Meryl Streep kan het allemaal: haar grootste hits in elk genre

Inhoudsopgave:

Meryl Streep kan het allemaal: haar grootste hits in elk genre
Meryl Streep kan het allemaal: haar grootste hits in elk genre
Anonim

Meryl Streep is bekend en geliefd vanwege de talloze rollen die ze in Hollywood heeft gespeeld. Met tweeënveertig jaar in de industrie heeft Meryl Streep alle genres geraakt en decennia lang haar acteervaardigheden uitgedaagd. Sommige van haar meest memorabele films vallen ergens in het midden van deze jaren, met haar eerste professionele baan die begon in 1975. Fans houden van haar in elke rol en elk genre, en staat in de industrie bekend om haar veelzijdige acteercapaciteiten.

Het is bijna onmogelijk om het talent van Meryl Streep in één categorie te vatten, aangezien ze al sinds de late jaren '80 en vroege jaren '90 een gevestigde actrice is. Fans houden ervan om haar films te rangschikken en bij te houden wat haar volgende project is, omdat het moeilijk te zeggen is welk personage ze hierna zal aannemen.

11 Psychologisch drama - 'Sophie's Choice'

Sophie's Choice is zowel een romance als een psychologische thriller, waarin Meryl Streep de rol op zich neemt van Sophie, een vrouw met een duister verleden. Haar minnaar, Nathan, overtuigt zichzelf ervan dat ze ontrouw is, wat leidt tot misbruik en intimidatie. Deze film uit 1982 toont slechts het begin van Meryl Streep's talent in de filmindustrie.

10 Drama - 'The Bridges Of Madison County'

9

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

In 1995 speelt Meryl Streep de overleden moeder van Michael en Carolyn. In flashbacks naar de jaren zestig deelt Streep's personage, Francesca, de details van een affaire, in de hoop dat haar kinderen haar verzoek om gecremeerd te worden zullen begrijpen en honoreren, in plaats van naast haar overleden echtgenoot begraven te worden. Het ontroerende verhaal helpt haar kinderen hun eigen huwelijk te begrijpen en eraan te werken om zichzelf te verbeteren.

8 Muziek - 'Music Of The Heart'

In deze musical neemt Meryl Streep de rol aan van een gescheiden violist die besluit een baan als vervangende vioolleraar aan te nemen. Haar succes groeit binnen het programma en tien jaar later werkt ze vanwege financiële problemen aan het plannen van een benefietconcert om het programma draaiende te houden. Deze populaire musical spande de kroon voor haar enorme succes op Mamma Mia! in 2008.

7 Geschiedenis - 'Silkwood'

In Silkwood blijft Meryl Streep haar genreaanbod uitbreiden met een biografische film. Als vakbondsactivist in Crescent, Oklahoma, is het personage van Meryl Streep vastbesloten om de manier waarop werknemers worden behandeld te veranderen.

6 Science Fiction - 'The Manchurian Candidate'

Als senator in The Manchurian Candidate (2004), geeft Meryl Streep, samen met Denzel Washington, haar kijk op een eerdere film uit 1962, ook getiteld The Manchurian Candidate. Deze sciencefictionfilm is gebaseerd op de roman uit 1959 over een U. S. Vertegenwoordiger wordt gemanipuleerd om zich kandidaat te stellen voor de vice-president van de Verenigde Staten.

5 Drama Komedie - 'The Devil Wears Prada'

Ongeacht haar enorme succes in de industrie, staat The Devil Wears Prada bekend als de film die Meryl Streep behoedde voor typecasting. Ze stond in de industrie bekend als een vrouw die elke rol kon spelen, maar deze drama-komediefilm uit 2006 wordt gecrediteerd met het redden van haar carrière.

4 Oorlog - 'The Deer Hunter'

Hoewel veel fans aan Meryl Streep denken vanwege haar hoofdrollen, heeft ze veel kleinere, bijrollen gespeeld in de industrie. In deze oorlogsfilm uit 1978, The Deer Hunter, speelt Meryl Streep een ondersteunende rol als Linda, een jonge vrouw die probeert te ontsnappen aan haar gewelddadige en alcoholische vader, terwijl twee mannen, Mike en Nick, verliefd op haar zijn. De film concentreert zich op Mike's terugkeer naar het burgerleven en zijn strijd na thuiskomst.

3 Biografie - 'Out Of Africa'

Out of Africa is een van de meest winstgevende films waaraan Meryl Streep heeft meegewerkt, en bracht $ 227,5 miljoen op. In 1985 was dit ook het meest succesvolle project van Meryl Streep tot nu toe. Natuurlijk brengt ze het succes nog tientallen jaren na dit punt.

2 Mysterie - 'Twijfel'

Meryl Streep, uitgebracht in 2008, speelt zuster Aloysius Beauvier, het conservatieve schoolhoofd van de parochieschool van de katholieke kerk, in de film Doubt. Deze nietsvermoedende rol van een strikte directeur is een ander maar geweldig personage dat Streep op zich neemt.

1 Avontuur - 'The River Wild'

In 1994 ging Meryl Streep op avontuur met de film The River Wild. Nadat ze met haar zoon op reis is gegaan, krijgt ze onverwachts gezelschap van haar man, met wie ze huwelijksproblemen heeft. Het paar wordt onder schot gehouden en Streeps personage gelooft later dat haar man werd vermoord terwijl hij hun aanvaller achtervolgde.

Aanbevolen: