Doctor Who'-fans denken dat de show nu "een verspilling van tijd en ruimte" is

Inhoudsopgave:

Doctor Who'-fans denken dat de show nu "een verspilling van tijd en ruimte" is
Doctor Who'-fans denken dat de show nu "een verspilling van tijd en ruimte" is
Anonim

Doctor Who is een van de meest geliefde sciencefictionshows aller tijden, en het is zeker de langstlopende. Maar de tijd dat de show in de lucht was, is niet zonder controverse geweest, en veel van de woede die erop gericht is, is veroorzaakt door de fans zelf.

Tijdens de 'klassieke' periode van Doctor Who waren er mensen die zich verzetten tegen de regeneratie van de vijfde arts tot de zesde arts, bijvoorbeeld omdat de Colin Baker-incarnatie van de Time Lord onbeleefd, arrogant en verre van het heroïsche beeld van het verleden van de dokter. En een oude fan van de show en huidige showrunner, Chris Chibnall, had ook al in zijn jeugd kritiek op de show. In 1986 klaagde hij dat de show te cliché werd en meer op een pantomime leek!

Natuurlijk zullen fans verhit raken over de shows waar ze van houden, omdat ze het allerbeste van hen verwachten. Doctor Who-fans, of Whovians zoals ze vaak worden genoemd, zijn bijzonder gepassioneerd, en de afgelopen jaren is er veel voor hen geweest om over te praten.

De regeneratie van de Doctor in Jodie Whittaker was een tijdje een hot topic, omdat veel fans niet overtuigd waren van de regeneratie van de Time Lord tot een vrouw. En het inhuren van voormalig fanboy Chris Chibnall als showrunner was ook voor velen een reden tot ontsteltenis, en dit was deels te wijten aan zijn beslissing om Jodie in dienst te nemen, en deels vanwege enkele van zijn andere controversiële creatieve keuzes.

De show staat op het punt zijn 13e seizoen in te gaan, met een tot nu toe onbevestigde releasedatum voor 2021, maar fans eisen grote veranderingen. Om het programma terug in zijn oude glorie te herstellen, willen ze dat Chibnall de teugels teruggeeft aan voormalig showrunner Steven Moffat, en ze willen dat Jodie Whittaker de rol ook opgeeft. Ze hebben zelfs een petitie gelanceerd, met de slogan:

"BBC! FIX DOCTOR WHO NOW! Verander het of beëindig het, maar dit kan niet doorgaan!"

Zullen fans hun zin krijgen of zullen ze gedwongen worden de show net zo zonder pardon te verlaten als de vorige Time Lord Christopher Eccleston deed in 2005?

Doctor Who: niet de regeneratie waar fans op hoopten

Conventiefoto
Conventiefoto

We hebben de afgelopen jaren twee regeneraties gezien, waarbij zowel het karakter van de Doctor als de showrunner veranderde in nieuwe incarnaties. Helaas zijn de fans ook niet tevreden.

Jodie Whittaker is een uitstekende actrice, maar de beslissing om een vrouwelijke regeneratie op te nemen na Peter's Capaldi's succesvolle incarnatie van de dokter, verraste velen. Er was de algemene consensus dat dit de BBC was die toegeeft aan degenen die hadden geklaagd over het gebrek aan gendergelijkheid van de show, ondanks het feit dat de show een lange geschiedenis van sterke vrouwelijke karakters heeft.

Sommigen waren enthousiast over de beslissing om Chibnall in dienst te nemen als showrunner, en dit was grotendeels te danken aan zijn jarenlange liefde voor de show. Maar zoals het er nu voor staat, zijn er mensen die geloven dat hij het programma effectief heeft verpest. Hij besloot niet alleen een vrouwelijke Doctor in de show te introduceren, maar hij veranderde ook de erfenis van de show door talloze andere incarnaties van de Doctor te introduceren, zowel mannelijk als vrouwelijk. Deze bestonden allemaal al vóór de William Hartnell-versie van de dokter, die tot voor kort altijd bekend stond als 'de eerste dokter'. Voor langdurige fans van de show was dit verwarrend en meer dan een beetje onnodig.

Chibnall veroorzaakte ook woede bij fans nadat hij had gesuggereerd dat de dokter voor onbepaalde tijd kan regenereren, ondanks eerdere verhaallijnen in de geschiedenis van de show die deze mogelijkheid tegenwerkten. En met de 'Timeless Child'-verhaallijn onthulde Chibnall ook dat de Doctor niet oorspronkelijk uit Gallifrey kwam, nog een andere creatieve keuze die in strijd is met de overlevering van Doctor Who.

Chibnall heeft nu grote plotgaten gecreëerd met zijn show-veranderende beslissingen, en de fans hebben er niets van. Er is nu een petitie online op Change.org om zowel Chibnall als Whittaker uit de show te verwijderen, waarbij fans uit alle hoeken van de wereld hun steun betuigen. Een fan ging zelfs zo ver om te zeggen dat de show nu "een verspilling van tijd en ruimte" is.

Dit is hun eis:

Zal de BBC luisteren naar wat de fans zeggen?

Wie weet! De kijkcijfers zijn constant gedaald gedurende het Chibnall/Whittaker-tijdperk van de show, met meer dan een miljoen mensen verloren tijdens de run van het afgelopen seizoen. Omdat we zelf geen Tardis hebben, kunnen we de toekomst van de show niet voorspellen, maar als het op de lange termijn doorgaat, is het duidelijk dat er iets moet gebeuren.

Als de BBC niet rechtop gaat zitten en nota neemt van de dalende kijkcijfers en negatief kritische reacties, zal het geen Dalek-opstand zijn waar ze zich zorgen over hoeven te maken. Het zal een volledige opstand zijn van de fans van de serie!

Aanbevolen: