Gearresteerde ontwikkeling: filmfeiten die we net hebben geleerd

Inhoudsopgave:

Gearresteerde ontwikkeling: filmfeiten die we net hebben geleerd
Gearresteerde ontwikkeling: filmfeiten die we net hebben geleerd
Anonim

The Arrested Development-fandom blijft actief, jaren nadat het oorspronkelijk uit de lucht ging. De serie, gemaakt door Mitchell Hurwitz, kreeg lovende kritieken, won meerdere Emmy Awards, maar kreeg lage kijkcijfers. De sitcom liep drie seizoenen op Fox van 2003 tot 2006, tot de annulering. In de serie spelen Jason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera, Alia Shawkat, Tony Hale, David Cross, Jeffrey Tambor en Jessica W alter de disfunctionele Bluth-familie. Alle acteurs blijven grote sterren, met Alia Shawkat meest recent in de pers voor speculatie over haar relatie met Brad Pitt.

Jaren na de annulering nam Netflix de syndicatierechten voor Arrested Development over en stemde ermee in om nieuwe afleveringen te produceren onder de noemer 'A Netflix Semi-Original Series', waardoor de serie zijn eigen verslavende originele inhoud kon ontwikkelen. Het vierde seizoen van vijftien afleveringen ging in première op Netflix op 26 mei 2013, met een ander formaat dan voorgaande seizoenen, en de meeste originele cast kon niet samenkomen om uitgebreide scènes samen op te nemen. Seizoen vijf volgde, uitgebracht in twee delen: acht op 29 mei 2018 en de laatste acht op 15 maart 2019. Netflix heeft nog niet aangekondigd of er nog een seizoen zes van Arrested Development moet komen.

Lees in de tussentijd verder voor filmfeiten die we net hebben geleerd over gearresteerde ontwikkeling

15 Alia Shawkat's eerste kus was met neef op het scherm George Michael Bluth (Michael Cera)

De neven bij de alter
De neven bij de alter

Actrice Alia Shawkat was de eerste acteur in Arrested Development. Op haar veertiende had ze nog niet eens een jongen gekust tot haar eerste kus op het scherm met Michael Cera. Ze onthulde in een interview met The AV Club dat haar vader moest beginnen toekijken, wat de ervaring des te ongemakkelijker maakte.

14 David Cross vocht om de snor van Tobias intact te houden

Tobis bij een auditie
Tobis bij een auditie

Kun je je Tobias Funke voorstellen zonder een dikke jaren '70 snor? Volgens IMDb had Fox-directeur Gayle Berman een harde regel over mannelijke personages in sitcoms, het verbieden van hoeden, snorren en donzige shirts, wat specifiek lijkt. David Cross moest vechten om de vreselijke snor van Tobias te behouden.

13 J. D Salinger en de Royal Tenenbaums inspireerden Mitchell Hurwitz

De Bluth Family foto-op
De Bluth Family foto-op

Mitchell Hurwitz weerspiegelde in het dvd-commentaar dat zijn oorspronkelijke concept voor de familie Bluth voortkwam uit de korte verhalen van J. D. Salinger over de familie Glass, die in verschillende werken voorkomen. Na de release van The Royal Tenenbaums draaide hij van New Yorkse intellectuelen naar een mockumentary over een Californische familie van dummies.

12 Ron Howard was een toevallige aanwerving en het geschenk dat bleef geven

Ron komt Michael Bluth tegen
Ron komt Michael Bluth tegen

Tijdens het afronden van de cast en crew, las uitvoerend producent Ron Howard de rol voor om de boel draaiende te houden, maar zijn stem en levering kwamen overeen met de toon van de show. Naast zijn optreden hielpen de Hollywood-connecties van de beroemde acteur-gedraaide regisseur de show, zoals toen hij zijn oude babysitter Liza Minnelli vroeg om te verschijnen.

11 Michael Cera verloor bijna zijn rol over visumkwesties

Promofoto voor seizoen 1
Promofoto voor seizoen 1

Michael Cera, een Canadees, had een understudy voor zijn rol als George Michael Bluth. IMDb onthulde dat de jonge acteur visumproblemen had door de piloot te filmen, en producenten hielden Michael Angarano stand-by om George Michael te spelen als Cera zou worden uitgezet.

10 Tony Hale zorgde ervoor dat de meeste acteurs hun personage breken

Buster roept dat hij een monster is
Buster roept dat hij een monster is

Met scripts die net zo grappig zijn als die van Arrested Development, is het een verrassing dat de acteurs door een enkele scène konden komen zonder te lachen. Will Arnett vertelde in een interview met Entertainment Weekly dat niemand andere acteurs kapot maakte en meer opschudding veroorzaakte dan Tony Hale of Buster Bluth.

9 Het schrijfteam is sluw aan het werk zweert in prime time

Tobias en Michael proberen op te gaan in
Tobias en Michael proberen op te gaan in

Arrested Development moest krachttermen piepen of de mond van personages bedekken als ze vloekten. Rolling Stone meldde dat de show er een binnensluipte. "Afternoon Delight", begint een scène met GOB halverwege de zin en zegt "-king $ 6, 300 suit. Kom op!" Later in de aflevering toont een flashback het eerste deel van GOB's vloek: "Nee, Al. Ik wil drank over mijn hele fu …"

8 De Meta-grappen gaan naar een nieuw niveau, van gelukkige dagen tot jabs bij Fox Studios

De advocaat van de familie Bluth kijkt in de spiegel
De advocaat van de familie Bluth kijkt in de spiegel

Arrested Development maakte tijdens de show regelmatig melding van hun dreigementen met annulering. In de première van seizoen 2 onthult Michael dat het aantal modelwoningen van de Bluth Company was "verlaagd van 22 naar 18 huizen", in directe verwijzing naar Fox die de afleveringsvolgorde heeft verlaagd.

7 John Beard, het nieuwsanker van de show was niet nieuw voor de baan

Baard maanlicht op Gearresteerde ontwikkeling
Baard maanlicht op Gearresteerde ontwikkeling

Het nieuwsanker via Arrested Development is het echte anker John Beard. Op het moment dat de show werd uitgezonden, verankerde hij het avondnieuws voor Fox Los Angeles-filiaal KTTV in Orange County. Toen Arrested Development om 9.30 uur werd uitgezonden, was het gebruikelijk dat kijkers Beard een scène in de show zagen doen en hem vervolgens om 10.00 uur het echte nieuws zagen verankeren.

6 Fantastic Four Regisseur maakte een cameo gerelateerd aan de superheldenfilm

Tobias bereidt zich voor op Fantastic Four musical
Tobias bereidt zich voor op Fantastic Four musical

Directeur van de slecht ontvangen Fantastic Four-film uit 2015, Joshua Trank, maakte een cameo in het vierde seizoen van de sitcom, twee jaar voor de release van de film, omdat Arrested Development niets anders is dan meta. Trank verschijnt als een man die Tobias (Cross) een ophoudbrief bezorgt voor zijn productie van Fantastic Four: The Musical.

5 De Russo Brothers gebruikten de gearresteerde ontwikkelingstrap in Captain America

De superhelden overleggen vanuit de sitcom prop
De superhelden overleggen vanuit de sitcom prop

Voordat ze aan meerdere films in het Marvel Cinematic Universe werkten, regisseerden The Russo Brothers komedies op televisie zoals Community en Arrested Development. Het paar regisseerde Captain America: Civil War en had de Bluth Company-trapwagen op de achtergrond.

4 George en Lucille Bluth's Dynamic verplaatst van het scherm

Lucille en George Bluth zitten apart
Lucille en George Bluth zitten apart

In een cast-interview met de NYT: "Ik moet loslaten dat ik boos op hem ben", zei mevrouw W alter door tranen heen, terwijl meneer Tambor een paar meter verderop ging zitten. In "bijna 60 jaar werken, heb ik nog nooit iemand zo tegen me horen schreeuwen op een set en het is moeilijk om mee om te gaan, maar ik ben er nu overheen."

3 Michael Cera vervoegde het schrijfteam voor seizoen vier

George Michael op zijn eigen plek
George Michael op zijn eigen plek

Tegen seizoen vier was Michael Cera geen jong kind meer met een fris gezicht, maar een doorgewinterde acteur, die in meerdere films had gespeeld. Zijn filmografie en credits op Wikipedia zijn tot en met 2012 en 2013 te zien. Hij heeft bijgedragen aan scripts voor tal van projecten waarin hij ook acteerde.

2 grappen hebben specifiek betrekking op de acteurs en hun eerdere werk, zoals Henry Winkler als de Fonz

Advocaat Barry Zuckerhorn aan het bellen
Advocaat Barry Zuckerhorn aan het bellen

Henry Winkler speelde de familieadvocaat van Bluth, Barry Zuckerkorn, dus de show maakt een passend aantal Happy Days-referenties. Barry gaat naar Burger King, springt over de dode haai op de pier, in een knipoog naar Fonzie die de uitdrukking "jumped the shark" bedacht.

1 Netflix heeft een nieuw beoordelingssysteem voor de serie ontwikkeld

Neven in de bananenkraam
Neven in de bananenkraam

"Er is altijd geld in de bananenkraam." Arrested Development is zo iconisch dat Netflix zijn klassieke sterrenclassificatiesysteem heeft gedumpt voor een meer themagerichte benadering: bananen. Arrested Development zit op vijf van de vijf bananen.

Aanbevolen: