Stranger Things: alles wat we weten over de cast voor de show

Inhoudsopgave:

Stranger Things: alles wat we weten over de cast voor de show
Stranger Things: alles wat we weten over de cast voor de show
Anonim

Stranger Things is een van de beste Netflix-series ooit, en de show heeft tot ieders verbeeldingskracht gespeeld, dankzij de unieke humeurige ondertonen en openlijk gruwelijke monsters en omgevingen. Seizoen 3 kwam uit op 4 juli 2019 (in aansluiting op wat er rond deze datum in de show gebeurt). Seizoen 4 van de Netflix-sensatie, Stranger Things, komt eraan en iedereen staat te popelen om Eleven, Lucas, Dustin, Mike en de rest van de inwoners van Hawkins weer te zien.

Als je sommige personages op het scherm ziet opgroeien, van kinderen die achter demogorgonen aanzitten (en een telekinetische vriend verbergen) tot tieners die vechten tegen de effecten van Upside Down, doen veel mensen de rol vergeten die deze acteurs hadden in de Verleden. Aangezien de castleden allemaal gevormd zijn door deze serie, lijkt het de perfecte tijd om terug te kijken en meer te weten te komen over hun carrière vóór Stranger Things.

15 Sean Astin

De beruchte Samwise Gamgee in Lord of the Rings van Peter Jackson is misschien wel de beroemdste van Astins rollen, maar het was niet zijn eerste. Zijn eerste rol kwam in 1981, in een film genaamd Please Don't Hit Me, Mom, toen hij nog maar 10 jaar oud was. Dit leidde een paar jaar later tot een constante stroom van werk.

Astin is ook een ervaren langeafstandsloper, die op 11 oktober 2015 Iron Man werd tijdens het Iron Man World Championship Triathlon. Misschien was het door al dat wandelen naar Mordor dat hij zo geïnteresseerd raakte in fitness.

14 Matty Cardarople

Hoewel zijn rol in Stranger Things klein is, was het onvergetelijk om Cardarople als Cheetos-liefhebbende Keith in de speelhal te zien. Vóór Stranger Things studeerde de acteur af aan de New York Film Academy en werd hij de persoonlijke assistent van Luke Wilson.

Normaal gezien scoorde hij kleine rollen, maar hij is gezien in DrillBit Taylor als een 7-11-klerk en in Jurassic World als de Gyrosphere-operator. Zijn beste werk is misschien wel het uitbeelden van de Henchperson of Indeterminate Gender voor 18 afleveringen in de tv-serie A Series of Unfortunate Events.

13 Winona Ryder

Met in de hoofdrol Joyce Byers (de moeder van zowel Will als Jonathan in de show), speelde Winona Ryder een sleutelrol in de film Beetlejuice uit 1988, dateerde ze met Johnny Depp in de jaren 90 en won ze een Golden Globe Award in 1993 Veel mensen zijn verrast om te horen dat de carrière van Winona Ryder een hit kreeg toen ze in 2001 werd gearresteerd voor winkeldiefstal, en de roddelbladen bliezen het nog verder op.

Toch bleef ze rollen krijgen in films als Mr. Deeds, Sex and Death 101, en als Spock's moeder in de Star Trek-film van 2009, om er maar een paar te noemen.

12 Charlie Heaton

Heaton is een Engelse acteur die zijn werkzame leven als muzikant begon en op 16-jarige leeftijd toerde terwijl hij drumde voor een rockband, Comanechi. Hij toerde meer dan een jaar met die band, voordat hij van band veranderde en nog eens 6 maanden toerde.

In 2014 merkte Heaton dat hij blut was en auditie deed voor acteerwerk in commercials - uiteindelijk werd hij opgemerkt door een talentagent die hem hielp kleine rollen te krijgen in de Britse tv-serie', DCI Banks en Vera. 's Nachts werken in bars betaalde zich uit voor zijn verhuizing naar Los Angeles, waar hij speelde in de thriller Shut In 2016, met Naomi Watts.

11 Sadie Wastafel

In 2012 kreeg de pittige Mad Max de kans om het sterpersonage Annie te spelen in de beroemde Broadway-musical met dezelfde naam, en dit bracht haar carrière op gang. Haar andere optreden was in 2015, waarin ze een jonge koningin Elizabeth II speelde naast Dame Helen Mirren, die oudere versies van de vorst speelde.

In 2015 had ze een hoofdrol in de televisieproductie, American Odyssey, met snelle optredens in twee andere tv-shows, Blue Bloods (2014) en The Americans (2013).

10 Natalia Dyer

Vóór de Stranger Things-ervaring (en voordat ze met co-ster Charlie Heaton uitging), had Natalia Dyer een paar filmrollen op haar naam staan. Dyer, geboren en getogen in Nashville, Tennessee, studeerde af aan de Nashville School of the Arts.

Haar eerste filmrol kwam in 2009 in Hannah Montana: The Movie, samen met Miley Cyrus, mede-ster uit Nashville. Dit werd gevolgd door kleine rollen in films als The Greening of Whitney Brown (2011) en I Believe in Unicorns (2014) totdat Stranger Things haar naar voren lanceerde.

9 David Harbour

Afgestudeerd aan Dartmouth College in 1997 en aan het werk in 1999, merkte Harbour, net als Sadie Sink, op op Broadway, maar sprong snel op het kleine scherm terwijl hij in een aflevering van Law & Order verscheen.

De diagnose van een bipolaire stoornis toen hij in de twintig was, heeft hem er nooit van weerhouden om veel grote personages in zijn twintigjarige carrière in te passen. Zoals de afbeelding hierboven aangeeft, was hij de Hellboy van 2019 en vóór Stranger Things had hij hoofdrollen in Brokeback Mountain, War of the Worlds en meer. Sinds het begin van zijn carrière heeft hij elk jaar een filmrol gekregen.

8 Joe Keery

Keery, afkomstig uit Massachusetts, studeerde in 2014 af aan The Theatre School aan de DePaul University. Hij was niet bekend tot Stranger Things, omdat hij zo nieuw was in de showbizz. Na zijn afstuderen ging hij naar meer dan 100 audities en kreeg hij uiteindelijk enkele commerciële optredens voor KFC, Domino's en Amiibo. Uiteindelijk kreeg hij een paar kleine tv-rollen, gevolgd door de film Henry Gamble's Birthday Party uit 2015, gevolgd door Stranger Things.

7 Caleb McLaughlin

Caleb McLaughlin was niet alleen een jonge acteur, maar ook een zanger. Hij groeide op in New York en ging daarna naar de Harlem School of the Arts, waarbij een deel van zijn studie zich op dans concentreerde. Zijn eerste openbare optreden was in een opera in Cooperstown, New York, gevolgd door kleine 'single-appearance'-rollen in Law and Order: Special Victims Unit en een paar andere shows.

Van 2012-2014 speelde Mclaughlin Young Simba in de Broadway-productie van The Lion King - dit was zijn beroemdste rol vóór Stranger Things.

6 Gaten Matarazzo

Hier is nog een Broadway-starter! Gaten, slechts 9 jaar oud, had zijn eerste rol in 2011. Hij verscheen in de Broadway-musical Priscilla, Queen of the Desert. Zijn volgende Broadway-optreden kwam in 2014, in de productie van Les Miserables van het Imperial Theatre. Hij verscheen ook in een aflevering van Blacklist, net voordat Stranger Things met de productie begon.

De jonge acteur maakt mensen bewust van cleidocraniale dysplasie, een aandoening die de groei van botten en tanden aantast. Hij lijdt aan deze aandoening.

5 Noah Schnapp

De Canadees-Amerikaanse acteur werd geboren in 2004 en groeide op in New York City. Schnapp heeft een tweelingzus en is joods - hij vierde zijn bar mitswa in Israël. Schnapp raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in acteren en streefde naar optredens op school, totdat zijn leraar hem doorverwees naar een talentmanagementbedrijf. Dit leidde tot de rol van Roger Donovan in de film Bridge of Spies uit 2015, die al snel werd gevolgd door de voice-acting van de rol van Charlie Brown in The Peanuts Movie en de bijbehorende videogame.

4 Finn Wolfhard

Aangezien zijn oudere broer, Nick Wolfhard, een gevestigde acteur is, was het logisch dat Finn in de voetsporen van zijn broer trad. Finn, geboren in 2002 in Vancouver, vond zijn weg naar acteren via Craigslist, in tegenstelling tot de andere acteurs op deze lijst. Via Craigslist scoorde hij een kleine rol in de tv-serie van 2014, The 100, gevolgd door nog een kleine rol in Supernatural in 2015.

Wolfhard is ook een gepassioneerd pleitbezorger, die bewustzijn en acceptatie voor autisme genereert en fondsen werft voor Canadese en Amerikaanse inheemse gemeenschappen.

3 Millie Bobby Brown

Een andere Britse actrice, de familie van Milly Bobby Brown, verhuisde van Dorset in het zuiden van Engeland naar Florida toen ze ongeveer 8 jaar oud was - ze verhuisden zelfs regelmatig tussen de VS en Engeland.

Nadat ze eindelijk naar Los Angeles was verhuisd, leerde Brown zichzelf met een Amerikaans accent praten en boekte ze tv-audities, met de hulp van haar ouders. Voordat Stranger Things gebeurde, verscheen ze in vijf verschillende shows, zoals Grey's Anatomy, Modern Family, NCIS en (in een grotere rol) Intruders uit 2014.

2 Brett Gelman

Een andere joodse acteur op onze lijst, Gelman, werd geboren in 1976 en groeide op in Illinois. Na zijn afstuderen bleef Gelman enige tijd bij theatervoorstellingen, samen met klasgenoot Jon Daly. Hij verdiende ook extra geld door te verschijnen in commercials voor de New York Lottery.

Gelman en Daly werden bekend als een comedy-rapduo en in 2004 kreeg Gelman een kleine rol in Blackballed: The Bobby Dukes Story. Hij wisselde tussen tv-shows, film en theater en was in 40 tv-shows en 13 films verschenen voordat Stranger Things werd uitgezonden.

1 Cara Buono

Buono kwam uit de Bronx en kwam uit een arbeidersgezin om af te studeren aan de Columbia University met een dubbele major in Engels en politicologie. Haar acteerdebuut kwam, net als de meeste anderen op deze lijst, op jonge leeftijd. Op 12-jarige leeftijd speelde ze in het toneelstuk van Harvey Fierstein, Spookhouse.

Haar eerste tv-optreden was in 1989, op Dreamstreet, en na vele kleine optredens kreeg ze uiteindelijk hoofdrollen in The Sopranos (2006), The Dead Zone (2007) en Mad Men (2010), om maar een voorbeeld te noemen. weinig.

Aanbevolen: