Ewan McGregor dacht ooit dat hij nooit meer Obi-Wan zou spelen

Inhoudsopgave:

Ewan McGregor dacht ooit dat hij nooit meer Obi-Wan zou spelen
Ewan McGregor dacht ooit dat hij nooit meer Obi-Wan zou spelen
Anonim

Ewan McGregor keerde onlangs terug naar het Star Wars universum in de Disney+ serie Obi-Wan Kenobi. In de show wordt de acteur ook op het scherm herenigd met voormalig Star Wars-filmco-ster Hayden Christensen. Tegelijkertijd introduceerde het ook enkele Star Wars-nieuwkomers, waaronder Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend en Sung Kang.

Hoe leuk Obi-Wan Kenobi ook was voor fans, het is onduidelijk of Disney open zou staan voor nog een seizoen voor de serie. Desalniettemin heeft dat fans er niet van weerhouden zich af te vragen of McGregor weer terug zal zijn.

Ewan McGregor keerde na bijna twee decennia terug naar zijn iconische rol

Een tijdlang leek het er echt op dat McGregor klaar was met de Star Wars-melkweg. Sinds hij de hoofdrol speelde in Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, heeft hij films gemaakt zoals de veelgeprezen Salmon Fishing in the Yemen, Mortdecai en Birds of Prey.

Om nog maar te zwijgen, McGregor speelde ook in de Oscar-genomineerde films August: Osage County, Trainspotting, Christopher Robin en Beauty and the Beast. En toen, in 2019, verraste McGregor fans toen hij verscheen op de D23 Expo, waar hij werd geïntroduceerd door LucasFilm-president Kathleen Kennedy.

"Na geheimen en leugens en er niet over te praten, vind ik het geweldig om een geliefd lid van de Star Wars-familie naar voren te brengen", zei Kennedy op het podium toen ze kort daarna werd vergezeld door McGregor. De acteur zei toen speels tegen Kennedy: "Kun je me alsjeblieft vragen of ik Obi-Wan Kenobi weer ga spelen." En toen ze dat deed, zei McGregor gewoon: "Ja."

Toegegeven, er was een tijd dat McGregor van plan was nooit meer terug te keren naar Star Wars. Nadat ze slecht werden ontvangen, dacht de acteur dat het het beste zou zijn om de ervaring nooit meer te herhalen en verder te gaan.

“Toen ze uitkwamen, was er een periode, een lange periode waarin het niet leek alsof [de prequels] erg geliefd waren bij de prequels, weet je, de critici vonden ze niet leuk,” McGregor herinnerde zich.

"En we hadden het gevoel dat we al deze moeite en tijd in deze films hadden gestoken en dat de reactie vrijwel negatief was, wat erg moeilijk was om mee om te gaan."

Maar toen, jaren later, realiseerde McGregor zich dat velen zijn oude Star Wars-films meer omarmden. “Jaren gaan voorbij, en dan begin ik te voelen dat er deze warmte is voor de prequels. Dat het publiek waarvoor we ze maakten, die kinderen waren toen ze uitkwamen, [de films echt] iets voor hen betekenen en dat ze belangrijk voor hen zijn. En dus begon ik dat te voelen, 'legde de acteur uit.

“En toen werd mij altijd op sociale media gevraagd of ik Obi-Wan Kenobi opnieuw zou spelen. En dan kreeg ik altijd de vraag van journalisten of ik het nog een keer zou doen. En ik begon te denken: 'Ja, misschien is er een goed verhaal te vertellen tussen Revenge of the Sith en [Star Wars: A New Hope uit 1977] en dat is hoe [en] waarom het eigenlijk tot stand kwam.’”

En toen McGregor ermee instemde om te produceren en te schitteren in Obi-Wan Kenobi, was hij ook onder de indruk van hoeveel het filmen van dit soort verhalen is veranderd.

"Hoe meer we door de drie films gingen die ik met George [Lucas] maakte, hoe minder ik door iets omringd werd", herinnert de acteur zich. McGregor zei daarentegen dat de Kenobi-set "ons het gevoel gaf dat we er waren". "Als je in het ruimteschip zit, vliegen de sterren langs je heen, en het voelt echt."

Zou Ewan McGregor openstaan voor het opnieuw opnemen van zijn rol na Obi-Wan Kenobi?

Voor nu is het onduidelijk of McGregor opnieuw zal worden gevraagd naar het Star Wars-universum, hoewel hij hoopt van wel. "Ik hoop echt dat we er nog een doen", zei hij. "Als ik zo nu en dan een van deze zou kunnen doen, zou ik er gewoon blij mee zijn." Zijn verlangen om opnieuw Obi-Wan te spelen, kan in sommige opzichten ook door technologie worden aangedreven.

“De technologie is zo anders dan in de vroege jaren 2000. We werken niet langer voor blauwe schermen en groene schermen”, legt McGregor uit. “We zijn in de omgeving. Hiervoor hebben we veel locatieopnamen gemaakt. Maar ook, de nieuwe stagecraft-sets zijn gewoon geweldig… Dus als je in de woestijn bent, voelt het alsof je in de woestijn bent. En als je in de ruimte bent en met je ruimteschip door de ruimte vliegt, is er overal om je heen. Het is echt een game changer voor het acteerwerk. Ik vond het gewoon zo leuk.”

En hoewel McGregor misschien klaar is om terug te keren naar Star Wars, bekende Obi-Wan Kenobi-regisseur Deborah Chow dat er geen plannen zijn voor een tweede seizoen. "Voor deze hebben we het echt opgevat als een beperkte serie", legde ze uit. “Het is echt één groot verhaal met een begin, midden en einde. Dus we dachten niet verder dan dat.”

In navolging van Obi-Wan Kenobi heeft McGregor hard gewerkt aan verschillende aanstaande niet-Star Wars-projecten. Deze omvatten de aankomende Netflix-animatiefilm Guillermo del Toro's Pinocchio. Hoe druk hij het ook heeft, het lijkt erop dat McGregor de tijd zal nemen om nog een keer een Jedi te spelen.

Aanbevolen: