Welke rol zullen Baron Mordo en Jonathan Pangborn spelen in 'Doctor Strange 2'?

Inhoudsopgave:

Welke rol zullen Baron Mordo en Jonathan Pangborn spelen in 'Doctor Strange 2'?
Welke rol zullen Baron Mordo en Jonathan Pangborn spelen in 'Doctor Strange 2'?
Anonim

Jonathan Pangborn (Benjamin Bratt) en Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor) waren misschien niet de meest prominente personages in Doctor Strange, maar ze sloten de zaak met een knal af. Tegelijkertijd liet hun laatste uitwisseling doorschemeren wat er gaat komen in fase 4 van het Marvel Cinematic Universe

Om het snel samen te vatten: de Doctor Strange-afsluiting toont Mordo die zijn voormalige leerling bezoekt. De twee eindigen in een fysieke confrontatie die eindigt met de roofzuchtige tovenaar die Pangborn van zijn magie afzuigt. Hij blijft dan op een hoop liggen, opnieuw verlamd terwijl Mordo wegloopt.

Er is geen manier om te zeggen wat Pangborn nu zal doen, maar hij is niet in een positie om wraak te nemen of te vechten voor zijn magie terug. Zijn enige kans om te herstellen is hulp zoeken, mogelijk van Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) in het komende vervolg, Doctor Strange In The Multiverse Of Madness. De gewonde man zal niet meteen een beroep doen op de magische beschermer van de aarde, hoewel de laatste waarschijnlijk van Mordo over zijn lot zal horen. Schurken hebben de neiging om hun moorden te verheerlijken, en verlammende Pangborn kan redelijkerwijs ook in die categorie worden ondergebracht. Als zodanig zal Mordo waarschijnlijk vermelden welke tovenaars hij heeft leeggemaakt de volgende keer dat hij de Sorcerer Supreme tegenkomt. En aangezien de twee nog steeds onzekere zaken hebben, is die ontmoeting onvermijdelijk.

Wat gebeurt er daarna?

Afbeelding
Afbeelding

In termen van wat er daarna zal gebeuren, is dat een aspect dat nog ter discussie staat. Een botsing tussen Strange en Mordo is gegarandeerd, maar wat het helpen van Pangborn betreft, staat het waarschijnlijk laag op de prioriteitenlijst van Strange. We weten dat de Sorcerer Supreme verwikkeld zal raken in een multidimensionaal avontuur dat ook een crisis kan zijn die elke wereld treft, dus het helpen van één man zal hem minder interesseren.

Aan de andere kant kan Strange zich gedeeltelijk verantwoordelijk voelen voor Mordo die Pangborn aanv alt. Zonder de tactiek van Stephen tijdens het gevecht met Kaecillius (Mads Mikkelsen), zou zijn kameraad niet zijn overgelopen en volledig slechterik zijn geworden. Daarom zal Strange misschien wat tijd doorbrengen met Jonathan Pangborn in het vervolg van volgend jaar.

Als het waar is, zal de Sorcerer Supreme de moeilijke taak hebben om nieuwe magie te vinden voor zijn nieuwste patiënt. Mordo heeft Pangborn leeggezogen, en tenzij Strange bereid is om afstand te doen van een aantal van hemzelf, zullen ze iets anders moeten bedenken. De vraag is, wat? Zal hij zich opnieuw in de verboden archieven van Kamar-Taj wagen om een alternatief te zoeken? Of zou Strange zo dwaas zijn om aan de draden van de Dark Dimension te trekken? Hij weet wat er achter die deur zit, en Dormammu laat een inbreuk op zijn dimensie niet ongestraft, vooral niet nadat Strange degene is die een deal heeft gesloten om de eeuwige schurk van de aarde te houden. Natuurlijk kan Stephen het toch proberen.

In het meest waarschijnlijke scenario zal Strange nog een verboden boekdeel uit het Kamar-Taj-archief oppikken in de hoop Jonathan Pangborn te genezen met een andere bron van magie. Maar in plaats van energie uit een andere dimensie te benutten, zal Stephen in die wereld worden meegesleurd, waardoor hij gedwongen wordt zijn weg terug naar huis te vinden.

Afbeelding
Afbeelding

Of een van deze scenario's zich ook afspeelt, de karakterbogen van Pangborn en Mordo zullen zeker één keer worden aangeraakt in Doctor Strange 2. Er zijn geen officiële plannen om deze personages elders te gebruiken, waardoor het aanstaande vervolg voor hen een logische voortzetting is. Disney/Marvel schrijft ze misschien helemaal uit, hoewel het nutteloos lijkt om de subplot nu te vernietigen als er zoveel verschillende richtingen zijn om in te gaan. Toch zal het intrigerend zijn om te zien wat er daarna gebeurt met Mordo en Pangborn.

Aanbevolen: