Internet's meest populaire vragen over de Johnny Depp-Amber Heard-proef, beantwoord

Inhoudsopgave:

Internet's meest populaire vragen over de Johnny Depp-Amber Heard-proef, beantwoord
Internet's meest populaire vragen over de Johnny Depp-Amber Heard-proef, beantwoord
Anonim

Johnny Depp had eerder een relatie met Winona Ryder, Kate Moss en Vanessa Paradis voordat ze Amber Heard ontmoette in The Rum Diary in 2009. Het stel begon te daten tussen 2011 en 2012, en twee jaar later waren ze verloofd om te trouwen. Een jaar nadat het paar trouwde, vroeg Heard in 2016 een echtscheiding aan terwijl hij hem beschuldigde van fysieke mishandeling. Na het bereiken van een buitengerechtelijke schikking van $ 7 miljoen, werd hun scheiding in 2017 afgerond.

Zelfs nadat er een minachtingsclausule aan de schikking was toegevoegd, verklaarde Amber Heard zich publiekelijk als slachtoffer van huiselijk geweld. Depp diende een rechtszaak van $ 50 miljoen in, waarbij Heard een tegenvordering van $ 50 miljoen indiende en beweerde dat de acteur haar belasterde met het proces via valse claims. Op 11 april 2022 begon het proces met de getuigen van Depp. De veelgestelde vragen over de Johnny Depp-Amber Heard Defamation-rechtszaak worden beantwoord.

10 Wie klaagt wie aan en waarom?

Gebaseerd op een opiniestuk gepubliceerd door Amber Heard in The Washington Post in 2018, klaagt Johnny Depp Amber Heard aan wegens laster omdat ze beweerde dat ze een 'publiek figuur was die huiselijk geweld vertegenwoordigde', wat impliceert dat ze werd misbruikt tijdens haar huwelijk met Depp. Op basis van het opiniestuk werd Heard benoemd tot ambassadeur voor vrouwenrechten bij ACLU en diende Depp een rechtszaak wegens laster in ter waarde van $ 50 miljoen.

9 Waarom is het proces in Fairfax, Virginia?

Nadat Heard naar verluidt Johnny Depp belasterde via de gepubliceerde opinie, werd de online editie van The Post gepubliceerd via de servers in Fairfax County in Virginia, waardoor Depp in aanmerking kwam om Amber Heard aan te klagen. Terwijl de advocaten van Heard probeerden het proces naar Californië te verplaatsen, was er weerstand van het team van Depp, aangezien de staat Virginia een breed anti-SLAPP-beleid heeft.

8 Wie zit er in het juridische team van Johnny Depp en Amber Heard?

Johnny Depp huurde een groot internationaal advocatenkantoor in, Brown Rudnick, om hem voor het proces te vertegenwoordigen. Het team bestaat uit Ben Chew, Andrew Crawford, Stephanie Calnan, Rebecca MacDowell Lecaroz, Jessica Meyers en Camille Vasquez. Het juridische team van Amber Heard is van de firma Wood Rodgers in Virginia. Haar hoofdadvocaten zijn Ben Rottenborn en Elaine Bredehoft.

7 Wie is de vriend van Johnny Depp, Isaac Baruch?

Veel vrienden en medewerkers van Johnny Depp hebben namens hem getuigd, ondanks de voortdurende strijd. De tweede persoon die het standpunt innam, was Depps vriend Isaac Baruch, die jarenlang deel uitmaakte van het leven van de acteur. Baruch is een schilder en hij werd een populaire figuur op sociale media vanwege zijn onpartijdige getuigenis over Depp en Heard.

6 Wat is er tot nu toe gebeurd?

Heard en Depp hebben allebei getuigd toen ze beschuldigingen tegen elkaar deelden. Ze hebben hun versies van de relatie op de set van The Rum Diary, hun huwelijk en de spiraal verteld. Verschillende getuigen hebben het standpunt ingenomen om voor Johnny Depp te getuigen, waaronder zijn zus Christi Dembrowski, huismanager Ben King en psycholoog Dr. Shannon Curry.

5 Hoe verhouden Elon Musk en James Franco zich tot de zaak?

Volgens de rapporten had Amber Heard aangekondigd dat ze $7 miljoen uit haar echtscheidingsconvenant zou schenken aan ACLU; de actrice heeft de belofte echter niet nagekomen. De algemeen adviseur van de organisatie getuigde dat ze $ 1,3 miljoen ontvingen van Heard en $ 500.000 gedoneerd van het Vanguard Fund onder Elon Musk. Heard zei tijdens haar proces dat Depp haar ervan beschuldigde een affaire te hebben met James Franco. Hoewel Franco werd genoemd als getuige voor Heard, kan hij niet getuigen.

4 Waarom werd Paul Bettany genoemd tijdens het proces?

Johnny Depp en Paul Bettany zijn al heel lang vrienden en speelden in drie films. Tijdens de getuigenis van Depp beweerde hij dat Heard jaloers was op zijn vriendschap met Bettany en hem beschouwde als een bedreiging voor hun relatie. Bettany werd ook genoemd tijdens het kruisverhoor toen Depp expliciete teksten over Heard met hem uitwisselde. Depp heeft beweerd dat Heard Bettany's zoon zou pesten en aan het huilen zou maken.

3 Wanneer wordt Amber Heard verhoord?

Amber Heard heeft in de eerste week van mei twee dagen voor de rechtbank getuigd voordat het proces een week pauze nam. Heard deed verschillende keren aangifte van misbruik terwijl ze op de tribune zat. Het team van Depp zal een kruisverhoor ondergaan nadat ze haar getuigenissen heeft afgerond en de rechtbank hoort van haar getuigen.

2 Wie waren tot nu toe de deskundige getuigen in het proces?

Amber Heard en Johnny Depp lieten hun psycholoog naar voren komen als getuigen om voor de rechtbank te getuigen om hun kant te verdedigen. Depp presenteerde psycholoog Dr. Shannon Curry die Amber Heard diagnosticeerde met een persoonlijkheidsstoornis. Heards psycholoog Dawn Hughes beweerde dat Heard effecten van trauma vertoonde.

1 Van wie wordt verwacht dat hij zal getuigen tijdens het volgende proces?

Nadat Heard haar getuigenis heeft beëindigd nadat het proces is hervat, wordt van Johnny Depp verwacht dat hij namens de verdediging terugkeert als getuige nadat hij een paar weken geleden voor zichzelf heeft getuigd. Amber Heards zus Whitney Henriques en actrice Ellen Barkin zijn klaar om namens Heard te getuigen, aangezien ze hetzelfde deden voor het Britse proces.

Het lopende proces heeft veel bombshell-anekdotes van Depp en Heard's kant laten vallen naarmate de rechtszaak vordert. Het proces zal nog een week duren, terwijl Heards getuigenis en kruisverhoor nog aan de gang zijn. Het proces wordt hervat op 16 mei 2022 in Fairfax County, Virginia.

Aanbevolen: