Wet & Order: 15 controverses waar fans misschien niets van weten

Inhoudsopgave:

Wet & Order: 15 controverses waar fans misschien niets van weten
Wet & Order: 15 controverses waar fans misschien niets van weten
Anonim

Er zijn veel dingen die zelfs de grootste Law & Order-fans niet weten over de show en zijn meerdere spin-offs, waaronder de geliefde Law & Order: Special Victims Unit. Sommige fans realiseren zich niet hoeveel drama en conflicten achter de schermen de productie teisterden. De show (en zijn spin-offs) zijn ook onderdeel geweest van tonnen publieke controverses. Zoveel zelfs dat een paar van hen onder de radar van de meeste fans zijn gevlogen.

Zelfs met deze controverses gaat de 'baby' van tv-producent/schrijver Dick Wolf nog steeds goed. Hoewel de originele Law & Order (die 20 seizoenen duurde) compleet is, is SVU nog steeds in de lucht en komt er nog een spin-off aan. Er zullen dus naar alle waarschijnlijkheid nog veel meer controverses volgen.

Voordat het volgende schandaal toeslaat, kijken we terug naar 15 controverses over Law & Order waarvan fans misschien niets weten.

15 Een promo voor SVU uit 2018 had problemen met het voornaamwoord die voor opschudding zorgden

Law & Order heeft altijd actuele kwesties aangepakt, waarvan er vele rechtstreeks uit het nieuws worden gehaald. Dat betekent dat ze zich vaak openstellen voor controverse. Een van die controverses deed zich voor toen een promo voor een aflevering van SVU een personage verkeerde dat het slachtoffer was van een haatmisdaad.

Sommige gebruikers op Twitter waren er snel bij om de showrunner voor de fout te roepen. De aflevering zelf onderzocht het debat op een veel genuanceerder en evenwichtiger manier dan de 30 seconden durende promo deed.

14 Een "Lighting Up Looters"-tweet heeft zojuist een schrijver ontslagen

Heel recent werd een schrijver over de aanstaande Law & Order-spin-off ontslagen vanwege een bericht waarin hij elke "plunderaar" die deelnam aan de BLM-protesten leek te bedreigen. Vanwege de hardheid van de post, die een aantal zeer twijfelachtige ondertonen leek te hebben, besloot Law & Order-maker Dick Wolf deze schrijver te laten gaan. Wolf zei dat hij "dit gedrag niet zal tolereren, vooral niet tijdens ons uur van nationaal verdriet".

13 Chris Noth kreeg zijn loonsverhoging niet, dus verliet hij de serie

Veel acteurs zijn gekomen en gegaan van de verschillende Law & Order-shows. In 1995 vertrok Chris Noth, die het eerste opmerkelijke personage in de serie was, vanwege conflicten met de producenten over geld. Volgens Looper geloofde Noth dat hij recht had op een "enorme" salarisverhoging als hij een zesde seizoen in de show zou blijven. Er werd echter niet aan zijn eisen voldaan… dus hij liep.

12 Een religieuze groep was niet blij met SVU vanwege "het aanwakkeren van islamofobie"

Volgens The Huffington Post werden de producenten van NBC's Law & Order: SVU bekritiseerd voor een verhaal dat handelde over islamofobie en antisemitisme. Sommige religieuze organisaties beweerden dat de belachelijke plot van de aflevering (die gedeeltelijk uit het echte leven werd gehaald) de spot dreef met de echte haat die door bepaalde minderheidsgemeenschappen werd ervaren en anti-islamitische fanatici zou kunnen aanwakkeren.

11 NBC beëindigde bijna Law & Order vanwege een gebrek aan vrouwelijke personages

In de tijd dat Sam Waterston een van de hoofdpersonen was in Law & Order, haalde NBC de show bijna uit de lucht, omdat het netwerk vond dat er niet genoeg vrouwelijke acteurs in de hoofdcast zaten. NBC ging zelfs zo ver dat ze de producenten bedreigde en hen dwong veel meer vrouwen in de show te casten.

10 NBC weigerde "Sunday In The Park With Jorge" opnieuw uit te zenden omdat het als "aanstootgevend" werd beschouwd

Law & Order heeft een lange geschiedenis in het omgaan met verhalen over aanranding, wat een van de problemen is waar de maker, Dick Wolf, het meest gepassioneerd over is. Volgens de Chicago Tribune ging de aflevering uit 2001, "Sunday in the Park With Jorge", echter te ver. De terugslag was echter vooral te wijten aan het feit dat de aflevering leden van de Latijnse gemeenschap afschilderde als degenen die schuldig waren aan de misdaden. NBC weigerde uiteindelijk de aflevering opnieuw uit te zenden.

9 "Ridicule" verlegde echt de grenzen van de aanvalsdiscussie

In tegenstelling tot "Sunday in the Park with Jorge", de aflevering van Law & Order: SVU, ging "Ridicule" over het onderwerp aanranding… hoewel deze aflevering over het algemeen wordt beschouwd als een van de beste, en meest intellectueel en moreel stimulerende kijk op het onderwerp, het was het middelpunt van veel discussie. Dit komt omdat de aflevering ook de kwestie van mannelijke slachtoffers aanpakte.

8 Law & Order: SVU's gamergate was bijna net zo controversieel als het echte ding

Law & Order: SVU oogstte meerdere weken van ideologisch debat vanwege een aflevering die de echte Gamergate-controverse en de gendergerelateerde intimidatie in de gamewereld aanpakte. Vanwege de minder-dan-stellaire, bijna cartoonachtige manier om technologie weer te geven, dachten velen dat het sensationeel en eenzijdig was, volgens The Verge.

7 Diane Neal zou al haar co-sterren slecht in de mond hebben genomen… behalve Ice-T

Er is veel gepraat over Diane Neal van Law & Order: SVU's vermeende ruzie met haar co-sterren, volgens Page Six. Hoewel Neal ontkent dat hij Mariska Hargitay ooit vernederende woorden heeft genoemd en ook ontkent dat hij de rest van de cast niet mocht, suggereren meerdere wellustige rapporten dat ze iedereen haatte met wie ze werkte, behalve Ice T.

6 Benjamin Bratt is net "te groot" geworden voor de show, dus hij dumpte het voor een filmcarrière

Er is een lange geschiedenis van doorbraaksterren die afkomstig zijn uit de Law & Order-familie. Zonder twijfel is Benjamin Bratt een van hen. Volgens The New York Post verliet de acteur de serie om aan zijn filmcarrière te werken, ondanks dat hij beweerde dat hij wegging om meer tijd met zijn gezin door te brengen.

5 De cast drong aan op meer LGBTQ+-onderwerpen en representatie

Volgens E!, hebben veel van de castleden van Law & Order de producenten onder druk gezet om meer LGTQ+-onderwerpen en -personages op te nemen. Zelfs Peter Scanavino, die rechercheur Carisi speelt, zei dat hij het geweldig zou vinden als zijn personage uit de kast zou komen. Met de toevoeging van B. D. Dr. George Huang van Wong, het lijkt erop dat de shows voortdurend stappen in de goede richting zetten in termen van dit onderwerp.

4 Bepaalde afleveringen van Law & Order hebben de katholieke kerk boos gemaakt

De katholieke kerk is het doelwit geweest van een paar afleveringen van Law & Order en Law & Order: SVU, met name wat betreft misbruik binnen de kerk. Uitvoerend producent en schrijver, Warren Leight, is er trots op voortdurend de aandacht te vestigen op deze problemen uit het echte leven. Volgens E!, heeft hij ook toegegeven dat het netwerk en de katholieke kerk er niet blij mee zijn.

3 Een Law & Order-directeur werd aangeklaagd voor het opvragen van illegale foto's

Absoluut niet te verwarren met Seinfeld's Jason Alexander, Law & Order-regisseur "Jace" Alexander werd gearresteerd en aangeklaagd nadat de autoriteiten gruwelijke en illegale foto's en video's in zijn bezit hadden gevonden. Volgens Forbes regisseerde Alexander geen afleveringen van Law & Order: SVU, maar regisseerde hij wel tientallen afleveringen van de originele show tussen 1994 en 2005.

2 Een stunt ging erg fout voor Mariska Hargitay

In januari 2009 werd Law & Order: SVU-favoriet, Mariska Hargitay, met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege complicaties als gevolg van een ingeklapte long. Dit kwam door een blessure die optrad tijdens een mislukte stunt op de show. Mariska kwam erachter dat ze verschillende operaties zou moeten ondergaan om het probleem op te lossen. Dit bleek traumatisch te zijn (en zeer uitdagend, voor de A-lijst acteur.

1 Christopher Meloni kon de dollars niet krijgen die hij wilde, dus hij liep… Gelukkig komt hij terug

Law & Order: SVU-fans overal waren diep overstuur toen Christopher Meloni besloot de show na 12 seizoenen te verlaten, vooral omdat zijn vertrek zonder pardon gebeurde, buiten het scherm, zonder de deelname van de acteur. Volgens TV Line komt dit doordat contractbesprekingen tussen Meloni's kamp en NBC Universal niet doorgingen. Gelukkig keert Meloni terug naar het spelen van zijn personage in de komende spin-off.

Aanbevolen: