Hier is waarom Bob Saget bijna stopte met 'Full House

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Bob Saget bijna stopte met 'Full House
Hier is waarom Bob Saget bijna stopte met 'Full House
Anonim

Als je denkt aan gedenkwaardige tv-vaders van de afgelopen drie decennia, zou het moeilijk zijn om niet te denken aan Danny Tanner van Full House, beroemd tot leven gebracht door zijn tegenpool, zijn tegenhanger in persoonlijkheid, Bob Saget. Danny Tanner werd een van de meest geliefde tv-vaders van een generatie omdat hij zijn drie kleine meisjes opvoedde met de hulp van zijn zwager en beste vriend nadat hij zijn vrouw zo plotseling had verloren, en nooit faalde om voor zijn gezin op te komen. een leven vol knuffels en ontelbare klompjes onbetaalbaar advies. Nog beroemder was dat Danny ervan hield om elk element van zijn leven brandschoon en georganiseerd te houden, tot af en toe ongenoegen en ten koste van anderen, maar zijn reinheid werd altijd behandeld met grappen en een glimlach!

Achter de schermen wilde Saget bijna de rol van Danny Tanner van zijn cv 'schrobben' voordat Full House zelfs maar van de grond kwam!

'Cut It Out': hoe Bob Saget zich echt voelde

Bob Saget en Jodie Sweetin ontspannen achter de schermen
Bob Saget en Jodie Sweetin ontspannen achter de schermen

Een van de meest memorabele plotpunten van Full House werden uiteindelijk Danny Tanners kenmerkende persoonlijke gesprekken die hij zou hebben met zijn drie dochters en af en toe hun oom Jesse (gespeeld door John Stamos), en zijn beste maatje Joey Gladstone, (gespeeld door Dave Coulier). Danny zette zijn dochters aan het einde van een aflevering neer en gaf ze een les, meestal vergezeld van goedkope achtergrondmuziek, een veel voorkomend hoofdbestanddeel van sitcoms uit de late jaren tachtig en vroege jaren negentig! Hoewel Full House een beetje moest groeien om zijn draai te vinden, was het vanaf het begin van de serie vrij duidelijk dat vaders in het echte leven zich geen zorgen hoefden te maken dat hun kinderen twijfelachtige inhoud zouden consumeren terwijl ze op de show afstemden.

Toen de camera's voor de dag stopten met draaien, vonden Saget, Coulier en Stamos het leuk om hun G-rated pseudo-ouderlijke persona's af te werpen en los te laten door een beroemde grap of twee backstage te maken. Misschien vond Saget dit leuk om te doen, zodat hij wat stoom kon afblazen nadat hij een hele dag een personage had gespeeld dat duidelijk een kanshebber zou kunnen zijn voor elke 'vader van het jaar'-wedstrijden. Voordat hij de rol van Danny Tanner kreeg, stond Saget bekend om zijn begin als stand-upcomedian, een carrièrepad met veel minder beperkingen dan de 'safe for work'-inhoud van Full House!

Saget was zo gewend om zijn expliciet geslepen werk te presenteren tegen 1987, toen Full House in première ging, tot het punt waarop hij overwoog zijn rol in de show op te geven. Zijn eerdere ervaringen tijdens het werken aan andere projecten hadden hem zo gevormd dat hij zich bewust was van zijn natuurlijke talenten, en vanwege de ongelooflijk andere aard van Full House voelde hij zich niet op zijn plaats.

Ondanks dat hij zich op bekend terrein bevond toen hij aan de set van Full House werkte, had hij een paar jaar eerder "met dezelfde producenten gewerkt" aan het Tom Hanks-voertuig Bosom Buddies als hun "opwarmstrip", meende Saget alsof zijn optreden ontbrak, gaf later in een interview toe dat hij "niet grappig voelde" toen hij zijn interpretatie van Danny Tanner tot leven bracht. Hij zinspeelde op zijn frustratie omdat hij zich niet in staat voelde om verbinding te maken met het script; Sagets frustratie was destijds zo diep dat hij zijn tekst niet meer herinnerde, zoals hij vele jaren later onthulde in een interview met The DL Hughley Show.

Wat veranderde het perspectief van Saget?

Bob Saget knipt een kijkje achter de schermen met Full House co-sterren
Bob Saget knipt een kijkje achter de schermen met Full House co-sterren

Om al zijn vooroordelen van zijn eerdere ervaringen als stand-upcomedian die gewend was om ranziger materiaal uit te voeren dan waar de Full House-scripts om vroegen, moest loslaten, duurde het even voor Saget. Uiteindelijk moest hij zich bewust worden van de kracht van zijn omgeving, en hoe bijzonder het schrijven werkelijk was, aangezien hij samen met de jongere castleden optrad.

Hij onthulde: "Toen ik de pilot deed, wilde ik zo echt zijn als ik maar kon zijn, en ik moest met mijn dochter praten over het overlijden van haar moeder, want dat is het uitgangspunt van de show, en Ik kreeg een hechte band met alle kinderen in de show…" Hij ging verder met het crediteren van Candace Cameron-Brue, die de oudste Tanner-dochter speelde, omdat hij hem hielp het belang van zijn optreden te waarderen, daarbij verwijzend naar hun chemie die hun optreden als vader en dochter een overtuigende. Zijn mening begon te veranderen toen hij erachter kwam hoe "trots" hij was om het perspectief van zo "echt" en authentiek mogelijk te kunnen kanaliseren dat hij wenste toen hij zich aanmeldde voor zijn Full House-rol.

Sagets rol als de piepende, strakke vader van drie dochters werd de meest bepalende rol van zijn carrière, en hij was slechts een fractie van de erfenis van Full House. De show zou groot succes worden terwijl hij in syndicatie was na de annulering in 1995 en zou twee decennia later nieuw leven worden ingeblazen met de Netflix-serie Fuller House.

Het 'volwassen' perspectief van de fictieve wereld van Fuller House zou niet ver verwijderd zijn van het perspectief dat Saget in het echte leven kreeg, wat hij toeschrijft omdat hij hem heeft geholpen bij het veranderen van zijn gedachten over de rol en invloed van Danny Tanner.

Aanbevolen: