Chuck Lorre wilde Jim Parsons niet als Sheldon in 'Big Bang Theory

Inhoudsopgave:

Chuck Lorre wilde Jim Parsons niet als Sheldon in 'Big Bang Theory
Chuck Lorre wilde Jim Parsons niet als Sheldon in 'Big Bang Theory
Anonim

Voor bepaalde rollen kunnen we ons gewoon niemand anders voorstellen dan de persoon die de rol vertolkt. Dat gold vooral voor de rol van Sheldon in 'The Big Bang Theory'. Niemand kon de rol zoals Jim Parsons uitbeelden. Zoals hij bij NPR toegaf, was het onthouden van het script echter geen gemakkelijke taak, vooral gezien de geavanceerde woordenschat van Sheldon in de show.. "Ik ging naar buiten en zei het. Ik ging zitten en zei het. Ik stond op en rende terwijl ik bleef. Omdat ik dacht: ik moet erop kunnen vertrouwen dat deze woorden naar buiten komen."

Uiteindelijk raakten Sheldon en de rest van de cast erg gehecht aan hun personages, wat op zijn beurt het proces vergemakkelijkte en zou leiden tot enorm succes voor de show: "Ik weet dat we allemaal zo dol zijn op de karakters die we spelen', zegt hij."En ik denk dat dat een van de belangrijkste sleutels is om deze show te laten werken - die genegenheid van iedereen die eraan werkt voor deze personages en ik denk dat dat hopelijk genegenheid van het publiek oproept."

Vreemd genoeg vond de maker van de show, Chuck Lorre, de auditie van Parsons een beetje te perfect. Toen Jim de kamer verliet, had Lorre ernstige twijfels.

De perfecte Sheldon

Pastoors en Lorre
Pastoors en Lorre

Het was een lange auditiedag. Degenen die Sheldon uitbeelden waren redelijk, maar op dat moment vóór Parsons was niemand geweldig. Het veranderde allemaal toen Jim de kamer binnenkwam, zijn auditie was perfect volgens co-creator Bill Prady, "We zagen - oh god, ik weet het niet, 100 mensen? En toen Jim Parsons binnenkwam, was hij Sheldon op een niveau Weet je, er waren mensen die binnenkwamen en jij zei: 'Oké, nou, hij is een beetje in orde', 'Oh, hij is best goed,' 'Misschien is hij de man,' [maar] Jim kwam binnen en hij was gewoon – vanaf die auditie was hij de Sheldon die je op televisie zag. Jim verliet de kamer en ik draaide me om en zei: 'Dat is de man! Dat is de man! Dat is de man!'"

Verrassend genoeg had Chuck Lorre een ander gevoel en beweerde dat Parsons zo'n auditie niet zou kunnen herhalen: "Chuck draaide zich om en hij zei: 'Nee, hij zal je hart breken. Hij zal je nooit geven dat optreden weer."

Prady lachte uiteindelijk het laatst, want niet alleen kwam Parsons de volgende dag terug, maar hij gaf exact hetzelfde optreden. Volgens Prady was dit, naast Digital Spy, de beslissende factor: "Jim Parsons kwam de volgende dag terug en gaf ons precies dezelfde prestatie opnieuw", voegde Prady eraan toe. "Het was alsof, 'Dit is Sheldon.'"

De show zou 12 seizoenen genieten, samen met 279 afleveringen. Het was duidelijk dat de casting vanaf het begin goed was. Gelukkig had Lorre ongelijk.

Aanbevolen: