Welke Batman wordt meer betaald, Ben Affleck of Robert Pattinson?

Inhoudsopgave:

Welke Batman wordt meer betaald, Ben Affleck of Robert Pattinson?
Welke Batman wordt meer betaald, Ben Affleck of Robert Pattinson?
Anonim

Zolang we ons kunnen herinneren, heeft DC Comics Batman altijd beschouwd als een van de belangrijkste superheld-iconen, die qua populariteit alleen met Superman wedijveren. In de loop der jaren zijn er verschillende Batman-films gemaakt, hoewel er minstens 20 Batman-feiten zijn die de films blijven verknoeien. De rol was ook naar verschillende acteurs gegaan. In de afgelopen jaren was dat onder meer Ben Affleck, die misschien spijt heeft gehad van het spelen van de rol. Onlangs nam Robert Pattinson ook de iconische rol op zich. Nu vraag je je misschien af, welke Batman meer betaald krijgt?

Hoe Ben Affleck de Caped Crusader werd

Achter de schermen op de set van Batman v Superman Dawn of Justice
Achter de schermen op de set van Batman v Superman Dawn of Justice

Affleck's casting voor de rol werd in 2013 aangekondigd. In een verklaring legde Warner Bros. Greg Silverman uit dat ze "een buitengewone acteur nodig hadden om het op te nemen tegen een van DC Comics' meest blijvend populaire superhelden." Ondertussen zei regisseur Zack Snyder dat Affleck "de acteervaardigheden bezit om een gelaagd beeld te creëren van een man die ouder en wijzer is dan Clark Kent en de littekens draagt van een doorgewinterde misdaadbestrijder." Interessant genoeg leek het er niet op dat Affleck eerder op iemands radar stond voor het onderdeel. In plaats daarvan zou Warner Bros. volgens Variety interesse hebben getoond om de acteur Justice League te laten regisseren.

Affleck maakte zijn DC-debuut in de film Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016, waar hij schitterde tegenover Superman van Henry Cavill en Wonder Woman van Gal Gadot. De film had een geschat budget van ongeveer $ 250 miljoen. En ondanks alle sterrenkracht verdiende het slechts naar schatting $ 870 miljoen aan de kassa. Critici waren ook niet onder de indruk.

Achter de schermen van op de set van Justice League
Achter de schermen van op de set van Justice League

Desalniettemin drong het DC Comics-filmvers door met zijn plannen. Het volgde de film op met Justice League. Zelfs met een verhaallijn die Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg, Flash en Aquaman samenbrengt, werd de film spectaculair gebombardeerd. Het verdiende slechts iets meer dan $ 650 miljoen, tegen een geschat budget van $ 300 miljoen. Ondertussen waren critici ook woest over de film. Vanity Fair noemde Justice League zelfs een 'grote, lelijke puinhoop'. Hierna zei Affleck tegen GQ: "Het was me duidelijk dat het tijd was om verder te gaan."

Hoeveel verdiende Ben Affleck met het uitbeelden van Batman

Achter de schermen op de set van Justice League
Achter de schermen op de set van Justice League

Affleck is misschien al weggelopen uit DC, maar niet voordat hij serieus geld binnenhaalde. Hoewel de exacte cijfers niet zijn bekendgemaakt, meldt Forbes dat de acteur "een enorm salaris" ontving voor Dawn of Justice. Ondertussen wees Deadline erop dat Affleck al "een ster met een achtcijferige quote" was voordat hij zich zelfs maar paste. Je kunt ook verwachten dat Affleck een vergelijkbaar bedrag heeft onderhandeld voor Justice League.

Hoe Robert Pattinson de nieuwste Batman werd

Robert Pattinson in Batman-trailer
Robert Pattinson in Batman-trailer

Toen DC begon te casten voor een andere Batman, kwam het uiteindelijk neer op twee acteurs, Nicholas Hoult en Robert Pattinson. Na een screentest maakte Warner Bros. bekend dat het de Twilight-acteur had gekozen. Regisseur Matt Reeves heeft naar verluidt het hele oeuvre van de acteur onderzocht voordat hij tot een beslissing kwam en Pattinsons optreden in High Life en Good Time hielpen de deal te sluiten, volgens een rapport van The Hollywood Reporter.

Ondertussen gaf Pattinson toe dat er enige druk is bij het spelen van een personage dat iedereen herkent. De acteur vertelde Total Film: Er is een iets ander gevoel als je weet dat heel veel mensen naar iets gaan kijken waar je aan werkt. De productie van de aankomende Batman-film werd opgeschort nadat Pattinson positief testte op het coronavirus. Het filmen is sindsdien hervat.

Hoeveel verdient Robert Pattinson?

Achter de schermen op de set van Robert Pattinsons Batman-film
Achter de schermen op de set van Robert Pattinsons Batman-film

Zelfs toen hij slechts een kanshebber was voor de rol, had Pattinson naar verluidt een deal klaar om te worden uitgevoerd bij de casting. Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat het salaris dat hij voor zichzelf heeft veiliggesteld niet zo groot is als sommigen zich misschien hadden voorgesteld. De primeur kwam van Deadline's Justin Kroll die tweette over Jonah Hill's onderhandelingen voor Reeve's Batman-film.

Robert Pattinson als Batman gespot
Robert Pattinson als Batman gespot

Volgens Kroll wil Hill $ 10 miljoen bankieren voor zijn werk aan de film. Tijdens het proces werd ook onthuld dat Pattinsons eigen salaris voor de titulaire rol niet eens de helft is van wat Hill vraagt. Dat zou betekenen dat Pattinson minder dan $ 5 miljoen verdient voor de rol.

Ondertussen is het onduidelijk of Pattinson erin was geslaagd een deal te sluiten voor backend-winsten in de film. In de loop der jaren is het voor sommige acteurs een gangbare praktijk geweest om in te stemmen met een lager salaris in ruil voor een backend-korting.

Welke Batman verdient meer?

Achter de schermen op de set van Justice League
Achter de schermen op de set van Justice League

Op dit moment lijkt het erop dat Affleck een hoger salaris zou hebben, wat Batman betreft. Aan de andere kant kan de situatie voor Pattinson de komende jaren verbeteren. Als de film van Pattinson het goed doet, kan dat resulteren in een vervolgfilm en een uitgebreidere deal met Warner Bros. Het zou ook kunnen betekenen dat Pattinson voor zichzelf een betere deal kan onderhandelen. Als dat dan gebeurt, zou Pattinson uiteindelijk meer verdienen als caped crusader dan Affleck ooit heeft gedaan.

Aanbevolen: