15 Dexter-fantheorieën beter dan wat ze ons het afgelopen seizoen gaven

Inhoudsopgave:

15 Dexter-fantheorieën beter dan wat ze ons het afgelopen seizoen gaven
15 Dexter-fantheorieën beter dan wat ze ons het afgelopen seizoen gaven
Anonim

Dexter bleek een van de meest succesvolle shows in de geschiedenis van Showtime te zijn. Vanaf het moment dat het voor het eerst werd uitgezonden in 2006, tot het einde van de serie in 2013, bleef het populair bij zowel fans als critici. Het misdaaddrama volgde het leven van een sociopaat genaamd Dexter Morgan, die werkte als analist van bloedspatten, maar ook opereerde als seriemoordenaar die in zijn vrije tijd op kwaadaardige moordenaars jaagde.

Hoewel het moeilijk te betwisten is dat het einde een enorm teleurstellende manier was om het verhaal van Dexter af te sluiten, hebben fans een breed scala aan fantheorieën bedacht die proberen het te begrijpen. Velen van hen zijn eigenlijk beter dan het verhaal dat door de schrijvers in de show wordt verteld, zelfs degenen die niet specifiek over het einde gaan.

15 Het hele verhaal zit in de geest van Dexter

Michael C. Hall als Dexter
Michael C. Hall als Dexter

Een paar fantheorieën suggereren dat Dexter helemaal geen seriemoordenaar is. In feite is hij gewoon een normale man die als houthakker werkt. Ziek van zijn leven en de zinloosheid van zijn bestaan, fantaseert hij dat hij een seriemoordenaar is. Daarom praat hij vaak met het publiek, hij spreekt zijn gedachten tegen zichzelf uit in zijn dromen.

14 Michael C. Hall gelooft dat zijn karakter zichzelf in een zelfopgelegde gevangenis heeft gezet

Dexter aan het eind aan het werk als houthakker
Dexter aan het eind aan het werk als houthakker

Sprekend in een Reddit AMA, gaf Dexter-acteur Michael C. Hall zijn mening over wat hij denkt dat zijn personage aan het doen is. De acteur legde zijn theorie uit dat Dexter zichzelf in wezen in een gevangenis van zijn eigen makelij plaatste. Hij verbant zichzelf in wezen als een soort straf.

13 Het doel van Dexter is om uiteindelijk terug te keren naar het moorden

Dexter bereidt zich voor om iemand te vermoorden
Dexter bereidt zich voor om iemand te vermoorden

Deze theorie stelt dat Dexter zichzelf niet isoleerde door houthakker te worden. In plaats daarvan werkt hij als chauffeur voor het houtbedrijf, waardoor hij door het land kan reizen en slachtoffers kan slaan voordat hij de plaats van het misdrijf verlaat. Het personage is volledig van plan om in de toekomst weer te gaan moorden.

12 Debra's dood doodde het laatste stukje menselijkheid in Dexter

Debra's dood in Dexter
Debra's dood in Dexter

Gedurende Dexter praat de hoofdpersoon constant over hoe Debra zo belangrijk is om hem te gronden. Wanneer ze uiteindelijk sterft door toedoen van Saxon, verliest Dexter het beetje menselijkheid dat hij nog heeft en begraaft hij effectief zijn eigen individuele identiteit samen met Debra wanneer hij haar lichaam op zee afvoert.

11 Harry is de donkere passagier van Dexter

Harry Morgan in Dexter
Harry Morgan in Dexter

Hoewel het enigszins geïmpliceerd is in de show, wordt nooit duidelijk gemaakt welke rol Harry precies speelt in Dexter's geest. Sommigen geloven dat Harry eigenlijk Dexter's Dark Passenger is. Hij komt tenslotte meestal opdagen wanneer het personage een sterke drang heeft om te doden of emotioneel handelt, dingen die de Zwarte Ruiter in staat stellen zijn invloed uit te oefenen.

10 Dexter is een normaal mens die gewoon gelooft dat hij geen gevoelens heeft

Dexter met Rita
Dexter met Rita

In Dexter wordt het personage verteld dat hij een sociopaat is zonder gevoelens of emoties. Toch is er weinig bewijs hiervoor, behalve het feit dat Harry Dexter ertoe bracht dit te geloven. Hij laat zelfs zien dat hij gevoelens heeft voor mensen zoals Rita, zijn zoon en Debra, en laat zien dat hij eigenlijk een normaal mens is die is gehersenspoeld om te geloven dat hij een sociopaat is.

9 Harry geloofde dat Dexter zijn zoon was

Afbeelding
Afbeelding

Volgens een fantheorie op Reddit nam Harry Dexter mee nadat hij hem bij zijn overleden moeder had gevonden omdat hij dacht dat het kind zijn biologische zoon was. Hoewel hij er later achter komt dat dit niet het geval is, sliep hij met de informerende moeder van Dexter en de politieman geloofde misschien dat dit jonge kind het resultaat was van die relatie. Het zou verklaren waarom hij Dexter adopteerde, maar niet zijn broer.

8 Showtime verhinderde dat de schrijvers Dexter vermoordden, zodat ze hem terug konden brengen

Dexter op zijn boot
Dexter op zijn boot

Producent John Goldwyn legde in 2013 uit dat de leidinggevenden van Showtime hadden voorkomen dat ze Dexter uit de weg hadden geruimd. Bepaalde fans denken dat dit komt omdat het netwerk plannen heeft om Dexter op een bepaald moment in de toekomst terug te brengen en ze zouden het personage levend nodig hebben om dat te doen.

7 Dexter verliet zijn familie om ze tegen zichzelf te beschermen

Dexter met zijn zoon Harrison
Dexter met zijn zoon Harrison

Volgens deze fantheorie heeft Dexter Debra niet alleen vermoord als een genademoord, maar eerder omdat hij nog steeds de dwang heeft om te doden. Omdat zijn zus anderen had vermoord, kon hij haar er niet mee weg laten komen en voelde hij een sterke drang om haar te vermoorden, iets wat hij in de toekomst zou herhalen als hij er nog was. Hij vertrok daarom om zijn zoon te beschermen en hem bij een moeder achter te laten.

6 Dexter een houthakker worden is eigenlijk logisch

Dexter helemaal aan het einde van de show
Dexter helemaal aan het einde van de show

Een populaire fantheorie op Reddit concludeert dat Dexter een houthakker wordt, waar hij met bomen werkt, volkomen logisch is. Zijn beste vrienden en familie waren metaforische bomen, die hem fruit gaven, hem beschermden tegen de buitenwereld en zijn leven zin gaven. Nu ze allemaal weg zijn, wendt hij zich tot echte bomen om zijn leven zin te geven.

5 Lundy Knew Dexter Was The Bay Harbor Butcher

Jack Lundy in Dexter
Jack Lundy in Dexter

Jack Lundy is een professionele seriemoordenaarsvanger die verantwoordelijk is voor het berechten van veel moordenaars. Toch slaagt hij er nooit in om Dexter te vangen. Sommige theoretici hebben verklaard dat Lundy wel op de hoogte was van Dexter's acties, maar hem niet wilde arresteren. In plaats daarvan hield hij het personage uit de gevangenis zodat hij zijn expertise kon gebruiken.

4 Het einde was opzettelijk slecht om ons als Dexter te laten voelen

Dexter Morgan met een spuit
Dexter Morgan met een spuit

Bijna elke fan zal toegeven dat het einde van Dexter ongelooflijk teleurstellend bleek te zijn. Sommige kijkers hebben betoogd dat de schrijvers dit opzettelijk hebben gedaan. Door zo'n slechte conclusie te trekken, lieten ze fans leeg en vol wanhoop achter, precies zoals Dexter zich altijd voelt.

3 Het personage bevindt zich in een psychiatrische instelling

Lumen Pierce en Dexter Morgan
Lumen Pierce en Dexter Morgan

De gebeurtenissen die leiden tot Dexter's moordlust worden getoond in het vroege seizoen. Hij maakte zo'n vreselijke ervaring mee dat het genoeg zou zijn om iemand gek te maken en ertoe te leiden dat ze voor hun eigen veiligheid in een psychiatrische inrichting worden geplaatst. De rest van de show is gewoon een weergave van Dexter's gedachten in deze faciliteit.

2 Dexter stierf in de orkaan

Dexter Morgan op zijn boot
Dexter Morgan op zijn boot

Een populaire fantheorie is dat de houthakkerselementen aan het einde van de seizoensfinale van Dexter niet echt zijn. Volgens de theoreticus stierf de seriemoordenaar toen hij de orkaan in zeilde, en alles wat daarna gebeurt, is zijn persona vagevuur.

1 The Dark Passenger heeft eindelijk controle over Dexter

Dexters donkere passagier
Dexters donkere passagier

Dexter spreekt vaak over zijn Donkere Passagier tijdens de serie, wat volgens hem de drang in hem is om anderen te vermoorden. In deze theorie heeft Dexter eindelijk de code opgegeven die hij volgt en volledig ingehaald door de Donkere Passagier. Daarom heeft hij zichzelf geïsoleerd, zodat hij een echte seriemoordenaar kan worden.

Aanbevolen: