Hier is waarom 'Indiana Jones 5' misschien niet gebeurt

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Indiana Jones 5' misschien niet gebeurt
Hier is waarom 'Indiana Jones 5' misschien niet gebeurt
Anonim

Voor een geliefde filmfranchise als Indiana Jones is het triest om te horen dat de vijfde aflevering verschillende verwoestende tegenslagen ervaart. De laatste daarvan is dat Steven Spielberg en David Koepp het project verlaten.

In een interview met Den Of Geek citeerde Koepp dat Spielberg, hijzelf, Harrison Ford en Disney het niet eens konden worden over een specifieke richting voor de film. Blijkbaar vormen scriptgeschillen de kern van hun meningsverschillen, die niet langer verzoenbaar zijn.

Nu Spielberg en Koepp niet langer betrokken zijn bij Indiana Jones 5, komt de toekomst van de film in gevaar. Disney heeft James Mangold aangetrokken om Koepp te vervangen als regisseur en scenarioschrijver, dus er is zeker hoop voor de komende aflevering. Maar zelfs met de Logan-regisseur aan het roer, kunnen er problemen zijn met het voltooien van de film.

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien Harrison Ford ook betrokken was bij het scenarioschrijfproces, of op zijn minst de goedkeuringsfase, betekent dit dat hij net zo terughoudend zou kunnen zijn met de ideeën van Mangold als ze niet logisch voor hem zijn. Hoewel de bewezen staat van dienst van de regisseur, inclusief zijn kijk op Old Man Logan, aantoont dat hij de bekwaamheid heeft die nodig is om het soort verhaal te ontwikkelen dat we willen uit een Indiana Jones-film.

Natuurlijk, in het scenario dat Ford het niet eens is met de richting van de film, zal dat dilemma waarschijnlijk worden opgelost door Disney. De mediagigant financiert Indiana Jones 5, en zij hebben het grootste aandeel in het project, dus hun beslissing zal het laatste woord zijn bij eventuele meningsverschillen. Houd er rekening mee dat er een situatie kan ontstaan waarin Ford het project helemaal verlaat. Als die ongelukkige ontwikkeling tot wasdom zou komen, is het een zorgwekkende gedachte om te overwegen. De vijfde aflevering heeft al meerdere pogingen ondergaan om het naar het grote scherm te brengen, tot 2016. Het is vier jaar later en we zijn er nog steeds niet dichter bij om Ford weer in actie te zien.

Kan de vijfde inzending een nieuwe hoofdrolspeler introduceren?

Afbeelding
Afbeelding

Wat ons dat vertelt, is dat de film misschien helemaal niet gemaakt wordt. Disney kan veel doen om scriptgeschillen op te lossen en tegelijkertijd Ford te pacificeren. Maar als ze in een situatie belanden waarin hun hoofdrolspeler halverwege de ontwikkeling van de aankomende film stopt, zal dat de mediagigant dwingen om nog een hoofdpersonage aan de cast toe te voegen. Het wordt waarschijnlijk in de plot verwerkt terwijl we spreken, aangezien Ford niet rondzwaait op zijn kenmerkende zweep. Op zijn beurt zal een jonger personage hem vroeg of laat waarschijnlijk vervangen als de schatzoeker van de franchise.

Wat betreft wie de beste kans maakt om de Indy-mantel over te nemen, hebben een paar acteurs de kansen in hun voordeel. Ten eerste is Chris Pratt mogelijk in de war. Hij is in staat gebleken om actiethrillers als Jurassic World aan te kunnen, waarin hij een avonturier speelt die sterk lijkt op Indiana Jones. En hij staat op het punt die rol verder uit te breiden in Jurassic World: Dominion.

Dwayne Johnson zou ook kunnen dienen als een fatsoenlijke vervanger voor Ford. Het zou een keuze zijn ver buiten het linker veld, maar nadat hij hem ook als ontdekkingsreiziger in Jumanji: Welcome To The Jungle heeft zien spelen, is hij een uitstekende keuze om de moderne Indiana Jones te worden.

Wat er ook gebeurt, het lot van de film hangt in de lucht. Fans hopen dat niets anders de ontwikkeling van de vijfde inzending zal vertragen, wat zou garanderen dat de film debuteert op de verwachte releasedatum van 29 juli 2022. Fans moeten echter niet hun adem inhouden wanneer het script opnieuw wordt herschreven, of mogelijk een heroverwegen als dingen niet werken met Mangold.

Aanbevolen: