Onorthodox: interessante feiten over de Netflix-serie

Inhoudsopgave:

Onorthodox: interessante feiten over de Netflix-serie
Onorthodox: interessante feiten over de Netflix-serie
Anonim

2020 lijkt een goed jaar te worden voor Netflix. Naast de overvloed aan nieuwe shows die later dit jaar op het streamingplatform zullen verschijnen, zijn er ook verschillende geweldige originele series uitgebracht. Een daarvan is Unorthodox, het verhaal van een jonge vrouw die de chassidische joodse gemeenschap verlaat waarin ze is geboren en een nieuw leven gaat opbouwen in Berlijn.

De Netflix-serie heeft veel lof gekregen voor zijn tot nadenken stemmende inhoud en zijn getalenteerde cast van acteurs. Het kijkje achter de schermen van de show, een functie genaamd Making Unorthodox die ook beschikbaar is op Netflix, werpt een licht op alles wat bij het maken van de miniserie kwam kijken. Bekijk deze interessante feiten over Unorthodox, een ondergewaardeerde tv-show op Netflix die je moet zien.

15 Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Sommige aspecten van Unorthodox zijn fictief, maar de miniserie is eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het werd geïnspireerd door de memoires geschreven door Deborah Feldman, geboren en getogen in de chassidische gemeenschap van Satmar in Williamsburg. Ze had echt een ongelukkig huwelijk en liet toen de gemeenschap achter zich.

14 Acteur Jeff Wilbusch (Moishe) groeide echt op in een ultraorthodoxe chassidische familie

Een van de feiten over de Netflix-serie Unorthodox die de meeste kijkers niet weten, is dat acteur Jeff Wilbusch, die Yanky's neef Moishe speelt, eigenlijk is opgegroeid in een ultraorthodoxe chassidische familie vergelijkbaar met die van Esty. Hij had 13 broers en zussen die opgroeiden en besloot de gemeenschap te verlaten toen hij 13 jaar oud was.

13 Alle mannelijke acteurs dragen valse Payot (of krullen)

De mannen van de chassidische gemeenschap dragen Payot of gekruld gezichtshaar dat ze niet mogen knippen. Volgens IMDb droegen de acteurs in Unorthodox nep Payot. Ze zijn allemaal gemaakt om bij hun individuele haarkleur te passen en werden onder hun Yarmulka geplakt. De traditie van het laten groeien van het haar komt voort uit de interpretatie van de bijbelse regel tegen het scheren van de hoeken van het hoofd.

12 Deborah Feldman, de auteur van de roman, maakt een cameo-verschijning

Deborah Feldman, de auteur van Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots op wie het personage Esty is gebaseerd, was betrokken bij het maken van het tv-programma. Ze maakt ook een cameo in de vierde aflevering als de vrouw met een zalmkleurig shirt op de achtergrond wanneer Esty een lippenstift koopt.

11 De Shtreimel (grote hoeden) gedragen door de mannen waren gemaakt van kunstbont

Authentieke Shtreimel, of de grote hoeden die door de chassidische mannen worden gedragen, zijn volgens Making Unorthodox gemaakt van de echte vacht van maximaal zes nertsen. Ze zijn ook duur en kosten meer dan 1.000 euro per stuk. Om deze redenen besloten de makers om nep Shtreimel te maken met kunstbont dat met haar was gespoten en gekamd om er echt uit te zien.

10 Het verhaal van Etsy in Berlijn werd verzonnen, terwijl de flashbacks echt gebeurden

Hoewel Unorthodox is gebaseerd op het leven van Deborah Feldman, zijn er enkele delen van de show die werden ingebeeld. Making Unorthodox onthulde dat de scènes die zich in Berlijn afspelen, zijn gefabriceerd om Feldman te beschermen. De flashbacks van Esty's leven in Williamsburg waren echter gebaseerd op het echte leven van Feldman.

9 Eli Rosen coachte alle andere acteurs in het Jiddisch

Onorthodox is opmerkelijk omdat een groot deel van de dialoog in het Jiddisch wordt gesproken. Omdat niet alle acteurs oorspronkelijk Jiddisch spraken, inclusief Shari Haas wiens moedertaal Hebreeuws is, coachte Eli Rosen hen in het dialect, aldus Making Unorthodox. Daarnaast portretteerde hij ook de rabbijn en hielp hij met culturele details om de authenticiteit van de productie te waarborgen.

8 Veel van de Williamsburg-scènes zijn gefilmd in Berlijn

Hoewel de serie zich zowel in Berlijn als in Williamsburg afspeelt, zijn de meeste scènes gefilmd in Berlijn. Volgens IMDb zijn alle interieurs (inclusief die in Esty's flashbacks) gefilmd in Berlijn en de enige scènes die daadwerkelijk in de Verenigde Staten zijn gefilmd, waren die op locatie in Williamsburg.

7 Het was 100 graden tijdens het filmen van de trouwscène

De bruiloft van Esty en Yanky is een van de meest epische en emotionele scènes in de serie. Zowel de acteurs als de crew hebben veel moeite gestoken in het filmen van de bruiloft. Making Unorthodox onthulde dat het op het moment van filmen 100 graden was in Berlijn en dat de acteurs worstelden onder hun zware kostuums.

6 De locaties in Berlijn zijn bewust gekozen omdat ze licht en modern waren

Sommige van de in Berlijn gefilmde scènes zijn opgenomen op sets die waren gemaakt om die in Williamsburg na te bootsen. Anderen werden op locatie doodgeschoten. Volgens Making Unorthodox waren de locaties die werden gekozen, inclusief de set van de muziekacademie, omdat ze licht en modern waren, en lieten ze een nieuw tijdperk van Esty's leven zien.

5 Shira Haas moest haar hoofd scheren op de eerste opnamedag

Een van de meest confronterende scènes voor kijkers vindt plaats wanneer Esty haar hoofd kaal laat scheren na haar huwelijk. Volgens Elle moest Shira Haas eigenlijk al op de allereerste opnamedag haar hoofd scheren. Vanaf dat moment gebruikte ze verschillende pruiken om Etsy in verschillende stadia van haar leven te portretteren.

4 De makers van de show hebben niet eens gekeken naar de eerdere acteercredits van Amit Rahav voordat ze hem castten

Amit Rahav, die Esty's echtgenoot Yanky speelde, had een reeks acteercredits op zijn naam staan voordat hij in Unorthodox werd gecast. Maar de makers van de show hielden er geen rekening mee. In plaats daarvan blies hij ze volledig weg met een enkele auditie. Elle meldt dat ze al door zijn auditie wisten dat hij de juiste keuze was voor Yanky.

3 Het was moeilijk om genoeg extra's te vinden met aanzienlijke baarden

Er waren verschillende uitdagingen bij het filmen in Berlijn, waaronder het vinden van voldoende figuranten met baarden die groot genoeg waren om de mannen in de chassidische gemeenschap te portretteren. Uiteindelijk werden er genoeg extra's met de juiste referenties gevonden, maar ze moesten nog steeds door uitgebreid haar en make-up worden gehaald om de juiste chassidische look te creëren.

2 In het echte leven verliet Deborah Feldman de gemeenschap na de geboorte van haar zoon

Een van de belangrijkste verschillen tussen de echte ervaring van Unorthodox en Deborah Feldman is dat Esty de chassidische gemeenschap ontvlucht nadat haar man haar om een scheiding heeft gevraagd voordat het nieuws over haar zwangerschap wordt onthuld. In het echte leven verliet Feldman haar man na de geboorte van haar zoon. Ze verhuisden ook naar Manhattan voordat ze naar Berlijn verhuisden.

1 Sommige kijkers waren beledigd door de afbeelding van chassidische joden in de show

Unorthodox heeft positieve recensies ontvangen van critici en de meerderheid van de kijkers, maar er zijn ook mensen die beledigd waren door de uitbeelding van de chassidische joden in de show. Een schrijver voor Jewish Journal beweerde dat de show chassidische joden degradeert tot karikaturen en hun ware motivaties niet begrijpt.

Aanbevolen: