Angelina Jolie dacht dat het spelen van deze rol 'al haar demonen zou zuiveren

Inhoudsopgave:

Angelina Jolie dacht dat het spelen van deze rol 'al haar demonen zou zuiveren
Angelina Jolie dacht dat het spelen van deze rol 'al haar demonen zou zuiveren
Anonim

Angeline Jolie heeft gedurende haar carrière vele iconische rollen gespeeld. Nu ze 45 is, maakt ze haar debuut in het Marvel Cinematic Universe als Thena in Eternals. Ze is tenslotte de eerste vrouwelijke actiefilmster van Hollywood. Ze is niet te stoppen. Maar er was één rol die dat bijna deed.

Voordat ze Lara Croft was, speelde Jolie een van 's werelds eerste supermodellen Gia Carangi in de HBO-film Gia. Ze zei dat ze genoeg redenen had om de baan in eerste instantie niet aan te nemen. Ja, we hebben het over de rol die haar in 1999 de Golden Globe Award opleverde voor de beste uitvoering door een actrice in een miniserie of film gemaakt voor televisie.

Angelina Jolie wist dat het nemen van de rol ofwel al haar demonen zou zuiveren of echt met haar zou rotzooien. Dit is waarom.

Ze was bang dat het een mooi verhaal zou worden

Gia Carangi droeg geen herenkleding en droeg een Bowie-kapsel om een heroïne-chique esthetiek na te bootsen. Ze was een echt wild kind dat verslaafd was aan heroïne. Ze zou weglopen uit haar modecampagne-shoots van $ 10.000 per dag om ergens heroïne te schieten. De industrie vond het niet erg. Ze hielden van die houding, haar vrijmoedigheid en wreedheid. Angelina Jolie wilde niet dat het script zou leiden met dat oppervlakkige verhaal, wetende hoe pijnlijk Carangi's leven was.

Ze was bang dat de productie het verhaal van Carangi mooi zou maken, maar regisseur Michael Cristofer verzekerde haar tijdens een vijf uur durende ontmoeting dat ze een rauw beeld zouden geven van het moeilijke leven van het supermodel. En dat deden ze. Gia draaide niet om Carangi's snelle klim naar roem. Het was een emotionele reis door haar ongelukkige jeugd, romantische liefdesverdriet, de eenzaamheid van roem en haar tragische ondergang.

Ze was vroeger zelf verslaafd aan drugs

Angelina Jolie's tumultueuze jaren '20 was geen geheim. In 1998, toen Gia werd vrijgelaten, was het drugsgebruik van de 22-jarige actrice een tabloid-rage. Haar toenmalige drugsdealer Franklin Meyer lekte een video van haar ijsberen in haar appartement, net nadat ze haar drie keer per week cocaïne- en heroïnefixatie had gekregen.

Toen hem werd gevraagd om Gia te spelen alsof het kunst is die het leven imiteert, zei Angelina Jolie tegen Entertainment Weekly: "Ik haat heroïne omdat ik er gefascineerd door ben. Ik ben niet immuun, maar ik zal het nu niet doen, helemaal niet, want gelukkig heb ik iets gevonden dat die high vervangt, en dat is mijn werk."

De actrice zou een paar jaar later nog steeds omgaan met drugsgebruik, maar we weten allemaal dat ze de afgelopen tien jaar een volledige 360 heeft gedaan. Angelina Jolie is nu moeder van zes kinderen en wordt erkend voor haar humanitaire werk.

Ze had ook een ellendige modelleringservaring

Angelina Jolie vertelde The New York Times dat haar eigen modellenervaring haar deed aarzelen om de rol op zich te nemen. Ook zij was op haar veertiende een "vuile punk" die te horen kreeg dat ze moest opruimen en afvallen, zelfs als ze al mager was. Jolie stond te popelen om die rol nog een keer te spelen, maar iedereen in de film stemde ermee in om zulke worstelingen die bijdroegen aan de wanhoop van Gia Carangi niet te bagatelliseren.

De modellenindustrie heeft Carangi's drugsmisbruik door de vingers gezien. Ze waren meer gericht op het verbergen van haar sporen. Er was niemand om het supermodel te vragen hoe het met haar ging of waarom ze drugs gebruikte. Zolang ze maar kwam opdagen, ging het goed. Toen ze haar wonden niet meer konden verbergen, werd ze volledig op de zwarte lijst van de industrie gezet. Ze werd later gediagnosticeerd met aids, gevangen door een vuile naald. Er was niemand bij haar in haar laatste dagen.

Het verhaal was te bekend bij de actrice

Gia Carangi's onopgeloste familieproblemen waren vergelijkbaar met het verhaal van Angelina Jolie's familie. De vader van laatstgenoemde stond bekend om het hebben van zaken achter haar inmiddels overleden ex-vrouw. Carangi's ouders hadden veel ruzie over hetzelfde, alleen was het de moeder van het supermodel die buitenechtelijke affaires had. Jolie vond het te vertrouwd. Ze wist dat het een grote uitdaging en verantwoordelijkheid zou zijn om iets te dicht bij huis te spelen.

Jolie is ook een methode-actrice. Het was beangstigend om je onder te dompelen in Carangi's waarschuwende verhaal en tegelijkertijd haar eigen verhaal aan te boren. Gedurende die tijd in Jolie's carrière hadden fans haar wilde capriolen altijd gezien als haar handelend op de scheiding van haar ouders. Een tijdje koesterde ze enige wrok jegens haar vader Jon Voight, die volgens haar hun familie in de steek had gelaten.

Maar de twee leken een gemeenschappelijke basis te hebben gevonden in 2016 toen Voight zijn dochter thuis troostte, dagen voordat het nieuws over haar scheiding uitbrak. Angelina Jolie heeft misschien echt al haar demonen gezuiverd van het spelen van Gia Carangi dat ze erin is geslaagd een licht in haar leven te vinden en weg te blijven van het vreselijke lot van het supermodel.

Aanbevolen: