Gilmore Girls ging 20 jaar geleden in première: redenen om het nu opnieuw te kijken

Inhoudsopgave:

Gilmore Girls ging 20 jaar geleden in première: redenen om het nu opnieuw te kijken
Gilmore Girls ging 20 jaar geleden in première: redenen om het nu opnieuw te kijken
Anonim

Er zijn tal van tv-programma's over familie, er zijn tal van tv-programma's over romantiek en er zijn tal van tv-programma's over vriendschap. Dit tv-programma lijkt elk element op één plek te hebben verpakt en daarom is het zo geliefd! Gilmore Girls ging 20 jaar geleden in première, maar mensen zijn er nog steeds verliefd op vandaag en ze hebben geldige redenen om zich zo te voelen! Er zijn tegenwoordig meer redenen om te investeren in Gilmore Girls dan ooit, dus lees verder om erachter te komen waarom het misschien tijd is om het voor de eerste keer te kijken of het nog een keer opnieuw te bekijken.

De eerste aflevering van Gilmore Girls ging in première in het jaar 2000 en duurde zeven seizoenen! Het werd vervolgens opnieuw opgestart in 2016!

15 De moeder/dochter dynamiek tussen Rory en Lorelei

Een van de eerste redenen waarom het een goed idee is om te investeren in een show als Gilmore Girls is de moeder/dochter-dynamiek tussen de karakters van Rory en Lorelei. Ze hebben zo'n hechte band en verbondenheid met elkaar dat het een van de mooiste dingen is om te zien! Het zijn absoluut moeder/dochterdoelen.

14 De snelle dialoog

De snelle dialoog is nog een reden om meteen in Gilmore Girls te investeren. Ze praten heel snel en het is best grappig, maar even aanlokkelijk. Het maakt kijkers een soort wens dat ze net zo snel konden praten als de personages in deze show. Ze zijn erg welbespraakt en weten precies welke punten ze proberen over te brengen.

13 Gilmore Girls doet een beroep op het publiek van alle klassen

Gilmore Girls spreekt het publiek van alle klassen aan. Rory en Lorelai leven bijvoorbeeld in een aparte klas van Lorelai's moeder, Emily. Lorelai's ouders zijn rijk en rigide en zorgen voor een totaal andere energie die Lorelai en Rory naar de tafel brengen. Verschillende klassen mensen kunnen betrekking hebben op verschillende karakters.

12 Gilmore Girls doet een beroep op millennials, oudere mensen en jongeren

Net als in het laatste punt dat we noemden over Gilmore Girls die aantrekkelijk is voor verschillende klassen, spreekt het ook verschillende leeftijdsgroepen aan. Het spreekt zowel millennials, oudere mensen als jongere mensen aan! Het maakt niet echt uit hoe oud iemand is… Vrijwel iedereen vindt dit tv-programma leuk.

11 Herkenbare werk- en schoolstrijd worden aangepakt

Er komen herkenbare werk- en schoolproblemen aan bod in Gilmore Girls. Rory begint als een tiener die de typische strijd van de middelbare school doormaakt als ze naar een privéschool gaat. Lorelei is een werkende moeder die een herberg runt en elke dag haar best doet om de eindjes aan elkaar te knopen. Beiden hebben te maken met verschillende dagelijkse problemen.

10 Er zijn een heleboel popcultuurreferenties

Er worden massa's popcultuurreferenties gebruikt in Gilmore Girls, dus iedereen die regelmatig op de hoogte blijft van wat er in de media gebeurt, zal gemakkelijk de popcultuurreferenties kunnen bijhouden die tijdens de show werden gebruikt. Ze gebruiken zeer bekende verwijzingen naar de popcultuur die voor niemand al te verwarrend zijn.

9 Alle mode uit de vroege jaren 2000

Vanwege het feit dat Gilmore Girls in 2000 in première ging en de volgende zeven jaar liep, is alle mode in de show uit die tijd! Mode is sindsdien zeker geëvolueerd en veranderd, maar voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe mode-keuzes er in deze tijd uitzagen, is Gilmore Girls de perfecte show om naar te kijken.

8 Gilmore Girls is vergelijkbaar met andere familieshows

Gilmore girl is vergeleken met shows zoals 7th Heaven! Het grootste verschil tussen Gilmore Girls en 7th Heaven is het feit dat Gilmore Girls een beetje riskanter is met sommige grappen en verhaallijnen, terwijl 7th Heaven meer een religieuze show is die de zaken heel rechtlijnig houdt.

7 Deze show is niet meer te citeren

We weten dat films zoals Mean Girls en shows zoals The Office gemakkelijk te citeren zijn, maar Gilmore Girls is een andere show die in het gemakkelijk te citeren rijk belandt! Het is gevuld met zoveel edelstenen, herkenbare momenten en zoete dialogen. Het is onmogelijk dat een show als deze jaren later niet zou of zou kunnen worden geciteerd!

6 De relaties en romantiek wekken de nieuwsgierigheid van de kijker op

De relaties en romances in Gilmore Girls wekken voortdurend de nieuwsgierigheid van de kijker op. We willen weten welke relaties zullen worden opgebouwd en groeien… En we willen ook weten welke relaties helemaal stuk gaan. Sommige relaties zijn duidelijk gebouwd om lang mee te gaan en sommige zijn gewoon niet op dat niveau.

5 Zelfs de bijpersonages hebben een belangrijke karakterontwikkeling

Hier afgebeeld, kunnen we Lane en haar moeder mevrouw Kim zien, twee belangrijke zijpersonages uit de show. Lane is een van Rory's beste vrienden en ze maakt veel karakterontwikkeling door, ook al is ze geen hoofdpersonage in de show! Wanneer shows veel aandacht kunnen besteden aan zijpersonages, is dat een goed teken.

4 De muziek in deze show vertelt zijn eigen verhalen

De muziek in Gilmore Girls vertelt zijn eigen verhaal! Alle nummers op de achtergrond vloeien perfect samen met de scènes die zich voor onze ogen afspelen. Lane is een van de zijpersonages die we eerder noemden en ze heeft zelfs haar eigen band in de show! De muziek in deze show is zeker de moeite waard en het luisteren waard.

3 Gilmore Girls pronkt met de menselijke kant van gemene karakters

Gilmore Girls pronkt met de menselijke kant van typische schurkenkarakters. Hier afgebeeld, kunnen we Rory zien praten met een personage genaamd Paris. Parijs was nooit zo leuk toen ze op de middelbare school zaten, maar als kijkers konden we een meer humanistische kant van Parijs zien en waarom ze was zoals ze was.

2 De hoofdrolspeelsters missen nooit een beat

De hoofdrolspeelsters die de regels van Rory en Lorelai overnamen, leken nooit een slag over te slaan. Ze werden gespeeld door respectievelijk Lauren Graham en Alexis Bledel. Ze behouden altijd hun snel pratende, koffie-obsederende, hilarisch geweldige relatie gedurende elk seizoen van de show, inclusief het opnieuw opgestarte seizoen!

1 Het is als een romantische komedie opgesplitst in 7 seizoenen

Een van de grootste redenen waarom het misschien tijd is om Gilmore Girls nu te kijken, is het feit dat het net een romantische komedie is die is opgedeeld in zeven seizoenen! Het is technisch opgesplitst in acht seizoenen als je het opnieuw opgestarte seizoen meetelt dat in 2016 in première ging. Het is een romantische komedie voor alle leeftijden en we zijn zo blij dat het in afleveringen is opgesplitst, zodat we er in de loop der jaren meer van konden zien.

Aanbevolen: