Netflix tekent deal voor eerste blik met Comic-uitgever Boom Studios

Inhoudsopgave:

Netflix tekent deal voor eerste blik met Comic-uitgever Boom Studios
Netflix tekent deal voor eerste blik met Comic-uitgever Boom Studios
Anonim

Netflix heeft een exclusieve deal getekend met stripboekuitgever Boom! Studio's. Het is de derde deal van Netflix van deze soort.

Onder deze deal krijgt Netflix een eerste blik op het aanpassen van de originele strips van Boom Studios als live action en geanimeerde tv-shows. Boom! staat bekend om originele series zoals Once & Future en gelicentieerde titels zoals Mighty Morphin Power Rangers.

Boom! Studios' Origins

Boom! Studios werd in 2005 opgericht door Ross Richie en Andrew Cosby. De twee waren van mening dat de stripboeken in de jaren zestig tot stilstand waren gekomen. Richie vertelde de L. A. Times: "Wie doet het nieuwe? Wie doet het volgende?"

De stripindustrie wordt enigszins gedomineerd door wat 'de grote twee' wordt genoemd. Dat verwijst naar de twee populairste uitgevers, DC en Marvel, wiens verhalen al tientallen jaren boven de popcultuur opdoemen. In de loop der jaren zijn er veel onafhankelijke uitgevers gekomen en gegaan. Boom! Studios vond succes naast uitgevers zoals Image en Dark Horse. Hun aantrekkingskracht is dat ze een contrast vormen met het reguliere superheldentarief en meer creatieve vrijheid bieden. Richie zei: "We raken echt die tijdgeest waar wat ooit als een afvalmedium werd beschouwd, nu echt tot zijn recht komt. Laten we gewoon verhalen vertellen zoals we verhalen willen vertellen."

Opmerkelijke boem! Studios-series omvatten Lumberjanes, Something Is Killing the Children, Once & Future en Mouse Guard. De studio publiceert ook strips op basis van gelicentieerde titels zoals Mighty Morphin Power Rangers en Planet of the Apes.

Afbeelding
Afbeelding

Netflix's relatie met stripboeken

Een samenwerking tussen Marvel en Netflix werd aangekondigd in 2013. Hun plan was om een reeks shows te produceren die zich afspeelden in dezelfde continuïteit als de populaire MCU-films. De vier shows waren Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De vier shows kruisten elkaar vervolgens in een show genaamd The Defenders. Bovendien was The Punisher groen verlicht vanwege de positieve reacties op zijn optreden in het tweede seizoen van Daredevil.

Na de aankondiging van Disney Plus heeft Netflix abrupt alle zes de shows geannuleerd. Disney is eigenaar van Marvel en ze plannen verschillende tv-shows gebaseerd op de films, zoals Falcon and the Winter Soldier en WandaVision.

Nu de streamingoorlogen oplaaien, heeft Netflix zoveel mogelijk content nodig. Eigendommen van de grote twee gaan naar de respectievelijke diensten van de bedrijven die ze bezitten, Disney Plus of Hulu voor Marvel en HBO Max of DC Universe voor DC. Daarnaast verkopen veel studio's en netwerken niet meer aan de streamingdienst. Terwijl Netflix exclusief de CW Arrowverse heeft gehuisvest nadat de respectieve seizoenen op het netwerk zijn uitgezonden, gaan Batwoman en elke andere toekomstige DC-inspanning voor de CW naar HBO Max.

Netflix neemt Boom over om te concurreren

Netflix sloot deals met Millarworld en Dark Horse voor exclusieve licenties in respectievelijk 2017 en 2019. En The Hollywood Reporter onthulde dat Netflix een deal heeft getekend met Boom! Studio's. De deal stelt Netflix in staat om de verschillende stripeigenschappen om te zetten in live action- en televisiefilms. Populaire Netflix-shows gebaseerd op onafhankelijke strips zijn onder meer The Umbrella Company van Dark Horse en The Chilling Adventures of Sabrina van Archie Comics.

In een verklaring zei Brian Wright, vice-president van de originele Netflix-serie: "Boom! Personages zijn van nature speciaal - ze zijn kleurrijk, divers en gevarieerd, en hun verhalen hebben de kracht om iets in alle ons. We kunnen niet wachten om deze verhalen van de pagina naar het scherm te brengen voor fans in alle uithoeken van de wereld."

Richie zei: "[Boom! Studios genereert] meer dan 20 nieuwe originele series per jaar en zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat net zo productief is als wij. Boom!'s unieke samenwerkingsmodel voor het beheersen van de media rechten op onze bibliotheekvoordelen makers door ze te positioneren om te worden verpakt met hoogwaardige regisseurs, scenarioschrijvers en producenten. We zijn verheugd om onze staat van dienst voort te zetten in het vertalen van onze bestverkopende, bekroonde bibliotheek met het beste tv-talent in de branche, maar nu met de onbetwiste leider van het nieuwe streamingtijdperk."

Afbeelding
Afbeelding

Interessant, Boom! Studios tekende een vergelijkbare deal met 20th Century Fox, waardoor die studio een exclusieve first-look-optie voor speelfilms kreeg. In 2017 kocht Fox een belang in Boom! Studio's. Die deals werden overgenomen door Disney toen ze 20th Century Fox kochten.

2019 was Boom!'s grootste jaar tot nu toe met een groei van 63% in originele titels. Meer dan 20 film- en televisieprojecten zijn momenteel in ontwikkeling, waaronder de aanstaande The Empty Man en Memetic.

Aanbevolen: