.

Aanbevolen: