De waarheid over Jerry's vriendinnen op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

De waarheid over Jerry's vriendinnen op 'Seinfeld
De waarheid over Jerry's vriendinnen op 'Seinfeld
Anonim

Het is echt verbazingwekkend hoeveel nu beroemde acteurs de vriendin van Jerry Seinfeld speelden in de iconische sitcom waarin hij speelde. Alle hoofdrolspelers op Seinfeld hebben een hoop geld verdiend, maar zoveel van de gaststerren hebben ook maakten een opmerkelijke naam voor zichzelf. Het enorme aantal nu-A-listers dat uit Seinfeld is gekomen, is een van de vele leuke weetjes van het kijkje achter de schermen van de show, die is gemaakt door maatjes Larry David en Jerry Seinfeld.

Nu Seinfeld allang voorbij is, hebben veel van de acteurs die een gastrol in de show hebben gespeeld, nogal wat te zeggen over hun ervaring.

Toen Seinfeld op Hulu arriveerde, spoorde GQ 14 van de nu beroemde vrouwen op die Jerry's vriendinnen speelden in de show. Hier is de fascinerende waarheid over hun ervaringen en wat de show voor hun carrière heeft betekend…

Auditie doen voor de show

Larry David en Jerry Seinfeld waren erg kieskeurig over wie ze voor hun sitcom uitnodigden, dus een rigoureus auditieproces was typisch.

Kristin Davis van Sex and the City, die Jerry's vriendin speelde die iets van hem in zijn toilet liet vallen, zei dat haar manager haar aanmoedigde om haar dramatische rollen achter zich te laten en haar hand op komedie te proberen.

"Ik zou via Melrose Place naar boven komen, wat natuurlijk een grote soap was, " legde Kristin Davis uit. "Dan moet ik natuurlijk vijf keer auditie hebben gedaan voor Seinfeld. Voor alle verschillende delen. Elke vriendin dat jaar. Dus ik herinner me dat ik die auditie inging als super chagrijnig. Super chagrijnig in die kamer vol vrouwen! Maar ik wilde echt heel graag in de show zijn. En ik ben er eindelijk in geslaagd!"

Jennifer Coolidge van Legally Blonde was ook erg nerveus om auditie te doen voor Seinfeld, vooral gezien het feit dat ze er geen kleren voor had.

"Ik had niet eens fatsoenlijke kleren om auditie te doen. Ik had geen flatterende outfits. Dus ging ik naar deze winkel, en er was een moeder en dochter die in de winkel werkten. Ik zei: "Ik doe morgen auditie voor Seinfeld." En ze zeiden: "Oh schat, je moet betere kleding dragen dan wat je draagt."

Will &Grace's Debra Messing, Gilmore Girl's Lauren Graham (die ook verscheen in Larry David's Curb Your Enthusiasm), Frasier's Jane Leeves, Friends' Courteney Cox, Desperate Housewives' Marcia Cross, Oscar-winnaar Marlee Matlin, Anna Gunn van Breaking Bad en Christine Taylor van Zoolander hadden soortgelijke ervaringen. Geen van hen was zo beroemd en ze wilden allemaal graag op zo'n succesvolle show.

Wat Lori Loughlin betreft (ja, zelfs Lori Loughlin speelde een van Jerry's vriendinnen), nou, ze hoefde niet zoals de rest auditie te doen. Ze stond al bekend om het spelen van tante Becky in Full House en Seinfeld, die in het finaleseizoen haar voor een aflevering wilde hebben. In het interview met GQ zei ze dat ze de kans had gegrepen voordat ze het script zelfs maar had gelezen.

"Elke acteur wilde erbij zijn. Het was maar een van die dingen", legde Kristin Davis uit. "Iedereen wilde op Friends zijn, iedereen wilde op ER zijn, iedereen wilde op Seinfeld zijn."

Hun aflevering van Seinfeld filmen

Misschien was de grootste hindernis voor de meeste opkomende acteurs die een van Jerry's vriendinnen speelden, het feit dat de show werd gefilmd voor een live studiopubliek.

"Ik had theater gedaan, ik had tv gedaan, maar ik had nog nooit een sitcom gedaan waarin je live publiek hebt terwijl je wordt gefilmd," legde Kristin Davis uit. "Dus toen we een paar dingen opnamen zonder het publiek, was ik nerveus, maar ik hield het relatief goed bij elkaar. Toen kwam de dag dat het publiek binnenkwam en ik zei: "Jerry, ik ben zo nerveus!" Dus als ze op het punt staan om actie te ondernemen, zegt Jerry gewoon tegen me: "Wees niet nerveus. Er kijken maar 37 miljoen mensen." [lacht] Tussen elke opname door fluisterde hij: "37 miljoen mensen!"

Gelukkig voor deze gaststerren was Jason Alexander (die George speelde) bijzonder gastvrij en zorgde ervoor dat iedereen zich op zijn gemak en gesteund voelde.

"Ik was vreselijk nerveus, maar Jason Alexander was zo aardig voor me. Ik denk dat hij mijn angst voelde", zei komiek Janeane Garofalo.

"Jason Alexander was als de hoofdjongen. Hij was aan het rommelen en zorgde ervoor dat iedereen in orde was, "voegde Jane Leeves eraan toe.

Teri Hatcher van Desperate Housewives zei ook dat Jason haar troostte door te zeggen dat er goede dingen gebeuren voor de mensen die een gastrol hebben gespeeld op Seinfeld… Gezien het succes van al deze acteurs, is het duidelijk dat Jason gelijk had.

Wat betreft hun ervaring met Larry David, het lijkt erop dat hij een soort 'no-nonsense' man was. Hij was constant ter plekke aan het schrijven om de show grappiger te maken, waaronder de beroemde grap van Teri Hatcher: "Ze zijn echt en ze zijn spectaculair".

Het was dit soort energie dat Larry David had dat Jerry Seinfeld aanspoorde. De twee waren constant in een komische tenniswedstrijd en gooiden ideeën naar elkaar terwijl de show werd gefilmd. In zekere zin was dit een komische masterclass voor elke acteur die een gastrol had. En in het bijzonder alle 'vriendinnen' van Jerry Seinfeld.

Aanbevolen: