HBO's Run: wat we net over de show hebben geleerd

Inhoudsopgave:

HBO's Run: wat we net over de show hebben geleerd
HBO's Run: wat we net over de show hebben geleerd
Anonim

Samenwerkingsteam Vicky Jones en Phoebe Waller-Bridge slaan opnieuw goud. Jones creëerde de zwarte komediethriller Run, die op 12 april 2020 in première ging op HBO en zes van de acht afleveringen van het eerste seizoen heeft uitgezonden. Jones schreef ook de pilot-aflevering, waarin de getrouwde vrouw, Ruby (Merritt Wever), een bericht ontvangt van haar ex-vriend, Billy (Domhnall Gleeson), met wie ze zeventien jaar geleden een pact sloot. Als een van beide de ander 'RUN' sms't en de ander antwoordt, ontmoeten de twee elkaar in Grand Central Terminal en beginnen aan een reis door Amerika.

De cast bestaat uit Phoebe Waller-Bridge als Laurel, Mad Men's Rich Sommer en Archie Panjabi van The Good Wife. Nieuwe afleveringen van Run air op HBO, zondagavond om 22.30 uur EST. Standaard van het netwerk, de wekelijkse kijkcijfers voor RUN zijn laag, gemiddeld ongeveer 300.000 per aflevering. Toch zijn de DVR-nummers niet berekend, waarbij andere kijkers waarschijnlijk op een ander tijdstip streamen, of wachten tot HBO Max wordt gelanceerd, 27 mei 2020, om onder andere de serie te binge.

12 Een pact tussen maker van de serie en medewerker Phoebe Waller-Bridge inspireerde de show

Zoals alle goede tv, begon Run met een grapje tussen beste vrienden, maker Vicky Jones en Phoebe Waller-Bridge, die mede-sterren is en uitvoerend producent is. De twee zijn al jaren vrienden en werken regelmatig samen aan elkaars creatieve projecten. Na jaren van vriendschap nam Waller-Bridge de rol van meter op zich van de zoon van Jones, Fox.

11 hele afleveringen vinden plaats in een trein

In een interview met Variety Magazine deelde Domhnall Gleeson welke genre-elementen hem naar het project trokken, waaronder de Strangers on a Train-thrillertoon en de nadruk op de discussie tussen personages om de plot te onthullen. Het grootste deel van Gleesons carrière bleef hij bij rollen op het grote scherm, en Run markeert zijn eerste hoofdrol in een serie.

10 Jones vond inspiratie voor hardlopen in Before Sunrise van David Linklater

In een interview onthulde Vicky Jones dat Before Sunrise, de film van David Linklater uit 1995 en de eerste film in een trilogie, het verhaal en de toon van Run inspireerden. Beide romantische drama's, de plots zijn minimaal en richten zich op de relatie tussen het hoofdpaar, Domhnall Gleeson en Merrit Weaver in Run, en Before Sunrise bevat Ethan Hawke en Julie Delpy.

9 Britse muzikant Dickon Hinchliffe scoorde de show (Peaky Blinders)

De soundtrack tilt de minimale setting en cast van Run naar een hoger niveau. De Amerikaanse zwarte komediethriller is gescoord door de Britse muzikant Dickon Hinchliffe, van de band Tindersticks. Zijn ervaring in televisie en film omvat projecten als Peaky Blinders en Hit and Miss. Critici prijzen zijn werk aan de serie.

8 Phoebe Waller-Bridge is uitvoerend producent

Sinds 2012 is de ster van Phoebe Waller-Bridge gestaag gestegen. Geprezen om haar donkere humor, zijn de belangrijkste projecten van de actrice, schrijver, regisseur en producer tot nu toe Fleabag, Broadchurch en Killing Eve, allemaal gedaan in samenwerking met de maker van Run, Vicky Jones. Ze zal de uitvoering van de one-woman show Fleabag streamen voor het goede doel.

7 Er zijn veel vergelijkingen tussen vlooienzakken, maar Ruby is geen vlooienzak en Billy is niet de priester

De media noemden Run through zijn promotie Phoebe Waller-Bridge's eerste project na Fleabag. Een veelvoorkomend verschijnsel wanneer een ster of creatieve medewerkers meer materiaal produceren, is dat kijkers op zoek zijn naar overeenkomsten tussen personages en projecten. In een Vanity Fair-profiel houden Jones en Waller-Bridge vol dat Run's Ruby (Weaver) en Billy (Gleeson) individuele karakters zijn, gekneusd en stekelig, en trots op hun specifieke manieren.

6 Critici loven vooral de serie die 84% op Rotten Tomatoes heeft

Rotten Tomatoes beoordeelde Run als "Certified Fresh" met 84%. Ruby Richardson (Merrit) en Billy Johnson (Gleeson) ontmoeten elkaar na meer dan vijftien jaar voor een cross country road trip. Zij is getrouwd. Hij is een levensgoeroe. De show vliegt in een razend tempo, een herinnering aan de treinwagon die het verhaal vasthoudt en vooruit stormt.

5 Kate Dennis regisseerde de piloot

Kate Dennis regisseerde vier van de zes beschikbare afleveringen van het eerste seizoen (er zijn er nog twee te zien). Ze is regisseur en producent en werkt sinds eind jaren negentig in de televisie-industrie. Haar kredieten omvatten The Mindy Project, New Amsterdam, The Tick, The Handmaid's Tale en GLOW.

4 Elke aflevering heeft een titel van één woord

De show houdt de zaken graag scherp en beknopt. Elke aflevering van Run heeft een titel van één woord, meestal een actie of een werkwoord. De eerste aflevering deelt de titel met de serie. De volgende titels van uitgezonden afleveringen zijn 'Kiss', 'F', 'Chase', 'Jump', 'Tell' en 'Trick.”

3 HBO heeft nog geen tweede seizoen aangekondigd… Nog

Het is bijna ongehoord dat shows slechts één seizoen draaien in 2020, de tijd van reboots, revivals en remakes. Het eerste seizoen van Run, bestaande uit acht afleveringen, ging op 12 april 2020 in première en spoedt zich naar de finale. Sommige critici merkten op dat het een uitdaging zou zijn voor de show om zijn hectische tempo vol te houden. Wat dacht je van een tweede seizoen om erachter te komen?

2 De chemie tussen Ruby en Billy drijft de serie

Amerikaanse actrice Merritt Wever, van onder andere New Girl, The Walking Dead en Marriage Story, schittert in Run samen met de Ierse acteur Domhnall Gleeson, bekend van zijn rol Bill Weasley in de blockbuster Harry Potter-serie, the Star Oorlogsrevival en romantische film About Time. Het onwaarschijnlijke paar stra alt chemie uit en stuwt de plot vooruit.

1 Creator Vicky Jones geïnspireerd Fleabag BFF Boo

In het Vanity Fair-artikel onthulde Waller-Bridge dat ze de band tussen Fleabag en Boo baseerde op haar vriendschap met Jones. De titel komt uit een vroeg stadium van hun vriendschap; het duo stemde ermee in als een van beiden aan een situatie wilde ontsnappen, sms 'Rennen' als een blijk van steun, om door alledaagse vergaderingen en andere levensmomenten te komen.

Aanbevolen: