Hoe 'Lethal Weapon'-ster Danny Glover een beroemdheidsactivist is

Inhoudsopgave:

Hoe 'Lethal Weapon'-ster Danny Glover een beroemdheidsactivist is
Hoe 'Lethal Weapon'-ster Danny Glover een beroemdheidsactivist is
Anonim

Danny Glover is niet verlegen over zijn meningen of zijn politiek. Glover, de ster van klassieke films zoals Predator 2, The Color Purple en alle vier de Lethal Weapon-films, heeft van zichzelf een Hollywood-etablissement gemaakt en een nettowaarde van ongeveer $ 40 miljoen verdiend.

Ondanks dat Glover een rijke beroemdheid is, wijdt hij zijn vrije tijd aan kwesties die te maken hebben met economische, raciale en sociale rechtvaardigheid. Zijn cv als politiek activist is net zo uitgebreid als zijn lijst met Hollywood-credits. Kort na zijn opleiding in de workshop van de zwarte acteurs aan het American Conservatory Theatre begon Glover consequent te werken. Maar sommige fans zullen zich afvragen waarom Lethal Weapon-ster Danny Glover een bonafide beroemdheidsactivist is?

10 Danny Glover komt uit een arbeidersgezin

Glovers ouders waren zwarte arbeidersactivisten in San Francisco. Beiden werkten voor de United States Post Office en waren actief in de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP). Ze waren ook lid van de American Postal Workers Union. Vandaag de dag staat Glover bekend als zeer pro-union.

9 Danny Glover's activisme begon op de universiteit

Glover ging naar de San Francisco State University, maar studeerde niet af. Maar toen hij daar was, trad hij toe tot de Black Student Union (BSU) en werkte hij met hen en andere organisaties zoals het Third World Liberation Front (TWLF) en de American Federation of Teachers (AFT.)

8 Danny Glover hielp het veld van Afro-Amerikaanse studies vooruit

Samen coördineerden de BSU, TWLF en AFT een vijf maanden durende reeks door studenten geleide stakingen die de oprichting eisten van een afdeling die zich toelegt op Afro-Amerikaanse en etnische studies. Als gevolg hiervan werd SF State de eerste school die een Department of Black Studies oprichtte. De staking was de langstlopende staking van studenten in de Amerikaanse geschiedenis.

7 Danny Glover is gearresteerd wegens protest

Terwijl hij in 2004 protesteerde tegen genocide in Darfur, werd Glover buiten de Soedanese ambassade gearresteerd wegens "onwettige vergadering en wanordelijk gedrag". Glover werd ook in 2010 samen met 10 anderen gearresteerd tijdens een staking buiten het hoofdkantoor van Sodexo, een foodservicebedrijf.

6 Danny Glover gebruikt zijn beroemdheidsstatus om aandacht te vestigen op de problemen

Glover gebruikt zijn invloed uit Hollywood om voortdurend de aandacht te vestigen op grote politieke kwesties. Een van die momenten was in 1999 toen Glover, gebruikmakend van zijn ervaring als taxichauffeur in San Francisco, de aandacht vestigde op de kwestie van taxichauffeurs in New York die weigerden om zwarte passagiers een ritje te geven. Als gevolg hiervan werd het stadsbeleid om elke taxichauffeur te schorsen die werd betrapt op het discrimineren van zwarte rijders.

5 Danny Glover ontmoette wereldleiders

Enigszins controversieel had Glover in 2006 een ontmoeting met de toenmalige Venezolaanse president Hugo Chavez, samen met Cornel West, een andere bekende activist en Ivy League-professor. De reis werd georganiseerd door calypso-zanger Harry Belafonte, die ook een prominente beroemdheidsactivist is. Glover werd later bestuurslid van het Venezolaanse medianetwerk TeleSUR. Hoewel controversieel, steunt Glover nog steeds de Venezolaanse regering en vertrouwt hij de intenties van de Amerikaanse regering met de Latijns-Amerikaanse natie niet.

4 Danny Glover noemde George W. Bush racist

“Als gouverneur van Texas leidde Bush een penitentiair systeem dat meer mensen executeerde dan alle andere Amerikaanse staten samen. En de meeste mensen die stierven waren Afro-Amerikanen of Hispanics.” Dit waren zijn exacte woorden over de voormalige president toen hij nog in functie was. Glover was een uitgesproken tegenstander van al het beleid van Bush, vooral de invasie van Irak.

3 Danny Glover steunde de Occupy-beweging

Toen Occupy Wallstreet begon op 17 september 2011, explodeerden protesten en bezettingen in het hele land. Op 1 november 2011 sprak Glover met een menigte Occupy Oakland-activisten, de dag voordat ze een succesvolle algemene staking leidden die de haven van Oakland sloot. De actie wordt beschouwd als een van de grootste prestaties van de Occupy-beweging.

2 Danny Glover voelde de Bern

Glover heeft campagne gevoerd voor verschillende progressieve presidentskandidaten, zoals Dennis Kucinich en John Edwards. In zowel 2016 als 2020 steunde en voerde hij campagne voor Vermont-senator Bernie Sanders toen hij zich kandidaat stelde voor de Democratische nominatie. In 2016 sprak Glover op de eerste campagnebijeenkomst van Bernie in Californië.

1 Danny Glover werkt samen met andere prominente activisten

Samen met zijn reis naar Venezuela met West en Belafonte en zijn campagne voeren met Bernie Sanders, heeft Glover samengewerkt met verschillende andere bekende activisten. Hij schreef samen met Noam Chomsky, Mark Ruffalo en regisseur Oliver Stone een brief waarin hij Franse burgers aanspoorde om op Jean-Luc Melechon als president te stemmen. In 2018 had hij een bijrol in de film Sorry To Bother You geregisseerd door muzikant en linkse activist Boots Riley. De film vertelt het verhaal van arbeiders bij een corrupt telemarketingbedrijf dat vakbonden organiseert. Terwijl hij protesteerde tegen de oorlog in Irak, hield hij een toespraak samen met Dolores Huerta, die samen met Caesar Chavez de vakbond United Farm Workers oprichtte.

Een lijst met tien vermeldingen is niet genoeg om recht te doen aan het uitgebreide werk van Danny Glover. Zijn werk voor vakbonden, zwarte bevrijding, internationale bevrijding en het beëindigen van oorlog kan niet zo snel worden samengevat. Glover's bijdragen aan de wereld zijn enorm. Zowel op als naast het scherm. Zelfs als iemand het niet eens is met zijn politiek, kan niemand ontkennen dat Glover geschiedenis heeft geschreven.

Aanbevolen: