Vrienden: 15 controverses die fans misschien niet weten

Inhoudsopgave:

Vrienden: 15 controverses die fans misschien niet weten
Vrienden: 15 controverses die fans misschien niet weten
Anonim

De geliefde sitcom Friends wordt beschouwd als een van de beste shows aller tijden. Inderdaad, de baanbrekende serie veranderde het televisielandschap voor altijd. De serie veranderde de castleden in nachtelijke beroemdheden. Ze blijven allemaal sterren in de industrie, hoewel hun bekendheid nu op verschillende niveaus ligt. De show ontwikkelde een van de meest loyale fanbases ter wereld. Critici prezen Friends elke week en het won verschillende prijzen.

Friends is in de loop der jaren echter niet goed ouder geworden. Verschillende grappen en verhaallijnen worden niet positief beoordeeld. Begin jaren 90 vlogen veel van die grappen en verhaallijnen onder de radar. In plaats daarvan prezen fans en critici de show. Tegelijkertijd was alles achter de schermen niet rooskleurig. Er waren verschillende controverses achter de schermen die de producenten stil hielden.

In de afgelopen jaren is Friends onder vuur komen te liggen vanwege verschillende controverses. Veel van de castleden kwamen zelfs naar voren om over de problemen te praten. Het is tijd om een van de grootste shows in de geschiedenis van dichterbij te bekijken.

15 Ross en de mannelijke oppas

Ross Geller in zijn appartement in vrienden
Ross Geller in zijn appartement in vrienden

Friends is een baanbrekende serie die problemen aanpakte die de meeste shows niet hadden. De serie maakte echter vaak beledigende grappen gericht op de LGBTQ-gemeenschap. De show bevatte ook verhaallijnen die de gemeenschap bespotten. Ross vond het bijvoorbeeld niet leuk dat Rachel een mannelijke oppas inhuurde, Sandy. Ross vond dat Sandy te gevoelig was - en geen man - om oppas te zijn.

14 Jennifer Aniston keerde bijna niet terug voor het laatste seizoen

Rachel Green bij Central Perk Friends
Rachel Green bij Central Perk Friends

Elk castlid werd een enorme ster dankzij het succes van Friends. Jennifer Aniston bereikte echter een niveau van beroemdheid dat de andere acteurs niet bereikten. De filmcarrière van Aniston begon inderdaad tegen het einde van de serie. Jennifer had het zo druk dat ze bijna niet terugkwam voor het laatste seizoen. Ze kon terugkeren nadat de producenten de afleveringen hadden teruggebracht van 24 naar 18.

13 Andre Agassi was extreem jaloers toen Brooke Shields een gastrol speelde

Brooke Shields gaststerren in vrienden
Brooke Shields gaststerren in vrienden

Brooke Shields speelde een gastrol op Friends, in de aflevering "The One After The Superbowl". Ze portretteerde een gekke fan die Joey stalkte - ze likt zijn vingers in één scène. Het echte drama speelde zich echter achter de schermen af. De toenmalige echtgenoot van Shields, tennisser Andre Agassi, verloor zijn verstand toen Shields de vingers van Matt LeBlanc moest likken. Hij vernietigde zijn Wimbledon-trofeeën tijdens een verhitte discussie met Shields.

12 Phoebe en Chandler werden niet verondersteld de hoofdpersonen te zijn

Chandler en Phoebe bij vrienden van Chandler's appartement
Chandler en Phoebe bij vrienden van Chandler's appartement

Het is veilig om te zeggen dat Friends niet hetzelfde zou zijn zonder Chandler en Phoebe. In eerste instantie zou de show over de andere vier personages gaan, waarbij Chandler en Phoebe secundaire rollen op zich namen. Ze zouden gewoon de komische noot worden. Dat veranderde natuurlijk na het gietproces. Chandler en Phoebe werden twee van de meest populaire personages.

11 Elliot Gould maakte de producenten van streek toen hij de finale van seizoen vier verpestte

Ross, Monica en de vrienden van hun ouders
Ross, Monica en de vrienden van hun ouders

In de finale van seizoen vier zegt Ross de beroemde naam van Rachel als ze met Emily trouwt. Inderdaad, de serie staat bekend om zijn twist-eindes. Elliot Gould verpestte de verrassing echter. Gould speelde Jack Geller in de show. Tijdens een interview voordat de finale werd uitgezonden, onthulde Gould het einde van de twist. De producers waren woedend dat hij zo'n misstap zou maken.

10 De cast haatte de romantiek van Joey en Rachel

Joey en Rachel besloten vrienden te blijven
Joey en Rachel besloten vrienden te blijven

Friends bevatte verschillende populaire romances. Er was echter één liefdesverhaal dat de meeste mensen haatten. Op een gegeven moment krijgen Joey en Rachel gevoelens voor elkaar. Fans en de cast hadden echter een hekel aan de verhaallijn. Matt LeBlanc en Jennifer Aniston vochten allebei tegen de schrijvers op de verhaallijn en lieten het vallen.

9 Ross probeert dicht bij zijn neef, Cassie, te komen

Ross en zijn neef Cassie kijken naar een film Friends
Ross en zijn neef Cassie kijken naar een film Friends

Ross Geller heeft veel twijfelachtige beslissingen genomen. Hij deed inderdaad een paar dingen waardoor hij in de gevangenis belandde of erger. Ross ging bijvoorbeeld ooit uit met een van zijn studenten, wat op zoveel niveaus verkeerd is. Natuurlijk gaat er niets boven de tijd dat hij dacht dat zijn neef Cassie hot was en probeerde dicht bij haar te komen. Om eerlijk te zijn, Denise Richards portretteerde Cassie.

8 Chandler en Monica Bomb op een verhaallijn van een toneelstuk na 9/11

Chandler en Monica terug van Jamaica Friends
Chandler en Monica terug van Jamaica Friends

In de première van seizoen acht gaan Chandler en Monica op huwelijksreis, maar een ander pasgetrouwd stel overtreft ze op elk punt. Oorspronkelijk schreef en filmde de show een heel andere verhaallijn.

Aanvankelijk worden Chandler en Monica vastgehouden op het vliegveld nadat Chandler grappen maakt over bommen in een vliegtuig. De aanslagen van 9/11 vonden echter plaats kort na het filmen. De producenten vonden de verhaallijn ongepast en lieten deze op het laatste moment veranderen.

7 NBC anticipeerde haatmail vanwege de bruiloft van Carol en Susan

Carol en Susan's bruiloft in vrienden
Carol en Susan's bruiloft in vrienden

Critici en fans prijzen Friends vaak voor de relatie tussen Carol en Susan. Het is echter niet zonder controverse. Ross' perceptie van het paar was inderdaad vaak troebel. NBC verwachtte veel reacties van fans toen het paar trouwde. Ze kregen uiteindelijk maar vier haatmails. Natuurlijk merken fans nu dat Susan en Carol elkaar niet kussen aan het einde van de ceremonie.

6 Monica bespot omdat ze in haar jonge jaren overgewicht had

Vrienden van Chandler en Monica
Vrienden van Chandler en Monica

Een van de grappen van de show in de hele serie is dat Monica te zwaar was toen ze jonger was. Courteney Cox trekt zelfs een dik pak aan om een jongere Monica te portretteren. Ondanks dat ze al het gewicht verliest, bespotten haar vrienden haar nog steeds. Ross en Chandler kunnen het niet helpen, maar lachen haar uit bij elke kans die ze krijgen.

5 De cast bleef aan elkaar plakken tijdens salarisonderhandelingen die de producenten van streek maakten

Vrienden cast
Vrienden cast

De sterren van Friends waren de eerste castleden die bij elkaar bleven tijdens contractonderhandelingen. David Schwimmer kwam op het idee om een alliantie te vormen en hetzelfde bedrag te bevelen. De producers vonden het soms frustrerend en noemden de eisen zelfs "belachelijk", aldus Ranker. Uiteindelijk verdiende elk castlid $ 1 miljoen per aflevering.

4 Matthew Perry's persoonlijke strijd

Chandler Bing In Vrienden
Chandler Bing In Vrienden

Matthew Perry werd een begrip met zijn vertolking van Chandler Bing. Perry worstelde echter met middelenmisbruik. Achter de schermen had hij ernstige verslavingsproblemen. Zijn fysieke verschijning en gewicht fluctueerden merkbaar door de reeks. Perry had ook een periode in de afkickkliniek tussen seizoenen. Vandaag de dag blijft hij worstelen met middelenmisbruik en verslaving.

3 Gebrek aan diversiteit

Vrienden cast
Vrienden cast

Zoals opgemerkt, veranderde de baanbrekende serie Friends van televisie en behandelde een breed scala aan onderwerpen. Een probleem waar critici nu op wijzen, is echter het gebrek aan diversiteit in de cast. Inderdaad, de zes beste vrienden wonen in New York, maar komen zelden een persoon van kleur tegen. Natuurlijk gaat Ross uit met Julie, Kristen en Charlie, hoewel zij de enige gekleurde karakters zijn en ze een kleine rol spelen.

2 Vader van Chandler

Chandler en zijn ouders op zijn bruiloft Vrienden
Chandler en zijn ouders op zijn bruiloft Vrienden

Chandlers vader, Charles Bing/Helena Handbasket, is transgender en was een van de eerste transpersonages op een prominente show. De show wordt geprezen en bekritiseerd vanwege de vader van Chandler. Chandlers vader was vaak het mikpunt van de grap. Chandler schaamde zich inderdaad voor zijn vader en wilde Helena niet uitnodigen voor zijn bruiloft.

1 Levende single versus vrienden

De cast van Living Single en Friends
De cast van Living Single en Friends

De veelgeprezen sitcom, Living Single, draaide om de levens van zes jonge Afro-Amerikaanse beste vrienden die in een brownstone in Brooklyn woonden. De serie debuteerde dertien maanden voor Friends. Fans zien vaak overeenkomsten tussen de twee series en velen prijzen Living Single met het maken van de sjabloon die Friends heeft gebruikt.

Sommige fans beschuldigen de makers van Friends ervan het serieconcept van Living Single te hebben gestolen. De makers ontkennen de bewering en merken op dat ze de serie op hun leven hebben gebaseerd.

Aanbevolen: