Wie werd er meer betaald voor Avengers Endgame: Robert Downey Jr. of Chris Evans?

Inhoudsopgave:

Wie werd er meer betaald voor Avengers Endgame: Robert Downey Jr. of Chris Evans?
Wie werd er meer betaald voor Avengers Endgame: Robert Downey Jr. of Chris Evans?
Anonim

De MCU is al jaren de koning van de filmindustrie, en wat ze hebben gebouwd is iets dat misschien nooit meer zal gebeuren. Terwijl andere franchises zoals Star Wars en Fast & Furious op zichzelf al titanen van de industrie zijn, zijn ze niet in de buurt gekomen van het verbinden van meer dan 20 films en televisieprogramma's tot een echte reus van onstuitbaar succes.

Avengers: Endgame was de afsluiting van meer dan tien jaar werk, en toen het stof eenmaal was neergedaald, was de MCU nooit meer hetzelfde. Robert Downey Jr. en Chris Evans speelden de hoofdrol in de film, en beiden kregen enorme salarissen voor hun werk mee naar huis.

Dus, welke Avenger verdiende meer geld voor Endgame? Laten we eens kijken en zien.

Robert Downey Jr. verdiende $75 miljoen

Iron Man eindspel
Iron Man eindspel

Als de man die verantwoordelijk was voor de aftrap van de MCU in 2008 met Iron Man, werd Robert Downey Jr. door velen beschouwd als het gezicht van de franchise. Het zou dus niet zo verwonderlijk moeten zijn om hem bovenaan de lijst te zien staan om geld te verdienen voor de grootste film van de franchise. Sommige mensen zullen echter nog steeds verrast zijn om te zien dat de ster uiteindelijk $ 75 miljoen mee naar huis nam voor zijn optreden in de film.

Om eerlijk te zijn, hing het succes van de franchise af van die eerste Iron Man-film. Het was om vele redenen een riskante zet van de studio, waaronder de casting van Downey. Natuurlijk had hij altijd het talent, maar zijn persoonlijke leven was een constant wrak en velen waren ervan overtuigd dat de man gewoon zou neerkomen als weinig meer dan verspild potentieel. De gok van Marvel heeft op buitengewone manieren zijn vruchten afgeworpen.

Nadat Iron Man het spel had veranderd, kreeg Downey nog twee solofilms en was hij ook een vaste waarde in grote crossover-films. Bovendien zou hij ook optreden in andere MCU-films zoals Spider-Man: Homecoming. Met de ene kolossale hit na de andere, is het logisch dat de MCU-kopers hem graag een percentage van de winst van Endgame willen aanbieden.

Deze leuke kleine rimpeling in zijn contract hielp hem zijn salaris naar maar liefst $ 75 miljoen te brengen, waardoor hij een van de best betaalde acteurs aller tijden is. Niet te armoedig voor een man die vroeger bekend stond om het nemen van vreselijke beslissingen in zijn persoonlijke leven. Downey werd betaald, bevestigde zijn nalatenschap en legde de lat hoger voor alle anderen in de MCU, inclusief Chris Evans.

Chris Evans naar beneden gehaald tot $20 miljoen

Captain America eindspel
Captain America eindspel

Een ding waar Hollywood dol op is, is een verlossingsverhaal, en terwijl dat van Downey meer een persoonlijke verlossing was, gaat het verhaal van Chris Evans helemaal over zijn verlossing in superheldenfilms. De wereld kent hem nu als de legendarische Captain America, maar in de jaren 2000 speelde Evans zelfs als de Human Torch in de Fantastic Four-films.

Die films waren succesvol, maar ze namen een harde wending met hun vervolg en herstelden nooit. Het was geweldig voor de fans om Evans een tweede kans te zien krijgen op het succes van superhelden, en Captain America werd aantoonbaar meer geliefd dan Iron Man in de MCU. Hierdoor kon hij naar schatting $ 20 miljoen binnenhalen voor Endgame.

Net als Downey kreeg Evans drie solofilms en verscheen hij ook in grote crossover-films. Toevallig verscheen Captain America van Evans ook in Spider-Man: Homecoming in een school PSA voor gym en detentie.

Downey en Evans zijn slechts twee van de belangrijkste Endgame-spelers die geld verdienden, en het bleek dat er genoeg rijkdom was om te delen met de rest van de cast die betrokken was bij de meest winstgevende film ooit gemaakt.

De rest van de cast maakte Bank

Thor Eindspel
Thor Eindspel

Marvel zette een ongelooflijke jongleeract op met zowel Infinity War als Endgame, en hoewel die films niet perfect zijn en hun problemen hebben, v alt niet te ontkennen dat de MCU op spectaculaire wijze het ondenkbare voor elkaar heeft gekregen. Hierdoor kon de cast een fortuin verdienen.

Volgens StyleCaster verdiende Chris Hemsworth ongeveer $ 15 miljoen voor zijn optreden als de God van de donder in Endgame. Sommigen twijfelen misschien aan de beslissing van Marvel om Thor pudgier te maken dan voorheen, maar Hemsworth gaf een geweldige prestatie en maakte daarbij een munt. De site meldt ook dat Scarlett Johansson hetzelfde maakte voor haar optreden als Black Widow.

Jeremy Renner en Mark Ruffalo, die Hawkeye en Hulk speelden, zouden ook de $ 15 miljoen hebben bereikt. Het is mogelijk dat backend-deals de pot voor al deze artiesten hebben gezoet, zodat $ 15 miljoen voor de rest van de Avengers absoluut had kunnen stijgen dankzij de filmbank.

Robert Downey Jr. heeft misschien meer mee naar huis genomen dan Chris Evans, maar we hebben het gevoel dat Evans cool is met een cheque van 8 cijfers.

Aanbevolen: