De beste horror-tv-programma's (en waar je ze kunt bekijken)

Inhoudsopgave:

De beste horror-tv-programma's (en waar je ze kunt bekijken)
De beste horror-tv-programma's (en waar je ze kunt bekijken)
Anonim

Lange tijd zaten fans van het horrorgenre vrijwel vast aan welke films dan ook. Hoewel dat niet allemaal slecht was (we hebben de afgelopen jaren wel een aantal geweldige horrorfilms gezien), nu horror-tv een ding is, is het hele spel veranderd. Via verschillende netwerken en streamingplatforms hebben we ronduit angstaanjagende televisie-inhoud gekregen.

Vandaag hebben we het beste van het beste verzameld op het gebied van recente horrorshows. We hebben alles, van bovennatuurlijke tv-mysteries tot gekke dystopische verhalen die nog steeds met onze geest rommelen. Dus als iemand op zoek is naar een goed spook, zouden de onderstaande programma's precies moeten werken. Als bonus vertellen we je zelfs waar je ze kunt vinden! Het is het beste om de lichten voor deze aan te houden …

15 Ryan Murphy kent horror

Ryan Murphy's American Horror Story is een must. De anthologiereeks richt zich elk seizoen op een nieuw soort horror, met verschillende castleden en een nieuw verhaal. Hoewel iedereen ongetwijfeld meer van sommige seizoenen zal genieten dan andere, is er zeker een eng verhaal voor iedereen. Volgens Decider kan AHS worden gestreamd op Netflix, Prime en Hulu.

14 Crazyhead heeft demonen en lacht

In deze Britse komedie-horror nemen 2 meisjes het op tegen een aantal zeer kwaadaardige demonen terwijl ze proberen te overleven als ze begin twintig zijn. Ook al geniet niet iedereen van horror met een lachje, deze show mag je niet overslaan. Het heeft een welverdiende 100% op Rotten Tomatoes en kan gemakkelijk genoeg worden gestreamd op Netflix.

13 Bijpraten met je favoriete kannibaal

Hannibal heeft 3 seizoenen waar we onze tanden in kunnen zetten (te veel?) Deze keer concentreert het verhaal zich op Dr. Hannibal Lecter's hechte relatie met FBI-agent Will Graham. De horrorserie kreeg behoorlijk geweldige recensies van fans en critici, ondanks de lage kijkcijfers in het laatste seizoen. Bekijk deze eens op Amazon Prime.

12 Go Goth met Penny Dreadful

Als je een fan bent van dit genre, heb je waarschijnlijk al gehoord van Penny Dreadful. De 3 seizoenen zijn allemaal zeer hoog gewaardeerd. De serie bevat allerlei 19e-eeuwse fictieve personages, dus bereid je voor op het zien van mensen als Dracula, Van Helsing en Dorian Gray. De serie kreeg onlangs een spin-off, Penny Dreadful: City of Angels, waarover je hier meer te weten kunt komen. Stream het origineel eerst op Showtime Anytime of Vudu.

11 Netflix verraste ons allemaal met The Haunting Of Hill House

The Haunting of Hill House sloop letterlijk naar boven en maakte ons allemaal bang. Het verhaal schakelt tussen tijdlijnen, gericht op broers en zussen die opgroeien in een extreem spookhuis en hun volwassen leven daarna. Nadat je deze op Netflix hebt gezien, ben je net zo nieuwsgierig naar het aankomende 2e seizoen als wij!

10 Niet jouw typische horrorverhaal

The Handmaid's Tale is geen verhaal over geesten, paranormale activiteit of demonen. In plaats daarvan vertoont deze show een nog veel waarachtiger kwaad. Hoewel het totale fictie is, roept de serie wel vragen op over hoe onze toekomst eruit zou kunnen zien als de macht in verkeerde handen v alt. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood, kunnen we dit op Hulu opvangen.

9 TV's engste moeder/zoon Duo

Natuurlijk begonnen Norman en zijn moeder ons al in de jaren '60 te besluipen toen we ze voor het eerst zagen in de film Psycho. Nu hebben we echter het achtergrondverhaal van die gebeurtenissen gekregen. Kijk hoe Normans obsessie met zijn moeder langzaam maar zeker de overhand begint te krijgen. Afhankelijk van waar je woont, is Bates Motel te vinden op Netflix of Amazon Prime.

8 In een wereld van zombies, pas op voor de mensen

Als je het kijken naar The Walking Dead om wat voor reden dan ook hebt uitgesteld, raden we je ten zeerste aan het een kans te geven. Zoals bij elke langlopende serie, zijn sommige seizoenen een stuk sterker dan andere, maar de schrikfactor is er bijna altijd. Kijk hoe de zombies van een grote bedreiging tot bijna wapens gaan om tegen de echte vijanden te worden gebruikt. TWD is beschikbaar op Netflix.

7 Black Mirror-hits dicht bij huis

Black Mirror is angstaanjagend, maar niet om voor de hand liggende redenen. In plaats van een moorddadige zoon of een spookhuis, geeft deze show ons een kijkje in de gevaren van te veel investeren in technologie. Elke aflevering biedt een nieuwe horror, dus zet je schrap voordat je gaat bingen. Deze is te vinden op Netflix.

6 Voor degenen die nog steeds geobsedeerd zijn door The Exorcist

Horrorfilmfans hebben altijd al een zwak gehad voor The Exorcist uit 1973. Nu, als we dat al 100 keer hebben bekeken en alle enge BTS-feiten hebben gelezen, is het tijd om naar de tv-serie met dezelfde naam te gaan. De show fungeert als een vervolg op de film en vertelt een soortgelijk verhaal. Er zijn 2 seizoenen, die beide te vinden zijn op Hulu.

5 Een must-watch voor Stephen King-fans

Castle Rock is een anthologie-horrorserie, die zich richt op de personages en huiveringwekkende verhalen uit King's fictieve stad. Hulu heeft momenteel 2 seizoenen beschikbaar en geloof ons, ze zijn allebei de moeite waard. Stephen King en J. J. Abrams zijn beide uitvoerend producenten, dus wat heb je nog meer nodig?

4 Een horrorverhaal met een ton roze

Scream Queens zou echt alleen uit de geest van Ryan Murphy kunnen komen. Hij is tenslotte de man die ons zowel AHS als Glee heeft gegeven. In deze serie wordt een studentenvereniging lastiggevallen door een seriemoordenaar, maar de gruwelen gaan veel dieper dan alleen dat. Bekijk beide seizoenen op Hulu of Amazon Prime.

3 Slasher voelt als een horrorfilm

Slasher voelt aan als een echte horrorfilm, maar dan eentje gemaakt voor televisie. De 3 beschikbare seizoenen van deze horrorserie zijn elk gericht op een nieuwe gemaskerde moordenaar die achter een nieuwe nietsvermoedende groep aan komt. De show heeft overwegend positieve recensies ontvangen en kan, afhankelijk van waar je woont, worden gestreamd op Netflix, Amazon Prime of Vudu.

2 Gelijke delen plezier en horror

Stranger Things is zeker niet het engste tv-programma dat hier vandaag wordt vermeld, maar als je een fan bent van het genre, is het zeker een must-see. Er zijn niet alleen tonnen horror-paaseieren uit de jaren 80 te vinden, maar het verhaal van kinderen die vechten tegen monsters van de Upside Down zal je echt verslaafd maken. Deze staat op Netflix!

1 Een CW-horrorserie

We kunnen deze lijst niet afsluiten zonder Bovennatuurlijk te noemen. Het is een CW-show, dus het is natuurlijk meer gericht op tieners, maar bekijk een aflevering of twee en je zult verbaasd zijn hoe eng het kan worden. Het kan worden gestreamd op Amazon Prime en met 15 seizoenen zal het je volop bezig houden!

Aanbevolen: