Hier is waarom Stevie Budd het beste personage is in 'Schitt's Creek

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Stevie Budd het beste personage is in 'Schitt's Creek
Hier is waarom Stevie Budd het beste personage is in 'Schitt's Creek
Anonim

Inmiddels hebben we allemaal de sitcom-formule. Beminnelijke personages worden geïntroduceerd. Ze ontwikkelen vriendschappen en romances en gaan door een aantal gekke beproevingen. Ze blijven dezelfde, onveranderlijke karakters totdat ze uiteindelijk karikaturen worden die door een te veel seizoenen worden gesleept.

Enter Schitt's Creek, een Canadese tv-serie die de sitcom-formule op zijn kop zette. De show vertelt het verhaal van een rijke familie die gedwongen wordt te leven in een kleine, middle-of-nowhere stad. Dit eenvoudige maar elegante verhaal is overladen met lof voor zijn slimme schrijfstijl, getalenteerde cast en geweldige outfits.

Maar Schitt's Creek verdiende niet alleen buzz; de ongelooflijk hechte cast ontving dit jaar meerdere prijzen tijdens de Emmy's. Door de hernieuwde populariteit van de sitcom vraagt Hollywood zich af waarom showrunners Dan en Eugene Levy er een einde aan maakten na het zesde seizoen.

Sinds het vader-zoonduo besloot de serie te beëindigen, kunnen fans opnieuw binge, de beste regels herbeleven en uitzoeken welke personages het meest geliefd waren. Velen denken dat het een gelijkspel is tussen David (Dan Levy) en Alexis (Annie Murphy), twee hoofdrolspelers met grote karakterbogen.

De winnaar van de prijs voor 'beste personage' is misschien niet zo voor de hand liggend. Stevie Budd (Emily Hampshire) onderging een drastische transformatie van seizoen 1 naar seizoen 6, toen ze opbloeide van een saaie, onaangename receptioniste in een hartelijke, getalenteerde en pittige zakenvrouw.

Als het gaat om het beste 'Schitt's Creek'-personage, wordt Stevie Budd meestal over het hoofd gezien

De Rose-familie begon als één grote karikatuur die in een vervallen stad vol stereotiepe townies werd gegooid. De burgemeester was grof en vervelend. De motelreceptionist was saai en onbehulpzaam. De rozen waren egoïstisch en narcistisch.

Naarmate de show evolueerde, bleken de karikaturen echter complexe, kwetsbare mensen te zijn die verlangden naar verbindingen en verandering. David Rose (Dan Levy) en Alexis Rose (Annie Murphy) vertoonden de meest voor de hand liggende transformaties; ze realiseerden zich dat ze veel om andere mensen gaven. Als gevolg hiervan worden de Rose-broers en zussen vaak beschouwd als de beste personages in de show.

Stevie Budd had echter zelf een behoorlijk krachtige transformatie. Als ondersteunend personage is ze misschien wel de beste in termen van haar groei, verborgen talenten, zakelijke slimheid en sarcastische humor.

Stevie's waarde op 'Schitt's Creek' is subtiel maar krachtig

Helaas wordt Stevie vaak over het hoofd gezien als 'beste personage', simpelweg omdat ze op de achtergrond bleef. Ze had schijnbaar een hekel aan mensen in seizoen 1, had geen ambitie en was volkomen tevreden met haar baan als receptioniste.

Na verloop van tijd onthulde Stevie haar ambities aan David en Johnny Rose (Eugene Levy), die uiteindelijk haar zakenpartner werden. En op een enorm keerpunt speelde ze de hoofdrol van Sally in de stadsproductie van Cabaret.

Dit zou voor Stevie van seizoen 1 onmogelijk zijn geweest om te slagen, maar zacht porren van Moira Rose (Catherine O'Hara) en Alexis hielpen haar om door te komen. Hoewel haar vertolking van Maybe This Time een wankel begin had, leek Stevie halverwege het nummer te beseffen dat het nummer een metafoor was voor haar eigen hervonden kracht. Ze eindigde haar optreden met kracht en trots, waarmee ze liet zien dat ze in staat was te veranderen en een beter mens te worden.

Stevie bracht het beste in anderen naar boven

Terwijl David Rose in zes seizoenen tot bloei kwam, deed Stevie Budd dat ook. Deze eenzame en niet-beminnelijke karakters leken onveranderlijk totdat ze elkaar veranderden.

Stevie en David hadden moeite om hun relatie in seizoen 1 te achterhalen, maar realiseerden zich al snel dat ze vrienden waren. David vond zijn allereerste beste vriend in Stevie, die hem hielp aan andere mensen dan hemzelf te denken.

Stevie had ook veel invloed op Johnny, die in Schitt's Creek aankwam als een beschaamde ex-miljardair die worstelde om zijn doel te vinden. Toen Stevie erachter kwam dat zij de enige eigenaar van het motel was en in paniek raakte bij de gedachte het alleen te moeten runnen, kwam Johnny te hulp. Hij en Stevie draaiden het motel om en werden al snel zakenpartners.

Stevie slaagde er zelfs in om zich een weg te banen naar het hart van Moira. Moira - een uitbundige, hoogdravende dame met een karakter - veranderde nooit haar manier van spreken, stijl of verlangen om in de schijnwerpers te staan. Maar ze ging Stevie wel zien als een getalenteerde jonge vrouw, iemand die perfect zou zijn voor Cabaret. Het was Moira's beslissing om Stevie te casten en haar te dwingen de rol te behouden, wat haar manier was om het stokje door te geven aan een nieuwe actrice.

Tegen het einde van de serie was Stevie's transformatie ingrijpend. Ze kreeg vertrouwen in haar vermogen om te slagen in het leven, vormde levenslange vriendschappen en hielp andere personages om hun beste zelf te worden. Ze maakte Schitt's Creek trots.

Aanbevolen: