Waarom HBO's documentaire The Perfect Weapon een must-see is

Waarom HBO's documentaire The Perfect Weapon een must-see is
Waarom HBO's documentaire The Perfect Weapon een must-see is
Anonim

Volgende maand brengt HBO een documentaire uit genaamd The Perfect Weapon, waarin de opkomst van cyberconflicten wordt onderzocht en hoe dit de belangrijkste manier wordt waarop landen politieke en nationale oorlogen voeren. Gezien het huidige probleem in de VS met externe regeringen die mogelijk met verkiezingen knoeien, komt deze release zeer actueel.

De documentaire werd geregisseerd door Emmy Award-winnende John Maggio. Zijn bekendste werken zijn Panic: The Untold Story of The 2008 Financial Crisis en The Newspaperman: The Life And Times Of Ben Bradlee.

The Perfect Weapon is gebaseerd op het bestverkochte boek, The Perfect Weapon: War, Sabotage, and Fear In The Cyber Age, geschreven door David E. Sanger, de nationale veiligheidscorrespondent van de New York Times.

Door middel van interviews met militaire topfunctionarissen, inlichtingendiensten en politieke functionarissen, geeft The Perfect Weapon een grondig beeld van de kwetsbaarheden van de opkomende wereldwijde cyberoorlogvoering, en van hoe cyberaanvallen en "beïnvloedingsoperaties" de Amerikaanse verkiezingen van 2020 kunnen beïnvloeden.

De documentaire onderzoekt ook hoe de Amerikaanse regering worstelt om zichzelf te verdedigen tegen cyberaanvallen en tegelijkertijd voorraden aan te leggen en 's werelds krachtigste offensieve cyberarsenaal te gebruiken.

De geïnterviewden op The Perfect Weapon zijn onder meer voormalig minister van Buitenlandse Zaken en presidentskandidaat van 2016, Hillary Clinton, filmmaker en komiek Seth Rogen, en voormalig NSA-directeur en eerste commandant van het Amerikaanse cybercommando Keith Alexander.

Zoals een interviewer in de trailer aangeeft: "Slechte informatie verspreidt zich sneller dan het coronavirus." The Perfect Weapon zal ook proberen informatie te verschaffen over hoe verkeerde informatie zich verspreidt en werkt in dit nieuwe tijdperk van cyberoorlogsvoering.

The Perfect Weapon komt uit op HBO en wordt op 16 oktober gestreamd op HBO Max.

Aanbevolen: