How 'This Is Us' neemt zijn inzet voor diversiteit serieus

How 'This Is Us' neemt zijn inzet voor diversiteit serieus
How 'This Is Us' neemt zijn inzet voor diversiteit serieus
Anonim

De show 'This Is Us' werd een beetje een onverwachte hit bij fans. NBC ging onlangs in première met het vijfde seizoen van de show, en er zullen er nog meer volgen. De verhalen zijn herkenbaar, de plot lijkt dikker te worden elke keer dat fans afstemmen, en er zit heel veel betekenis achter bijna elk moment op het scherm.

Fans speculeren graag over alles, van personagelijnen tot seizoenswendingen, en soms zijn hun theorieën perfect. Het is duidelijk dat de schrijvers van de show behoorlijk inventief zijn.

Natuurlijk was de serie niet zonder drama; De scheiding van Justin Hartley heeft mogelijk zelfs invloed gehad op de show. Maar fans zijn er nog steeds dol op en kunnen niet wachten om te zien hoe het verhaal zal eindigen.

Het is duidelijk dat de show niet te vanille is; de diversiteit op het scherm is meer dan veel sitcoms in het verleden hebben genoten. Maar een blik op het cast- en crewoverzicht op IMDb vertelt fans dat er achter de schermen ook veel meer diversiteit is.

Het schrijversteam bestaat bijvoorbeeld uit een aantal verschillende talenten.

Twee van de regisseurs zijn zwart, evenals 30 procent van de schrijvers, volgens de Wikipedia-pagina van de show. Houd er rekening mee dat volgens het onderzoek van IndieWire 91 procent van de showrunners in alle netwerken blank was. 80 procent was ook man.

Een gebrek aan niet-mannelijke niet-blanke schrijvers lijkt misschien niet zo'n groot probleem. Maar voor mensen die worden vertegenwoordigd door die blanke mannelijke schrijvers, is de realiteit behoorlijk hard. Onrealistische afbeeldingen van minderheidsgroepen zijn slechts één klacht, merkt IndieWire op.

Nog een realiteitscheck? "92% van de shows op CBS, die vorig jaar 25 originele scriptprogramma's uitzond (de tweede alleen voor Netflix), had slechts één zwarte schrijver of helemaal geen, de meerderheid met helemaal geen."

NBC doet duidelijk iets goed door zowel achter de schermen als op de set meer divers personeel te hebben. Het assortiment is echter breder dan alleen vrouwen en zwarte creatievelingen; Hollywood Reporter merkte op dat de zus van maker Dan Fogelman aanwezig is als consultant vanwege haar 'worsteling met gewicht'.

Fans weten al dat Chrissy Metz een andere subset van "minderheid" vertegenwoordigt vanwege haar grootte. TBH, het wordt tijd dat er meer lichaamstypes op tv en in films worden getoond. Niet iedereen ziet er hetzelfde uit, wat een beetje het punt van entertainment is: het moet het echte leven weerspiegelen.

En in feite had Fogelman het juiste idee dat de show vanaf het begin herkenbaar was, maar de castingafdeling had andere ideeën. Hollywood Reporter merkte op: "Hij was op zoek naar een betere acteur voor de rol, oorspronkelijk ontworpen als een versie van hemzelf en zijn vaste vrienden" voordat de casting tussenbeide kwam.

Hoofdpersonage Randall, ook bekend als Sterling K. Brown, reflecteerde ook op de toewijding van de show aan het publiek en de samenleving als geheel, en zei dat hij vereerd was om de rol op zich te nemen om "de perceptie in het land … dat zwarte mannen afwezig zijn als het gaat om hun families" te bestrijden.

Aanbevolen: